menu
zoek

Nieuws Amstenrade

Verdachte automobilist na achtervolging aangehouden

woensdag 15 maart 2017, 01:33 uur

Bij de aanhouding van een verdachte automobilist heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag het vuurwapen gebruikt. Het slachtoffer, dat tevens verdachte is, is overgebracht naar het ziekenhuis. De man raakte gewond aan zijn been.

Net na middernacht wilde de politie in Brunssum een automobilist controleren, omdat bekend was dat de eigenaar van de auto nog een openstaande boete moest betalen. De automobilist reed weg op het moment dat de agenten hem wilde controleren, waarop de achtervolging werd ingezet. Op de Oude Straat in Amstenrade ramde de automobilist een politievoertuig. Daarna werden de drie inzittenden aangehouden. Bij de aanhouding heeft de politie het vuurwapen gebruikt. Een van de drie mannen werd daarbij geraakt in zijn been. Deze man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee andere verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Onderzoek
De politie is meteen gestart met een onderzoek. De identiteit van de verdachten is op dit moment nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wie van de verdachten de bestuurder was tijdens de achtervolging. Zoals gebruikelijk bij een incident waarbij een agent het vuurwapen gebruikt wordt het technisch onderzoek verricht door agenten van een andere politie-eenheid. Het onderzoek naar het gebruik van het vuurwapen wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche.

Verkeer in Amstenrade

» Politie.nl


Kaart nieuws Amstenrade. Locatie nieuws: 50.93749 / 5.92817


woensdag 15 maart 2017, 06:47 uur
Man in been geschoten na achtervolging
Hart van NederlandDe politie heeft dinsdagnacht in het Limburgse Amstenrade een man in zijn been geschoten na een achtervolging. Het slachtoffer is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte was één van de inzittenden van een auto die er in Brunssum vandoor ging toen de politie de auto wilde controleren, omdat de eigenaar nog een boete had […]
» Hart van Nederland
woensdag 15 maart 2017, 03:10 uur
Politie schiet verdachte in been bij achtervolging Limburg
NOSIn Amstenrade (Limburg) heeft de politie vannacht geschoten na een achtervolging. Daarbij is een gewonde gevallen.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amstenrade

29 juli 08:45Drietal opgepakt na gewelddadige dood in Amstenrade
15 maart 06:47Man in been geschoten na achtervolging
RSS.