menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Twee verdachten in België en Frankrijk aangehouden voor overval Amsterdam-Noord

dinsdag 9 november 2021, 15:00 uur

Tijdens een gezamenlijke actie van de Nederlandse, Belgische en Franse politie zijn in Frankrijk en België een man en een vrouw aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op een waardetransportauto in Amsterdam-Noord op 19 mei 2021. De gezamenlijke politieactie besloeg twee dagen: gisteren en vandaag werden de aanhoudingen verricht en vandaag werden een winkelpand in Parijs en de woningen van de verdachten doorzocht.

Waar: Fransman was onderweg in Amsterdam

De 20-jarige vrouwelijke verdachte komt uit het Belgische Ganshoren. De tweede verdachte is een 44-jarige man uit Parijs. De vrouw werd in haar woning aangehouden en de Fransman was onderweg toen hij werd aangehouden. Tijdens de doorzoekingen zijn onder meer auto’s en gegevensdragers in beslag genomen. Joint Investigation Team Na de overval werden al snel verdachten aangehouden en het rechercheteam van Amsterdam ging met het onderzoek van deze verdachten verder. Het werd gauw duidelijk dat er meer verdachten bij deze overval betrokken waren. De Landelijke Recherche (Landelijke Eenheid) deed het vervolgonderzoek naar deze verdachten. Hierbij was een goede samenwerking met België, Frankrijk en Nederland zeer belangrijk. Hierop werd een zogenoemd Joint Investigation Team (JIT), een internationaal onderzoeksteam speciaal voor deze zaak, gevormd. Dit onderzoeksteam kwam tot stand met ondersteuning van Eurojust, dat ook de actie van vandaag mede voorbereidde. Verdachten De verdachten zijn door de Belgische respectievelijk Franse politie in verzekering gesteld. Nederland zal de Belgische en Franse autoriteiten om hun overlevering verzoeken, zodat het strafrechtelijk onderzoek en de vervolging verder in Nederland kan plaatsvinden. Politie en OM hebben eerder gezegd naar nog minimaal drie verdachten op zoek te zijn. Het is nog te vroeg om aan te geven of de nu aangehouden personen tot die drie verdachten gerekend kunnen worden. Politie en OM sluiten sowieso niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Sinds eind mei zitten zes mannen tussen de 24 en de 44 jaar oud (drie afkomstig uit Frankrijk en twee uit België, woonplaats één verdachte is onbekend) vast. De zes worden ervan verdacht op woensdag 19 mei de waardetransportauto met edelmetalen te hebben overvallen en daarbij met automatische wapens te hebben geschoten. Een zevende verdachte, een 47-jarige Fransman, is bij de schotenwisseling om het leven gekomen. Op maandag 15 november staan de zes verdachten weer op een pro formazitting voor de rechter.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: Fransman was onderweg
Fransman was onderweg in Amsterdam


dinsdag 9 november 2021, 16:25 uur
Fransman (44) en Belgische (20) opgepakt voor overval waardetransport Amsterdam-Noord
Blik op NieuwsDe politie heeft gisteren en vandaag twee aanhoudingen verricht tijdens een gezamenlijke actie van de Nederlandse, Belgische en Franse politie. 'In Frankrijk ging het om een 44-jarige man en in België ging het om een 20-jarige vrouw', zo meldt de politie dinsdagmiddag.
» Blik op Nieuws
dinsdag 9 november 2021, 16:18 uur
Twee verdachten in België en Frankrijk opgepakt om overval Amsterdam-Noord
NOSDe politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor een overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord in mei. Eén van de verdachten werd aangehouden in België, de ander in Frankrijk. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Ganshoren (nabij Brussel) en een 44-jarige man uit Parijs,
» NOS
dinsdag 9 november 2021, 16:02 uur
Twee verdachten gewelddadige overval waardetransport Amsterdam opgepakt
NU.nlDe Nederlandse, Franse en Belgische politie hebben maandag en dinsdag twee arrestaties verricht in de zaak die draait rondom de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord afgelopen mei. Daarbij werden meerdere miljoenen euro's aan edelmetalen buitgemaakt.
» NU.nl
dinsdag 9 november 2021, 15:58 uur
Twee nieuwe aanhoudingen voor overval op waardetransport in Amsterdam-Noord
CrimesiteTijdens een gezamenlijke actie van de Nederlandse, Belgische en Franse politie zijn een Fransman (44) en een 20-jarige Belgische vrouw aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval op Schöne Edelmetaal in Amsterdam-Noord op 19 mei van dit jaar, waarbij ook politieagenten onder vuur werden genomen.  De vrouw werd in haar woning in […] Het bericht Twee nieuwe aanhoudingen voor overval op waardetransport in Amsterdam-Noord verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
dinsdag 9 november 2021, 15:25 uur
Twee verdachten van gewelddadige overval waardetransport Amsterdam opgepakt
NU.nlDe Nederlandse, Franse en Belgische politie hebben maandag en dinsdag twee arrestaties verricht in de zaak die draait rondom de overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord. Bij de overval op 19 mei werden meerdere miljoenen euro's aan edelmetalen buitgemaakt.
» NU.nl
dinsdag 9 november 2021, 15:22 uur
Nieuwe arrestaties voor wildwest-overval waardetransport Amsterdam
de TelegraafVerdachten nummer zeven en acht van de overval op het waardetransport op 19 mei 2021 in Noord zijn aangehouden. Zes eerdere verdachten, uit België en Frankrijk en tussen de 24 en 44 jaar oud, zitten sinds eind mei vast.
» de Telegraaf
dinsdag 9 november 2021, 15:17 uur
Nog twee aanhoudingen voor ‘wildwest-overval’ op waardetransport in Amsterdam-Noord
de GelderlanderIn Frankrijk en België zijn een man en een vrouw aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op een waardetransportauto in Amsterdam-Noord op 19 mei van dit jaar. De aanhoudingen werden gisteren en vandaag verricht en vandaag werden een winkelpand in Parijs en de woningen van de verdachten doorzocht. De overval baarde in mei veel opzien omdat politie en verdachten elkaar beschoten op klaarlichte dag in een weiland in Broek in Waterland.
» de Gelderlander
dinsdag 9 november 2021, 15:10 uur
Fransman (44) en Belg (20) opgepakt voor overval op waardetransport in Amsterdam-Noord
RTV N-HEen 44-jarige man uit Frankrijk en een 20-jarige vrouw uit België zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord op 19 mei.
» RTV N-H



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Amsterdam

27 maart 05:43Jort Kelder wint hoger beroep over nepadvertenties op Google
26 maart 09:37Station Amsterdam Zuid uren dicht door plofkraak
25 maart 12:14Advocaat Roethof zes weken geschorst om lekken informatie
25 maart 12:05Win als eerste twee kaarten voor Diana Ross in Ziggo Dome
25 maart 11:30Zwollenaar (30) die dreigde te gaan schieten in kantoor Marktplaats is weer vrij
23 maart 10:11Verdachte aangehouden na bedreiging Marktplaats
22 maart 15:53Recherche doet onderzoek na vondst overleden man in water bij Amstel hotel
22 maart 14:57Vrouw (80) doodgestoken in Amsterdamse woning, vrouw (21) aangehouden
20 maart 17:2715-jarige gearresteerd voor zware explosie in Amsterdam-ZO
20 maart 14:17'Medische missers, schrikbewind en angstcultuur bij afdeling anesthesiologie in Amsterdam UMC'
20 maart 14:14Rechtbank: KLM misleidde consumenten met rooskleurige duurzaamheidsreclames
19 maart 21:16Politie vermoedt misdrijf na vondst overleden man in Amsterdamse woning
18 maart 19:29NVWA onderzoekt mogelijkheden om yoga met puppy's aan te pakken
17 maart 14:30Explosie op klaarlichte dag bij flatwoning in Amsterdam-Zuidoost (UPDATE)
15 maart 16:31Verpleegkundige aangevallen met steekvoorwerp, ziekenhuispersoneel geschokt
15 maart 11:59Anouar Taghi kijgt 26 jaar cel voor rol bij moord advocaat Wiersum
15 maart 10:09Verdachte (20) aangehouden voor nachtelijke autobranden Zuidoost-Drenthe
14 maart 12:00LIVE Conference League | Ajax hoopt opnieuw goed voor de dag te komen tegen Aston Villa
14 maart 11:00Joodse gemeente noemt handelen gemeente bij demonstratie Holocaustmuseum 'onbegrijpelijk'
14 maart 06:23Meerdere gewonden bij grote brand in Amsterdamse recyclingfabriek
RSS.