menu
zoek

Nieuws Almere

Actie tegen overlast Randmeren

maandag 15 augustus 2022, 13:47 uur

Afgelopen zaterdag en zondag vond een actie plaats op het water van de Randmeren. De gezamenlijke actie op handhaving van de waterreglementen zijn uitgevoerd door de politie Midden-Nederland, politie Oost Nederland, de Landelijke Eenheid en Rijkswaterstaat. Deze is opgezet na meerdere meldingen en klachten over onveilige situaties op het water.

Met meerdere politieboten en -waterscooters werden zowel zaterdag als zondag diverse waterrecreanten aangesproken en gewaarschuwd. Tussen Kampen en Nijkerk zijn ruim 60 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen, waterskiën in gebieden waar dit niet is toegestaan, het niet gebruiken van het dodemanskoord door snelle motorboten, aanleggen aan boeien, geen of onvoldoende en reddingsvesten aanwezig hebben. Op het watergebied van Almere waren dit er ruim 20, voor onder meer varen onder invloed en overtreden van de snelheid met 60 km per uur. Om het waterverkeer voor alle recreanten veilig en aangenaam te houden, werden de omliggende eilanden en het evenement Nawaka ook meegenomen in de surveillance. Op de wateren rondom de provincie Flevoland wordt in samenwerking met diverse aanliggende politiekorpsen, de Landelijke Eenheid en netwerkpartners zoals de Provincie en Rijkswaterstaat de veiligheid gewaarborgd door watertoezicht en handhaving op overtredingen op het water. Wat doet de politie op het water? De politie houdt toezicht op zowel de beroeps- als recreatievaart. En op de Noordzee buiten de kustlijn (de zogeheten territoriale wateren). Wij controleren bijvoorbeeld boten en jetski's in recreatiegebieden en ladingen van schepen op rivieren en zee. Ook ondersteunt de politie bij evenementen zoals Sail Amsterdam of de intocht van Sinterklaas. Tot slot helpen de medewerkers van de politie bij de opsporing van mensen die op zee vermist zijn geraakt of andere water gerelateerde incidenten. Taken van de politie op het water Eerste opvang bij incidenten in de beroeps- en recreatievaart en ziet toe op een juiste naleving van de vaarregels Veiligheid op het hoofdvaarwegennet bewaken, door controle op snelheid, alcoholgebruik, vaartijdenwet en naleving van Arbowetgeving Ernstige scheepvaartongevallen behandelen en de toedracht onderzoeken Schepen controleren, onder meer lading, diploma’s en veiligheid Vervoer van gevaarlijke stoffen en afvalstoffen controleren Opsporingsonderzoek naar zaken als ladingsdiefstal, fraudes met documenten en witwassen van crimineel vermogen Onderzoek naar gestolen vaartuigen Op de milieuregels letten. De politie controleert op verontreiniging op zee en zorgt voor het milieu van aangewezen natuurgebieden Ingrijpen bij overlast in recreatiegebieden, tijdens dregwerkzaamheden of bij scheepsongevallen


» Politie.nl


Kaart nieuws Almere. Locatie nieuws: 52.58192 / 5.88535


maandag 15 augustus 2022, 14:57 uur
Flevoland - Politie-actie op water: 80 keer proces-verbaal
Omroep FlevolandOp het water op de randmeren en rondom Almere heeft de politie het afgelopen weekend meer dan 80 processen-verbaal uitgeschreven. De politie surveilleerde dit warme weekend op het water, omdat er klachten waren binnengekomen over onveilige situaties.
» Omroep Flevoland
maandag 15 augustus 2022, 14:45 uur
Tientallen bekeuringen op randmeren voor dronken varen of ontbreken dodemanskoord
de StentorOp de randmeren tussen Flevoland en Overijssel en bij Almere zijn afgelopen weekeinde tachtig mensen op de bon geslingerd die op of rond het water in de fout gingen. Politie en Rijkswaterstaat hebben het hele weekeinde extra controles uitgevoerd na meerdere signalen van overlast en onveiligheid.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Almere

24 september 10:51Handrem vergeten, auto rolt zonder pardon het water in
22 september 16:51Gretig en aanvalslustig SC Cambuur is op schot in doelpuntrijk oefenduel met Almere City
22 september 15:4417-jarige jongen aangehouden voor mislukte overval
17 september 11:46Witte zakdoekjes voor Adrie Polder­vaart bij De Graafschap: ‘Ik schaam me verrot’
17 september 10:24Getuigen poging overval gezocht
16 september 20:06Almere City boekt historische zege op De Vijverberg
16 september 11:57Almeerder opgepakt voor drugshandel, luxe bezittingen in beslag genomen
13 september 06:40Vrachtwagen verliest meerdere betonblokken, lange files op A6 en A27 bij Almere
9 september 21:29Late treffer David Min levert Telstar volle buit op tegen Almere City FC
31 augustus 23:10Transfer ketst af, Duijvestijn blijft bij Almere City
30 augustus 15:15Drie mensen vast die man in Almere uit het niets aanvielen
29 augustus 20:00Ik heb me in mijn schooljaren nooit met handvaardigheid moeten bezighouden
29 augustus 08:24Video | Grote brand verwoest wegrestaurant bij Almere
26 augustus 20:01City FC wint thuis van FC Den Bosch: 2-0
21 augustus 11:03Brand bij Volvo Truck Center op bedrijventerrein
19 augustus 21:57Toch geen woningbeschieting in Almere, mogelijk wel vechtpartij
19 augustus 18:04Politie vindt drugslab in Almere na tip
19 augustus 16:13Brand in verzamelgebouw van bedrijven meester
18 augustus 12:50Drugslab in kantoorpand ontdekt
16 augustus 21:56Tiener uit Almere opgepakt voor poging doodslag bij minderjarige
RSS.