menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Hoe kies je een VPN? 6 dingen waar je op moet letten

maandag 28 november 2022, 11:53 uur

Vind je dat het tijd is om een VPN te nemen, maar heb je geen idee hoe je de juiste aanbieder kiest? Lees dan hier op welke 6 dingen je moet letten.

1. Serverlocaties
Afhankelijk van wat je met een VPN wil bereiken, is het verstandig om altijd te contoleren op welke locaties de VPN servers staan. Stel bijvoorbeeld dat je op vakantie nog steeds toegang wil krijgen tot Nederlandse streamingdiensten, dan moet de aanbieder dus een stabiele VPN server in Nederland aanbieden. Wil je juist toegang krijgen tot bijvoorbeeld de bibliotheek van Netflix in het Verenigd Koninkrijk? Kijk dan of er een server op die locatie beschikbaar is.

2. Hoeveelheid servers
Servers op populaire locaties kunnen al snel oververhit raken als er te veel gebruikers op hetzelfde moment verbonden zijn. Goede aanbieders hebben daarom altijd meerdere servers in grote landen zoals Amerika. Zo heb jij altijd de mogelijkheid om een alternatieve server te kiezen en alsnog te kunnen doen wat je in gedachten had.

3. Compatibiliteit
Natuurlijk wil je niet alleen je persoonlijke laptop en je computer voor werk, maar ook je telefoon en eventuele andere mobiele apparaten ondersteunen met een VPN. Controleer dus altijd of de VPN van jouw keuze ook compatibel is met de apparaten die je hebt. Het kan namelijk voorkomen dat je telefoon een heel ander besturingssysteem heeft dan je laptop, waarvan één niet wordt ondersteund.

4. Snelheid
Met een snelle VPN hoef je je er geen zorgen om te maken dat je moet wachten tot video’s geladen zijn. Als je op zoek bent naar een VPN waarmee je bijvoorbeeld kunt gamen, is het altijd verstandig om te kijken in hoeverre je internetsnelheid beperkt wordt. Het omleiden van je verbinding via een andere server zal altijd leiden tot wat vertraging, maar bij de ene VPN is dat veel meer dan bij de ander.

5. Beveiliging
Je kiest voor een VPN om je eigen privacy en veiligheid te beschermen en daarom moet je altijd goed controleren wat de aanbieder doet om jouw gegevens te beveiligen. Kies het liefst voor een VPN met een no-log beleid, hierbij worden jouw gegevens niet opgeslagen en kunnen ze ook nooit worden bekeken door iemand anders. Kijk ook waar het hoofdkantoor van de aanbieder is, want sommige autoriteiten kunnen het bijhouden van logs verplichten.

6. Prijs-kwaliteit verhouding
Tot slot controleer je natuurlijk altijd of de prijs die je betaalt in verhouding is met wat je ervoor terugkrijgt. Kijk naar de eigenschappen die hierboven zijn genoemd en eventuele extra’s zoals een wachtwoordgenerator. De meeste aanbieders bieden goedkopere abonnementen aan als je meteen voor een heel jaar betaalt. In sommige gevallen kan het vergeleken met een maandelijkse betaling wel tientallen euro’s schelen. Kies bij voorkeur voor een aanbieder waarbij je de eerste 30 dagen nog je geld terug kunt krijgen als je niet tevreden bent.

Tot slot
Denk dus altijd goed na voordat je een abonnement voor een VPN afsluit. Het is verstandig om goed op een rijtje te hebben waar je een VPN voor wil gebruiken en welke eigenschappen daarvoor extra handig zijn. Betaal nooit te veel voor een VPN die allerlei extra functies heeft die je toch nooit gebruikt, maar ga ook niet in zee met een aanbieder die langzaam is en/of weinig serverlocaties heeft.


Meer nieuws uit Amsterdam

22 april 17:48Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou
20 april 18:42Limburgs scouts oefenen voor Dodenherdenking op Dam
20 april 10:37Voortvluchtige vrouw verstopt zich in koffer, agent stoot er per ongeluk tegenaan en hoort een gil
19 april 16:14Twee minderjarigen aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief
18 april 14:03Psychiaters vermoeden dat deel middel X-gebruikers te helpen was
17 april 18:40Amsterdam bouwt geen nieuwe hotels om drukte door toeristen tegen te gaan
17 april 10:15Bekijk hier de verschillende soorten van erectiemiddel Kamagra
17 april 09:41Gestolen kledingstuk aanleiding voor explosies in Amsterdam: 16-jarige aangehouden
16 april 17:22Amalia woonde en studeerde door dreiging ruim een jaar in Madrid
16 april 14:11Twee Amsterdammers gearresteerd in plofkraak-onderzoek
15 april 21:56Carlos Forbs en Jong Ajax frustreren play-offambities Cambuur
15 april 12:46Chaos na Ajax - FC Twente: politieagent breekt enkel, zeven supporters aangehouden
14 april 23:10Grote brand in Amsterdamse woning, bewoner naar ziekenhuis
14 april 20:00Eurovisie Songfestival: concurrentie van Joost Klein gooit blote billen en latex in de strijd
13 april 15:24Demonstratie gaande bij AFAS Live: roepen op Eurovisiesongfestival te boycotten
13 april 13:57Man ontvoerd in Amsterdam-Buitenveldert, politie zoekt getuigen
13 april 11:38Politie zoekt getuigen van mogelijke explosie Lelystadse wijk Jol
12 april 14:52Vuurwapen, kogelhulzen, explosie en arrestaties in straat Amsterdam-West
11 april 15:44Twaalf jaar cel voor doodslag en verstoppen lijk in kist
11 april 14:02Man van Rens Kroes moet 4,5 jaar de cel in voor verkrachting, straf is nog zwaarder dan de eis
RSS.