menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Hoe kies je een VPN? 6 dingen waar je op moet letten

maandag 28 november 2022, 11:53 uur

Vind je dat het tijd is om een VPN te nemen, maar heb je geen idee hoe je de juiste aanbieder kiest? Lees dan hier op welke 6 dingen je moet letten.

1. Serverlocaties
Afhankelijk van wat je met een VPN wil bereiken, is het verstandig om altijd te contoleren op welke locaties de VPN servers staan. Stel bijvoorbeeld dat je op vakantie nog steeds toegang wil krijgen tot Nederlandse streamingdiensten, dan moet de aanbieder dus een stabiele VPN server in Nederland aanbieden. Wil je juist toegang krijgen tot bijvoorbeeld de bibliotheek van Netflix in het Verenigd Koninkrijk? Kijk dan of er een server op die locatie beschikbaar is.

2. Hoeveelheid servers
Servers op populaire locaties kunnen al snel oververhit raken als er te veel gebruikers op hetzelfde moment verbonden zijn. Goede aanbieders hebben daarom altijd meerdere servers in grote landen zoals Amerika. Zo heb jij altijd de mogelijkheid om een alternatieve server te kiezen en alsnog te kunnen doen wat je in gedachten had.

3. Compatibiliteit
Natuurlijk wil je niet alleen je persoonlijke laptop en je computer voor werk, maar ook je telefoon en eventuele andere mobiele apparaten ondersteunen met een VPN. Controleer dus altijd of de VPN van jouw keuze ook compatibel is met de apparaten die je hebt. Het kan namelijk voorkomen dat je telefoon een heel ander besturingssysteem heeft dan je laptop, waarvan één niet wordt ondersteund.

4. Snelheid
Met een snelle VPN hoef je je er geen zorgen om te maken dat je moet wachten tot video’s geladen zijn. Als je op zoek bent naar een VPN waarmee je bijvoorbeeld kunt gamen, is het altijd verstandig om te kijken in hoeverre je internetsnelheid beperkt wordt. Het omleiden van je verbinding via een andere server zal altijd leiden tot wat vertraging, maar bij de ene VPN is dat veel meer dan bij de ander.

5. Beveiliging
Je kiest voor een VPN om je eigen privacy en veiligheid te beschermen en daarom moet je altijd goed controleren wat de aanbieder doet om jouw gegevens te beveiligen. Kies het liefst voor een VPN met een no-log beleid, hierbij worden jouw gegevens niet opgeslagen en kunnen ze ook nooit worden bekeken door iemand anders. Kijk ook waar het hoofdkantoor van de aanbieder is, want sommige autoriteiten kunnen het bijhouden van logs verplichten.

6. Prijs-kwaliteit verhouding
Tot slot controleer je natuurlijk altijd of de prijs die je betaalt in verhouding is met wat je ervoor terugkrijgt. Kijk naar de eigenschappen die hierboven zijn genoemd en eventuele extra’s zoals een wachtwoordgenerator. De meeste aanbieders bieden goedkopere abonnementen aan als je meteen voor een heel jaar betaalt. In sommige gevallen kan het vergeleken met een maandelijkse betaling wel tientallen euro’s schelen. Kies bij voorkeur voor een aanbieder waarbij je de eerste 30 dagen nog je geld terug kunt krijgen als je niet tevreden bent.

Tot slot
Denk dus altijd goed na voordat je een abonnement voor een VPN afsluit. Het is verstandig om goed op een rijtje te hebben waar je een VPN voor wil gebruiken en welke eigenschappen daarvoor extra handig zijn. Betaal nooit te veel voor een VPN die allerlei extra functies heeft die je toch nooit gebruikt, maar ga ook niet in zee met een aanbieder die langzaam is en/of weinig serverlocaties heeft.


Meer nieuws uit Amsterdam

27 januari 11:40Verdachte van moord op advocaat Derk Wiersum laat rechters zien hoe hij rent
25 januari 06:07Brand in woning Amsterdam, brandweer heeft moeite om bij het vuur te komen
24 januari 20:29Amsterdammers opgeschrikt door explosies: ‘Dacht gelijk aan een oorlogsgebied’
24 januari 15:28‘Hoger beroep moordproces Wiersum moeizaam van start’
23 januari 22:50René van der Gijp over kritiek Steven Berghuis: ‘Ik heb het niet begrepen’
23 januari 17:50Ex-advocaat Youssef T. veroordeeld tot 5,5 jaar celstraf
23 januari 10:05Supermarkt in Amsterdam beschadigd door explosie
20 januari 16:00Altijd ophef rond Madonna. Ze komt naar Amsterdam, maar kan ze nog wel zingen?
20 januari 10:41Amsterdamse taxichauffeur zwaargewond na mishandeling
18 januari 17:36Flevoland - Liander: 2,5 miljoen inwoners Metropoolregio verbruikten minder gas
18 januari 13:31Jelle Brandt Corstius krijgt geen straf voor smaad in zijn jarenlange conflict met Gijs van Dam
18 januari 11:48Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven bijna te laat voor nieuwjaarsreceptie
17 januari 12:50Ouders geschokt: video van kinderen bij opvang op 'onacceptabele' manier op TikTok
17 januari 12:106 vragen en antwoorden over de studentenbezetting van het universiteitsgebouw
17 januari 11:01Avondwinkel overvallen in West; politie zoekt getuigen
17 januari 10:03Verdachte schietpartij in Zuidoost aangehouden
13 januari 10:44Kind dat uit raam viel in Amsterdam, is 1-jarig jongetje
12 januari 13:44Politieactie in Utrecht had te maken met bedreiging richting bank, 37-jarige man aangehouden
10 januari 18:55Buurt geschrokken van ontvoering van 15-jarige jongen: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt"
9 januari 17:28ProRail: Aantal gevallen koperdiefstal historisch laag
RSS.