menu
zoek

Nieuws Amstelveen

Ernstige ongeregeldheden waarbij agenten zijn bekogeld- Amstelveen

zondag 30 oktober 2022, 14:10 uur

In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober hebben tientallen bezoekers van een feest de openbare orde in de omgeving van de Touwslagerij verstoord. Tientallen politiemedewerkers zijn bekogeld met stenen, glaswerk en andere voorwerpen. Er zijn in totaal 24 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Waar: Touwslagerij in Amstelveen

Melding Rond 00.30 uur worden meerdere politie eenheden naar een evenementenlocatie aan de Touwslagerij gestuurd. Aldaar zou er een feest zijn waar ongeveer 100 bezoekers buiten zouden die de toegang zijn geweigerd. Deze geweigerde bezoekers zouden zich de toegang tot het feest willen verschaffen door geweld te gebruiken tegen de beveiliging. Ter plaatse Wanneer de verschillende eenheden ter plaatse komen treffen zij inderdaad een grote groep van ongeveer 100 personen aan. Vervolgens hebben agenten een linie gevormd en keerde de rust weder. Deze rust heeft tot 02.45 uur geduurd want politiemedewerkers ontvangen dan meerdere meldingen van overlast. Grimmige sfeer slaat om Het blijkt dat de groep geweigerde bezoekers nooit zijn weggegaan maar zich in de omgeving hebben opgehouden. Tevens was het feest afgelopen en waren er nog bezoekers voor de evenementenlocatie aanwezig. Als agenten dan weer willen optreden splitst een deel van de groep zich af en gaat richting de tramhalte aan de Sacharovlaan. Eenmaal daar slaat de sfeer helemaal om. De verdachten bekogelen de agenten met stenen, glaswerk en andere voorwerpen. Vanwege het gevaar hebben agenten zich teruggetrokken om vervolgens weer daadkrachtig op te treden met meer eenheden en medewerkers van de Marechaussee.  Met behulp van een politiehelikopter hebben agenten een groep verdachten kunnen aanhouden in de Amstelveense wijk Westwijk. Een agent is geraakt door een steen en is behandeld in het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. In totaal zijn er 24 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, deze zitten allen nog vast. Getuigenoproep Na ruim een uur is de rust wedergekeerd in de omgeving van de Touwslagerij. Ten tijde van het incident hebben verdachten met stenen gegooid en het kan dus zijn dat voertuigen daardoor beschadigd zijn geraakt. De politie doet een oproep aan onder andere tenaamgestelde van voertuigen die in die omgeving hun voertuig hebben geparkeerd. Ook spreekt de recherche graag getuigen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben. Neem alstublieft telefonisch contact op via de onderstaande mogelijkheden en vermeld daarbij proces-verbaalnummer PL1300_2022231199.       


» Politie.nl

Kaart nieuws Amstelveen. Locatie nieuws: 52.28408 / 4.83651 Touwslagerij
Touwslagerij in Amstelveen


maandag 31 oktober 2022, 12:39 uur
Relschoppers Amstelveen waren geweigerde gasten bij Eritrees feest
RTV N-HDe rellen in de buurt van partycentrum De Diamant aan de Touwslagerij in Amstelveen in de nacht van zaterdag op zondag zijn veroorzaakt door een groep Eritreeërs. De groep was niet welkom bij een besloten Eritrees feest.
» RTV N-H
zondag 30 oktober 2022, 17:00 uur
Grote vechtpartij bij partycentrum Amstelveen, agenten bekogeld met stenen
Blik op NieuwsIn de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober hebben tientallen bezoekers van een feest de openbare orde in de omgeving van de Touwslagerij verstoord. 'Tientallen politiemedewerkers zijn bekogeld met stenen, glaswerk en andere voorwerpen', zo meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 30 oktober 2022, 12:41 uur
24 aanhoudingen en politie met stoeptegels bekogeld bij feest in Amstelveen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in partycentrum Diamant op een bedrijventerrein in Amstelveen. De politie heeft 24 mensen aangehouden. Agenten zijn met stoeptegels bekogeld en één persoon is met een auto op de politie ingereden.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 11:02 uur
Meer dan twintig aanhoudingen en politie met stenen bekogeld bij feest in Amstelveen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in een partycentrum op een bedrijventerrein in Amstelveen. Meer dan twintig mensen zijn aangehouden. Agenten zijn met stoeptegels bekogeld en één persoon is met een auto op de politie ingereden.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 10:30 uur
Feest in Amstelveen loopt uit de hand: politie arresteert meer dan twintig mensen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in een partycentrum op een bedrijventerrein in Amstelveen. Agenten hebben minstens twintig mensen opgepakt. Volgens NH Nieuws zijn agenten met stoeptegels bekogeld en zou een persoon met een auto op agenten zijn ingereden.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 10:08 uur
Meer dan twintig aanhoudingen na grote vechtpartij in Amstelveen, agenten met stenen bekogeld
RTV N-HEen feest in een partycentrum in Amstelveen is vannacht helemaal uit de hand gelopen. Relschoppers gingen daar flink tekeer, begonnen te vechten en raakten onder meer slaags met de beveiliging. Ook de politie werd aangevallen. Er zijn meer dan twintig mensen aangehouden. 
» RTV N-H
zondag 30 oktober 2022, 10:00 uur
Feest in Amstelveen loopt flink uit de hand: politie arresteert meer dan twintig mensen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen op een feest op een bedrijventerrein in Amstelveen. Daar was een vechtpartij ontstaan tussen mensen die naar binnen wilden en de beveiliging. Agenten hebben minstens twintig mensen opgepakt, meldt de politie.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 09:27 uur
Feest in Amstelveen loopt flink uit de hand, politie houdt meerdere mensen aan
NU.nlDe politie en Koninklijke Marechaussee hebben in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen op een feest op een bedrijventerrein in Amstelveen. Agenten en marechaussees zijn en groot deel van de nacht bezig geweest de orde te herstellen. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 08:28 uur
Feest in Amstelveen escaleert: Marechaussee op de stoep
de TelegraafEen feest op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen is in de nacht van zaterdag op zondag flink uit de hand gelopen. De politie en Koninklijke Marechaussee waren in groten getale aanwezig en hebben ruim twintig mensen aangehouden.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Amstelveen

15 februari 18:44Van vrijspraak naar 28 jaar cel: alsnog zware straffen voor daders liquidatie Amstelveen
15 februari 16:08'Postbezorgers' mishandelen man (82) tijdens woningoverval in Amstelveen
13 februari 18:47Hondje doodgebeten door vier pitbulls in Amstelveen, baas aangehouden
1 februari 16:59Auto uitgebrand na explosie Amstelveen
22 januari 17:43Buren geschokt om neergestoken vrouw in Amstelveense woning: "Ik maak me zorgen"
12 januari 15:28Personeel Amstelveens afhaalrestaurant erg bang na gewapende overval
30 december 11:31Knallen, lichtflitsen en rook bij plofkraak in Amstelveen
23 december 14:38Gered Cobra Museum begint aan tweede leven met tentoonstelling Anton Corbijn
23 december 14:07Kerstdrama in Amstelveen: moeder en dochters zijn hun huis kwijt na brand
21 december 15:22Achttien jaar cel voor man die als zeventienjarige opdracht gaf tot huurmoord
19 december 17:40Amstelveen krijgt noodopvang voor 300 asielzoekers in Kronenburg
28 november 19:32OM eist 20 jaar cel tegen minderjarige moordverdachte
20 november 11:19Woningoverval In de Wolken Amstelveen
16 november 10:19Inval flat Amstelveen onderdeel van internationaal plofkraakonderzoek
13 oktober 20:25Uitgebrande auto in Amstelveen vermoedelijk betrokken bij schietpartij in Amsterdam-Osdorp
2 oktober 20:15Twee personen aangehouden na steekpartij in Amstelveen
5 september 21:37Amstelveen stopt subsidie voor noodlijdend Cobra Museum
4 september 11:45Getuigenoproep ernstige aanrijding Bovenkerkerweg Amstelveen
17 augustus 10:42Nog eens elf meldingen van aanranding rond Amsterdam na oppakken verdachte
26 juli 15:34Vrijspraken in zaak mysterieuze liquidatie Amstelveen
RSS.