menu
zoek

Nieuws Alblasserdam

Facebook delen

Bewonersavond Alblasserdam over stinkende tankwagen

zondag 10 februari 2019, 18:03 uur

De gemeente Alblasserdam organiseert maandag een informatiebijeenkomst over het voorval met een lekkende tankwagen. Die zorgde afgelopen zaterdag in Alblasserdam, maar ook elders in Nederland voor veel stankoverlast. De stank van rubber of gas was zondag bij vlagen nog te ruiken in Alblasserdam.


Waar: Edisonweg in Alblasserdam

» RTV Rijnmond
Kaart nieuws Alblasserdam. Locatie nieuws: Edisonweg


zondag 10 februari 2019, 10:54 uur
Hoe kon één tankwagen half Nederland laten stinken?
BN DeStemDe lekkage van één tankwagen uit Alblasserdam zorgde zaterdag voor stank in een groot deel van Nederland. Zelfs in Duitsland kwamen klachten binnen van de hevige geur. Hoe kon dat? Zeven vragen over het petrolad-lek.
» BN DeStem
zaterdag 9 februari 2019, 16:26 uur
Stankoverlast na lek in tankwagen in Alblasserdam grotendeels voorbij
NU.nlDe stankoverlast die werd veroorzaakt door een lekkende tankwagen in Alblasserdam is grotendeels voorbij. Dat zegt een woordvoerder van veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid tegen NU.nl.
» NU.nl
zaterdag 9 februari 2019, 15:53 uur
Veel NL-Alerts in korte tijd: 'De techniek zit nou eenmaal zo in elkaar'
NOS"Vier meldingen van NL-Alert, serieus?" "Negen stuks is wel wat overdreven." "En dat is nummer drie." Grote kans dat je mobiele telefoon vandaag een paar keer alarm sloeg vanwege een NL-Alert over de stankoverlast uit Alblasserdam. Verschillende Veiligheidsregio's drukten op de knop om de meldingen te verspreiden.
» NOS
zaterdag 9 februari 2019, 13:22 uur
Klachten over NL Alert om stankoverlast Alblasserdam
PZCGiftig gas dat vrijkomt uit een tankauto in Alblasserdam heeft in een groot deel van Midden-Nederland en ver daarbuiten gezorgd voor stankoverlast. Reden om burgers te alarmeren met een NL Alert. Máár gezien het grote aantal klachten en vragen op sociale media, blijkt het systeem lang niet bij iedereen goed te werken.
» PZC
zaterdag 9 februari 2019, 12:36 uur
Nog een paar uur stank, gering gezondheidsrisico na lek schadelijke stof in Alblasserdam
de GelderlanderEen tankwagen in Alblasserdam heeft vanochtend de schadelijke stof petrolad gelekt. De brandweer heeft de lekkage inmiddels weten te stoppen. Een geurwolk trekt nog over een groot deel van Nederland. Door het bluswater zijn delen van de stof ook in de riolering terecht gekomen, bij stank in huis wordt geadviseerd het toilet door te trekken.
» de Gelderlander
zaterdag 9 februari 2019, 12:07 uur
Sportwedstrijden afgelast wegens stank, 'maar geur trekt langzaam weg'
NOSIn een groot deel van Nederland is er sprake van een flinke stankoverlast. Na een ongeluk met de stof petrolad in Alblasserdam werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden, maar dat gaat niet op een sportveld.
» NOS
zaterdag 9 februari 2019, 11:10 uur
Stankoverlast op Veluwe door ongeval tankauto Alblasserdam
Omroep GelderlandIn onder meer Harderwijk en Nijkerk werd zaterdagmorgen een vreemde en vervelende geur geroken. Het bleek om olie te gaan die in een tankwagen zat in Alblasserdam, meldde de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid.
» Omroep Gelderland
zaterdag 9 februari 2019, 10:42 uur
Stankoverlast in grote delen van het land door probleem met tankwagen in Alblasserdam
NU.nlInwoners van grote delen van Nederland ondervinden zaterdag hinder van een "rubber- of gasachtige" geur. Die is afkomstig uit een oververhitte tankwagen op een bedrijventerrein in Alblasserdam.
» NU.nl
zaterdag 9 februari 2019, 10:29 uur
Lekkende tankwagen zorgt voor enorme stankoverlast
MetroGiftig gas dat vrijkomt uit een tankwagen in Alblasserdam zorgt in een groot deel van Midden-Nederland voor stankoverlast. De Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid heeft een NL-alert verstuurd met het advies ramen en deuren gesloten te houden, vanwege het vrijkomen van een giftige stof. Wat er precies is misgegaan wordt uitgezocht.
» Metro
zaterdag 9 februari 2019, 10:26 uur
Stankoverlast door ongeluk met giftige stof
NOSIn een groot gebied in het midden van Nederland hadden mensen vanmorgen last van stank. Dat kwam door een ongeluk met een giftige stof in Alblasserdam. Volgens deskundigen was de stank waarschijnlijk niet slecht voor je gezondheid, maar kon het wel zorgen voor overgeven en misselijkheid.
» NOS
zaterdag 9 februari 2019, 10:21 uur
Stank van Zwolle tot Twente door lekkende tankwagen Ablasserdam
RTV OostEen lekkende tankwagen in Ablasserdam veroorzaakt stankoverlast van Zwolle tot in Twente.
» RTV Oost
zaterdag 9 februari 2019, 10:21 uur
Kans op hevige stankoverlast in Bommelerwaard vanwege lekkage stof in Alblasserdam
Brabants DagbladZALTBOMMEL - Een tankwagen lekt een mogelijk giftige stof in Alblasserdam. Een deel van Nederland heeft een NL Alert ontvangen en wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de Veiligheidsregio is er ook in het zuiden van Gelderland kans op hevige stankoverlast.
» Brabants Dagblad
zaterdag 9 februari 2019, 10:11 uur
Stankoverlast in grote delen van het land door probleem met tankwagen
NU.nlInwoners van Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland hebben zaterdag een NL-Alert ontvangen vanwege overlast door een "rubber- of gasachtige" geur. Die is afkomstig van mogelijk een te warm geworden tankwagen op een bedrijventerrein in Alblasserdam.
» NU.nl
zaterdag 9 februari 2019, 10:11 uur
Stank op de Veluwe en regio Zwolle door lekkende tankwagen Alblasserdam: gezondheidsrisico nihil
de StentorEen lekkende tankwagen in Alblasserdam zorgt voor stankoverlast die tot in Oost-Nederland reikt. De penetrante ‘rubber- of gasachtige’ geur is in Ermelo, Harderwijk, Kampen, de Kop van Overijssel en Zwolle te ruiken. De hulpdiensten in Alblasserdam zijn massaal uitgerukt.
» de Stentor
zaterdag 9 februari 2019, 10:11 uur
Stank tot ver in Oost-Nederland door lekkende tankwagen Alblasserdam: gezondheidsrisico nihil
de StentorEen lekkende tankwagen in Alblasserdam zorgt voor stankoverlast die tot in Oost-Nederland reikt. De penetrante ‘rubber- of gasachtige’ geur is in Ermelo, Harderwijk, Kampen, de Kop van Overijssel en Zwolle te ruiken. Ook in delen van Twente kan stankoverlast zijn.
» de Stentor
zaterdag 9 februari 2019, 09:15 uur
Enorme stankoverlast verspreid over het land door lekkende tankwagen Alblasserdam
Hart van NederlandIn een groot deel van het land was zaterdag een penetrante lucht van brandend rubber te ruiken. De stankoverlast werd veroorzaakt door een tankauto op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam waar een tank met versnellingsbakolie te heet was geworden.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 februari 2019, 09:15 uur
Enorme stankoverlast in regio Utrecht door lekkende tankwagen Alblasserdam
Hart van NederlandEen lekkende tankwagen op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam zorgt voor flinke stankoverlast in de regio Utrecht. Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht. Vanwege de omvang van de stankoverlast is een NL-Alert uitgestuurd.
» Hart van Nederland
zaterdag 9 februari 2019, 08:40 uur
Oorzaak stankoverlast in groot deel Nederland verholpen
NOSDe Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zegt dat er geen stoffen meer vrijkomen uit de lekkende tankwagen in Alblasserdam. Mensen die binnenshuis toch nog last hebben van de stank, wordt geadviseerd ramen en deuren open te zetten.
» NOS
zaterdag 9 februari 2019, 08:21 uur
NL Alert om hevige stankoverlast na lekkage stof in Alblasserdam: gezondheidsrisico nihil
BN DeStemDe stof die uit een tankwagen bij het bedrijf ITT Tanktransport in Alblasserdam lekt vormt geen gevaar voor de gezondheid. Wel kunnen mensen van de stank misselijk worden en overgeven. Een deel van Nederland heeft een NL Alert ontvangen en wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.
» BN DeStem
zaterdag 9 februari 2019, 08:12 uur
Stankoverlast in provincie Utrecht door warm geworden tank in Alblasserdam
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) waarschuwt dat er een rubber- of gasachtige geur kan worden geroken in delen van de provincie Utrecht. Vanwege de overlast is er ook een NL-alert verstuurd met het advies om ramen en deuren gesloten te houden.ALBLASSERDAMDe stankoverlast is afkomstig van een te warm geworden tank op een bedrijventerrein in Alblasserdam (Zuid-Holland). Vanwege de windrichting bereikt de stank ook de provincie Utrecht, wat tot veel telefoontjes bij de VRU en de politie Utrecht?leidt.De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid?waarschuwt dat de overlast lang kan duren.
» RTV Utrecht
zaterdag 9 februari 2019, 07:58 uur
Stankoverlast door gas uit tankwagen Alblasserdam neemt af
RTV RijnmondEen oververhitte tankwagen in Alblasserdam heeft zaterdag gezorgd voor veel stankoverlast. De wagen stond geparkeerd op een industrieterrein aan de Edisonweg. Door koelen van de tank door de brandweer is de stank in de loop van de middag flink afgenomen.
» RTV Rijnmond



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Oost
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Alblasserdam

21 oktober 11:46‘Nederlands’ superjacht met spa, bioscoop en gouden interieur te koop
28 maart 09:53Medewerkers Hornbach opgeschrikt door enorme spin in olijfboom
10 februari 18:03Bewonersavond Alblasserdam over stinkende tankwagen
29 november 14:34Tweede verdachte schietpartij Breda opgepakt in Alblasserdam
18 juli 18:00Trouwe medewerker moet van Supermarkt Dirk in bloedhitte onkruid wieden
18 juli 17:06Medewerker Dirk van den Broek moet zittend op de stoep werken
21 mei 12:30VIDEO: Zwemmende kat gered door brandweerman
11 april 07:37Veel wateroverlast door hevige regenval
20 januari 13:34Agenten grijpen met getrokken pistool in na huiselijk geweld in Alblasserdam
7 augustus 21:07Twee leden scouting Alblasserdam omgekomen bij auto-ongeluk in de Ardennen
15 juli 11:39Chemische stof GenX in Zuid-Hollands drinkwater
RSS.