menu
zoek

Nieuws Akkrum

Autobestuurder komt om het leven bij ongeval op A32

woensdag 8 november 2017, 14:14 uur

Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de A32.

Een 45-jarige autobestuurder uit Leeuwarden die vanuit de richting Heerenveen in de richting van Leeuwarden reed kreeg autopech en parkeerde zijn voertuig op de vluchtstrook van de A32 kort na het aquaduct. Nadat hij een gevarendriehoek achter zijn voertuig had geplaatst belde hij de pechhulpdienst. Tegelijkertijd zag hij zijn voertuig, dat op het hellende gedeelte van de rijbaan stond, achteruit rollen. Tevergeefs heeft hij hierna getracht het voertuig te stoppen maar deze rolde de beide rijstroken over en kwam in de middenberm bij de vangrail tot stilstand. De bestuurder heeft hierna geprobeerd het achterop komende verkeer via lichtsignalen met zijn telefoon te waarschuwen. Een achterop rijdende 66-jarige inwoner van Leeuwarden die op de linkerrijstrook reed, hij had zojuist een voor hem rijdende auto ingehaald, kon een aanrijding met de pechauto niet meer voorkomen, botst tegen de vangrail en zwiepte hierna de rijbaan weer op. Daar werd zijn auto geraakt door het voertuig van een 37-jarige autobestuurder uit Leeuwarden. Deze 37-jarige bestuurder raakte hierbij zwaar gewond en overleed ter plaatse. De 66-jarige man werd snel door een getuige uit zijn voertuig gehaald en in veiligheid gebracht. Hij raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis.    

Verkeer in Akkrum

» Politie.nl


Kaart nieuws Akkrum. Locatie nieuws: 53.04581 / 5.84653


dinsdag 7 november 2017, 21:26 uur
Bestuurder overleden bij ongeval op A32 Akkrum
NOSOp de snelweg A32 in Friesland is bij een ongeluk waarbij drie auto's waren betrokken een 37-jarige bestuurder uit Leeuwarden overleden. Een andere automobilist uit Leeuwarden van 66 is gewond geraakt.
» NOS
dinsdag 7 november 2017, 20:37 uur
A32 bij Akkrum dicht na ernstig ongeval
Leeuwarder CourantDe A32 bij Akkrum in de richting van Leeuwarden is dinsdagavond gesloten na een ernstig ongeval. Er zijn meerdere gewonden gevallen.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 7 november 2017, 20:35 uur
Zwaar ongeval op A32, meerdere gewonden
de TelegraafBij een zwaar ongeval met meerdere auto’s op de A32 bij het Friese Akkrum zijn dinsdagavond meerdere gewonden gevallen.
» de Telegraaf
dinsdag 7 november 2017, 20:35 uur
Twee auto’s botsen op auto met pech: dode en gewonde
de TelegraafBij een zwaar ongeval met meerdere auto’s op de A32 bij het Friese Akkrum zijn dinsdagavond een dode en een zwaargewonde gevallen.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Akkrum

21 september 11:46Auto met caravan raakt van de weg bij Akkrum
18 april 08:05Video | Brand verwoest loods mechanisatiebedrijf Akkrum
1 januari 13:04Dronevideo: zo ziet snelweg A32 in Friesland eruit na fatale kettingbotsing
8 november 14:14Autobestuurder komt om het leven bij ongeval op A32
RSS.