menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Beloning uitgeloofd in onderzoek naar dood Biondy Lucas

woensdag 1 december 2021, 13:00 uur

Donderdagmiddag 17 juni 2021 treffen agenten in een woning aan de Van Hallstraat (Amsterdam-West) een overleden man aan. Het gaat om de 53-jarige Biondy – beter bekend als Bradley – Lucas. Onderzoek naar zijn dood wijst uit dat Lucas hoogstwaarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen.

Waar: Van Hallstraat in Amsterdam

De politie gaat die middag naar de betreffende woning omdat melders hebben aangegeven al enige tijd geen contact meer te kunnen krijgen met Biondy Lucas. In de woning aangekomen blijkt waarom: Lucas is niet meer in leven. Al snel wordt duidelijk dat er mogelijk sprake is van strafbare feiten rond zijn dood en verschillende specialistische eenheden komen direct ter plaatste om (sporen)onderzoek te doen. De recherche meteen met het verzamelen van alle beschikbare informatie om snel te kunnen achterhalen wat Lucas overkomen is. Zo wordt er onder andere direct contact gelegd met mogelijke getuigen en bekenden van het slachtoffer. Helaas leiden die en daaropvolgende acties van de recherche er tot op heden niet toe dat met zekerheid is vast komen te staan wat Lucas precies overkomen is. Eerder overleden Uit het onderzoek naar de dood van Biondy Lucas komt in ieder geval wel naar voren dat hij vermoedelijk in de woning aan de Van Hallstraat om het leven is gebracht en dat dit al ruim één week voordat hij werd aangetroffen gebeurde. Daarom komt de recherche graag in contact met mensen die voor 17 juni 2021 iets opvallends hebben gezien of gehoord bij de woning aan de Van Hallstraat en dit nog niet gemeld hebben. Toedracht Lucas was bekend met een verslaving aan verdovende middelen. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat een eventueel conflict gerelateerd aan zijn drugsgebruik de aanleiding kan zijn geweest voor wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Echter, alle scenario’s rond de toedracht van de dood van het slachtoffer worden op dit moment nog open gehouden. Mochten mensen hier informatie over hebben, dan hoort de recherche dat uiteraard graag. Flyeren in buurt De recherche zal rond woensdag 1 december in de omgeving van de Van Hallstraat actief aandacht gaan vragen voor de dood van Biondy Lucas. Lucas begaf zich vaak in de buurt en werd daar door velen gekend. Omdat het onderzoeksteam hoopt dat deze mensen mogelijk meer weten over wat hem overkomen is, maar nog niet met de politie gesproken hebben, zullen er onder andere flyers worden uitgedeeld over de zaak. Beloning De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van (een) verdachte(n). Heeft u informatie over deze zaak?  Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.


» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.28927 / 4.85149 Van Hallstraat
Van Hallstraat in Amsterdam


donderdag 2 december 2021, 09:58 uur
Beloning uitgeloofd voor gouden tip in zaak ‘Bradley’
CrimesiteJustitie in Amsterdam heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot duidelijkheid over de gewelddadige dood van Biondy Lucas, afgelopen zomer. Foto: Biondy ‘Bradley’ Lucas Geweld Het lichaam van de 53-jarige Biondy Lucas, beter bekend als ‘Bradley’ werd op de middag van 17 juni van dit jaar aangetroffen in een […] Het bericht Beloning uitgeloofd voor gouden tip in zaak ‘Bradley’ verscheen eerst op Crimesite.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

10 augustus 11:24Getuigen gezocht na explosie Cruquiusweg
10 augustus 09:58Ajacied Tadic slachtoffer van mislukte overval bij zijn woning
10 augustus 09:49Eerder al mannen met helm aan deur bij Tadic
9 augustus 15:38Prinses Amalia wordt toch geen lid van omstreden Amsterdams studentencorps
9 augustus 12:34Bestelknop van Bol.com deugde volgens kantonrechter niet, consument hoeft rekening niet te betalen
9 augustus 11:00Explosie verwoest deur en portiek horecagelegenheid in Amsterdam
9 augustus 09:41Demonstratie bij homomonument na mishandeling door Uber-chauffeur
8 augustus 17:28Man (18) omgekomen bij val uit woning in Amsterdam
8 augustus 17:02Experts: ‘Gestoord’ dat Steven Brunswijk zich moet verantwoorden voor tongzoen Pride
8 augustus 13:31Duiven met roze hoedjes in Amsterdam: "Mishandeling"
7 augustus 12:10Derde plofkraak in Amsterdam in drie weken
6 augustus 20:49Video | Topdrukte langs Amsterdamse grachten voor terugkeer Canal Pride
6 augustus 16:48Politie waarschuwt voor drukte in Amsterdam door Canal Parade
5 augustus 20:00Zorgen over verdere verspreiding apenpokken door Pride Amsterdam
5 augustus 18:05Strafeisen tot vier jaar voor wapenbezit en opruiing in drillrapclip
5 augustus 12:37Ramen en deur door explosie uit woning Lutmastraat geblazen
4 augustus 18:00Conductrices bespuugd en uitgescholden door groep jongeren op Amsterdam Amstel
4 augustus 11:25Getuigenoproep: fietser aangereden door vluchtende verdachte beschieting Witte de Withstraat
4 augustus 11:10Steekincident Langswater
4 augustus 10:52Foutje, bedankt! NS vergeet per ongeluk station Amsterdam Zuid te openen
RSS.