menu
zoek

Nieuws Amstelveen

Ernstige ongeregeldheden waarbij agenten zijn bekogeld- Amstelveen

zondag 30 oktober 2022, 14:10 uur

In de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober hebben tientallen bezoekers van een feest de openbare orde in de omgeving van de Touwslagerij verstoord. Tientallen politiemedewerkers zijn bekogeld met stenen, glaswerk en andere voorwerpen. Er zijn in totaal 24 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Waar: Touwslagerij in Amstelveen

Melding Rond 00.30 uur worden meerdere politie eenheden naar een evenementenlocatie aan de Touwslagerij gestuurd. Aldaar zou er een feest zijn waar ongeveer 100 bezoekers buiten zouden die de toegang zijn geweigerd. Deze geweigerde bezoekers zouden zich de toegang tot het feest willen verschaffen door geweld te gebruiken tegen de beveiliging. Ter plaatse Wanneer de verschillende eenheden ter plaatse komen treffen zij inderdaad een grote groep van ongeveer 100 personen aan. Vervolgens hebben agenten een linie gevormd en keerde de rust weder. Deze rust heeft tot 02.45 uur geduurd want politiemedewerkers ontvangen dan meerdere meldingen van overlast. Grimmige sfeer slaat om Het blijkt dat de groep geweigerde bezoekers nooit zijn weggegaan maar zich in de omgeving hebben opgehouden. Tevens was het feest afgelopen en waren er nog bezoekers voor de evenementenlocatie aanwezig. Als agenten dan weer willen optreden splitst een deel van de groep zich af en gaat richting de tramhalte aan de Sacharovlaan. Eenmaal daar slaat de sfeer helemaal om. De verdachten bekogelen de agenten met stenen, glaswerk en andere voorwerpen. Vanwege het gevaar hebben agenten zich teruggetrokken om vervolgens weer daadkrachtig op te treden met meer eenheden en medewerkers van de Marechaussee.  Met behulp van een politiehelikopter hebben agenten een groep verdachten kunnen aanhouden in de Amstelveense wijk Westwijk. Een agent is geraakt door een steen en is behandeld in het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed met hem. In totaal zijn er 24 verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging, deze zitten allen nog vast. Getuigenoproep Na ruim een uur is de rust wedergekeerd in de omgeving van de Touwslagerij. Ten tijde van het incident hebben verdachten met stenen gegooid en het kan dus zijn dat voertuigen daardoor beschadigd zijn geraakt. De politie doet een oproep aan onder andere tenaamgestelde van voertuigen die in die omgeving hun voertuig hebben geparkeerd. Ook spreekt de recherche graag getuigen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben. Neem alstublieft telefonisch contact op via de onderstaande mogelijkheden en vermeld daarbij proces-verbaalnummer PL1300_2022231199.       


» Politie.nl


Kaart nieuws Amstelveen. Locatie nieuws: 52.28408 / 4.83651 Touwslagerij
Touwslagerij in Amstelveen


maandag 31 oktober 2022, 12:39 uur
Relschoppers Amstelveen waren geweigerde gasten bij Eritrees feest
RTV N-HDe rellen in de buurt van partycentrum De Diamant aan de Touwslagerij in Amstelveen in de nacht van zaterdag op zondag zijn veroorzaakt door een groep Eritreeërs. De groep was niet welkom bij een besloten Eritrees feest.
» RTV N-H
zondag 30 oktober 2022, 17:00 uur
Grote vechtpartij bij partycentrum Amstelveen, agenten bekogeld met stenen
Blik op NieuwsIn de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober hebben tientallen bezoekers van een feest de openbare orde in de omgeving van de Touwslagerij verstoord. 'Tientallen politiemedewerkers zijn bekogeld met stenen, glaswerk en andere voorwerpen', zo meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 30 oktober 2022, 12:41 uur
24 aanhoudingen en politie met stoeptegels bekogeld bij feest in Amstelveen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in partycentrum Diamant op een bedrijventerrein in Amstelveen. De politie heeft 24 mensen aangehouden. Agenten zijn met stoeptegels bekogeld en één persoon is met een auto op de politie ingereden.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 11:02 uur
Meer dan twintig aanhoudingen en politie met stenen bekogeld bij feest in Amstelveen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in een partycentrum op een bedrijventerrein in Amstelveen. Meer dan twintig mensen zijn aangehouden. Agenten zijn met stoeptegels bekogeld en één persoon is met een auto op de politie ingereden.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 10:30 uur
Feest in Amstelveen loopt uit de hand: politie arresteert meer dan twintig mensen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in een partycentrum op een bedrijventerrein in Amstelveen. Agenten hebben minstens twintig mensen opgepakt. Volgens NH Nieuws zijn agenten met stoeptegels bekogeld en zou een persoon met een auto op agenten zijn ingereden.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 10:08 uur
Meer dan twintig aanhoudingen na grote vechtpartij in Amstelveen, agenten met stenen bekogeld
RTV N-HEen feest in een partycentrum in Amstelveen is vannacht helemaal uit de hand gelopen. Relschoppers gingen daar flink tekeer, begonnen te vechten en raakten onder meer slaags met de beveiliging. Ook de politie werd aangevallen. Er zijn meer dan twintig mensen aangehouden. 
» RTV N-H
zondag 30 oktober 2022, 10:00 uur
Feest in Amstelveen loopt flink uit de hand: politie arresteert meer dan twintig mensen
NU.nlDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen op een feest op een bedrijventerrein in Amstelveen. Daar was een vechtpartij ontstaan tussen mensen die naar binnen wilden en de beveiliging. Agenten hebben minstens twintig mensen opgepakt, meldt de politie.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 09:27 uur
Feest in Amstelveen loopt flink uit de hand, politie houdt meerdere mensen aan
NU.nlDe politie en Koninklijke Marechaussee hebben in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen op een feest op een bedrijventerrein in Amstelveen. Agenten en marechaussees zijn en groot deel van de nacht bezig geweest de orde te herstellen. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.
» NU.nl
zondag 30 oktober 2022, 08:28 uur
Feest in Amstelveen escaleert: Marechaussee op de stoep
de TelegraafEen feest op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen is in de nacht van zaterdag op zondag flink uit de hand gelopen. De politie en Koninklijke Marechaussee waren in groten getale aanwezig en hebben ruim twintig mensen aangehouden.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Amstelveen

8 maart 22:04Scooterrijder over de kop in Amstelveen, zwaargewond naar ziekenhuis
20 februari 19:20Stapels vuilniszakken hopen op in Amsterdam, Amstelveen weigert afval
17 januari 21:29Politie over stenengooiers bij rellen rond Eritrees feest in Amstelveen: ‘Nog nooit meegemaakt’
18 december 16:20Botic van de Zandschulp prolongeert Nederlandse titel
16 december 13:0920 jaar cel en jeugddetentie voor liquidatie Itzhak Meiri in Amstelveen
29 november 21:37Grote criminele organisatie in Amstelveen opgerold
24 november 12:58Tot 20 jaar cel en tbs geëist voor liquidatie Itzhak Meiri in Amstelveen
5 november 18:25Verkeer kan weer door bij Schipholbrug na storing
1 november 15:40Nog 2 van 24 mensen vast na ongeregeldheden bij feest Amstelveen
31 oktober 12:39Relschoppers Amstelveen waren geweigerde gasten bij Eritrees feest
19 oktober 20:14Woning in Amstelveen beschoten, Utrechtse snackbar doelwit explosief
16 oktober 16:16Duikinstructeur overleden na ongeluk in Amstelveens zwembad
4 oktober 09:58Vijf gewonden bij ongeluk met zes voertuigen op A9 richting Amstelveen
1 oktober 14:43Passagiers nachtbus slaan man (21) zwaargewond ziekenhuis in
7 september 11:55‘Bekentenis over liquidatie Amstelveen’
7 augustus 11:07Amstelveense (20) zwaargewond na ongeluk in Duits mountainbikepark
25 juli 18:4525 jaar cel voor liquidatie Rachid Kotar, medeverdachten vrijgesproken
22 juli 11:06Getuigen gezocht van beschieting woning Amstelveen
19 juli 13:40Fietser (86) overleden na aanrijding in Amstelveen
12 juli 23:31Scorende Leurink helpt hockeysters naar halve finale WK
RSS.