menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Bombrief ontbrand bij bedrijf aan de Bijlmerdreef

donderdag 13 februari 2020, 15:29 uur

Rond 12.10 uur vanmiddag is er een bombrief ontbrand bij een bedrijfspand aan de Bijlmerdreef. De politie stelt een onderzoek in en kijkt of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven. De bombrief is gelijkend op eerder aangetroffen brieven.

Waar: Wiebachstraat in Amsterdam

Tijdens het openen van de brief is deze tot ontbranding gekomen. Hierbij heeft een medewerker van het bedrijf rook ingeademd. De medewerker is nagekeken door de ambulancedienst en heeft gelukkig geen verwondingen of letsel opgelopen. De recherche stelt in samenwerking met Forensische Opsporing een onderzoek in naar de herkomst van de brief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest voor nader onderzoek, maar trof geen explosieven aan.  

Kenmerken bombrief
De politie vraagt speciale aandacht voor witte enveloppen met een verdikking, voorzien van twee postzegels en met de geadresseerde op een geprint papierstuk in een geplastificeerd deel van de envelop. Ontvangt u een dergelijke envelop en vertrouwt u de situatie niet, neem dan contact op met de politie. Tot dusverre zijn enkel bedrijven het doelwit geweest van de verstuurde bombrieven. Heeft u andere informatie over deze zaak, laat het ons weten via onderstaande tipformulier of neem contact op met 0900-8844.    

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Amsterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 50.85318 / 6.00855 Wiebachstraat


woensdag 12 februari 2020, 15:28 uur
Afpersingsbrief ontbrand in Amsterdam-Westpoort, bitcoins geëist
Politie.nlWoensdagochtend 12 februari 2020 heeft in de postkamer van een bedrijfspand aan de Bolstoen in Amsterdam-Westpoort een ontbranding plaatsgevonden, veroorzaakt door een bombrief. In de afpersingsbrief wordt betaling van bitcoins geëist.
Bij de ontbranding is niemand gewond geraakt. De politie houdt er sterk rekening mee dat de op woensdagochtend aangetroffen brief past in de reeks eerder verstuurde bombrieven, die op verschillende locaties in het land zijn aangetroffen. Ook de brief in Kerkrade van deze ochtend maakt deel uit van het onderzoek.

Kenmerken afpersingsbrief
De politie vraagt speciale aandacht voor witte enveloppen met een verdikking, voorzien van twee postzegels en met de geadresseerde op een geprint papierstuk in een geplastificeerd deel van de envelop. Op de woensdag aangetroffen brief zat geen logo van het CIB, zoals in eerdere gevallen. Zie ook bovenstaande foto. Ontvangt u een dergelijke envelop en vertrouwt u de situatie niet, neem dan contact op met de politie. Tot dusverre zijn enkel bedrijven het doelwit geweest van de verstuurde bombrieven.   

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Amsterdam
» Politie.nl
woensdag 12 februari 2020, 10:27 uur
Bombrief afgegaan in Amsterdam-West
Politie.nlEven voor acht uur is een bombrief afgegaan bij een postkamer van een bedrijf aan Bolstoen. Er is niemand gewond geraakt, de politie stelt een onderzoek in en kijkt of er een verband is met eerder aangetroffen bombrieven.
Een medewerker van de postkamer wilde de brief openmaken en hoorde een sissend geluid. De medewerker heeft de brief weggegooid waarna een lichte knal ontstond. De medewerker heeft adequaat gehandeld en daarmee erger voorkomen. De recherche stelt in samenwerking met Forensische Opsporing een onderzoek in naar de herkomst van de brief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse geweest voor nader onderzoek, maar trof geen explosieven aan. Het pand is tijdelijk ontruimd geweest. De zeven medewerkers konden weer naar binnen,  nadat was vastgesteld dat er geen explosieven meer aanwezig waren.  

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Amsterdam
» Politie.nl
woensdag 12 februari 2020, 10:10 uur
Onderzoek ontploffing postpakket
Politie.nlIn een pand aan de Wiebachstraat is vanochtend een postpakket ontploft. Lees hier het laatste nieuws.
Update 11.55 uur Het pand is door de EOD als veilig bestempeld. Er is dus geen direct gevaar (meer) voor de omgeving. Wel blijft de locatie, die beperkt beschadigd is geraakt door de explosie, voorlopig gesloten voor verder (opsporings)onderzoek. De explosie vond plaats in de postkamer van een bedrijfspand nadat een medewerker in het pand de brief wilde openmaken en een sissend geluid hoorde. De medewerker heeft de brief weggelegd waarna een knal ontstond. De medewerker heeft adequaat gehandeld en daarmee erger voorkomen. Bij het incident raakte niemand gewond. Update 10.10 uur In het pand aan de Wiebachstraat waar vanmorgen een poststuk is ontploft waren 9 mensen aanwezig. Een medewerker hoorde een raar geluid in het postpakket, waarna een knal volgde. De aanwezigen in het pand zijn meteen volgens protocol naar buiten gegaan.  De medewerkers zijn opgevangen in een naastgelegen gebouw.  Het is nog onduidelijk wat de schade is . Uit voorzorg is de omgeving afgezet, dit kan enige hinder voor de omliggende bedrijven opleveren.  De EOD verwacht rond 11 uur ter plaatse te zijn voor onderzoek. 09.00 uur De politie stelt een onderzoek in naar een ontploffing van een briefpakket. Iets voor half negen kwam er een melding binnen dat er bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat een briefpakket is ontploft. Er zijn geen gewonden gevallen, het bedrijf is ontruimd en het Team Explosieven Verkenning komt ter plaatse voor onderzoek. Of er een verband is met de ontploffing van een postpakket vanochtend in Amsterdam maakt hier deel uit.

» Politie.nl
woensdag 12 februari 2020, 09:14 uur
Politie onderzoekt ontploffing postpakket
Politie.nlDe politie stelt een onderzoek in naar een ontploffing van een briefpakket. Iets voor half negen kwam er een melding binnen dat er bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat een briefpakket is ontploft.
Er zijn geen gewonden gevallen, het bedrijf is ontruimd en het Team Explosieven Verkenning komt ter plaatse voor onderzoek. Of er een verband is met de ontploffing van een postpakket vanochtend in Amsterdam maakt hier deel uit.

» Politie.nl
donderdag 13 februari 2020, 14:17 uur
Bombrief gaat af bij ING Amsterdam, Oudenbosch is loos alarm
de TelegraafIn een hoofdkantoor van de ING-groep aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is donderdagochtend een bombrief ontploft. Een medewerker van de bank opende het poststuk waarna de explosie plaatsvond. Ook in het Brabantse Oudenbosch werd omstreeks 12.30 uur een verdacht pakket aangetroffen waar volgens de postbezorger rook uitkwam.
» de Telegraaf
donderdag 13 februari 2020, 14:12 uur
’Kapot geschrokken’ van bombrief bij ING Amsterdam
de TelegraafWat beduusd zit de ING-medewerker in de lobby van het bankgebouw aan de Bijlmerdreef in Amsterdam. Rond twaalf uur donderdagmiddag explodeerde in het gebouw een bombrief. „Ik ben me kapot geschrokken. De hele verdieping werd ontruimd.”
» de Telegraaf
donderdag 13 februari 2020, 13:48 uur
Opnieuw een bombrief ontploft in Amsterdam
NOSBij een bedrijf in Amsterdam is opnieuw een bombrief afgegaan. Niemand raakte gewond. Wel heeft een medewerker van het bedrijf rook ingeademd. Voor de zekerheid kwamen ambulancemensen de medewerker controleren.
» NOS
donderdag 13 februari 2020, 13:09 uur
Bombrief ontploft in hoofdkantoor ING, pakketje gevonden in Brabant
MetroIn een hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is donderdagochtend een bombrief ontploft. Donderdagmiddag werd in Noord-Brabant een pakketje gevonden waar rook uitkwam: de politie meldde later dat dit zou gaan om een rokende fles voor koelsystemen. 
» Metro
donderdag 13 februari 2020, 13:08 uur
Bombrief ontploft bij ING-kantoor in Amsterdam
NU.nlIn een Amsterdams kantoor van ING is donderdag aan het begin van de middag een bombrief ontploft, bevestigt de politie in gesprek met NU.nl. Eén persoon is vanwege het inademen van rook uit voorzorg nagekeken in een ambulance.
» NU.nl
donderdag 13 februari 2020, 12:59 uur
Medewerker ING ademt rook in van ontbrande bombrief
Blik op NieuwsBij het kantoor van de ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam is donderdag aan het begin van de middag een bombrief ontbrand. Dit maakte de politie bekend.
» Blik op Nieuws
donderdag 13 februari 2020, 12:56 uur
Bombrief ontploft bij ING-kantoor in Amsterdam, geen gewonden
Hart van NederlandMogelijk is er opnieuw een bombrief ontploft, dit keer gebeurde dat bij het ING-hoofdkantoor aan de Bijlmerdreef in Amsterdam. Meerdere hulpdiensten, waaronder de politie en brandweer zijn ter plaatse. Volgens de politie heeft er een persoon rook ingeademd. Een ambulance is uit voorzorg ter plaatse.
» Hart van Nederland
donderdag 13 februari 2020, 12:55 uur
Bombrief gaat af bij hoofdkantoor ING in Amsterdam
NOSIn het hoofdkantoor van ING in Amsterdam is een bombrief afgegaan. Een persoon heeft rook ingeademd, meldt de politie. Hij of zij is uit voorzorg gecontroleerd door ambulancepersoneel en maakt het goed.
» NOS
donderdag 13 februari 2020, 12:54 uur
Bombrief gaat af op kantoor ING
de TelegraafIn een hoofdkantoor van de ING-groep aan de Bijlmerdreef in Amsterdam-Zuidoost is donderdagochtend een bombrief ontploft.
» de Telegraaf
donderdag 13 februari 2020, 12:50 uur
Bombrief ontploft bij ING in Amsterdam, verdacht pakket in Brabant géén explosief
Brabants DagbladBij het hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam is vanmiddag een bombrief ontploft. Dat gebeurde rond 12.00 uur. Eén persoon heeft rook ingeademd en wordt gecontroleerd door ambulancepersoneel.
» Brabants Dagblad
donderdag 13 februari 2020, 12:50 uur
Bombrief ontploft bij ING in Amsterdam, verdacht pakket in Brabant géén explosief
de StentorBij het hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam is vanmiddag een bombrief ontploft. Dat gebeurde rond 12.00 uur. Eén persoon heeft rook ingeademd en wordt gecontroleerd door ambulancepersoneel.
» de Stentor
donderdag 13 februari 2020, 12:50 uur
Bombrief ontploft bij ING in Amsterdam, verdacht pakket in Brabant géén explosief
de GelderlanderBij het hoofdkantoor van ING aan de Bijlmerdreef in Amsterdam is vanmiddag een bombrief ontploft. Dat gebeurde rond 12.00 uur. Eén persoon heeft rook ingeademd en wordt gecontroleerd door ambulancepersoneel.
» de Gelderlander
donderdag 13 februari 2020, 12:46 uur
Opnieuw explosie van mogelijke bombrief, nu bij kantoor in Amsterdam-Zuidoost
RTV N-HAMSTERDAM - Bij het hoofdkantoor van ING in Amsterdam is vanmiddag een bombrief afgegaan. Een persoon heeft rook ingeademd, meldt de politie. Hij of zij is uit voorzorg gecontroleerd door ambulancepersoneel.
» RTV N-H
woensdag 12 februari 2020, 17:04 uur
PostNL-medewerkers maken zich grote zorgen: ‘Kan het pakketje wel of niet exploderen?’
Hart van NederlandMedewerkers PostNL zijn er niet helemaal gerust op dat ze hun werk nog wel veilig kunnen doen. Woensdag explodeerde een bombrief in postsorteercentra in Amsterdam en in Kerkrade. “Je ziet niet wat de inhoud van de brief is, dus het blijft eng”, zegt een medewerker van PostNL.
» Hart van Nederland
woensdag 12 februari 2020, 16:50 uur
Politie toont nieuwe ontplofte bombrief, afperser eist bitcoins
Blik op NieuwsDe politie heeft woensdag een foto getoond van de nieuwe bombrief die woensdagochtend in de postkamer van een bedrijfspand aan de Bolstoen in Amsterdam-Westpoort is ontbrand. 'In de afpersingsbrief wordt betaling van bitcoins geëist', zo meldt de politie woensdagmiddag.
» Blik op Nieuws
woensdag 12 februari 2020, 16:09 uur
Ontplofte bombrieven misten logo Rotterdams bedrijf
RTV RijnmondIn Amsterdam en in Kerkrade zijn woensdagmorgen explosies geweest in de postkamers van een filiaal van de ABN AMRO. Volgens de politie gaat het om bombrieven. Er zijn geen gewonden gevallen.
» RTV Rijnmond
woensdag 12 februari 2020, 16:06 uur
Zo ziet de bombrief eruit die vandaag in Amsterdam is gevonden
Hart van NederlandDe politie heeft een foto vrijgegeven van de bombrief die woensdag tot ontploffing kwam in de postkamer van ABN Amro in Amsterdam. In de afpersingsbrief werd een betaling met bitcoins geëist, zo bevestigt de politie.
» Hart van Nederland
woensdag 12 februari 2020, 15:59 uur
Politie waarschuwt: zo ziet de bombrief uit Amsterdam eruit
RTV N-HAMSTERDAM - De politie heeft een foto vrijgegeven van de bombrief die vanmorgen ontplofte in de postkamer van een bedrijf in Westpoort. Ze waarschuwen extra alert te zijn bij witte enveloppen met een verdikking, voorzien van twee postzegels. De afzender heeft bitcoins geëist. 
» RTV N-H
woensdag 12 februari 2020, 15:38 uur
Politie deelt foto: dit is de nieuwe bombrief
de TelegraafDe politie verspreidt een foto van de bombrief die woensdagochtend voor een ontploffing zorgde in een postkamer van ABN Amro in Amsterdam-Westpoort. Daarmee wil de politie waarschuwen voor mogelijk nieuwe brieven.
» de Telegraaf
woensdag 12 februari 2020, 14:55 uur
‘Bitcoin-betaling niet zo anoniem als briefbomber denkt’
de TelegraafBij bedrijven in Amsterdam en Kerkrade zijn bombrieven ontploft. De afzender wil dat er in bitcoins betaald wordt aan hem, anders volgen er meer explosies. Volgens crypto-expert Martijn Wismeijer denkt de afperser dat hij op die manier moeilijk te traceren is.
» de Telegraaf
woensdag 12 februari 2020, 13:51 uur
Verzender van bombrieven eist bedrag in bitcoins
NU.nlDe verzender van de bombrieven die woensdag ontploften in het pand van het bedrijf Ricoh in Kerkrade en in de postkamer van een bedrijfspand in Amsterdam, eist een bedrag in bitcoins. Dat bevestigt de politie in gesprek met NU.nl, na berichtgeving van De Telegraaf.
» NU.nl
woensdag 12 februari 2020, 13:40 uur
Afzender bombrieven eist bitcoins
MetroDe verzender van de bombrieven die woensdag ontploften in Kerkrade en Amsterdam had afpersing als motief. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door De Telegraaf.
» Metro
woensdag 12 februari 2020, 13:14 uur
Postbedrijven op scherp na bombrieven in Amsterdam en Limburg
Omroep GelderlandPostbedrijven PostNL en DHL, met grote locaties in Apeldoorn, Elst en Nijmegen, staan op scherp na de vondst van bombrieven in postkamers in Amsterdam, Kerkrade en Maastricht.
» Omroep Gelderland
woensdag 12 februari 2020, 11:59 uur
Verdachte brief onderschept in Maastricht ; Ontploffingen in Kerkrade en Amsterdam
Blik op NieuwsDe politie stelt een onderzoek in naar een ontploffing van een briefpakket. Iets voor half negen kwam er een melding binnen dat er bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade een briefpakket is ontploft.
» Blik op Nieuws
woensdag 12 februari 2020, 11:53 uur
Politie Kerkrade over bombrief: 'Werknemer hoorde een sissend geluid'
NU.nlIn de postkamer van bedrijven in Kerkrade en Amsterdam zijn woensdagochtend bombrieven ontploft. Daarbij raakte niemand gewond. In Kerkrade is een briefpakket ontploft, in Amsterdam ging het vermoedelijk om een bombrief.
» NU.nl
woensdag 12 februari 2020, 11:25 uur
Zo werd bombrief Amsterdam gevonden
de TelegraafOpnieuw zijn er bombrieven aangetroffen, deze keer in een postbedrijven in Amsterdam en Kerkrade. Er zijn volgens de politie nog geen aanwijzingen die leiden naar een dader.
» de Telegraaf
woensdag 12 februari 2020, 10:54 uur
Medewerker Amsterdams postsorteerbedrijf opende bombrief en hoorde sissend geluid
RTV N-HAMSTERDAM - De bombrief die vanmorgen afging in Amsterdam, is opengemaakt door een medewerker van het postsorteercentrum van de ABN Amro. Toen hij een sissend geluid hoorde, gooide hij hem snel weg. Daarna explodeerde de brief. 
» RTV N-H
woensdag 12 februari 2020, 10:50 uur
De uitzending van 12 februari
NOSBombrieven ontploft in Amsterdam In de postkamer van bedrijven in Amsterdam en Kerkrade zijn vanochtend bombrieven ontploft. Niemand raakte gewond. Begin dit jaar zijn meerdere bombrieven verstuurd naar bedrijven in Amsterdam, Maastricht, Utrecht en Rotterdam.
» NOS
woensdag 12 februari 2020, 10:14 uur
Medewerker opende bombrief Amsterdam, 'sissend geluid en een knal'
NU.nlEen medewerker van het bedrijf waar woensdagochtend een bombrief ontplofte, heeft het pakket met hierin het explosief nietsvermoedend opengemaakt. "Er klonk een sissend geluid en een knal, de medewerker heeft het pakket snel weggegooid", zo meldt de politie.
» NU.nl
woensdag 12 februari 2020, 10:09 uur
Bombrieven ontploft in Amsterdam en Kerkrade
CrimesiteWoensdagmorgen zijn binnen een uur twee bombrieven ontploft: bij bedrijven in Kerkrade en in Amsterdam-Sloterdijk. Bij een vestiging van de ABN AMRO in was er tegen 08.00 de eerste explosie en een half uur later was er een in Kerkrade op bedrijventerrein Beitel-Locht. Voorzover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
» Crimesite
woensdag 12 februari 2020, 10:01 uur
Politie aanwezig bij bedrijf in Amsterdam na ontploffen bombrief
NU.nlIn de postkamer van bedrijven in Kerkrade en Amsterdam zijn woensdagochtend bombrieven ontploft. Daarbij raakte niemand gewond. In Kerkrade is een briefpakket ontploft, in Amsterdam ging het vermoedelijk om een bombrief. Volgens de politie is nog onbekend of er een verband tussen beide explosies is.
» NU.nl
woensdag 12 februari 2020, 09:39 uur
Bombrieven ontploft in Amsterdam en Kerkrade, geen gewonden
NU.nlBij een postsorteerbedrijf in Kerkrade en in de postkamer van een bedrijfspand in Amsterdam zijn woensdagochtend bombrieven ontploft. Daarbij raakte niemand gewond.
» NU.nl
woensdag 12 februari 2020, 09:37 uur
Bombrieven ontploft bij bedrijven in Amsterdam en Kerkrade
NOSBij een bankgebouw in Amsterdam en bij een bedrijf in het Limburgse Kerkrade zijn vanochtend twee bombrieven ontploft. Bij de bedrijven was een brief bezorgd met daarin een een explosief. Niemand raakte gewond.
» NOS
woensdag 12 februari 2020, 09:33 uur
Postpakketten ontploft in Kerkrade en Amsterdam
Blik op NieuwsDe politie stelt een onderzoek in naar een ontploffing van een briefpakket. Iets voor half negen kwam er een melding binnen dat er bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade een briefpakket is ontploft.
» Blik op Nieuws
woensdag 12 februari 2020, 09:11 uur
Explosies in Amsterdam en Limburg door bombrieven
MetroIn een postkamer van een bedrijf in Amsterdam heeft woensdagochtend een explosie plaatsgevonden. Dat meldt de politie op Twitter.
» Metro
woensdag 12 februari 2020, 09:10 uur
Ontploffingen in Amsterdam en Kerkrade, link met bombrieven
NU.nlBij een postsorteerbedrijf in Kerkrade en in de postkamer van een bedrijfspand in Amsterdam zijn woensdagmorgen explosies geweest. Daarbij raakte niemand gewond. In Kerkrade is een briefpakket ontploft, in Amsterdam ging het "vermoedelijk" om een bombrief, aldus de politie.
» NU.nl
woensdag 12 februari 2020, 09:09 uur
Explosies in postkamers door bombrieven
RTV RijnmondIn Amsterdam en in Kerkrade zijn woensdagmorgen twee explosies geweest. Volgens de politie gat het om bombrieven. Er zijn geen gewonden gevallen. Eerder werden ook al bombrieven bezorgd in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.
» RTV Rijnmond
woensdag 12 februari 2020, 08:48 uur
Bombrieven ontploffen bij ABN Amro in Amsterdam en een bedrijf in Kerkrade
de GelderlanderIn een postkamer van de ABN Amro bank op bedrijventerrein Bolstoen in Amsterdam heeft vanochtend even voor 08.00 uur een explosie plaatsgevonden, vermoedelijk veroorzaakt door een bombrief. Er zijn geen gewonden. Ongeveer een half uur later volgde er een explosie in een postkamer van het bedrijf Ricoh in Kerkrade. Ook hier raakte niemand gewond.
» de Gelderlander
woensdag 12 februari 2020, 08:48 uur
Bombrieven ontploffen in Amsterdam en Kerkrade, nieuwe verdachte brief wéér bij ABN Amro bank
de GelderlanderBij een vestiging van de ABN Amro bank in Maastricht is een nieuwe verdachte brief opgedoken. Er is geen explosie geweest. De aanwezigen zijn ondergebracht in een gebouw in de buurt, meldt de politie Limburg.
» de Gelderlander
woensdag 12 februari 2020, 08:48 uur
Explosie in postkamer bedrijf Amsterdam, vermoedelijk bombrief
de StentorIn een postkamer van een bedrijfspand aan het bedrijventerrein Bolstoen in Amsterdam heeft vanochtend even voor 8 uur een explosie plaatsgevonden, vermoedelijk veroorzaakt door een bombrief. Er zijn geen gewonden.
» de Stentor
woensdag 12 februari 2020, 08:48 uur
Bombrieven ontploffen bij ABN Amro in Amsterdam en een bedrijf in Kerkrade
PZCIn een postkamer van de ABN Amro bank op bedrijventerrein Bolstoen in Amsterdam heeft vanochtend even voor 08.00 uur een explosie plaatsgevonden, vermoedelijk veroorzaakt door een bombrief. Er zijn geen gewonden. Ongeveer een half uur later volgde er een explosie in een postkamer van het bedrijf Ricoh in Kerkrade. Ook hier raakte niemand gewond.
» PZC
woensdag 12 februari 2020, 08:48 uur
Bombrieven ontploffen bij ABN Amro in Amsterdam en postsorteerbedrijf in Kerkrade
Brabants DagbladIn een postkamer van de ABN Amro bank aan het bedrijventerrein Bolstoen in Amsterdam heeft vanochtend even voor 8 uur een explosie plaatsgevonden, vermoedelijk veroorzaakt door een bombrief. Er zijn geen gewonden. Ongeveer een half uur later volgde er een explosie in een postsorteerbedrijf in Kerkrade. Ook hier raakte niemand gewond.
» Brabants Dagblad
woensdag 12 februari 2020, 08:46 uur
Explosie in postkamer bedrijf in Amsterdam, vermoedelijk bombrief
Hart van NederlandIn een postkamer in een bedrijfspand in Amsterdam heeft woensdagochtend een explosie plaatsgevonden. Volgens de politie is deze explosie veroorzaakt door en bombrief.
» Hart van Nederland
woensdag 12 februari 2020, 08:45 uur
Bombrieven ontploft in Amsterdam en Kerkrade: 'Brief maakte een sissend geluid'
NOSIn de postkamer van bedrijven in Amsterdam en Kerkrade zijn vanochtend bombrieven ontploft. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee brieven.
» NOS
woensdag 12 februari 2020, 08:45 uur
Explosie bij bedrijf in Amsterdam, vermoedelijk door bombrief
RTV N-HAMSTERDAM - In een postsorteercentrum van ABN Amro op de Bolstoen in Amsterdam heeft vanmorgen een explosie plaatsgevonden, vermoedelijk door een bombrief.
» RTV N-H
woensdag 12 februari 2020, 08:44 uur
Bombrieven zijn ontploft in Amsterdam en Kerkrade
de TelegraafIn een tijdsbestek van een uur zijn woensdag twee bombrieven in ons land afgegaan: iets voor 8.00 uur was de eerste explosie in de postkamer van ABN Amro aan de Bolstoen 24 in Amsterdam. Een half uur later explodeerde een brief bij een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade. In beide gevallen vielen er geen gewonden.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amsterdam

20 september 16:57Buren totaal verwoeste kringloopwinkel Amsterdam komen terug op onheilsplek: 'Ik sta te trillen'
20 september 15:11Gestolen Rolex in moordzaak Bas van Wijk was nep
19 september 14:54GGD beperkt bron- en contactonderzoek in regio Amsterdam en Kennemerland
19 september 11:52Toch geen nachtsluiting Amsterdamse parken, wel in buitengebieden
18 september 20:42Politie haalt 280 activisten weg bij blokkade Amsterdamse Zuidas
18 september 20:12Amsterdam sluit parken ’s nachts af tegen illegale feesten
18 september 19:59Advocaten herdenken vermoorde collega Wiersum: ‘Ik heb eigenlijk iedere dag aan hem gedacht’
18 september 17:41Dertig leerlingen en vijf docenten van Amsterdamse school besmet met corona
18 september 14:00Onderzoek naar hekel aan andermans gesmak, geslik en geslurp wint Alternatieve Nobelprijs
18 september 10:28Amsterdam-Oost hijst permanent regenboogvlag tegen anti-homogeweld
17 september 15:28Balende horeca Texel over code rood: 'Gestraft voor besmettingen in Amsterdam'
17 september 14:51Meerdere mobiels gestolen bij overval
17 september 11:00OM: Verdachte in zaak martelcontainers kwam in beeld in liquidatieonderzoek
17 september 10:59Het is goed om ook in Oost-Nederland strengere coronaregels op te leggen
17 september 10:52Negen medewerkers Antoni van Leeuwenhoek besmet met corona
17 september 04:45LIVE | Meer dan 2000 nieuwe besmettingen in Duitsland, horeca vreest nieuwe maatregelen
16 september 17:20FIOD vindt ketaminevoorraad ter waarde van 4,5 miljoen euro in regio Amsterdam
16 september 14:26Politiemedewerker buiten functie gesteld
16 september 00:14Ismail el Bakali (21) gezocht voor doodschieten Omar Essalih in Amsterdam
15 september 22:57Onbegrip om verdwijnen politiepost Amsterdam Centraal
RSS.