menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Foutje tijdens herdenking op de Dam: vlag Overijssel hangt op de kop

woensdag 5 mei 2021, 11:05 uur

Het maakte de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam dinsdagavond niet minder indrukwekkend, maar een oplettende kijker viel het op dat er iets nét niet helemaal goed ging. De vlag van Overijssel hing namelijk op de kop.

Waar: Dam in Amsterdam

» RTV Oost

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: Dam
Dam in Amsterdam


woensdag 5 mei 2021, 09:40 uur
Recordaantal kijkers voor Nationale Dodenherdenking
NOSEen recordaantal kijkers heeft gisteren de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam bekeken. 6.295.000 kijkers volgden tussen 19.50 uur en 20.30 uur de uitzending via NPO 1, NPO 2 of NPO 3. Daarnaast bekeken ongeveer 300.000 mensen de herdenking via SBS6.
» NOS
woensdag 5 mei 2021, 09:38 uur
André van Duin ontroert met toespraak Dodenherdenking: ‘Je bent hier vrij’
PZCAndré van Duin maakte gisteravond voor het oog van 3.350.000 kijkers indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. ,,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij.
» PZC
woensdag 5 mei 2021, 08:20 uur
Ruim 5,5 miljoen mensen volgen dodenherdenkingen op televisie
de GelderlanderDe Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam en de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte zijn gisteravond gevolgd door in totaal ruim 5,5 miljoen mensen. De uitzending op NPO 1 trok veruit de meeste kijkers, ruim 3,3 miljoen. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek.
» de Gelderlander
dinsdag 4 mei 2021, 21:43 uur
Veel lof voor toespraak André van Duin bij Dodenherdenking op de Dam
RTV RijnmondDe toespraak van André van Duin tijdens de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam heeft veel indruk gemaakt op tv-kijkers. Dat blijkt uit de reacties op Twitter. Van Duin wordt "een fijn mens" en "een geweldige spreker" genoemd. Ook op Facebook zijn de reacties lovend. "Eindelijk iemand die spreekt met gevoel en zeker uit zijn hart. Respect."
» RTV Rijnmond
dinsdag 4 mei 2021, 21:06 uur
Slachtoffers op vrijwel lege Dam herdacht, in heel Nederland twee minuten stilte
NOSIn heel Nederland zijn de slachtoffers herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen bij oorlogen en vredesmissies, in het koninkrijk der Nederlanden en waar dan ook ter wereld. Bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam legden koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans, waarna het om 20.00 uur in het hele land twee minuten stil was.
» NOS
dinsdag 4 mei 2021, 20:59 uur
Nederland herdenkt doden op de Dam en met duizenden digitale bloemen
NU.nlNederland heeft dinsdag tijdens de Nationale Dodenherdenking de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en slachtoffers van latere oorlogssituaties en vredesoperaties herdacht. De Tweede Kamer stond erbij stil met toespraken en kransleggingen bij de Erelijst van Gevallenen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam een krans gelegd.
» NU.nl
dinsdag 4 mei 2021, 20:40 uur
André van Duin ontroert met toespraak Dodenherdenking: ‘Je bent hier vrij’
BN DeStemAndré van Duin maakte vanavond indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. ,,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij.
» BN DeStem
dinsdag 4 mei 2021, 20:40 uur
André van Duin ontroert met toespraak Dodenherdenking: ‘Je bent hier vrij’
de GelderlanderAndré van Duin maakte gisteravond voor het oog van 3.350.000 kijkers indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. ,,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij.
» de Gelderlander
dinsdag 4 mei 2021, 20:37 uur
'Vrij met de oorlog als het negatief van de kleurenfoto van de vrede'
Blik op NieuwsDinsdagavond is op de Dam in Amsterdam de Nationale Dodenherdenking gehouden ter nagedachtenis aan alle slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien zijn gevallen. André van Duin hield een toespraak waarmee hij indruk maakte. Zijn boodschap over vrijheid kwam dan ook bij de mensen in de huiskamer goed 'binnen'.
» Blik op Nieuws
dinsdag 4 mei 2021, 20:36 uur
André van Duin maakt indruk met toespraak op de Dam: ’Prachtig’
de TelegraafNederland was dinsdagavond weer twee minuten stil voor iedereen die is omgekomen in de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties en vredesoperaties. Even na achten hield André van Duin op de Dam in Amsterdam zijn toespraak.
» de Telegraaf
dinsdag 4 mei 2021, 20:35 uur
André van Duin: vrijheid is niet vanzelfsprekend
de TelegraafAndré van Duin heeft tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam zijn dankbaarheid uitgesproken over dat hij in vrijheid kan leven. Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid, zei hij in een toespraak. „Ik ook.
» de Telegraaf
dinsdag 4 mei 2021, 20:21 uur
Roxane van Iperen maakt indruk met ‘Stemmen uit het diepe’ tijdens Dodenherdenking
Brabants DagbladSchrijfster Roxane van Iperen heeft vandaag tijdens de Nationale Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam indruk gemaakt met haar toespraak Stemmen uit het diepe. Onder meer cabaretier Claudia de Breij spreekt zich uit. ,,Wat was Roxane van Iperen meesterlijk. Wat een eerlijkheid, wat een woede, wat een waarheid.”
» Brabants Dagblad
dinsdag 4 mei 2021, 20:21 uur
Roxane van Iperen maakt indruk met ‘Stemmen uit het diepe’ tijdens Dodenherdenking
PZCSchrijfster Roxane van Iperen heeft vandaag tijdens de Nationale Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam indruk gemaakt met haar toespraak Stemmen uit het diepe. Onder meer cabaretier Claudia de Breij sprak zich uit. ,,Wat was Roxane van Iperen meesterlijk. Wat een eerlijkheid, wat een woede, wat een waarheid.”
» PZC
dinsdag 4 mei 2021, 20:20 uur
Dodenherdenking toont onzichtbare taak koning
de TelegraafAl hield koning Willem-Alexander dit jaar geen toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking, alleen al zijn aanwezigheid heeft een eigen betekenis. Het zijn de ceremoniële taken van de koning die dinsdag zichtbaar werden bij de plechtigheid in Amsterdam.
» de Telegraaf
dinsdag 4 mei 2021, 18:38 uur
Amsterdam sluit omgeving Dam af voor Dodenherdenking
NOSIn Amsterdam is de omgeving van de Dam sinds het einde van de middag afgesloten voor de Dodenherdenking, die ook dit jaar zonder publiek zal plaatsvinden. Het gebied is afgezet met hekken.
» NOS
dinsdag 4 mei 2021, 17:43 uur
Indrukwekkende toespraken tijdens Dodenherdenking met zo'n honderd genodigden
PZCDe Nationale Dodenherdenking in Amsterdam is vanavond begonnen met een bijeenkomst in de Nieuwe Kerk, waar schrijfster Roxane van Iperen haar indrukwekkende voordracht Stemmen uit het diepe hield. Daarna legden koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans bij het Nationaal Monument, voorafgaand aan de twee minuten stilte. Ook André van Duin hield een toespraak.
» PZC
dinsdag 4 mei 2021, 17:43 uur
Indrukwekkende toespraken tijdens Dodenherdenking met zo'n honderd genodigden
de StentorDe Nationale Dodenherdenking in Amsterdam is vanavond begonnen met een bijeenkomst in de Nieuwe Kerk, waar schrijfster Roxane van Iperen haar indrukwekkende voordracht Stemmen uit het diepe hield. Daarna legden koning Willem-Alexander en koningin Máxima een krans bij het Nationaal Monument, voorafgaand aan de twee minuten stilte. Ook André van Duin hield een toespraak.
» de Stentor
dinsdag 4 mei 2021, 17:38 uur
Emmenaar brengt online eerbetoon aan oorlogsslachtoffers: 'Vrijheid is ons dierbaar'
RTV DrentheDit jaar is er op de Dam in Amsterdam wederom geen erecouloir vanwege de geldende coronamaatregelen. Toch is er wel een online eerbetoon aan de gevallen oorlogsslachtoffers. Veteraan Maurice Fränkel uit Emmen is onderdeel daarvan. "Vrijheid is ons dierbaar, daar moeten we bij stilstaan", zo legt hij uit.
» RTV Drenthe
dinsdag 4 mei 2021, 16:59 uur
NPO noemt kijkers Dodenherdenking ’pannenkoek’
de TelegraafMet twee minuten stilte heeft Nederland dinsdagavond om klokslag 20.00 uur de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies die daarna hebben plaatsgevonden herdacht. Dat gebeurde onder meer tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam, die dit keer vanwege de coronamaatregelen voor het tweede jaar op rij niet toegankelijk was voor een groot publiek.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Rijnmond
Foto: NOS
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Amsterdam

28 maart 14:12Overval op waardetransport in Amsterdam
27 maart 05:43Jort Kelder wint hoger beroep over nepadvertenties op Google
26 maart 09:37Station Amsterdam Zuid uren dicht door plofkraak
25 maart 12:14Advocaat Roethof zes weken geschorst om lekken informatie
25 maart 12:05Win als eerste twee kaarten voor Diana Ross in Ziggo Dome
25 maart 11:30Zwollenaar (30) die dreigde te gaan schieten in kantoor Marktplaats is weer vrij
23 maart 10:11Verdachte aangehouden na bedreiging Marktplaats
22 maart 15:53Recherche doet onderzoek na vondst overleden man in water bij Amstel hotel
22 maart 14:57Vrouw (80) doodgestoken in Amsterdamse woning, vrouw (21) aangehouden
20 maart 17:2715-jarige gearresteerd voor zware explosie in Amsterdam-ZO
20 maart 14:17'Medische missers, schrikbewind en angstcultuur bij afdeling anesthesiologie in Amsterdam UMC'
20 maart 14:14Rechtbank: KLM misleidde consumenten met rooskleurige duurzaamheidsreclames
19 maart 21:16Politie vermoedt misdrijf na vondst overleden man in Amsterdamse woning
18 maart 19:29NVWA onderzoekt mogelijkheden om yoga met puppy's aan te pakken
17 maart 14:30Explosie op klaarlichte dag bij flatwoning in Amsterdam-Zuidoost (UPDATE)
15 maart 16:31Verpleegkundige aangevallen met steekvoorwerp, ziekenhuispersoneel geschokt
15 maart 11:59Anouar Taghi kijgt 26 jaar cel voor rol bij moord advocaat Wiersum
15 maart 10:09Verdachte (20) aangehouden voor nachtelijke autobranden Zuidoost-Drenthe
14 maart 12:00LIVE Conference League | Ajax hoopt opnieuw goed voor de dag te komen tegen Aston Villa
14 maart 11:00Joodse gemeente noemt handelen gemeente bij demonstratie Holocaustmuseum 'onbegrijpelijk'
RSS.