menu
zoek

Nieuws Amsterdam

16-jarige jongen overleden door schietincident aan de Sinderenstraat

maandag 17 januari 2022, 12:57 uur

Op zondagavond 16 januari heeft er een schietincident plaatsgevonden in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam Zuidoost. Hierbij is een 16-jarige jongen komen te overlijden. Er zijn drie minderjarigen verdachten aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak

Waar: Sinderenstraat in Amsterdam

Rond 19.15 uur komt er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van het schietincident aan de Sinderenstraat. Meerdere hulpdiensten worden opgeroepen en begeven zich naar de woning waar een 16-jarig slachtoffer zou liggen met één of meerdere schotwonden. Er is direct eerste hulp verleend aan het slachtoffer, maar rond 20.20 uur is het slachtoffer komen te overlijden. In de woning waren nog twee minderjarige jongens aanwezig. Zij zijn aangehouden en zitten op dit moment vast. Een derde verdachte heeft zich enige tijd later gemeld bij een politiebureau. Ook hij is minderjarig en zit op dit moment nog vast. Het is onbekend wat er zich in de woning precies heeft afgespeeld. De recherche is druk bezig met het onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets bijzonders gezien in de omgeving van de Sinderenstraat rond het tijdstip van het schietincident en heeft u nog niet met de recherche gesproken? Laat het onder dan weten. Dit kan ook via onderstaande tipformulier.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.28942 / 4.97043 Sinderenstraat
Sinderenstraat in Amsterdam


dinsdag 18 januari 2022, 17:05 uur
Video | Vijf schietpartijen in korte tijd: wat is er aan de hand in Amsterdam?
NU.nlAfgelopen weekend vonden vier schietpartijen plaats in Amsterdam en op maandag volgde er nog een. Is er sprake van een geweldsgolf door de georganiseerde misdaad of is het toeval? Verslaggever Joris Peters denkt niet dat er een onderling verband is tussen de schietpartijen. Wel passen deze volgens hem in de trend dat jongeren vaker bij gewelddadige incidenten betrokken raken.
» NU.nl
maandag 17 januari 2022, 18:49 uur
Amsterdam: vier schietpartijen in 24 uur
de TelegraafDe hoofdstad van ons land is In 24 uur tijd opgeschrikt door maar liefst vier schietpartijen met in ieder geval één dodelijk slachtoffer. Het laatste schietgeweld vond maandagmiddag rond 15 uur plaats op het hofje aan de Papendrechtstraat in Zuidoost. Een man raakte gewond.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 16:59 uur
Buurt rouwt om ’Ali’ Petalo: ’Jongens van 16 nemen niet altijd beste beslissingen’
de TelegraafDe 16-jarige Armando Petalo, die zondagavond werd doodgeschoten in zijn eigen ouderlijk huis aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost, was een graag geziene buurjongen voor veel bewoners. De buurt is dan ook in diepe rouw gedompeld.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 16:52 uur
Gewonde bij schietpartij in A’dam-Zuidoost, verdachte voortvluchtig
CrimesiteBij een schietpartij aan de Papendrechtstraat in Amsterdam-Zuidoost is maandagmiddag rond 15.00 iemand gewond geraakt. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Van de voortvluchtige verdachte is een signalement via Burgernet verspreid.
» Crimesite
maandag 17 januari 2022, 15:28 uur
Gewonde door schietincident Amsterdam
de TelegraafIn de omgeving van de Papendrechtstraat, Amterdam, is maandagmiddag iemand neergeschoten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 15:25 uur
Schietpartijen teisteren Amsterdam: vijf incidenten in één dag tijd
de StentorBij een schietpartij op de Papendrechtstraat in Amsterdam is vanmiddag een man gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Amsterdam wordt de afgelopen dagen geteisterd door schietpartijen. Het is de vijfde schietpartij in iets meer dan een dag tijd.
» de Stentor
maandag 17 januari 2022, 15:24 uur
Weer schietpartij in Amsterdam-Zuidoost, slachtoffer naar het ziekenhuis
RTV N-HIn de Papendrechtstraat in Amsterdam-Zuidoost is zojuist iemand neergeschoten. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
» RTV N-H
maandag 17 januari 2022, 14:45 uur
Drie minderjarigen vast voor de dodelijke schietpartij in Amsterdam-Zuidoost
RTV N-HVoor het dodelijke schietincident aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost zondagavond zitten drie minderjarige verdachten vast. Bij de schietpartij kwam een 16-jarige jongen uit Zuidoost om het leven. 
» RTV N-H
maandag 17 januari 2022, 14:06 uur
Armando (16) doodgeschoten: ‘Mijn kinderen zijn in shock’
de TelegraafIn de straat in Amsterdam waar gisteravond de 16-jarige Armando overleed na een schietincident zijn de buren nog steeds in shock.’Hij voetbalde met mijn dochter’, zegt een geëmotioneerde buurvrouw.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 13:59 uur
Drie minderjarigen vast voor dood 16-jarige in Amsterdam-Zuidoost
NOSEr zitten drie minderjarige jongens vast na het dodelijke schietincident van gisteren in een woning in Amsterdam-Zuidoost. Daarbij kwam een 16-jarige jongen om het leven.
» NOS
maandag 17 januari 2022, 13:43 uur
Drie minderjarigen vast voor dood 16-jarige in Amsterdam-Zuidoost
de TelegraafDrie minderjarige verdachten zitten vast voor een fataal schietincident, dat zondagavond een 16-jarige jongen in Amsterdam-Zuidoost het leven kostte. Twee jongens werden volgens de politie direct aangehouden in de woning waar het slachtoffer lag. Een derde verdachte meldde zich later bij een politiebureau.
» de Telegraaf
maandag 17 januari 2022, 13:25 uur
Drie minderjarigen opgepakt na schietincident dat jongen (16) het leven kostte
NU.nlDe politie heeft drie minderjarige jongens opgepakt na het schietincident in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam waarbij zondag een zestienjarige jongen om het leven kwam.
» NU.nl
maandag 17 januari 2022, 07:38 uur
Jongen (16) doodgeschoten in woning
Blik op NieuwsEen 16-jarige jongen is zondagavond doodgeschoten in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost. De politie heeft volgens het Parool twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd aangehouden.
» Blik op Nieuws
zondag 16 januari 2022, 22:39 uur
Jongen van zestien omgekomen na schietincident in woning in Amsterdam
NU.nlBij een schietincident in een woning in Amsterdam Zuidoost is zondagavond een jongen van zestien jaar om het leven gekomen, meldt de politie.
» NU.nl
zondag 16 januari 2022, 22:34 uur
Armando (16) dood na schietpartij: ’Ik zei nog tegen ze: pas nou op!’
de TelegraafDe dood van de 16-jarige Armando heeft zondagavond in Amsterdam Zuidoost tot hevige emotionele taferelen geleid. Familieleden en vrienden spoedden zich zondag naar de plek waar om tien over zeven in de avond een fatale knal klonk. De minderjarige jongen was in de Sinderenstraat geraakt door een pistoolschot, en blies ondanks pogingen hem te reanimeren al snel zijn laatste adem uit.
» de Telegraaf
zondag 16 januari 2022, 21:28 uur
Jongen van zestien omgekomen na schietpartij in woning in Amsterdam
NU.nlBij een schietpartij in een woning in Amsterdam Zuidoost is zondagavond een jongen van zestien jaar om het leven gekomen, meldt de politie.
» NU.nl
zondag 16 januari 2022, 21:14 uur
Jongen (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost
NOSIn Amsterdam-Zuidoost is aan het begin van de avond een jongen van 16 jaar doodgeschoten. Toen de politie even na 19.00 uur in een woning in de Sinderenstraat kwam, leefde het slachtoffer nog.
» NOS
zondag 16 januari 2022, 20:30 uur
Armando ‘Ali’ Petalo (16) doodgeschoten in huis in Amsterdam-Zuidoost
BN DeStemIn een woning in de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost is zondagavond even na 19.00 uur de 16-jarige Armando Petalo doodgeschoten, ‘Ali’, voor vrienden. De politie heeft twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd gearresteerd.
» BN DeStem
zondag 16 januari 2022, 20:27 uur
Jongen (16) overleden bij schietpartij in woning Amsterdam-Zuidoost
CrimesiteBij een schietpartij in een woning aan de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost is zondagavond rond 19.10 een 16-jarige jongen overleden. Volgens Het Parool is het slachtoffer Armando “Ali” Petalo. De politie heeft twee jongens van ongeveer dezelfde leeftijd gearresteerd.
» Crimesite
zondag 16 januari 2022, 19:57 uur
Jongen (16) doodgeschoten in woning Amsterdam Zuidoost
de TelegraafEen 16-jarige jongen is zondagavond in de Sinderenstraat in Amsterdam-Zuidoost gewond geraakt bij een schietpartij en aan zijn verwondingen overleden. De jongen werd gevonden in een woning. Hulp mocht niet meer baten.
» de Telegraaf
zondag 16 januari 2022, 19:44 uur
Jongen van 16 jaar doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost
RTV N-HEen 16-jarige jongen is om 19.10 uur om het leven gekomen bij een schot in een woning aan de Sinderenstraat in Zuidoost. 
» RTV N-H



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV N-H
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Amsterdam

25 april 15:40Bestuur islamitische scholen Amsterdam krijgt laatste kans voor verbetering
24 april 21:00LIVE eredivisie | Ajax moet nog warmdraaien, Rulli houdt Amsterdammers op de been tegen Excelsior
24 april 19:22Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)
24 april 18:07Meisje (16) na val van grote hoogte in Amsterdam overleden
24 april 14:24Miljonair Gerard Sanderink moet Centric ruim 90 miljoen euro terugbetalen
24 april 09:13A10 Oost weer vrij na flinke kettingbotsing in Zeeburgertunnel
23 april 21:05Poppodium 013 blijkt veel te klein voor sensatie Big Time Rush: concert verplaatst naar Ziggo Dome
22 april 17:48Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou
20 april 18:42Limburgs scouts oefenen voor Dodenherdenking op Dam
20 april 10:37Voortvluchtige vrouw verstopt zich in koffer, agent stoot er per ongeluk tegenaan en hoort een gil
19 april 16:14Twee minderjarigen aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief
18 april 14:03Psychiaters vermoeden dat deel middel X-gebruikers te helpen was
17 april 18:40Amsterdam bouwt geen nieuwe hotels om drukte door toeristen tegen te gaan
17 april 10:15Bekijk hier de verschillende soorten van erectiemiddel Kamagra
17 april 09:41Gestolen kledingstuk aanleiding voor explosies in Amsterdam: 16-jarige aangehouden
16 april 17:22Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid
16 april 14:11Twee Amsterdammers gearresteerd in plofkraak-onderzoek
15 april 21:56Carlos Forbs en Jong Ajax frustreren play-offambities Cambuur
15 april 12:46Chaos na Ajax - FC Twente: politieagent breekt enkel, zeven supporters aangehouden
14 april 23:10Grote brand in Amsterdamse woning, bewoner naar ziekenhuis
RSS.