menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Vier mannen aangehouden voor vuurwapenbezit

donderdag 3 juni 2021, 14:30 uur

De politie heeft woensdagavond 2 juni 2021 vier mannen in Amsterdam Zuidoost aangehouden voor verboden wapenbezit. Het gaat om Amsterdammers in de leeftijd van 22 tot en met 30 jaar.

Waar: Kleefkruidstraat in Amsterdam

De zaak startte nadat er informatie binnenkwam dat één van de mannen een vuurwapen in zijn auto zou hebben. Deze tip is op waarde gewogen. Dit leidde er toe dat de politie uitkeek naar de man en zijn voertuig. De auto is woensdagavond rijdend aangetroffen in Amsterdam Zuidoost. Naast de verdachte zaten er nog drie mannen bij hem in het voertuig. Vanwege de te verwachten aanwezigheid van het vuurwapen en de onduidelijkheid waar de verdachte deze zou bewaren, wordt hierbij de nodige voorzichtigheid betracht. Er is bij deze aanhouding daarom een arrestatieteam (AT) ingezet.   

Autoprocedure Een gecontroleerde aanhouding zat er niet in, omdat de bestuurder er vandoor wilde gaan toen de agenten een stopteken gaven. Tijdens een zogenoemde autoprocedure in de Kleefkruidstraat konden de bestuurder en twee inzittenden direct worden aangehouden. De vierde verdachte rende er vandoor en kon in de omgeving ook worden ingerekend. Deze man had op zijn kort vlucht een vuurwapen weggegooid. Dat is in beslag genomen, net als in het voertuig aangetroffen munitie. Bij de autoprocedure liepen drie voertuigen materiële schade op. Naast de auto van de verdachten en het voertuig van het AT raakte ook een geparkeerde auto beschadigd. Burgers die schade hebben geleden door toedoen van de politie-inzet kunnen hun schade claimen via www.politie.nl  

Melden helpt Wapenbezit leidt tot wapengebruik. Onschuldige slachtoffers, mensen die toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment waren. Mensen die in een opwelling zijn vermoord om ogenschijnlijk niks. Als die daders geen wapen hadden gehad, hadden ze het ook niet kunnen gebruiken. Daarom is de politie er alles aan gelegen om verboden wapens zoveel mogelijk uit de maatschappij te halen. Tips zijn hierbij van het allergrootste belang. Heeft u weet van een wapen, help dan mee om de samenleving een stukje veiliger te maken en tip. Dat kan via 0900-8844 of 112 bij een heterdaadsituatie. Blijft u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-700 of tip via www.misdaadanoniem.nl


» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.31582 / 4.98259 Kleefkruidstraat


donderdag 3 juni 2021, 20:03 uur
Schade aan auto’s en vluchtpoging bij arrestatie Bigidagoe
CrimesiteDe arrestatie van rapper Bigidagoe en drie andere mannen is woensdagavond niet zonder slag of stoot verlopen. Er ontstond in Amsterdam Zuid-Oost schade aan auto’s en een verdachte met een vuurwapen in bezit probeerde te vluchten. Details De politie heeft vandaag meer details gegeven over de aanhouding gisteravond van rapper Danzel S., beter bekend als […] Het bericht Schade aan auto’s en vluchtpoging bij arrestatie Bigidagoe verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
donderdag 3 juni 2021, 15:12 uur
Hier wordt rapper Bigidagoe opgepakt
de TelegraafDanzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, is woensdagavond opgepakt in Amsterdam-Zuidoost. De rapper is, samen met drie andere mannen, aangehouden vanwege een verdenking op overtreding van de wapenwet.
» de Telegraaf
donderdag 3 juni 2021, 11:48 uur
’Rapper Bigidagoe op slippers afgevoerd in politiebus’
de TelegraafDanzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe, is woensdagavond rond 21.00 uur opgepakt in Amsterdam-Zuidoost. In de Bijlmer werd hij op de Kleefkruidstraat door agenten uit zijn auto gehaald, blijkt uit beelden.
» de Telegraaf
donderdag 3 juni 2021, 09:37 uur
Aangehouden gewapende man is rapper ‘Bigidagoe’
CrimesiteDe man die woensdagavond met een vuurwapen is aangehouden in Amsterdam, blijkt de eerder zelf neergeschoten gangster-rapper Bigidagoe te zijn. Verboden wapen De politie in Amsterdam heeft gisteravond in de wijk Zuid-Oost een man gearresteerd, nadat er een melding was binnengekomen dat hij in het bezit van een verboden wapen zou zijn. Volgens de Amsterdamse […] Het bericht Aangehouden gewapende man is rapper ‘Bigidagoe’ verscheen eerst op Crimesite.
» CrimesiteFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Amsterdam

1 augustus 08:54Man neergeschoten bij feest in bedrijfspand Amsterdam
31 juli 19:3725ste Pride Amsterdam officeel geopend: focus op inhoud in plaats van feesten
31 juli 07:17Wekdienst 31/7: Zwarte zaterdag • Pride Amsterdam van start
29 juli 13:29Brand en gewonde na woningoverval
28 juli 13:02LIVE | Weer meer coronapatiënten in ziekenhuis, recordaantal besmettingen in Tokio
28 juli 11:26Slachtoffer van steekpartij loopt naar politiebureau
26 juli 17:09Hollandse Waterlinie en Koloniën van Weldadigheid op Werelderfgoedlijst
24 juli 17:37Duizenden mensen demonstreren tegen coronamaatregelen
24 juli 07:20Man (41) met steekwond in rug aangetroffen tussen geparkeerde auto's in Amsterdam Zuid
23 juli 17:23Amsterdam verwijdert bloemen op plek aanslag Peter R. De Vries
23 juli 15:50Automobilist gevlucht na ernstige aanrijding, minderjarig meisje (14) zwaargewond
22 juli 17:45'Dumoulin op dezelfde vlucht als positief geteste Jacobs'
21 juli 17:22Rechtbank staat ’X’ als geslachtsaanduiding op geboorteakte toe
20 juli 10:42Amsterdammer aangehouden in onderzoek naar belastingfraude
19 juli 14:3624 jaar cel voor doodschieten restauranthouder
19 juli 11:11Brandstichting bij The Harbour Club in Amsterdam
18 juli 22:12Gewonden bij steek- en schietpartij in Amsterdam-Zuidoost
18 juli 16:17Woning Amsterdam-Noord beschoten, meerdere kogelinslagen
18 juli 12:43GGD: "Tweede vaccinatie zonder afspraak is aantal keer gebeurd, maar niet de bedoeling"
18 juli 12:41Man (45) omgekomen bij steekincident Rozengracht Amsterdam-Centrum
RSS.