menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Hoe kies je een VPN? 6 dingen waar je op moet letten

maandag 28 november 2022, 11:53 uur

Vind je dat het tijd is om een VPN te nemen, maar heb je geen idee hoe je de juiste aanbieder kiest? Lees dan hier op welke 6 dingen je moet letten.

1. Serverlocaties
Afhankelijk van wat je met een VPN wil bereiken, is het verstandig om altijd te contoleren op welke locaties de VPN servers staan. Stel bijvoorbeeld dat je op vakantie nog steeds toegang wil krijgen tot Nederlandse streamingdiensten, dan moet de aanbieder dus een stabiele VPN server in Nederland aanbieden. Wil je juist toegang krijgen tot bijvoorbeeld de bibliotheek van Netflix in het Verenigd Koninkrijk? Kijk dan of er een server op die locatie beschikbaar is.

2. Hoeveelheid servers
Servers op populaire locaties kunnen al snel oververhit raken als er te veel gebruikers op hetzelfde moment verbonden zijn. Goede aanbieders hebben daarom altijd meerdere servers in grote landen zoals Amerika. Zo heb jij altijd de mogelijkheid om een alternatieve server te kiezen en alsnog te kunnen doen wat je in gedachten had.

3. Compatibiliteit
Natuurlijk wil je niet alleen je persoonlijke laptop en je computer voor werk, maar ook je telefoon en eventuele andere mobiele apparaten ondersteunen met een VPN. Controleer dus altijd of de VPN van jouw keuze ook compatibel is met de apparaten die je hebt. Het kan namelijk voorkomen dat je telefoon een heel ander besturingssysteem heeft dan je laptop, waarvan één niet wordt ondersteund.

4. Snelheid
Met een snelle VPN hoef je je er geen zorgen om te maken dat je moet wachten tot video’s geladen zijn. Als je op zoek bent naar een VPN waarmee je bijvoorbeeld kunt gamen, is het altijd verstandig om te kijken in hoeverre je internetsnelheid beperkt wordt. Het omleiden van je verbinding via een andere server zal altijd leiden tot wat vertraging, maar bij de ene VPN is dat veel meer dan bij de ander.

5. Beveiliging
Je kiest voor een VPN om je eigen privacy en veiligheid te beschermen en daarom moet je altijd goed controleren wat de aanbieder doet om jouw gegevens te beveiligen. Kies het liefst voor een VPN met een no-log beleid, hierbij worden jouw gegevens niet opgeslagen en kunnen ze ook nooit worden bekeken door iemand anders. Kijk ook waar het hoofdkantoor van de aanbieder is, want sommige autoriteiten kunnen het bijhouden van logs verplichten.

6. Prijs-kwaliteit verhouding
Tot slot controleer je natuurlijk altijd of de prijs die je betaalt in verhouding is met wat je ervoor terugkrijgt. Kijk naar de eigenschappen die hierboven zijn genoemd en eventuele extra’s zoals een wachtwoordgenerator. De meeste aanbieders bieden goedkopere abonnementen aan als je meteen voor een heel jaar betaalt. In sommige gevallen kan het vergeleken met een maandelijkse betaling wel tientallen euro’s schelen. Kies bij voorkeur voor een aanbieder waarbij je de eerste 30 dagen nog je geld terug kunt krijgen als je niet tevreden bent.

Tot slot
Denk dus altijd goed na voordat je een abonnement voor een VPN afsluit. Het is verstandig om goed op een rijtje te hebben waar je een VPN voor wil gebruiken en welke eigenschappen daarvoor extra handig zijn. Betaal nooit te veel voor een VPN die allerlei extra functies heeft die je toch nooit gebruikt, maar ga ook niet in zee met een aanbieder die langzaam is en/of weinig serverlocaties heeft.






Meer nieuws uit Amsterdam

26 juli 18:08Cel voor tieners die man doodsloegen met stoeptegel
26 juli 16:13Nederlandse tak Esprit failliet: ook laatste Limburgse winkels dicht
26 juli 11:25Verdachte aangehouden na steekincident op Damrak
24 juli 17:50Diemen, Amsterdam en Rijkswaterstaat voorlopig elke spits om tafel na files
24 juli 17:27Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast
23 juli 15:3422 jaar cel in hoger beroep voor tweede schutter in zaak-Ayla Mintjes
23 juli 11:26Explosief aangetroffen in scooter
22 juli 12:14Lichaam vermiste Nederlandse vrouw op 700 meter van Franse camping gevonden
21 juli 21:08Man neergestoken in Amsterdam-Noord, politie pakt verdachte op
20 juli 17:41PrideWalk in broeierig warm Amsterdam drukbezocht
20 juli 10:53Justitie eist vijf jaar cel tegen ronselaar van aanslagplegers met explosief
18 juli 20:30Drugsgebruik stagneert in Amsterdams uitgaansleven: ‘Prioriteiten gen Z liggen anders’
18 juli 16:13Tips om de juiste tandarts te vinden
17 juli 17:50Anton Corbijn moet hond teruggeven aan Zuid-Afrikaanse multimiljonair
17 juli 13:12Miljardenclaim om schadevergoeding voor coronadatalek afgewezen
15 juli 16:17Tien jaar cel en tbs voor brute moord op sekswerker in IJmuiden
15 juli 14:31Hereniging in Amsterdam: Bertrand Traoré keert terug bij Ajax
14 juli 22:08Queer Amsterdam stapt uit Pride Walk na commotie over 'verbod' op vlag Israël
13 juli 16:55Horrorscenario: op hol geslagen bus vol toeristen pas na 50 kilometer gestopt
13 juli 09:21Excuses Queer Amsterdam na post over weren Israëlische vlag
RSS.