menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Facebook delen

Waarom de omstreden islamitische school in Amsterdam niet zomaar dicht kan

zaterdag 9 maart 2019, 06:19 uur

De gemeente Amsterdam wil het islamitische Cornelius Haga Lyceum zo snel mogelijk sluiten, maar dat kan niet. Minister Slob dreigt de geldkraan dicht te draaien en de omstreden school op slot te gooien. Maar als het schoolbestuur de controleurs van de Inspectie van het Onderwijs toelaat, dan zijn het volgens hoogleraar onderwijsrecht Paul Zoontjens allemaal loze dreigementen.


Waar: AIVD en de NCTV slaan in Amsterdam

» NOS
Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: AIVD en de NCTV slaan


vrijdag 8 maart 2019, 18:27 uur
Grote zorgen over islamitische school in Amsterdam
NOSEr zijn grote zorgen over het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Leraren van die middelbare school zouden onder andere contact hebben met mensen in een terroristische organisatie. Kinderen zouden daardoor negatief beïnvloed worden.
» NOS
vrijdag 8 maart 2019, 18:17 uur
Rutte: ”Stuur je kinderen niet naar islamitische Haga school”
Hart van NederlandOuders van schoolgaande kinderen zouden er goed aan doen ze niet naar het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam te sturen. Dat vindt premier Mark Rutte, die zegt zich grote zorgen te maken over de school.
» Hart van Nederland
vrijdag 8 maart 2019, 18:00 uur
Rutte: 'Zou mijn kinderen niet naar Cornelius Haga Lyceum sturen'
NU.nlMinister-president Mark Rutte vertelde vrijdag tijdens een persconferentie dat hij zijn kinderen nooit naar het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam zou sturen. De islamitische school zou banden hebben met terroristische organisaties.
» NU.nl
vrijdag 8 maart 2019, 15:29 uur
Slob dreigt met sluiting islamitische school
MetroMinister Arie Slob (Onderwijs) zal het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam geen geld meer geven als de instelling doorgaat met het hinderen van de Inspectie van het Onderwijs. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde donderdag dat medewerkers van de school contacten hebben gehad met een terreurbeweging.
» Metro
vrijdag 8 maart 2019, 11:38 uur
Kabinet dreigt islamitische school met sluiting, Rutte raadt school af
NOSPremier Rutte vindt dat ouders hun kinderen beter niet naar het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam kunnen sturen. Rutte zegt zich grote zorgen te maken over de school. "Ik zou mijn kinderen er niet naartoe sturen", zei hij desgevraagd op zijn wekelijkse persconferentie.
» NOS
vrijdag 8 maart 2019, 11:21 uur
Minister Slob dreigt met sluiting islamitische school Amsterdam
NU.nlMinister Arie Slob (Onderwijs) gaat het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam geen geld meer geven als de instelling doorgaat met het hinderen van de Inspectie van het Onderwijs.
» NU.nl
vrijdag 8 maart 2019, 11:14 uur
Minister Slob noemt situatie rond islamitische school “zeer ernstig en niet acceptabel”
Hart van NederlandMinister Arie Slob (Onderwijs) zal het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam geen geld meer geven als de instelling doorgaat met het hinderen van de Inspectie van het Onderwijs.
» Hart van Nederland
vrijdag 8 maart 2019, 10:51 uur
De uitzending van 8 maart
NOSIslamitische school had banden met terroristen Leerlingen van een Amsterdamse islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen, meldde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Pieter-Jaap Aalbersberg gisteren. De gemeente Amsterdam heeft maatregelen tegen de school, het Cornelius Haga Lyceum, aangekondigd. Wat was precies het gevaar? En wat is er tegen te doen? Het wereldwijde web is stuk, hoe repareren we het? Het is niet helemaal geworden wat hij ervan had gehoopt.
» NOS
donderdag 7 maart 2019, 23:56 uur
Utrecht maakt zich zorgen over islamitische school Amsterdam
RTV UtrechtUTRECHT - Utrecht houdt de ontwikkelingen rond het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum scherp in de gaten. Dat schrijft burgemeester Van Zanen in een brief aan de gemeenteraad.Op 22 februari jl.?organiseerde de Amsterdamse islamitische school in Utrecht een avond om ouders te interesseren in de school. Tijdens die bijeenkomst zou ook gesproken zijn over een Utrechtse vestiging.
» RTV Utrecht
donderdag 7 maart 2019, 22:30 uur
Islamitische school Amsterdam werd al langer in de gaten gehouden
NOSPolitici in Den Haag en de gemeente Amsterdam hebben al jaren problemen met de Stichting Islamitisch Onderwijs, de Amsterdamse stichting achter het Cornelius Haga Lyceum. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde vanmiddag dat leerlingen van die middelbare school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen.
» NOS
donderdag 7 maart 2019, 19:36 uur
NCTV waarschuwt Amsterdam voor islamitische school met terreurbanden
Hart van NederlandEen aantal medewerkers van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam probeert een groot deel van het lesprogramma te wijden aan de “salafistische geloofsleer”. Daarvoor waarschuwt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in een brief aan burgemeester Femke Halsema.
» Hart van Nederland
donderdag 7 maart 2019, 19:04 uur
School in verband gebracht met terreurgroep
MetroDe minister van Justitie en Veiligheid, de AIVD en de NCTV slaan donderdag gezamenlijk alarm vanwege een islamitische school in Amsterdam, het Cornelius Haga Lyceum. In een brief aan burgemeester Femke Halsema en de Kamer uiten zij hun zorgen over het contact van de school met een terroristische groepering.
» Metro
donderdag 7 maart 2019, 18:25 uur
NCTV: Leerlingen Amsterdamse school beïnvloed door salafistische leer
NU.nlVolgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) probeert een aantal medewerkers van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam het lesprogramma aan "salafistische geloofsleer" te wijden. Burgemeester Femke Halsema verzoekt het bestuur van de middelbare school donderdag per direct op te stappen.
» NU.nl
donderdag 7 maart 2019, 17:56 uur
NCTV waarschuwt Amsterdam voor islamitische school, Halsema wil vertrek bestuur
NU.nlVolgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) probeert een aantal medewerkers van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam het lesprogramma te wijden aan "salafistische geloofsleer". Femke Halsema wil dat het schoolbestuur per direct opstapt, verzoekt ze donderdag.
» NU.nl
donderdag 7 maart 2019, 17:40 uur
'Islamitische school onder invloed van jihadisten'
NOSLeerlingen van een Amsterdamse islamitische school worden beïnvloed door leraren die contact onderhouden met terroristen, meldt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Pieter-Jaap Aalbersberg. De gemeente Amsterdam heeft maatregelen tegen de school, het Cornelius Haga Lyceum, aangekondigd.
» NOS
donderdag 7 maart 2019, 17:40 uur
‘Islamitische school Amsterdam heeft banden met terreurgroep’
PZCDe kinderen op het Cornelius Haga Lyceum, een islamitische middelbare school, worden beïnvloed door mensen die verbonden zijn geweest aan de terreurorganisatie ‘Kaukasus Emiraat’. Daarvoor waarschuwen de AIVD en de NCTV in een brief aan burgemeester Femke Halsema. Een aantal medewerkers probeert een groot deel van het lesprogramma te wijden aan de ‘salafistische geloofsleer’.
» PZC
donderdag 7 maart 2019, 17:40 uur
‘Islamitische school Amsterdam heeft banden met terreurgroep’
Brabants DagbladDe kinderen op het Cornelius Haga Lyceum, een islamitische middelbare school, worden beïnvloed door mensen die verbonden zijn geweest aan de terreurorganisatie ‘Kaukasus Emiraat’. Daarvoor waarschuwen de AIVD en de NCTV in een brief aan burgemeester Femke Halsema. Een aantal medewerkers probeert een groot deel van het lesprogramma te wijden aan de ‘salafistische geloofsleer’.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amsterdam

22 maart 17:55Megaproces frauduleuze beleggers: Verstand van obligaties? ‘Nul. Ik kan niet eens rekenen’
22 maart 14:44Heinekenontvoerder Frans Meijer veroordeeld voor plannen overval
22 maart 07:45'Omstreden Britse shariageleerde verzorgde lessen op Haga Lyceum'
21 maart 21:14Zeeuwse vmbo'ers pakken goud bij vakwedstrijden
21 maart 18:52Amsterdam wil kleinschalig gaan experimenteren met deelfietsen
21 maart 08:29Ravage bij metrostation Amsterdam na plofkraak
20 maart 14:23Amsterdam verbiedt rondleidingen op de Wallen
20 maart 08:40Wéér cancelt Drake concert in Amsterdam
16 maart 18:57Twee gewonden bij steekincident Albert Cuyp
15 maart 23:45Kermis Amsterdam dicht na vechtpartijen tussen tientallen jongeren
15 maart 16:58Patiënt Amsterdam UMC overleden na verkeerd medicijn
15 maart 15:10Tweetal in Amsterdam aangehouden om aanslagen Parijs
15 maart 13:58Kaartjes John Mayer in Ziggo Dome razendsnel uitverkocht
14 maart 20:31Gebruik chrystal meth in Amsterdam toegenomen
14 maart 19:14Tweede Kamer hekelt aanpak inspectie rond islamitisch Haga Lyceum
14 maart 18:32Straaljagers begeleiden Boeing bij vlucht over Amsterdam
14 maart 15:12Enkele duizenden 'klimaatspijbelaars' demonstreren in Amsterdam
14 maart 13:21Honderden 'klimaatspijbelaars' aanwezig bij protest in Amsterdam
13 maart 13:58Verdachte van betrokkenheid bij moord op Mieremet onder voorwaarden vrij
13 maart 07:46Te druk op ouderavond islamitische school Amsterdam
RSS.