menu
zoek

Nieuws Almere

Getuigen gezocht dodelijk schietincident Almere

vrijdag 4 november 2022, 12:14 uur

Bij een schietincident op de Hildo Kropstraat raakte donderdagavond 3 november een 25-jarige man uit Almere gewond. Het slachtoffer is later overleden aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Waar: Hildo Kropstraat in Almere

Rond 22.15 uur ’s avonds kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een schietincident zou zijn geweest op de Hildo Kropstraat, vlakbij de hoek met de Kees Verweystraat. Wanneer de agenten ter plaatse kwamen zagen zij een zwaargewonde jongeman op de grond liggen. Hij was nog wel aanspreekbaar en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een dag later overleed hij aan zijn verwondingen. Vermoedelijk waren er nog enkele jongemannen betrokken bij het schietincident. Zij zijn gevlucht in de richting van de Marcel Duchampstraat. De politie is direct een zoektocht gestart in de buurt, maar heeft de verdachten niet meer aangetroffen. Direct na het schietincident is een rechercheonderzoek gestart. Specialisten van de forensische opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld, er is gesproken met getuigen en agenten hebben een buurtonderzoek gedaan. Grootschalig opsporingsonderzoek De politie is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart en doet onderzoek naar wat er op de Hildo Kropstraat in de avond van donderdag 3 november heeft afgespeeld.  Getuigenoproep De recherche is op zoek naar de verdachte(n). Heeft u het schietincident gezien, maar heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan alstublieft contact met ons op. Dit kan via 0900-8844, maar is ook altijd anoniem mogelijk via 0800-7000 of via het online meldformulier hieronder. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de aanleiding is geweest van het schietincident. Heeft u daar mogelijk informatie over? Heeft u iemand iets horen zeggen over het schietincident of zijn u andere zaken opgevallen die hier mogelijk mee verband houden? Neem ook dan contact met ons op. Beelden In het buurtonderzoek is gevraagd naar beschikbare camerabeelden. Mogelijk zijn er toch nog mensen die wij niet gesproken hebben die wel over beelden beschikken. Naast reguliere camerabeelden of beelden die via een deurbel zijn gemaakt, kunnen dashcam-beelden van een auto ook erg helpen in het onderzoek. Beschikt u over beelden waar mogelijk iets op te zien is van het incident of verdachte(n)? Beeldmateriaal kan rechtstreeks geüpload worden in onderstaand tipformulier.


» Politie.nl

Kaart nieuws Almere. Locatie nieuws: 52.37500 / 5.25749 Hildo Kropstraat
Hildo Kropstraat in Almere


donderdag 3 november 2022, 11:38 uur
Schietincident Editiestraat Almere
Politie.nlDe politie doet onderzoek naar een schietincident op een pand aan de Editiestraat op 3 november 2022 en vraagt getuigen om zich te melden.
Op 3 november rond 2.15 uur kreeg de politie melding van een harde knal in de buurt van de Editiestraat. Agenten gingen direct poolshoogte nemen. Ter plaatse bleek dat een pand aan de Editiestraat beschadigd was. Uit onderzoek blijkt dat er geschoten is op dit pand. Getuigen spreken ook van twee mensen op een scooter die ervandoor reden. Het onderzoek van de recherche gaat door. Daarom zijn we op zoek naar getuigen. Heeft u gezien wat er is gebeurd in de nacht van 2 op 3 november? Heeft u mogelijk camerabeelden? Of weet u meer over deze scooter? Dan komen we graag met u in contact. Bel 0900 8844 of vul onderstaand tipformulier in. Anoniem melding doen kan ook via 0800 7000 of Meld Misdaad Anoniem.

» Politie.nl
vrijdag 4 november 2022, 17:14 uur
Almeerder (25) overleden na schietpartij donderdagavond
de TelegraafDe 25-jarige man uit Almere die donderdagavond in zijn woonplaats zwaargewond raakte door een schietpartij, is vrijdag overleden aan zijn verwondingen. Dit meldt de politie. Er is nog niemand opgepakt.
» de Telegraaf
vrijdag 4 november 2022, 16:50 uur
25-jarige Almeerder overleden na schietincident in Hildo Kropstraat
Omroep FlevolandEen 25-jarige man uit Almere is overleden nadat hij donderdagavond zwaargewond is geraakt bij een schietincident aan de Hildo Kropstraat in Almere. Dat meldt een woordvoerder van de politie vrijdagmiddag. Het slachtoffer was donderdagavond naar het ziekenhuis gebracht.
» Omroep Flevoland
vrijdag 4 november 2022, 01:01 uur
Zwaargewonde bij schietpartij in Almere
CrimesiteBij een schietpartij aan de Hildo Kropstraat in Almere is donderdagavond een persoon zwaargewond geraakt. Deze is overgebracht naar het ziekenhuis. Het incident vond rond 22.00 plaats in de wijk Tussen de Vaarten.
» Crimesite
donderdag 3 november 2022, 23:05 uur
Schietpartij in Almere, een ernstig gewonde
de TelegraafDe politie is donderdagavond een groot onderzoek gestart naar een schietpartij in de Hildo Kropstraat in Almere-Stad.
» de Telegraaf
donderdag 3 november 2022, 22:53 uur
Zwaargewonde bij schietincident in Hildo Kropstraat
Omroep FlevolandBij een schietincident aan de Hildo Kropstraat is één persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het incident gebeurde rond 22:00 uur in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten.
» Omroep Flevoland
donderdag 3 november 2022, 22:10 uur
Persoon zwaargewond bij schietpartij
HardnieuwsALMERE - Donderdagavond 3 november omstreeks 22.10 uur heeft aan de Hildo Kropstraat in Almere een schietpartij plaatsgevonden.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Almere

22 maart 18:04Flevoland - Slechte financiële situatie van Almere, wordt de provincie nu de baas van de stad?
20 maart 08:53De 10 leukste steden om te werken in Nederland!
19 maart 21:57Politie: felle brand in Almere Haven was aanslag, zakelijk conflict mogelijk aanleiding
18 maart 16:35Verdachten (16, 21) overvalbende in Almere aangehouden
16 maart 22:07Vitesse schiet weinig op met gelijkspel tegen Almere
16 maart 09:46Grote schade bij sushi-restaurant door explosie
15 maart 06:16Grote brand bij juwelier geblust, omwonenden weer thuis
12 maart 23:29Politie: 'Criminele bende verantwoordelijk voor vier gewapende overvallen'
9 maart 21:56Armoedig duel tussen Almere City FC en FC Utrecht eindigt onbeslist
9 maart 20:01Almere City pakt thuis een punt tegen FC Utrecht
9 maart 09:4730-jarige Almeerder aangehouden voor schietpartij Dordrecht
9 maart 08:36Brand bedrijfsverzamelgebouw Almere Haven onder controle, geen gewonden
3 maart 22:02Heracles Almelo schiet weinig op met punt tegen tiental Almere City
3 maart 12:13Politie zoekt getuigen na dodelijk ongeval A27 waarbij Lelystedeling omkwam
2 maart 19:10Slachtoffer ongeluk A27 aangereden door uitwijkende vrachtauto
27 februari 17:33Vanwege vondst harddrugs sluit burgemeester van Almere woning
26 februari 16:48De voordelen van vloerverwarming voor het comfort in uw huis
26 februari 16:05Drie straatrovers gaan ervandoor met fatbike, politie zoekt getuigen
25 februari 18:13Podcast Feyenoord: 'Fijn dat een buitenspeler op zo'n manier beslissend is'
25 februari 14:28LEES TERUG: Almere City-Feyenoord (0-2)
RSS.