menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Facebook delen

Extreemlinks reageert online op doodsbedreiging richting Thierry Baudet: ‘PAF!’

woensdag 27 maart 2019, 17:09 uur

Sympathisanten uit de links-activistische scene in Nijmegen veranderen op sociale media hun profielfoto's naar afbeeldingen waarop de tekst 'PAF!’ prijkt. Daarmee betuigen ze steun aan de 21-jarige Nijmeegse vrouw die afgelopen maandag werd aangehouden wegens de doodsbedreiging aan Forum voor Democratie-politicus Thierry Baudet.


» de Stentor

woensdag 27 maart 2019, 15:51 uur
Extreemlinks reageert online op doodsbedreiging richting Thierry Baudet: ‘PAF!’
de GelderlanderNIJMEGEN - Sympathisanten uit de links-activistische scene in Nijmegen veranderen op sociale media hun profielfoto's naar afbeeldingen waarop de tekst 'PAF!’ prijkt. Daarmee betuigen ze steun aan de 21-jarige Nijmeegse vrouw die afgelopen maandag werd aangehouden wegens de doodsbedreiging aan Forum voor Democratie-politicus Thierry Baudet.
» de Gelderlander
woensdag 27 maart 2019, 11:50 uur
Zo verandert vrijheid van meningsuiting in bedreiging
de GelderlanderNIJMEGEN - Twee mensen maken verwijzingen naar het vermoorden van Forum-leider Thierry Baudet. Bij de een komt justitie wel in actie, bij de andere niet. Waar ligt de grens?
» de Gelderlander
dinsdag 26 maart 2019, 19:08 uur
Nijmeegse (21) die Baudet met de dood bedreigde vrijgelaten
Hart van NederlandDe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die maandag werd aangehouden voor het bedreigen van Thierry Baudet tijdens een betoging tegen racisme in Amsterdam, is dinsdagavond door de officier van justitie met een dagvaarding naar huis gestuurd.
» Hart van Nederland
dinsdag 26 maart 2019, 19:08 uur
Vrouw uit Nijmegen die Baudet bedreigde weer vrij
Omroep GelderlandDe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die was aangehouden op verdenking van bedreiging van politicus Thierry Baudet en opruiing bij een demonstratie in Amsterdam, is vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam.
» Omroep Gelderland
dinsdag 26 maart 2019, 19:08 uur
Nijmeegse weer vrij, heeft spijt van dreiglied Baudet
NOSDe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die gisteren werd opgepakt voor het bedreigen van voorman Thierry Baudet van Forum voor Democratie, is vrijgelaten.
» NOS
dinsdag 26 maart 2019, 19:08 uur
Bedreiger van Thierry Baudet heeft 'impact van uitlatingen onderschat'
NU.nlDe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die maandag werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een aan Thierry Baudet gerichte doodsbedreiging heeft spijt getoond. Dinsdagavond werd ze op vrije voeten gesteld.
» NU.nl
dinsdag 26 maart 2019, 19:05 uur
Verdachte bedreiging Baudet op vrije voeten
Brabants DagbladDe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die maandag werd aangehouden voor het bedreigen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet tijdens een betoging tegen racisme in Amsterdam is vanavond door de officier van justitie met een dagvaarding naar huis gestuurd.
» Brabants Dagblad
dinsdag 26 maart 2019, 19:05 uur
Verdachte bedreiging Baudet op vrije voeten
PZCDe 21-jarige vrouw uit Nijmegen die maandag werd aangehouden voor het bedreigen van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet tijdens een betoging tegen racisme in Amsterdam is vanavond door de officier van justitie met een dagvaarding naar huis gestuurd.
» PZC
dinsdag 26 maart 2019, 18:51 uur
‘Baudet-bedreiger’ uit Nijmegen weer op vrije voeten
de StentorNIJMEGEN/ AMSTERDAM - De 21-jarige vrouw uit Nijmegen die politicus Thierry Baudet bedreigd zou hebben, is dinsdagavond vrijgelaten. Ze wordt verdacht van bedreiging en opruiing en moet zich 9 april verantwoorden voor de politierechter. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.
» de Stentor
dinsdag 26 maart 2019, 15:15 uur
'Nijmeegse vrouw roept op tot het zeggen van paf'
Omroep GelderlandDe vrouw uit Nijmegen die is aangehouden voor het bedreigen van voorman van Forum voor Democratie Thierry Baudet tijdens een demonstratie zaterdag in Amsterdam, zit nog vast. Dat zegt de politie. Een woordvoerster wil niet zeggen of de demonstrante van 21 inmiddels een verklaring heeft afgelegd.
» Omroep Gelderland
maandag 25 maart 2019, 21:13 uur
Vrouw (21) uit Nijmegen opgepakt na mogelijke bedreiging Thierry Baudet
NU.nlDe politie heeft maandag een 21-jarige vrouw uit Nijmegen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een aan Thierry Baudet gerichte doodsbedreiging. Bij een demonstratie in Amsterdam uitte een betoger doodsbedreigingen aan het adres van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie.
» NU.nl
maandag 25 maart 2019, 21:04 uur
Rutte woedend over doodsbedreiging Baudet door Nijmeegse: ‘Totaal onacceptabel’
de StentorPremier Mark Rutte is woedend over de doodsbedreiging aan het adres van Thierry Baudet door een 21-jarige vrouw uit Nijmegen. Hij noemt haar uitspraken ‘totaal onacceptabel’. De Nijmeegse, die maandagmiddag is gearresteerd, riep zaterdag tijdens een anti-racismedemonstratie in Amsterdam ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf'.
» de Stentor
maandag 25 maart 2019, 21:04 uur
Rutte woedend over doodsbedreiging Baudet door Nijmeegse: ‘Totaal onacceptabel’
de GelderlanderAMSTERDAM/ NIJMEGEN - Premier Mark Rutte is woedend over de doodsbedreiging aan het adres van Thierry Baudet door een 21-jarige vrouw uit Nijmegen. Hij noemt haar uitspraken ‘totaal onacceptabel’. De Nijmeegse, die maandagmiddag is gearresteerd, riep zaterdag tijdens een anti-racismedemonstratie in Amsterdam ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf'.
» de Gelderlander
maandag 25 maart 2019, 17:11 uur
Vrouw (21) aangehouden voor doodsbedreiging aan het adres van Baudet
Hart van NederlandDe politie heeft een 21-jarige vrouw aangehouden voor de vermeende doodsbedreiging aan het adres van Thierry Baudet, afgelopen zaterdag in Amsterdam.
» Hart van Nederland
maandag 25 maart 2019, 07:40 uur
Mark Rutte noemt bedreigingen Baudet 'onacceptabel'
MetroDe bedreigingen die zijn geuit tegen Thierry Baudet noemt Mark Rutte „totaal onacceptabel". Dat zegt hij in De Telegraaf. Bij een demonstratie in Amsterdam uitte een betoger doodsbedreigingen aan het adres van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD).
» Metro
maandag 25 maart 2019, 07:24 uur
Rutte: bedreiging aan adres Baudet ‘onacceptabel’
Hart van NederlandPremier Mark Rutte noemt de bedreigingen die tijdens een demonstratie in Amsterdam jegens Thierry Baudet zijn geuit “totaal onacceptabel”. “Wij wonen in een land waarin we het passioneel met elkaar oneens mogen zijn, maar ik behoor uw recht om het met mij volstrekt oneens te zijn met dezelfde passie te verdedigen. Dat is Nederland, dat doen we beschaafd en dit kan absoluut niet.”
» Hart van Nederland
zondag 24 maart 2019, 20:52 uur
Zorgen over bedreigingen tegen Thierry Baudet
MetroVoorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer maakt zich „grote zorgen" dat er wordt opgeroepen tot geweld tegen Thierry Baudet. Bij een demonstratie in Amsterdam uitte een betoger doodsbedreigingen aan het adres van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD).
» Metro
zondag 24 maart 2019, 20:40 uur
Kamervoorzitter Arib maakt zich “grote zorgen” om bedreigingen Baudet
Hart van NederlandVoorzitter Khadija Arib van de Tweede Kamer maakt zich “grote zorgen” dat er wordt opgeroepen tot geweld tegen Thierry Baudet. Bij een demonstratie in Amsterdam uitte een betoger doodsbedreigingen aan het adres van de fractievoorzitter van Forum voor Democratie (FVD).
» Hart van Nederland
zondag 24 maart 2019, 19:44 uur
Anti-fascisten nemen geen afstand van betoger die Baudet dood wenst
de StentorDe anti-fascistische beweging AFA Nederland neemt geen afstand van de actie van een vrouwelijke demonstrant tijdens een antiracisme-demonstratie in Amsterdam. De vrouw droeg zaterdag een spandoek met het logo van AFA Nederland en riep doodsbedreigingen aan het adres van Thierry Baudet. Ze scandeert ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf’.
» de Stentor
zondag 24 maart 2019, 14:57 uur
Politie en OM doen onderzoek naar doodsbedreiging aan adres Baudet
NU.nlDe politie en het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam onderzoeken een filmpje van UP! Network waarin te zien is dat een antiracismedemonstrant doodsbedreigingen aan het adres van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet uit.
» NU.nl
zondag 24 maart 2019, 14:40 uur
Onderzoek gestart na doodsbedreiging Baudet
MetroPolitie en Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam onderzoeken een filmpje van UP! Network, waarin te zien is dat een antiracisme-demonstrant doodsbedreigingen uit aan het adres van Thierry Baudet. De vrouw, die zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar heeft gemaakt, scandeert 'Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf'.
» Metro
zondag 24 maart 2019, 14:25 uur
Politie onderzoekt leus tegen Baudet bij anti-racismedemonstratie
NOSDe politie in Amsterdam doet onderzoek naar een oproep van een deelnemer aan de anti-racismedemonstratie in Amsterdam. Op sociale media circuleert een filmpje dat tijdens de demonstratie van gisteren is gemaakt. Een in het zwart geklede demonstrant met een doek voor de mond zingt: "Als je Thierry dood wilt schieten, zeg dan paf." Met Thierry wordt Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bedoeld.
» NOS
zondag 24 maart 2019, 13:53 uur
Onderzoek naar eenling die “Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf” roept
Hart van NederlandTijdens de anti-racisme-demonstratie in Amsterdam was een demonstrant aanwezig die een paar keer “Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf” riep. Andere demonstranten zeggen tegen de verslaggever dat ze het niet met die oproep eens zijn, blijkt uit beelden van UP! Network.
» Hart van Nederland
zondag 24 maart 2019, 13:40 uur
Betoger bedreigt Baudet met de dood: Wilders eist vervolging
PZCTijdens de antiracisme-demonstratie in Amsterdam heeft zeker één betoger gisteren doodsbedreigingen aan het adres van Thierry Baudet geuit. Dit blijkt uit beelden van UP! Network, naar eigen zeggen een ‘rechts georiënteerd mediaplatform’. PVV-leider Geert Wilders eist vervolging.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amsterdam

21 augustus 21:20Jongen van 15 raast met 165 kilometer per uur over de ring Amsterdam
21 augustus 17:24Vasthoudende krakers verlaten toch Amsterdams pand
21 augustus 11:46Holleeder wil ander gerechtshof voor hoger beroep
21 augustus 10:49Poging plofkraak: politie zoekt getuigen
19 augustus 21:51Agenten Amsterdam geschorst om harddrugs
19 augustus 17:07Getuigenoproep vechtpartij Sloterweg
19 augustus 15:52Rijtjeshuis van 1,5 miljoen euro is al verkocht (voor bijna de vraagprijs)
18 augustus 13:44Brandweerman Bernard redt jochie (7) van verdrinkingsdood tijdens vakantie
16 augustus 16:27Meisje (17) bestolen in Amsterdam, dader filmt roof
16 augustus 11:16Inbrekers komen terug na mislukte inbraak en lopen tegen de lamp
15 augustus 14:53Heftige beelden van arrestatie die uit de hand loopt: agent moet schieten
15 augustus 07:01Verontwaardiging over rijtjeshuis van 1,5 miljoen: ‘Amsterdammers zijn de pineut’
14 augustus 16:00Eigenaar van auto die baby aanreed in Amsterdam is aangehouden
14 augustus 15:42Brandweer bestrijdt woningbrand Nieuw-Amsterdam [update]
14 augustus 15:38Eigenaar van auto die kinderwagen aanreed in Amsterdam is aangehouden
14 augustus 13:12Politie onderzoekt mogelijk lek zaak-Halsema
13 augustus 18:47Amsterdam stelt vierde locatie beschikbaar voor stort bedrijfsafval AEB
13 augustus 16:26Amsterdam neemt maatregelen tegen geweldsincidenten
12 augustus 21:44Politie lost waarschuwingsschoten in Amsterdam
12 augustus 17:38Automobilist raakt kinderwagen en rijdt door
RSS.