menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Amsterdam/Hoofddorp - Zeven aanhoudingen voor handel in verdovende middelen en witwassen

woensdag 18 november 2020, 13:24 uur

De politie heeft donderdag 12 november 2020 zeven personen aangehouden die worden verdacht van de handel in verdovende middelen en witwassen. De mannen zijn in de leeftijd tussen 29 en 55 jaar. Naast de aanhoudingen namen agenten grote hoeveelheden verdovende middelen, ruim 80.000 euro en drie auto’s in beslag.

Waar: Zuidermolenweg in Amsterdam

De zaak kwam aan het licht nadat agenten drie personen in Amsterdam controleerden. Het trio viel op toen zij zich verdacht gedroegen rond een parkeerplaats aan de Zuidermolenweg. Na een controle bleek dat de mannen een groot geldbedrag en een blok hasj bij zich hadden. Ook had één van de voertuigen een verborgen ruimte. Nader onderzoek bracht rechercheurs bij een bedrijfspand aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp waar zij direct een vreemde geur roken. Een vermoeden van gevaarlijke stoffen leidde tot de inzet van niet alleen politie, maar ook van specialisten van de brandweer. Vanwege de chemicaliën is bij drugslabs altijd risico op gevaarlijke stoffen, gassen, brand en explosie. Uiteindelijk troffen agenten en brandweerlieden allerlei voor een drugslab benodigde apparatuur in de loods aan, zoals een zogeheten blokkenpers en chemicaliën, waaronder vaten met Aceton. In de loods zaten vier verdachten die ook zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de herkomst van het geld en de exacte betrokkenheid van de alle verdachten. Van de zeven aangehouden personen zijn er inmiddels zes door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, de zevende verdachte is geschorst.

Onwel
Na de melding kwam een hondengeleider aan bij het pand. Er waren meerdere personen in het pand en deze probeerden te vluchten. De hondengeleider is met haar diensthond naar binnen gegaan om de personen aan te houden. Binnen werden zij beiden onwel door chemische dampen en raakten kort buiten bewustzijn. De collega is vervoerd naar het ziekenhuis en daar onderzocht. Inmiddels is zij weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed. De hond is onderzocht door een dierenarts en ook met hem gaat het goed.

Melden loont
Gemeenten, politie en andere organisaties werken samen in de strijd tegen ondermijning. Maar u als buurtbewoner of ondernemer bent misschien nog wel de belangrijkste schakel. Ziet, hoort, ruikt u onraad in uw buurt? Of ruikt u een sterke, chemische geur rondom een pand of woning? Of draagt iemand met regelmaat vaten en jerrycans een woning in en uit? Neem het serieus en doe melding bij de politie. Maak in ieder geval nooit vaten, jerrycans met chemische vloeistoffen open en zorg direct voor ventilatie als het een afgesloten ruimte betreft. De dampen die vrijkomen zijn explosief en schadelijk voor mens en milieu. Heb je een vermoeden dat er ergens een lab actief is. Meld het meteen en bel 112. Blijf je liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Drugs in Hoofddorp

» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.28545 / 4.66301 Zuidermolenweg


woensdag 18 november 2020, 19:30 uur
Politie vindt cocaïnewasserij en veel cocaïne in Hoofddorp
CrimesiteDe Amsterdamse politie zegt dat woensdag zes mannen door de rechter-commissaris in bewaring zijn gesteld op verdenking van betrokkenheid bij een drugslab. Donderdag 12 november waren zeven mannen aangehouden in een onderzoek naar (waarschijnlijk) een cocaïnewasserij in Hoofddorp. Ze zijn in de leeftijd van 29 tot 55 jaar en worden verdacht van de handel in […] Het bericht Politie vindt cocaïnewasserij en veel cocaïne in Hoofddorp verscheen eerst op Crimesite.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

23 januari 16:04Demonstratie voor vrijlating Navalny op Museumplein
22 januari 21:03Handgranaat en ontploffing bij Amsterdamse bedrijfspanden
22 januari 17:18Explosief aangetroffen bij bedrijfspand in Amsterdam-Zuidoost
21 januari 20:09OM verdenkt twee mannen van rechts-extremistische terreurplannen
21 januari 20:01Gaslek na brand in flatgebouw in Amsterdam-Noord
21 januari 16:47Abdelkader Benali trekt zich terug als spreker bij Dodenherdenking wegens omstreden uitspraken
21 januari 15:31Forse straffen geëist wegens doodsteken drillrapper
21 januari 09:31Zware mishandeling na kritiek op rijgedrag
21 januari 09:05Drie paarden mishandeld bij demonstratie in Amsterdam
20 januari 15:23Twee deelnemers verboden demonstratie nog vast; politie doet nieuwe aanhouding
20 januari 12:30Luchtverkeersleider in shock na absurde vraag piloot
19 januari 18:22Organisator 'annuleert' demonstraties Nederland in Verzet: 'Maar ieder is vrij om te gaan'
19 januari 16:19Verdachte aangehouden voor Amsterdamse moordaanslag
19 januari 15:42Verdachte fatale drillrapvete: 'Dacht: als ik niks doe gaat mijn vriend dood'
19 januari 07:30Kritiek op biomassacentrale: 'stoot mogelijk acht keer meer ammoniak uit dan toegestaan'
18 januari 21:42Wie zijn er na acht uur op straat en waarom? ‘Ik ben net terug van het Museumplein in Amsterdam’
18 januari 19:06Gemeente probeert via rechter ParkeerWekker te verbieden
18 januari 10:46Lilianne Ploumen lijsttrekker PvdA
17 januari 21:51Bonte verzameling bij ontspoorde betoging: van Dave Roelvink tot bedreiger Pieter Omtzigt
17 januari 18:39Ajax komt in bloedstollende slotfase goed weg tegen Feyenoord
RSS.