menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Kleine groep klimaatactivisten op weg naar stadhuis Amsterdam, ook bijeenkomst op Museumplein

woensdag 9 oktober 2019, 13:43 uur

Een kleine groep klimaatactivisten is op weg naar de Stopera in Amsterdam. Ze zeggen daar te willen gaan flyeren. In de Stopera vindt vandaag de gemeenteraadsvergadering plaats over onder meer de acties van Extinction Rebellion.

Waar: Museumplein in Amsterdam

» RTV N-H


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: Museumplein


dinsdag 8 oktober 2019, 22:46 uur
Dit gebeurde er op de tweede dag van het klimaatprotest in Amsterdam
NU.nlOp de tweede dag van het klimaatprotest van Extinction Rebellion verzamelden zich dinsdag honderden betogers op de Zuidas en in het Vondelpark in Amsterdam. Ook voerde een groep van zo'n zestig klimaatactivisten actie voor het hoofdkantoor van Nuon Vattenfall.
» NU.nl
dinsdag 8 oktober 2019, 20:09 uur
Nog steeds activisten vastgelijmd aan draaideur Vattenfall-gebouw: onduidelijkheid over de nacht
RTV N-HIn het gebouw van energiebedrijf Vattenfall in Amsterdam zitten nog steeds demonstranten van Extinction Rebellion. Elf mensen zitten in de hal, zeven actievoerders hebben zich vastgelijmd in een draaideur. Ze kwamen vanmiddag het pand in. Vattenfall is niet van plan de demonstranten te dwingen het gebouw te verlaten.
» RTV N-H
dinsdag 8 oktober 2019, 19:01 uur
Klimaatactivisten demonstreren bij Nuon Vattenfall in Amsterdam
NU.nlCirca zestig klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn dinsdag een nieuwe actie gestart bij het hoofdkantoor van Nuon Vattenfall in Amsterdam-Zuidoost. Eerder op de dag kwamen honderden betogers bijeen op de Zuidas en in het Vondelpark.
» NU.nl
dinsdag 8 oktober 2019, 16:44 uur
Klimaatactivisten starten nieuwe actie bij Nuon Vattenfall in Amsterdam
NU.nlCirca vijftig klimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn dinsdag een nieuwe actie gestart bij het hoofdkantoor van Nuon Vattenfall in Amsterdam-Zuidoost. Eerder op de dag kwamen honderden betogers bijeen op de Zuidas en in het Vondelpark.
» NU.nl
dinsdag 8 oktober 2019, 16:23 uur
Mobiele Eenheid gaat over tot arrestaties bij klimaatprotest op de Zuidas
NU.nlDe Mobiele Eenheid (ME) is dinsdagmiddag overgegaan tot arrestaties bij een klimaatprotest van actiegroep Extinction Rebellion op de Zuidas in Amsterdam. Hoeveel mensen er precies zijn gearresteerd, is volgens een politiewoordvoerder nog onduidelijk.
» NU.nl
dinsdag 8 oktober 2019, 16:01 uur
Klimaatactivisten gaan kantoor van energiebedrijf Vattenfall binnen
PZCKlimaatactivisten zijn vanmiddag naar binnen gegaan bij het kantoor van Vattenfall in Amsterdam-Zuidoost. Dat gebeurde volgens een woordvoerder van Extinction Rebellion op uitnodiging van het energiebedrijf. Volgens hem bevinden zo’n 20 tot 25 personen zich in de lobby.
» PZC
dinsdag 8 oktober 2019, 15:52 uur
Klimaatactivisten vertrokken bij ABN Amro, gaan bij energieleverancier binnen
Hart van NederlandKlimaatactivisten zijn dinsdagmiddag naar binnen gegaan bij het kantoor van Vattenfall in Amsterdam-Zuidoost. De demonstranten moesten vertrekken bij het kantoor van ABN Amro, ook in de hoofdstad.
» Hart van Nederland
dinsdag 8 oktober 2019, 14:58 uur
Honderden klimaatactivisten protesteren op de Zuidas en in het Vondelpark
NU.nlHonderden klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren dinsdag opnieuw actie, onder meer in het Vondelpark en op de Zuidas in Amsterdam.
» NU.nl
dinsdag 8 oktober 2019, 14:36 uur
Honderden klimaatactivisten voeren actie op de Zuidas en in het Vondelpark
NU.nlHonderden klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren dinsdag opnieuw actie in onder meer het Vondelpark en de Zuidas in Amsterdam.
» NU.nl
dinsdag 8 oktober 2019, 13:52 uur
Klimaatactivisten plakken zich vast aan ABN Amro-gebouw Amsterdam, ook acties bij Vattenfall
RTV N-HKlimaatactivisten van Extinction Rebellion zijn opnieuw opgedoken in Amsterdam. Een groep van zo'n twintig mensen is voor de ingang van de ABN Amro op de Zuidas gaan zitten. Een enkeling plakte zichzelf vast met lijm. Ook bij energieleverancier Vattenfall is vanmiddag actie gevoerd.
» RTV N-H
dinsdag 8 oktober 2019, 13:03 uur
Klimaatactivisten loeren op nieuwe acties in Amsterdam, hoofdkantoor ABN geblokkeerd
Hart van NederlandKlimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion blokkeren de ingang van het hoofdkantoor van ABN Amro op de Zuidas. Een aantal heeft zichzelf aan het gebouw vastgelijmd. Eerder op dinsdag verzamelden de actievoerders zich in het Amsterdamse Vondelpark.
» Hart van Nederland
dinsdag 8 oktober 2019, 11:44 uur
Politie pakt zo'n 40 klimaatdemonstranten bij ABN Amro op
NOSZo'n 40 betogers van actiegroep Extinction Rebellion zijn door de politie aangehouden. Zij demonstreerden bij het kantoor van ABN Amro op de Zuidas. Zeven van hen hadden zich vastgelijmd voor de deur. De demonstranten worden naar een cellencomplex in Amsterdam gebracht, laat de politie weten.
» NOS
dinsdag 8 oktober 2019, 11:39 uur
Alle circa negentig opgepakte klimaatactivisten Amsterdam vrijgelaten
NU.nlAlle circa negentig actievoerders, die maandag werden gearresteerd tijdens het klimaatprotest van de actiegroep Extinction Rebellion in Amsterdam, zijn weer vrij. Dat meldt de politie dinsdag.
» NU.nl
dinsdag 8 oktober 2019, 10:10 uur
Politie onderzoekt illegale dronebeelden van Extinction-blokkade boven Amsterdam
RTV N-HDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat onderzoek doen naar dronebeelden die gisteren door klimaatactivisten van Extinction Rebellion boven Amsterdam zijn gemaakt. Dat meldt de Luchtvaartpolitie op Twitter. Honderden klimaatactivisten blokkeerden gisteren de Stadhouderskade, ondanks een verbod van de gemeente.
» RTV N-H
dinsdag 8 oktober 2019, 07:30 uur
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion bereiden nieuwe 'verrassingsactie' voor
RTV N-HDe actiegroep Extinction Rebellion, die gisteren met een grote groep demonstranten bijna de hele dag de Stadhouderskade in Amsterdam blokkeerde, bereidt een nieuwe actie voor. Dat schrijft de groep op Facebook.
» RTV N-H
maandag 7 oktober 2019, 20:46 uur
Klimaatprotest in Amsterdam is ten einde, negentig activisten opgepakt
NU.nlHet klimaatprotest van de actiegroep Extinction Rebellion bij het Rijksmuseum in Amsterdam is maandagavond geëindigd. In totaal arresteerde de politie negentig activisten, van wie twintig dezelfde dag zijn vrijgelaten met een boete.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 19:35 uur
Noodbevel in Amsterdam na klimaatblokkade, vele arrestaties
NU.nlHonderden klimaatactivisten van de beweging Extinction Rebellion protesteren maandagochtend op de Stadhouderskade in Amsterdam. Hoewel de politie de demonstratie heeft verboden, willen de betogers meerdere dagen blijven.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 19:05 uur
Politie Amsterdam klaar met verwijderen klimaatblokkade, ruim 250 mensen verplaatst
Hart van NederlandDe blokkade van klimaatactivisten op de Stadhouderskade in Amsterdam is afgelopen. Betogers die aan het eind van de middag nog bij het Rijksmuseum zaten, zijn met bussen naar het Westelijk Havengebied vervoerd. De verplaatste betogers zijn niet aangehouden.
» Hart van Nederland
maandag 7 oktober 2019, 18:51 uur
Klimaatactivisten verplaatsen zich naar andere locatie in Amsterdam
NU.nlHoewel het klimaatprotest op de Stadhouderskade in Amsterdam tegen 18.15 uur voorbij leek, bezetten zo'n 270 mensen nu de nabijgelegen Hobbemakade en andere plekken in de stad. Er zijn, voor zover bekend, negentig mensen gearresteerd. Twintig van hen zijn vooralsnog alweer vrijgelaten.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 18:32 uur
Politie haalt klimaatblokkade uit elkaar op Stadhouderskade
NU.nlDe politie Amsterdam is maandagmiddag rond 13.00 uur begonnen de klimaatblokkade op de Stadhouderskade actiever uit elkaar te halen. Er zijn, voor zover bekend, negentig arrestaties verricht. Een noodbevel is uitgevaardigd door burgemeester Femke Halsema om de demonstratie te beëindigen.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 18:31 uur
Klimaatblokkade bij Rijksmuseum ten einde, maar nieuw protest duikt alweer op
RTV N-HDe blokkade van klimaatactivisten van Extinction Rebellion bij het Rijksmuseum aan de Handelskade in Amsterdam is grotendeels ten einde. Iets na 18.00 uur pakte de politie de laatste groep demonstranten op. Niet lang hierna doken alweer nieuwe demonstranten op, een paar honderd meter verderop.
» RTV N-H
maandag 7 oktober 2019, 16:58 uur
Amsterdamse politie is bezig om klimaatactivisten te verwijderen bij Rijksmuseum
Hart van NederlandDe politie in Amsterdam is begonnen met het verwijderen van de wegblokkade van de klimaatactivisten bij het Rijksmuseum. De demonstranten hadden zich maandagochtend in grote getallen verzameld op de Stadhouderskade.
» Hart van Nederland
maandag 7 oktober 2019, 16:45 uur
Klimaatactivisten: overheid moet de klimaatnoodtoestand uitroepen
MetroMaandagochtend blokkeerden leden van de klimaatbeweging Extinction Rebellion de Stadhouderskade in het centrum van Amsterdam, bij het Rijksmuseum. Wat willen ze bereiken?
» Metro
maandag 7 oktober 2019, 16:43 uur
Klimaatdemonstratie breidt zich uit: ook activisten op de Dam
Hart van NederlandDe klimaatdemonstratie in Amsterdam breidt zich uit over meerdere delen van de stad. Activisten trekken van de Stadhouderskade bij het Rijksmuseum naar de Dam.
» Hart van Nederland
maandag 7 oktober 2019, 16:11 uur
Politie haalt klimaatprotest Amsterdam uit elkaar, tientallen arrestaties
NU.nlDe politie Amsterdam is maandagmiddag rond 13.00 uur begonnen de klimaatblokkade op de Stadhouderskade actiever uit elkaar te halen. Er zijn, voor zover bekend, negentig mensen gearresteerd. Vooralsnog zijn twintig van hen alweer vrijgelaten.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 16:10 uur
Noodbevel in Amsterdam om demonstratie bij het Rijksmuseum te beëindigen
Hart van NederlandBurgemeester Femke Halsema van Amsterdam neemt speciale maatregelen om de demonstratie bij het Rijksmuseum te beëindigen. Om de activisten weg te krijgen heeft ze een noodbevel uitgevaardigd.
» Hart van Nederland
maandag 7 oktober 2019, 15:56 uur
Blokkades in Amsterdam door klimaatdemonstranten voorbij
NOSBlokkades door de klimaatdemonstratie in Amsterdam zijn voorbij, meldt de politie. Lang bleef het een kat-en-muisspel tussen de betogers van actiegroep Extinction Rebellion en de politie. De demonstranten beraden zich op acties voor de komende dagen.
» NOS
maandag 7 oktober 2019, 15:28 uur
LIVE: Politie grijpt harder in bij klimaatblokkade, handvol demonstranten over
RTV N-HDe politie zet op dit moment zwaarder geschut in om de klimaatblokkade te breken op de Stadhouderskade in Amsterdam. Sinds vanochtend vroeg blokkeren hier honderden activisten de weg. Ze voeren actie om een beter klimaatbeleid af te dwingen.
» RTV N-H
maandag 7 oktober 2019, 13:47 uur
Politie begint klimaatblokkade Amsterdam uit elkaar te halen, tientallen arrestaties
NU.nlDe politie Amsterdam is maandagmiddag rond 13.00 uur begonnen de klimaatblokkade op de Stadhouderskade actiever uit elkaar te halen. Er zijn inmiddels negentig arrestaties verricht.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 10:48 uur
Wie zijn de activisten van Extinction Rebellion?
NOSNiet alleen in Amsterdam blokkeren actievoerders van Extinction Rebellion momenteel een belangrijke verkeersader, ook in Sydney, Berlijn en Parijs zijn demonstranten de straat opgegaan. De wereldwijde beweging laat steeds vaker van zich horen.
» NOS
maandag 7 oktober 2019, 09:37 uur
Politie houdt tientallen demonstranten aan bij klimaatprotest in Amsterdam
NU.nlHonderden klimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion blokkeren maandagochtend de Stadhouderskade in Amsterdam, de weg voor het Rijksmuseum. Op die weg hebben ze een kamp van zo'n vijftig tenten gebouwd. De politie is rond 9.00 uur begonnen demonstranten aan te houden.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 09:34 uur
Burgemeester Amsterdam komt met noodbevel voor klimaatactivisten
NU.nlHonderden klimaatactivisten van de beweging Extinction Rebellion protesteren maandagmorgen op de Stadhouderskade in Amsterdam. Hoewel de politie de demonstratie heeft verboden, willen de betogers meerdere dagen blijven.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 08:34 uur
Actievoerders blokkeren straat in Amsterdam
NOSBij het Rijksmuseum in Amsterdam blokkeren honderden mensen een belangrijke weg. Ze zijn aan het demonstreren voor het klimaat.
» NOS
maandag 7 oktober 2019, 08:13 uur
Tientallen klimaatactivisten Stadhouderskade aangehouden
MetroLeden van de klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben maandagochtend de Stadhouderskade in het centrum van Amsterdam, bij het Rijksmuseum, geblokkeerd. 
» Metro
maandag 7 oktober 2019, 07:41 uur
Politie sleept mensen weg bij klimaatblokkade Stadhouderskade in Amsterdam
Hart van NederlandDe politie is begonnen met het wegslepen van klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion die sinds maandagochtend de Stadhouderskade in Amsterdam bezetten. De activisten hadden geen toestemming van burgemeester Femke Halsema om deze actie te voeren op deze plek.
» Hart van Nederland
maandag 7 oktober 2019, 07:29 uur
Politie verwijdert klimaatactivisten van Stadhouderskade
NU.nlHonderden klimaatactivisten van de actiegroep Extinction Rebellion blokkeren maandagochtend de Stadhouderskade in Amsterdam, de weg voor het Rijksmuseum. Op die weg hebben ze een kamp van zo'n vijftig tenten gebouwd.
» NU.nl
maandag 7 oktober 2019, 07:17 uur
Tientallen klimaatactivisten bezetten Stadhouderskade in Amsterdam
de StentorEnkele tientallen klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion (ER) hebben vanochtend vroeg in Amsterdam de Stadhouderskade geblokkeerd. De activisten hadden geen toestemming van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam om op deze plaats een actie uit te voeren.
» de Stentor
maandag 7 oktober 2019, 07:17 uur
ME omsingelt honderden klimaatactivisten in Amsterdam: ‘Wie blijft wordt aangehouden’
BN DeStemDe honderden klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion (ER) op de Stadhouderskade in Amsterdam zijn vanochtend omsingeld door de ME. Ze worden gesommeerd te vertrekken naar het Museumplein. Actievoerders die dit niet doen, worden door agenten meegenomen en aangehouden.
» BN DeStem
maandag 7 oktober 2019, 07:17 uur
Honderden activisten werpen blokkade op, politie Amsterdam grijpt in
BN DeStemDe politie heeft vanochtend in Amsterdam een aantal aanhoudingen verricht bij een demonstratie van de groep Extinction Rebellion (ER). Honderden klimaatactivisten hebben de Stadhouderskade ter hoogte van het Rijksmuseum geblokkeerd.
» BN DeStem
maandag 7 oktober 2019, 07:17 uur
ME omsingelt honderden klimaatactivisten in Amsterdam: ‘Wie blijft wordt aangehouden’
de StentorDe honderden klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion (ER) op de Stadhouderskade in Amsterdam zijn vanochtend omsingeld door de ME. Ze worden gesommeerd te vertrekken naar het Museumplein. Actievoerders die dit niet doen, worden door agenten meegenomen en aangehouden.
» de Stentor
maandag 7 oktober 2019, 07:17 uur
ME omsingelt honderden klimaatactivisten in Amsterdam: ‘Wie blijft wordt aangehouden’
de GelderlanderDe honderden klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion (ER) op de Stadhouderskade in Amsterdam zijn vanochtend omsingeld door de ME. Ze worden gesommeerd te vertrekken naar het Museumplein. Actievoerders die dit niet doen, worden door agenten meegenomen en aangehouden.
» de Gelderlander
maandag 7 oktober 2019, 07:17 uur
ME omsingelt honderden klimaatactivisten in Amsterdam, tientallen opgepakt
PZCDe honderden klimaatactivisten van de groep Extinction Rebellion (ER) op de Stadhouderskade in Amsterdam zijn vanochtend omsingeld door de ME. Ze worden gesommeerd te vertrekken naar het Museumplein. Actievoerders die dit niet doen, worden door agenten meegenomen en aangehouden.
» PZC
maandag 7 oktober 2019, 07:15 uur
LIVE: Activisten blokkeren straat in Amsterdam, al 90 activisten opgepakt
RTV N-HKlimaatactivisten van Extinction Rebellion blokkeren vandaag zoals aangekondigd de Stadhouderskade ter hoogte van het Rijksmuseum in Amsterdam. Omdat ze niet vrijwillig vertrekken, heeft de politie inmiddels al zo'n negentig demonstranten opgepakt. De demonstratie is door de burgemeester verboden.
» RTV N-H
maandag 7 oktober 2019, 06:45 uur
Politie grijpt in bij klimaatprotest voor Rijksmuseum in Amsterdam
NOSDe politie is bezig met het oppakken van deelnemers aan een klimaatprotest in Amsterdam. Ze worden een voor een door agenten opgetild en afgevoerd in politiebusjes.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amsterdam

21 september 14:18Voortvluchtige verdachte doodschieten Omar “Centjes” opgepakt
21 september 13:15Blokkade Extinction Rebellion in Amsterdam voorbij
21 september 12:08Woning beschoten in A’dam-Zuidoost
21 september 09:17Verdachten moord advocaat Wiersum voor rechter
20 september 16:57Buren totaal verwoeste kringloopwinkel Amsterdam komen terug op onheilsplek: 'Ik sta te trillen'
20 september 15:11Gestolen Rolex in moordzaak Bas van Wijk was nep
19 september 14:54GGD beperkt bron- en contactonderzoek in regio Amsterdam en Kennemerland
19 september 11:52Toch geen nachtsluiting Amsterdamse parken, wel in buitengebieden
18 september 20:42Politie haalt 280 activisten weg bij blokkade Amsterdamse Zuidas
18 september 20:12Amsterdam sluit parken ’s nachts af tegen illegale feesten
18 september 19:59Advocaten herdenken vermoorde collega Wiersum: ‘Ik heb eigenlijk iedere dag aan hem gedacht’
18 september 17:41Dertig leerlingen en vijf docenten van Amsterdamse school besmet met corona
18 september 14:00Onderzoek naar hekel aan andermans gesmak, geslik en geslurp wint Alternatieve Nobelprijs
18 september 10:28Amsterdam-Oost hijst permanent regenboogvlag tegen anti-homogeweld
17 september 15:28Balende horeca Texel over code rood: 'Gestraft voor besmettingen in Amsterdam'
17 september 14:51Meerdere mobiels gestolen bij overval
17 september 11:00OM: Verdachte in zaak martelcontainers kwam in beeld in liquidatieonderzoek
17 september 10:59Het is goed om ook in Oost-Nederland strengere coronaregels op te leggen
17 september 10:52Negen medewerkers Antoni van Leeuwenhoek besmet met corona
17 september 04:45LIVE | Meer dan 2000 nieuwe besmettingen in Duitsland, horeca vreest nieuwe maatregelen
RSS.