menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Nederland - Korpschef reageert op liquidatie advocaat

woensdag 18 september 2019, 12:35 uur

Korpschef Erik Akerboom reageert op de liquidatie van advocaat Wiersum in Amsterdam.

Waar: Imstenrade in Amsterdam

“Vanochtend heeft er een brute moord plaats gevonden in Amsterdam. Ik heb er met afschuw kennis van genomen. Met deze brute moord is een nieuwe grens overschreden, nu ook mensen die gewoon hun werk doen niet meer veilig lijken.   Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden, familie en vrienden, van advocaat Derk Wiersum. Ik wil dat zij weten dat wij er alles aan zullen doen om de dader te pakken. We rusten niet voordat dat gelukt is. Als samenleving kunnen we dit niet accepteren. We moeten er alles aan doen om criminele ondermijning te stoppen. Politie, het OM en burgemeesters trekken hierin samen op. Deze en andere vormen van extreem geweld, laten wat mij betreft zien dat er een brede en langdurige aanpak van ondermijning nodig is.”


» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.32405 / 4.87517 Imstenrade


woensdag 18 september 2019, 09:02 uur
Dodelijk schietincident Imstenrade
Politie.nlVanmorgen heeft er een dodelijk schietincident plaatsgevonden aan de Imstenrade in Buitenveldert. De politie is op zoek naar de verdachte.
Iets na half acht vanochtend wordt het slachtoffer neergeschoten op straat. De dader vlucht te voet in de richting van de Van Boshuizenstraat. Het slachtoffer wordt ter plaatse door hulpdiensten gereanimeerd maar overlijdt aan zijn verwondingen. De politie start een onderzoek en is op zoek naar de verdachte. 

Getuigenoproep
De recherche wil weten wie de verdachte is. Heeft u iets gezien of gehoord, of andere informatie dat kan bijdragen aan het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844, bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik onderstaand tipformulier.

Schietincident/steekincident in Amsterdam
» Politie.nl
zaterdag 21 september 2019, 12:08 uur
Vindicat rouwt om vermoord oud-lid Derk Wiersum met minuut stilte en advertentie
Dagblad van het NoordenDe Groningse studentenvereniging Vindicat staat deze week stil bij het overlijden van advocaat Derk Wiersum. Wiersum werd donderdag voor zijn huis in Amsterdam vermoord. Tussen 1995 en 2001 studeerde hij rechten in Groningen en was hij lid van het studentencorps.
» Dagblad van het Noorden
vrijdag 20 september 2019, 18:05 uur
Vermoedelijke leeftijd verdachte van liquidatie Wiersum bijgesteld naar 20 tot 25 jaar
NU.nlDe Amsterdamse politie heeft de geschatte leeftijd van de verdachte van de schietpartij in Amsterdam afgelopen woensdag naar boven bijgesteld. De leeftijd van de schutter ligt waarschijnlijk tussen de 20 en 25 jaar. Bij de schietpartij kwam advocaat Derk Wiersum om het leven.
» NU.nl
vrijdag 20 september 2019, 18:04 uur
Moordenaar Derk Wiersum geen tiener, maar man tussen de 20 en 25 jaar oud
Hart van NederlandDe politie in Amsterdam heeft de leeftijd bijgesteld van de schutter die gezocht wordt voor de moord op advocaat Derk Wiersum. Het zou gaan om een man van tussen de 20 en 25 jaar oud.
» Hart van Nederland
vrijdag 20 september 2019, 17:58 uur
Politie: Moordenaar Wiersum tussen 20 en 25 jaar oud
PZCDe schutter die advocaat Derk Wiersum om het leven bracht is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud. Dat maakt de politie Amsterdam bekend.
» PZC
vrijdag 20 september 2019, 15:57 uur
Advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. bijstaan: 'Een zeer moedig besluit'
Omroep BrabantDe Nederlandse Orde van Advocaten vindt het aanbod van de Bredase advocaat Peter Schouten om bijstand te verlenen aan kroongetuige Nabil B. 'een zeer moedig besluit'. Schouten zei donderdag nog te twijfelen, maar maakte vrijdag bekend dat hij de rechtbank in Amsterdam heeft gemeld bereid te zijn de verdediging van Nabil B.
» Omroep Brabant
vrijdag 20 september 2019, 15:49 uur
Bredase advocaat wil Nabil B. bijstaan: 'Zeer moedig besluit'
NOSDe Nederlandse Orde van Advocaten prijst de moed van een Bredase advocaat die kroongetuige Nabil B. wil bijstaan. Het gaat om Peter Schouten, die zich per mail heeft gemeld bij de rechtbank in Amsterdam en hoopt dat collega's zijn voorbeeld zullen volgen. "Een zeer moedig besluit", aldus de Orde van Advocaten.
» NOS
vrijdag 20 september 2019, 13:07 uur
Politiechef Paauw direct terug van vakantie om onderzoek moord Wiersum
PZCDe Amsterdamse politiechef Frank Paauw heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Hij gaat vanmiddag langs bij de rechercheteams die zich bezighouden met de moord op Wiersum en de eveneens dodelijke schietpartij in Amsterdam-Zuidoost op dezelfde dag. Dat bevestigt zijn woordvoerder.
» PZC
vrijdag 20 september 2019, 12:58 uur
Politiechef Amsterdam onderbreekt vakantie om liquidaties
MetroPolitiechef Frank Paauw van Amsterdam heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Hij gaat vrijdag langs bij de rechercheteams die zich bezighouden met de liquidaties in de hoofdstad. Dat bevestigt zijn woordvoerder in De Telegraaf.
» Metro
vrijdag 20 september 2019, 11:54 uur
Politiechef Amsterdam onderbreekt vakantie na liquidatie Wiersum
RTV N-HPolitiechef Frank Paauw heeft zijn vakantie onderbroken na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum. Hij gaat vrijdag langs bij de rechercheteams die zich bezighouden met de moord op de raadsman van kroongetuige Nabil B. en de eveneens fatale schietpartij in Zuidoost op dezelfde dag, bevestigt zijn woordvoerder een bericht hierover in De Telegraaf.
» RTV N-H
vrijdag 20 september 2019, 09:28 uur
Advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. bijstaan
NU.nlDe Bredase advocaat Peter Schouten heeft tegen de rechtbank in Amsterdam gezegd dat hij kroongetuige Nabil B. wil bijstaan. Het gaat om een principekwestie na de moord op Derk Wiersum, die B. aanvankelijk bijstond, laat Schouten vrijdag aan NU.nl weten na berichtgeving van BN de Stem.
» NU.nl
vrijdag 20 september 2019, 08:52 uur
Nieuwe advocaat gevonden voor Nabil B.
RTV N-HDe Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. In BN De Stem zegt hij dat het een principekwestie is. Woensdag werd Derk Wiersum, de advocaat van B., geliquideerd in Amsterdam.
» RTV N-H
vrijdag 20 september 2019, 08:06 uur
Advocaat Schouten wil kroongetuige Nabil B. bijstaan: ‘Dit is een principekwestie’
PZCAdvocaat Peter Schouten heeft de rechtbank in Amsterdam laten weten dat hij kroongetuige Nabil B. juridisch wil bijstaan. De Bredase strafpleiter hoopt dat met hem honderden advocaten eenzelfde aanbieding doen, ondanks de moord op hun voorganger: ,,Dit is een principekwestie.”
» PZC
vrijdag 20 september 2019, 06:11 uur
Commentaar: Liquidatie is aanslag op de rechtsstaat
Dagblad van het NoordenHoewel de bloemenzee bij het kantoor van de vermoorde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Zuid blijft groeien, lijkt de politiek al weer over te gaan tot de orde van de dag. Kamerleden eisen op vertrouwde toon een keiharde aanpak van de verantwoordelijken voor de liquidatie en willen ook dat de overheid meer werk maakt van de bestrijding van drugscriminelen. 
» Dagblad van het Noorden
donderdag 19 september 2019, 15:59 uur
Bloemenzee voor kantoor van vermoorde advocaat Wiersum
MetroOp de stoep voor het kantoor van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Zuid ligt een kleurrijke bloemenzee. Ook bij zijn woning in Buitenveldert liggen bloemen rondom een boompje.
» Metro
donderdag 19 september 2019, 14:52 uur
Kleurrijke bloemenzee voor kantoor van vermoorde advocaat
Hart van NederlandBij het kantoor van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam is een bloemenzee ontstaan. Mensen vanuit de hele stad, onder wie ook advocaten, leggen boeketten neer bij het kantoor in de Jacob Obrechtstraat.
» Hart van Nederland
donderdag 19 september 2019, 14:08 uur
Bloemenzee voor vermoorde advocaat Wiersum
de StentorBij het kantoor van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum in Amsterdam-Zuid ontstaat een kleurrijke bloemenzee. Ook bij zijn woning in Buitenveldert leggen mensen bloemen neer.
» de Stentor
donderdag 19 september 2019, 11:13 uur
Rutte over ‘afschuwelijke moord’ op advocaat: Het woord regeert, niet het geweld
PZCPremier Mark Rutte noemt de moord op advocaat Derk Wiersum ‘een aanslag op de rechtsstaat’. Hij stond aan het begin van zijn inbreng bij de Algemene Politieke Beschouwingen stil bij de moord op de advocaat, gisteren in Amsterdam.
» PZC
donderdag 19 september 2019, 11:13 uur
Rutte over ‘afschuwelijke moord’ op advocaat: Het woord regeert, niet het geweld
de GelderlanderPremier Mark Rutte noemt de moord op advocaat Derk Wiersum ‘een aanslag op de rechtsstaat’. Hij stond aan het begin van zijn inbreng bij de Algemene Politieke Beschouwingen stil bij de moord op de advocaat, gisteren in Amsterdam.
» de Gelderlander
donderdag 19 september 2019, 10:50 uur
Grapperhaus: Advocaten hebben angstgevoelens na liquidatie Wiersum
NU.nlJustitieminister Ferd Grapperhaus zegt donderdag dat meerdere advocaten "gemengde gevoelens tot angstgevoelens hebben" na de liquidatie van de strafrechtadvocaat Derk Wiersum in Amsterdam. De advocaat van kroongetuige Nabil B. werd woensdag vlak bij zijn woning doodgeschoten door een nog onbekende dader.
» NU.nl
donderdag 19 september 2019, 04:21 uur
Advocaten praten over actie na liquidatie
de GelderlanderAdvocaten bespreken vandaag of ze een gezamenlijke actie houden als reactie op de liquidatie van Derk Wiersum, woensdagochtend in Amsterdam. Mogelijk wordt een stille tocht georganiseerd voor de advocaat van kroongetuige Nabil B. of uiten de advocaten hun verdriet en verbijstering op een andere manier.
» de Gelderlander
woensdag 18 september 2019, 21:26 uur
Zwaargewonde bij schietpartij in Amsterdam: ‘Vooralsnog geen link met moord op advocaat’
de GelderlanderBij een schietpartij op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost is volgens de politie vanavond een zwaargewonde gevallen. Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekendgemaakt, maar de politie gaat niet uit van een link met de moord op advocaat Derk Wiersum.
» de Gelderlander
woensdag 18 september 2019, 21:26 uur
Dode bij schietpartij in Amsterdam: ‘Vooralsnog geen link met moord op advocaat’
Brabants DagbladBij een schietpartij op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost is volgens de politie vanavond een dode gevallen. Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekendgemaakt, maar de politie gaat niet uit van een link met de moord op advocaat Derk Wiersum.
» Brabants Dagblad
woensdag 18 september 2019, 15:35 uur
Haarlemse collega-advocaten zijn geschokt: "Iedereen uit het strafrecht kende Derk"
RTV N-HCollega's van de vanmorgen in Amsterdam geliquideerde kroongetuige-advocaat Derk Wiersum (44) reageren geschokt op het nieuws. "Iedereen die actief is in het strafrecht in de regio Haarlem en Amsterdam kende Derk", aldus 'collega'-advocate Margot Vennik.
» RTV N-H
woensdag 18 september 2019, 15:09 uur
Minister Grapperhaus woedend over liquidatie Wiersum: 'Dit is een aanslag op onze rechtsstaat'
Hart van NederlandEen zichtbaar geëmotioneerde minister Grapperhuis (Justitie en Veiligheid) heeft gereageerd op de “afschuwelijke moord” op Derk Wiersum. De 44-jarige strafrechtadvocaat werd woensdagochtend geliquideerd in de buurt van zijn woning in Amsterdam.
» Hart van Nederland
woensdag 18 september 2019, 13:53 uur
Grapperhaus: team met NCTV waakt over advocaten na moord op Wiersum
NOSMinister Grapperhaus heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) betrokken bij het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. De NCTV krijgt de regie over een speciaal team, samen met politie en het Openbaar Ministerie. Dat zegt Grapperhaus in een eerste reactie op de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, vanochtend in Amsterdam.
» NOS
woensdag 18 september 2019, 13:39 uur
'Dit gaat helemaal mis', zegt burgemeester John Jorritsma na liquidatie van advocaat Derk Wiersum
Omroep BrabantHet kabinet neemt de aanpak van de georganiseerde misdaad niet serieus genoeg. Dat zegt de Eindhovense burgemeester Jorritsma woensdagmiddag in een interview op NPO Radio 1. Hij reageert daarmee op de moord op advocaat Derk Wiersum in Amsterdam, woensdagochtend.
» Omroep Brabant
woensdag 18 september 2019, 12:44 uur
Advocaten in Noord-Nederland geschokt door moord op collega: 'Een zwarte dag voor de rechtsorde'
Leeuwarder CourantStrafrechtadvocaten in Noord-Nederland zijn geschokt door de liquidatie van hun collega Derk Wiersum (44) in Amsterdam.
» Leeuwarder Courant
woensdag 18 september 2019, 12:14 uur
Dit is wat we tot nu toe weten over de liquidatie van advocaat Derk Wiersum
RTV N-HGeschokte reacties, ongeloof en verdriet na de liquidatie op strafrechtadvocaat Derk Wiersum in Amsterdam vanochtend. Wiersum hielp Nabil B. in de zaak tegen topcrimineel Ridouan Taghi. In dit overzicht lees je de feiten, de reacties en de achtergrond van de moord.
» RTV N-H
woensdag 18 september 2019, 11:37 uur
Advocaat in grote rechtszaak doodgeschoten in Amsterdam
NOSIn Amsterdam is vanochtend op straat een man doodgeschoten. De man was van beroep advocaat. Hij was bezig met een grote rechtszaak.
» NOS
woensdag 18 september 2019, 11:22 uur
'Vrouw Wiersum stond naast hem toen hij werd geliquideerd'
Hart van NederlandDe 44-jarige strafrechtadvocaat Derk Wiersum die woensdagochtend in Amsterdam werd geliquideerd, is op straat doodgeschoten, in de buurt van zijn eigen huis. Dat zegt een politiewoordvoerder.
» Hart van Nederland
woensdag 18 september 2019, 11:20 uur
Buurman doodgeschoten advocaat: "Hij heeft twee jonge kinderen, verschrikkelijk"
RTV N-HDe liquidatie van advocaat Derk Wiersum (44) heeft voor geschokte reacties gezorgd in Amsterdam-Buitenveldert.
» RTV N-H
woensdag 18 september 2019, 11:02 uur
Reacties: 'Derk Wiersum was een slimme, vriendelijke en kundige advocaat'
NU.nlDe advocatenwereld is geschokt door het overlijden van hun collega Derk Wiersum (44) in Amsterdam, een man die in verschillende reacties vooral wordt omschreven als kundig en vriendelijk. De strafrechtadvocaat die kroongetuige Nabil B. bijstond, is woensdagochtend vlak bij zijn woning doodgeschoten door een onbekende, jonge dader.
» NU.nl
woensdag 18 september 2019, 10:58 uur
Wiersum en collega trokken al eerder aan de bel: "Iedereen kon opeens een doelwit worden"
RTV N-HIn juni vorig jaar trok de vanochtend vermoorde advocaat Wiersum samen met zijn collega Bart Stapert nog aan de bel, omdat de twee vonden dat het Openbaar Ministerie onvoldoende in staat was om de veiligheid van de familie van de kroongetuige te garanderen. De strafrecht advocaat werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. 
» RTV N-H
woensdag 18 september 2019, 10:55 uur
De uitzending van 18 september
NOSAdvocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd In Amsterdam is op straat bij zijn huis advocaat Derk Wiersum doodgeschoten, die kroongetuige Nabil B. bijstond in de grote liquidatiezaak Marengo.
» NOS
woensdag 18 september 2019, 10:43 uur
Politie onderzoekt plaats delict na liquidatie advocaat Nabil B.
NU.nlDe advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, is woensdag geliquideerd in Buitenveldert in Amsterdam. Hij werd even na 7.30 uur 's ochtends beschoten door een jonge man.
» NU.nl
woensdag 18 september 2019, 10:34 uur
Rutte over liquidatie: Zeer verontrustende berichten
de StentorPremier Mark Rutte spreekt van ‘zeer verontrustende berichten’ naar aanleiding van de liquidatie van de 44-jarige advocaat Derk Wiersum vanmorgen vroeg in Amsterdam. ,,Het onderzoek is volop gaande. Minister grapperhaus laat zich nu op de hoogte stellen. Zodra we meer weten zullen we dat laten weten.”
» de Stentor
woensdag 18 september 2019, 10:25 uur
Geschokte reacties op moord: 'Verontrustend' en 'aanval op de rechtsstaat'
NOSEr wordt vol ongeloof gereageerd op de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Hij werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. "Dit is een afschuwelijke moord, op een vader, een advocaat, een Amsterdammer", zegt burgemeester Femke Halsema.
» NOS
woensdag 18 september 2019, 10:19 uur
Brabantse advocaten geschokt door liquidatie Amsterdam: ‘Een schok voor de rechtstaat’
BN DeStemDEN BOSCH/EINDHOVEN - Advocaten uit de regio reageren geschokt op het nieuws dat in Amsterdam Derk Wiersum, advocaat van kroongetuige Nabil B. is doodgeschoten.
» BN DeStem
woensdag 18 september 2019, 10:14 uur
Ooggetuige: 'Jongen met hoodie schoot twee keer op advocaat en rende langs mijn huis’
de GelderlanderDe 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats-delict woont. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
» de Gelderlander
woensdag 18 september 2019, 10:14 uur
Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’
de StentorDe 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont tegen deze nieuwssite. Volgens andere omwonenden stond de echtgenote van de raadsman bij het slachtoffer toen de hulpdiensten arriveerden.
» de Stentor
woensdag 18 september 2019, 10:14 uur
Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’
PZCDe 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont tegen deze nieuwssite. Volgens andere omwonenden stond de echtgenote van de raadsman bij het slachtoffer toen de hulpdiensten arriveerden.
» PZC
woensdag 18 september 2019, 10:14 uur
Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’
BN DeStemDe 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont. De vrouw van de raadsman stond toen de hulpdiensten arriveerden bij het slachtoffer.
» BN DeStem
woensdag 18 september 2019, 10:11 uur
Politici noemen liquidatie 'maffiapraktijken' en 'aanslag op onze rechtsstaat'
Hart van NederlandPremier Rutte noemt de berichten over de liquidatie van advocaat Derk Wiersum in Amsterdam zeer verontrustend. Volgens hem zitten de politie en het Openbaar Ministerie (OM) er bovenop. Ook minister Dekker voor Rechtsbescherming is zeer verontrust.
» Hart van Nederland
woensdag 18 september 2019, 10:02 uur
Advocaat (44) van kroongetuige Nabil B. op straat doodgeschoten in Amsterdam
Dagblad van het NoordenDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is woensdagochtend in de straat in Amsterdam waar hij woont vermoord.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 18 september 2019, 09:41 uur
Advocatenwereld geschokt: ‘Wie durft deze zaak nog op te pakken?’
PZCDe advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, is vanochtend in Amsterdam in koelen bloede op straat doodgeschoten. Hij is 44 jaar geworden en laat twee jonge kinderen achter. Vanuit de advocatenwereld wordt geschokt gereageerd op de liquidatie: ‘Dit is een aanslag op de rechtsstaat’.
» PZC
woensdag 18 september 2019, 09:40 uur
LIVE: Burgemeester Halsema bezoekt locatie moord advocaat Derk Wiersum
RTV N-HBekijk hier onze extra live-uitzending naar aanleiding van de moord op kroongetuige-advocaat Derk Wiersum. Wiersum werd vanochtend doodgeschoten in Amsterdam.
» RTV N-H
woensdag 18 september 2019, 09:31 uur
LIVE | Politie bevestigt: slachtoffer liquidatie Amsterdam is advocaat kroongetuige Nabil B.
PZCHet slachtoffer van de liquidatie vanochtend in Amsterdam is advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
» PZC
woensdag 18 september 2019, 09:14 uur
Advocaat kroongetuige geliquideerd in Amsterdam
MetroDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is in Amsterdam doodgeschoten. Dat bevestigt bronnen na berichtgeving van De Telegraaf. 
» Metro
woensdag 18 september 2019, 09:11 uur
Advocaat van kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam
NU.nlDe advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, is woensdag geliquideerd in het Amsterdamse Buitenveldert. De 44-jarige man werd even na 7.30 uur 's ochtends beschoten door een jonge man.
» NU.nl
woensdag 18 september 2019, 08:44 uur
Man overleden bij schietincident in Amsterdam, verdachte gevlucht
NU.nlEen man is woensdagochtend overleden na een schietincident op de Imstenrade in Amsterdam. De verdachte is gevlucht.
» NU.nl
woensdag 18 september 2019, 08:39 uur
Dode bij schietpartij in Amsterdam, schutter gevlucht
BN DeStemIn Amsterdam is vanochtend een persoon overleden nadat hij was neergeschoten.
» BN DeStem
woensdag 18 september 2019, 08:39 uur
Advocaat (44) van kroongetuige Nabil B. op straat doodgeschoten in Amsterdam
PZCDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is vanochtend in de straat in Amsterdam waar hij woont vermoord. Het gaat om de 44-jarige Derk Wiersum, zo bevestigen bronnen binnen politie en justitie aan deze nieuwssite.
» PZC
woensdag 18 september 2019, 08:39 uur
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam
de StentorDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is vanochtend in de straat waar hij woont vermoord. Hert gaat om Derk Wiersum, zo bevestigen bronnen aan deze nieuwssite.
» de Stentor
woensdag 18 september 2019, 08:39 uur
Advocaat (44) van kroongetuige Nabil B. op straat doodgeschoten in Amsterdam
de GelderlanderDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is vanochtend in de straat in Amsterdam waar hij woont vermoord. Het gaat om de 44-jarige Derk Wiersum, zo bevestigen bronnen binnen politie en justitie aan deze nieuwssite. Wiersum, tevens plaatsvervangend rechter in de rechtbank in Breda, laat twee jonge kinderen achter.
» de Gelderlander
woensdag 18 september 2019, 08:39 uur
Advocaat (44) van kroongetuige Nabil B. op straat doodgeschoten in Amsterdam
BN DeStemDe advocaat van kroongetuige Nabil B. is vanochtend in de straat in Amsterdam waar hij woont vermoord. Het gaat om de 44-jarige Derk Wiersum, zo bevestigen bronnen binnen politie en justitie aan deze nieuwssite. Wiersum, tevens plaatsvervangend rechter in de rechtbank van Breda, laat twee jonge kinderen achter.
» BN DeStem
woensdag 18 september 2019, 08:33 uur
Persoon doodgeschoten in Amsterdam, dader gevlucht
NOSIn Amsterdam is iemand doodgeschoten op straat. De schutter is te voet gevlucht, zegt de politie. Een buurtbewoner zegt meerdere schoten te hebben gehoord.
» NOS
woensdag 18 september 2019, 08:29 uur
Kroongetuige-advocaat Derk Wiersum (44) geliquideerd in Amsterdam
RTV N-HOp de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert is advocaat Derk Wiersum (44) doodgeschoten. Hij is de advocaat van kroongetuige Nabil B in de zaak tegen topcrimineel Ridouan Taghi
» RTV N-H
woensdag 18 september 2019, 08:29 uur
'Advocaat van kroongetuige geliquideerd in Amsterdam'
RTV N-HOp de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert is een man doodgeschoten. Het zou gaan om de advocaat van kroongetuige Nabil B., meldden De Telegraaf en Het Parool.
» RTV N-H
woensdag 18 september 2019, 08:24 uur
Dode na schietpartij in Amsterdam, schutter te voet gevlucht
Hart van NederlandBij een schietpartij aan de Imstenrade in de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend een persoon overleden. De schutter is te voet gevlucht, meldt de politie.
» Hart van Nederland
woensdag 18 september 2019, 08:24 uur
Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam
Hart van NederlandIn de Amsterdamse wijk Buitenveldert is woensdagochtend een persoon doodgeschoten. Het slachtoffer is Derk Wiersum, de advocaat die kroongetuige Nabil B. bijstaat in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi.
» Hart van NederlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amsterdam

27 mei 20:47Eis van 35 uur leerstraf voor 15-jarige die homostel Daniel en Fabio beledigde
27 mei 13:13Opnieuw voorarrest van Marengo-verdachte geschorst
26 mei 14:32Ruim 2,4 miljoen euro cash in woning aangetroffen na doorzoeking
25 mei 22:43Directeur Haga Lyceum geschorst door bestuur
25 mei 21:17Miljoenenbeslag bij gemeente Amsterdam om recyclingruzie
25 mei 14:38Twee mannen aangehouden voor vernielen van deur politiebureau
23 mei 22:10Grote brand op dakterrassen Ruyschstraat Amsterdam
23 mei 15:29Zolderbrand pand Jan van Galenstraat Amsterdam
23 mei 12:41Gewonde man na schietpartij op straat in Amsterdam-Zuidoost
23 mei 12:38Veel rook vrijgekomen bij uitslaande brand op Amsterdamse zolder
22 mei 22:48OM eist opnieuw 18 jaar cel voor doodsteken Roderick Leta
22 mei 10:33Onderwijsinspectie kijkt naar afluisteren inspecteurs door Haga Lyceum
22 mei 10:30Verdwaalde fietser rijdt op vouwfiets door IJtunnel in Amsterdam
22 mei 08:19Weer anti-homogeweld in Amsterdam: drie verdachten aangehouden na steekpartij
21 mei 23:04Cocaïnewasserij aangetroffen in woning in Amsterdam-West
20 mei 15:39Keith Bakker onderzocht in Pieter Baan Centrum
20 mei 12:41Dronken man met rijverbod richt ravage aan na achtervolging in Amsterdam
20 mei 12:25Eén Marengo-verdachte op vrije voeten
20 mei 10:1421-jarige bespuger homostel Amsterdam aangehouden
19 mei 20:20Woede na nieuw anti-Joods geweld en uitblijven spoeddebat
RSS.