menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Getuigenoproep schietincident Louise de Colignystraat

zondag 9 augustus 2020, 18:57 uur

Zondag 9 augustus 2020 heeft rond 16.45 uur een schietincident plaatsgevonden aan de Louise de Colignystraat in de wijk Bos en Lommer. Bij de meldkamer komen rond die tijd meldingen binnen van meerdere schoten in een woning. Eenmaal ter plaatse treffen politieagenten een zwaargewonde man aan, die met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht.

Waar: Anton Schleperspad in Amsterdam

In de directe omgeving wordt direct met man en macht gezocht naar één of meerdere schutters. Er zijn tot op heden nog geen verdachten aangehouden. De recherche is een onderzoek gestart en komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben, getuige zijn geweest of wellicht een tweede gewonde man hebben gezien.

Mogelijke tweede gewonde
Er is mogelijk sprake van een tweede gewonde man, die kort na het incident gewond en bloedend de woning aan de Louise de Colignystraat te voet is uitgelopen. Hij verplaatste zich in de richting van de Karel Doormanstraat. De recherche spreekt graag met mensen die dit hebben gezien, of mogelijke andere informatie hebben die het onderzoek verder zouden kunnen helpen. Beelden, van bijvoorbeeld geparkeerde auto's in nabij gelegen straten, zijn daarbij erg welkom en kunnen geupload worden via onderstaand tipformulier. 

Getuigenoproep
Heeft u informatie over deze zaak? Dan horen wij dat graag via 0900-8844 of onderstaand tipformulier, waar u eveneens beelden kunt uploaden. Liever anoniem informatie aan de politie doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Getuigenoproep in Amsterdam

» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.33342 / 4.81378 Anton Schleperspad


zaterdag 8 augustus 2020, 20:55 uur
Schietincident park de Oeverlanden; recherche zoekt beeldmateriaal
Politie.nlOp zaterdagmiddag 8 augustus heeft rond 16.25 uur een schietincident plaatsgevonden in park de Oeverlanden. De recherche is een onderzoek gestart en is daarbij specifiek op zoek naar beeldmateriaal gemaakt voorafgaand aan en tijdens het incident.
Bij het schietincident is een 24-jarige man ernstig gewond geraakt en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De schutter is vooralsnog voortvluchtig.

Getuigenoproep
Op het moment van het schietincident was het druk bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad (De Nieuwe Meer). Om helderheid over de toedracht te krijgen, wil de recherche graag in contact komen met mensen die daar voorafgaand of tijdens het incident aanwezig waren en met wie nog niet is gesproken of van wie nog geen contactgegevens zijn genoteerd.

Beeldmateriaal
Ook beeldmateriaal gemaakt in de periode voor 16.25 uur, tijdens het schietincident of in de eerste ogenblikken erna wil de recherche graag ontvangen. Daarbij benadrukt de politie dat ook beeldmateriaal, bijvoorbeeld selfies of filmpjes, waarvan u denkt dat het waarschijnlijk niet van belang kan zijn voor het onderzoek, toch waardevol kunnen zijn. Was u in de uren voorafgaand aan het schietincident bij de zwemsteiger, deelt u dan uw beelden met de recherche.   Was u getuige, heeft u informatie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier, waar u rechtstreeks beeldmateriaal kunt uploaden en ter beschikking kunt stellen aan de politie. 

Getuigenoproep in Amsterdam
Schietincident/steekincident in Amsterdam
» Politie.nl
maandag 10 augustus 2020, 12:12 uur
Fatale schietpartij Amsterdam mogelijk door verhinderen horlogediefstal
NU.nlMogelijk wilde het 24-jarige slachtoffer van de dodelijke schietpartij van zaterdag bij de Nieuwe Meer in Amsterdam diefstal van een horloge verhinderen. Dat is een van de scenario's waar de politie rekening mee houdt, laat een woordvoerder maandagochtend aan NU.nl weten. De dader is nog voortvluchtig.
» NU.nl
maandag 10 augustus 2020, 06:53 uur
Slachtoffer schietpartij Amsterdam overleden: politie zoekt getuigen
RTV N-HAMSTERDAM - Wie heeft meer informatie over de vermoedelijke dader van de schietpartij van gisterenmiddag in de Louise de Colignystraat? De politie is op zoek naar getuigen. Het slachtoffer is aan zijn verwondingen overleden. 
» RTV N-H
zondag 9 augustus 2020, 22:14 uur
Man zwaargewond bij schietpartij in Amsterdamse woning
Blik op NieuwsZondagmiddag is een man in Amsterdam zwaargewond geraakt toen hij werd neergeschoten in een woning aan de aan de Louise de Colignystraat in de wijk Bos en Lommer. Dit meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 9 augustus 2020, 19:50 uur
Man zwaargewond bij schietpartij in Amsterdamse woning
RTV N-HAMSTERDAM - Bij een schietpartij in de Louise de Colignystraat in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer is een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 
» RTV N-H
zondag 9 augustus 2020, 18:26 uur
Zwaargewonde bij schietpartij in woning Amsterdam-West (UPDATE)
CrimesiteBij een schietpartij in een woning in Amsterdam-West is zondagmiddag iemand zwaargewond geraakt. De schietpartij vond rond 16.45 plaats op de Louise de Colignystraat in Bos en Lommer. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis.
» Crimesite
zondag 9 augustus 2020, 18:15 uur
Bloemen op plek waar man voor het oog van strandgangers werd doodgeschoten
Hart van NederlandOp de plek aan de Nieuwe Meer in Amsterdam waar zaterdag een man werd neergeschoten zijn bloemen gelegd. Het 24-jarige slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.
» Hart van Nederland
zondag 9 augustus 2020, 17:57 uur
'Man werd bij Amsterdams strandje doodgeschoten toen hij dief aansprak'
NOSDe man die gisteren bij een drukbezocht strandje in Amsterdam werd doodgeschoten, sprak de dader kort daarvoor aan omdat die een duur horloge probeerde te stelen. Dat meldt De Telegraaf. De schutter is nog voortvluchtig.
» NOS
zondag 9 augustus 2020, 14:10 uur
Slachtoffer dodelijk schietincident bij Amsterdamse plas ‘wilde horlogediefstal verhinderen’
Brabants DagbladDe 24-jarige man die gisteren werd doodgeschoten bij een drukbezochte zwemsteiger ten zuidwesten van Amsterdam, zou in actie zijn gekomen toen iemand een duur horloge probeerde te stelen. Nadat de twintiger er iets van had gezegd, nam de dief hem onder vuur volgens berichten op sociale media.
» Brabants Dagblad
zondag 9 augustus 2020, 13:05 uur
Politie doet onderzoek bij Amsterdamse plas na dodelijk schietincident
RTV N-HAMSTERDAM - Bij de zwemsteiger aan het Anton Schleperspad bij De Nieuwe Meer in Amsterdam is politie vanochtend bezig met onderzoek. Gistermiddag werd daar een 24-jarige man doodgeschoten.
» RTV N-H
zaterdag 8 augustus 2020, 21:22 uur
Zwaargewonde man (24) na schietincident strandje Amsterdam Nieuw-West overleden
Blik op NieuwsIn Amsterdam Nieuw-West heeft zaterdagmiddag rond 16.25 uur op het Anton Schleperspad bij park de Oeverlanden een schietincident plaatsgevonden. 'Eén persoon is daarbij zwaargewond geraakt en gereanimeerd', zo liet de politie zaterdagmiddag weten.
» Blik op Nieuws
zaterdag 8 augustus 2020, 21:19 uur
Man overleden na schietpartij op strand in Amsterdam, dader voortvluchtig
NU.nlEen 24-jarige man is zaterdag overleden nadat hij eerder op de dag werd beschoten op een drukbezochte zwemplek in Amsterdam. De schutter is nog altijd voortvluchtig, meldt de politie.
» NU.nl
zaterdag 8 augustus 2020, 21:12 uur
Man (24) overleden na schietincident recreatiegebied in Amsterdam
de TelegraafEen 24-jarige man is zaterdagavond overleden aan de verwondingen die hij even daarvoor had opgelopen in het Amsterdamse recreatiegebied De Oeverlanden, waar de man werd neergeschoten.
» de Telegraaf
zaterdag 8 augustus 2020, 21:11 uur
'Zwaargewonde man na schietincident strandje Amsterdam Nieuw-West overleden'
Blik op NieuwsIn Amsterdam Nieuw-West heeft zaterdagmiddag rond 16.25 uur op het Anton Schleperspad bij park de Oeverlanden een schietincident plaatsgevonden. 'Eén persoon is daarbij zwaargewond geraakt en gereanimeerd', zo meldde de politie zaterdagmiddag.
» Blik op Nieuws
zaterdag 8 augustus 2020, 20:33 uur
Gewonde na schietincident strandje Amsterdam Nieuw-West
Blik op NieuwsIn Amsterdam Nieuw-West heeft zaterdagmiddag rond 16.25 uur op het Anton Schleperspad bij park de Oeverlanden een schietincident plaatsgevonden. 'Eén persoon is daarbij gewond geraakt', zo meldt de politie zaterdag.
» Blik op Nieuws
zaterdag 8 augustus 2020, 18:34 uur
Gewonde bij schietpartij op drukbezocht strand in Amsterdams park
PZCBij een schietpartij op een druk strand in de buurt van de Nieuwe Meer in Amsterdam is vanmiddag één persoon gewond geraakt. De politie is nog op zoek naar de schutter.
» PZC
zaterdag 8 augustus 2020, 18:34 uur
Dode bij schietincident op drukbezocht strand in Amsterdams park
de StentorEen 24-jarige man is vanavond overleden na een schietpartij op een druk strand bij de Nieuwe Meer in Amsterdam. De dader is nog voortvluchtig.
» de Stentor
zaterdag 8 augustus 2020, 18:34 uur
Dode bij schietincident op drukbezocht strand in Amsterdams park
de GelderlanderEen 24-jarige man is vanavond overleden na een schietpartij op een druk strand bij de Nieuwe Meer in Amsterdam. De dader is nog voortvluchtig.
» de Gelderlander
zaterdag 8 augustus 2020, 18:15 uur
Schietpartij op vol strand in Amsterdam, één iemand zwaargewond
Hart van NederlandOp het Anton Schleperspad in Amsterdam is zaterdagmiddag iemand zwaargewond geraakt na een schietpartij. Veel mensen waren getuige van het voorval, want het vond plaats op een drukbezocht strand.
» Hart van Nederland
zaterdag 8 augustus 2020, 17:27 uur
Man zwaargewond bij schietpartij recreatieplas Amsterdam Nieuw-West
CrimesiteBij een schietpartij aan het Anton Schleperspad bij De Nieuwe Meer in Amsterdam Nieuw-West is zaterdagmiddag rond 16.30 een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is ter plekke geanimeerd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit.
» Crimesite
zaterdag 8 augustus 2020, 17:15 uur
Man overleden na schietpartij bij recreatiegebied De Nieuwe Meer in Amsterdam
RTV N-HAMSTERDAM -  Een man die vanmiddag werd neergeschoten aan het Anton Schleperspad bij De Nieuwe Meer, een druk recreatiegebied in Amsterdam, is overleden. Het slachtoffer was 24 jaar oud. De dader is nog voortvluchtig.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NOS
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Amsterdam

22 september 15:18Oma's maken videoclip tegen geweld in drill-rap
22 september 13:54Winkelpand Amsterdam Osdorp beschoten
21 september 14:18Voortvluchtige verdachte doodschieten Omar “Centjes” opgepakt
21 september 13:15Blokkade Extinction Rebellion in Amsterdam voorbij
21 september 12:08Woning beschoten in A’dam-Zuidoost
21 september 09:17Verdachten moord advocaat Wiersum voor rechter
20 september 16:57Buren totaal verwoeste kringloopwinkel Amsterdam komen terug op onheilsplek: 'Ik sta te trillen'
20 september 15:11Gestolen Rolex in moordzaak Bas van Wijk was nep
19 september 14:54GGD beperkt bron- en contactonderzoek in regio Amsterdam en Kennemerland
19 september 11:52Toch geen nachtsluiting Amsterdamse parken, wel in buitengebieden
18 september 20:42Politie haalt 280 activisten weg bij blokkade Amsterdamse Zuidas
18 september 20:12Amsterdam sluit parken ’s nachts af tegen illegale feesten
18 september 19:59Advocaten herdenken vermoorde collega Wiersum: ‘Ik heb eigenlijk iedere dag aan hem gedacht’
18 september 17:41Dertig leerlingen en vijf docenten van Amsterdamse school besmet met corona
18 september 14:00Onderzoek naar hekel aan andermans gesmak, geslik en geslurp wint Alternatieve Nobelprijs
18 september 10:28Amsterdam-Oost hijst permanent regenboogvlag tegen anti-homogeweld
17 september 15:28Balende horeca Texel over code rood: 'Gestraft voor besmettingen in Amsterdam'
17 september 14:51Meerdere mobiels gestolen bij overval
17 september 11:00OM: Verdachte in zaak martelcontainers kwam in beeld in liquidatieonderzoek
17 september 10:59Het is goed om ook in Oost-Nederland strengere coronaregels op te leggen
RSS.