menu
zoek

Nieuws Almere

Aanhoudingen na vervaardigen en handel in vals geld

dinsdag 23 november 2021, 12:24 uur

Maandag 22 november doorzocht de politie onder meer in Almere acht woningen. Daarbij werden vier verdachten aangehouden. De grootschalige inzet is het resultaat van een langlopend onderzoek van de politie en het OM naar het vervaardigen en distribueren van vals geld.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie startte begin van dit jaar naar aanleiding van het aantreffen van een aanzienlijke hoeveelheid valse biljetten in een postpakket een strafrechtelijk onderzoek. Het forensisch- en tactisch onderzoek, dat in samenwerking met de Nederlandse Bank werd uitgevoerd, leverde de informatie op dat de biljetten in meerdere landen binnen Europa waren uitgegeven. Aansluitend rechercheonderzoek leidde naar het vaststellen van de identiteit van verdachten en werden zij maandag 22 november aangehouden. Zij variëren in leeftijd tussen 16 en 31 jaar. Direct na de aanhoudingen vonden doorzoekingen plaats in acht woningen. Hierbij werden grote sommen vals geld, fabricagemateriaal en gegevensdragers in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten en zitten in de beperking. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Vals geld Het op deze schaal namaken en verspreiden van vals geld wordt gezien als ondermijnende criminaliteit en leidt tot ontwrichting van maatschappelijk en economisch verkeer in Nederland en de Eurozone. Vermoedt u dat een biljet vals is? Neem dit biljet niet aan. Een vals biljet is niets waard. Als u het geaccepteerd heeft, geef het dan niet expres weer uit. Betalen met een vals biljet, waarvan men weet dat het vals is, is namelijk strafbaar: Meer informatie leest u op de site van de Nederlandse Bank  https://www.dnb.nl/betalen/valse-eurobiljetten/

Wat is ondermijning? Als we het over ondermijning hebben, dan bedoelen we de schadelijke gevolgen van zware, georganiseerde misdaad. Gevolgen die ontstaan doordat onderwereld en bovenwereld niet meer duidelijk gescheiden werelden zijn, maar vermengd raken. Want om hun illegale activiteiten uit te kunnen voeren, maken criminelen gebruik van de diensten van burgers en bedrijven uit de bovenwereld. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar. Meldingen Meldingen en tips van burgers zijn onmisbaar bij de aanpak van criminaliteit. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak kan worden opgelost. Regelmatig worden verdachten aangehouden of drugslabs opgerold dankzij meldingen van alerte burgers. Heb je vermoedens dat iets niet klopt bij jou in de buurt? Of concrete signalen die wijzen op criminaliteit? Meld ze bij de politie via 0900 - 8844 of het Team Criminele Inlichtingen. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800 - 7000.


» Politie.nl


Kaart nieuws Almere. Locatie nieuws: 52.40247 / 5.20565


dinsdag 23 november 2021, 14:57 uur
Vier arrestaties, acht doorzoekingen in onderzoek naar vals geld
de TelegraafDe politie heeft maandag acht woningen doorzocht en daarbij vier mensen aangehouden in een langlopend onderzoek naar de productie van en handel in vals geld. De doorzoekingen en aanhoudingen waren „onder meer in Almere”, maar de politie kan niet verduidelijken hoeveel acties en arrestaties in Almere plaatsvonden en hoeveel elders.
» de Telegraaf
dinsdag 23 november 2021, 14:55 uur
Politie verricht vier aanhoudingen in onderzoek fabricatie en handel vals geld
Blik op NieuwsIn een onderzoek naar de vervaardiging en handel in valse eurobiljetten heeft de politie maandag 22 november in Almere acht woningen doorzocht. 'Daarbij werden vier verdachten aangehouden', zo meldt de politie dinsdag.
» Blik op Nieuws
dinsdag 23 november 2021, 14:23 uur
Almeerders aangehouden voor geldvervalsingen
Omroep FlevolandDe politie in Almere heeft maandag vier verdachten opgepakt voor het maken en verspreiden van vals geld. Ze worden ook verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie. Het gaat om vier mannen tussen de 16 en 31 jaar oud. Ze werden aangehouden bij doorzoekingen van acht woningen in Almere.
» Omroep FlevolandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Almere

26 januari 12:05PVV: wethouder heeft raad onjuist geïnformeerd over Floriade
23 januari 15:39Verdachten opgepakt na twee autobranden
21 januari 19:51City FC in extra tijd onderuit bij De Graafschap
20 januari 15:30City FC zonder Hammouti tegen De Graafschap 
14 januari 16:21Gemeenteraad erg positief over waarnemend burgmeester Bijleveld
10 januari 05:00Agenten controleren auto op vluchtstrook en treffen wel heel opmerkelijke situatie aan
9 januari 15:27Opvarenden omgeslagen catamaran gered
7 januari 12:26Hennepkwekerij ontdekt in appartement in Poort
5 januari 15:06Zes weken cel- en veertig uur taakstraf voor trap tegen ME-schild Museumplein
5 januari 10:58Getuigen gezocht in onderzoek naar brand in appartementencomplex Almere
4 januari 13:23Wethouder Van Garderen neemt taken Weerwind over
3 januari 09:47Woningoverval op bejaarde mislukt
30 december 14:46Verdachte gezocht zedenmisdrijf Almere
29 december 11:36Politie zoekt getuigen poging overval
25 december 07:42Bestuurder wordt voor negende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs
23 december 16:11Vrouw zwaargewond na mishandeling in lift
22 december 12:38Jongen (16) opgepakt voor beroven man in Beatrixpark
15 december 14:53Politie zoek getuigen diefstal elektrische fiets
15 december 14:01Tweede verdachte aangehouden voor woningoverval Amarantstraat
13 december 17:09Gewapende overvaller rooft scooter van Almeerder
RSS.