menu
zoek

Nieuws Amersfoort

Arrestaties voor drugsdealen

vrijdag 12 juni 2020, 10:15 uur

De Politie heeft op donderdagmiddag 11 juni zeven Amersfoorters aanhouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. Aanvullend volgde een zoekactie in het huis waar de 18-jarige hoofdverdachte woont in de wijk Nieuwland in Amersfoort. De Politie vermoedt dat hij diverse - deels minderjarige - jongens in Amersfoort inschakelde voor de verkoop van drugs.

Op basis van anonieme meldingen, signalen uit de omgeving van de verdachte en informatie van de wijkagenten, deed de Politie nader onderzoek naar de ondermijnende activiteiten van de man. Eerst werden twee jongens - 16 en 17 uit Amersfoort - rond 16.00 uur op het Centraal Station in Amersfoort op heterdaad betrapt tijdens een transactie van drugs. Kort na deze actie trof de politie in de woning in Nieuwland vijf 18-jarige Amersfoorters aan, waaronder de hoofdverdachte. Zij werden allemaal aangehouden op verdenking van het handelen in drugs.  Tijdens een zoekactie in het huis assisteerde de drugshond van Politie.  Hier werden verdovende middelen gevonden, die nog op hoeveelheid en samenstelling worden onderzocht. Ook werden goederen om drugs te verhandelen, merkkleding en twee auto’s in beslag genomen voor onderzoek. Straf en hulp De Politie zet het onderzoek voort naar een groepje grotendeels minderjarige jongeren die vermoedelijk de drugs voor de hoofdverdachte verkochten. Meer aanhoudingen worden om die reden niet uitgesloten. De hoofdverdachte is aangemeld voor de TOP X - aanpak van het Zorg- en Veiligheidshuis Regio Utrecht. In deze aanpak werkt een groot aantal instanties samen, met als doel perspectief te creëren en terugval in criminaliteit te voorkomen. Straatwaarden Daarnaast zet de Politie samen met het programma ‘Straatwaarden’ en partners in op bewustwording over ondermijning en de risico’s rondom drugs in de woon- en leefomgeving van de verdachten. Het programma Straatwaarden richt zich op jonge aanwas in de harddrugshandel om deze, samen met overheidspartners, duurzaam terug te dringen. Hiervoor wordt nadrukkelijk gekeken naar hulpverlening in samenwerking met zorginstanties. Dit met het doel om strafbare feiten te voorkomen bij personen rondom de aangehouden verdachten. De wijkagenten van de wijk Nieuwland gingen kort na de actie met buurtbewoners in gesprek over ondermijning en hoe de signalen te herkennen en deze te melden. Ondermijning Drugshandel is een vorm van ondermijning. Ondermijning ondergraaft onze rechtstaat. Andere voorbeelden van ondermijning zijn hennepteelt, witwassen, fraude met subsidies of uitkeringen en cybercrime. Ondermijning kan naar de oppervlakte komen in de vorm van overlast, milieuvervuiling(dumpen drugsafval), onverklaarbaar bezit, intimidaties en machtsposities van (groepen) personen. Wijkbewoners en ondernemers in de buurt kunnen helpen door signalen door te geven aan Gemeente en Politie. Zo kunnen wij samen een vuist maken om deze vorm van ondermijning krachtig te bestrijden. Hoe te melden Heb je het gevoel dat er iets niet klopt in je omgeving in relatie tot ondermijning? Meld het! Bel 0900-8844 bij geen spoed, wél Politie. Of doe een melding via het tipformulier van Politie op www.politie.nl. Anoniem melden kan via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000 of via M-Online.

Drugs in Amersfoort

» Politie.nl


Kaart nieuws Amersfoort. Locatie nieuws: 52.19665 / 5.37850


vrijdag 12 juni 2020, 11:37 uur
Zeven jonge drugsdealers aangehouden
HardnieuwsAMERSFOORT - Vrijdag heeft politie laten weten dat zeven jonge drugsdealers gisteren zijn aangehouden. Na anonieme meldingen, signalen uit de omgeving van de hoofdverdachte, deed politie nader onderzoek.
» Hardnieuws
vrijdag 12 juni 2020, 11:31 uur
Drugsnetwerk in Amersfoort opgerold: zeven tieners aangehouden
RTV UtrechtAMERSFOORT - De politie heeft zeven jonge Amersfoorters aangehouden omdat ze worden verdacht van drugshandel. De hoofdverdachte is een 18-jarige jongen uit de wijk Nieuwland.Hij zou veelal minderjarige jongens hebben ingeschakeld voor het dealen van drugs. De politie kwam de bende op het spoor na anonieme tips, meldingen uit de buurt en signalen van wijkagenten.De aanhoudingen begonnen toen twee jongens van 16 en 17 jaar werden betrapt op dealen op Amersfoort Centraal.
» RTV Utrecht
donderdag 11 juni 2020, 18:00 uur
Meerdere personen aangehouden bij inval in woning door arrestatieteam
HardnieuwsAMERSFOORT - Donderdagmiddag 11 juni heeft de politie in de wijk Nieuwland meerdere aanhoudingen verricht en een huiszoeking aan de Sikkelkruid gedaan in een onderzoek naar drugshandel.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Amersfoort

2 augustus 20:11Man en vrouw gezocht die meer weten over verdachten van beroving
1 augustus 14:05Auto's botsen op A1 bij Amersfoort
25 juli 13:15Enkele honderden mensen bij protest tegen coronaregels Amersfoort: 'Weg met 1,5 meter'
23 juli 18:48Mondkapje verplicht bij bezoek aan ziekenhuis Amersfoort
21 juli 13:02Twee Amersfoorters met getrokken wapen aangehouden
17 juli 17:03Drie tieners bedreigd met vuurwapen en beroofd; politie zoekt getuigen
16 juli 22:25OM eist tot 5 jaar cel voor gewelddadig overval juwelier in Amersfoort
14 juli 13:58Tieners melden zich bij politie na straatroof Amersfoort
13 juli 18:23Goederentrein van spoor gelopen
13 juli 17:29Stoepkrijten tegen snelheidsduivels in het Soesterkwartier
9 juli 14:28Kinderen beroven vrouw (24) van spullen in Soesterkwartier; getuigen gezocht
4 juli 08:10Ernstig ongeluk op A1 bij Amersfoort, auto total loss
1 juli 15:58Aanhoudingen steekpartij dankzij hulp publiek
1 juli 14:56Oldenzaler en medeverdachte krijgen lagere straffen voor fraude met mondkapjes
30 juni 17:47Vrijwilligers boos door afschaffen Zwarte Piet in Amersfoort
28 juni 15:37Kind op fiets aangereden in Amersfoort
26 juni 19:00Herinneringscentrum Kamp Westerbork krijgt geld van NS
23 juni 16:17Brand op tweede verdieping van appartementencomplex in Amersfoort
20 juni 20:50Politie zoekt twee inzittenden na ongeluk in Amersfoort
18 juni 15:40Vrijspraak voor verdachte van twee branden Amersfoorts seniorencomplex
RSS.