menu
zoek

Nieuws Amsterdam

6 activiteiten die je kunt doen wanneer je in Amsterdam bent

dinsdag 28 maart 2023, 11:44 uur

Wanneer je gezellig met vrienden een stedentrip gaat maken naar Amsterdam, dan is het natuurlijk leuk om activiteiten te gaan plannen. Maar welke activiteiten kun je eigenlijk doen in de hoofdstad van Nederland? Hieronder lees je precies wat je kunt doen!

1. Shoppen
De stad Amsterdam kent onwijs veel verschillende soorten winkels. Zo heb je een groot assortiment aan kledingwinkels, boetiekjes en verschillende restaurantjes. Naast de vele winkels heb je natuurlijk ook coffeeshops, waar je het een en ander kunt halen voor een leuke avond. Denk bijvoorbeeld aan psilocybine. Toch kun je beter online psilocybine kopen, het is tenslotte veiliger en ook nog eens sneller.

2. Uitgaansgelegenheden zoeken
Allereerst is het natuurlijk superleuk om in de grote stad Amsterdam uit te gaan. Zo kun je gezellig met vrienden de clubs opzoeken om een avond los te gaan in de stad. Je kunt samen dansen op de muziek, nieuwe mensen leren kennen en de stad ontdekken. In de hoofdstad van Nederland zijn genoeg leuke clubs te vinden. Een ander voorbeeld is een kroegentocht met je vrienden. Op die manier ga je door de hele stad en kun je ontdekken wat de stad Amsterdam te bieden heeft qua uitgaansgelegenheden.

3. Musea
In een grote stad vind je ook vaak verschillende soorten musea. Maak dus een lijstje met leuke musea bij jou in de buurt en ga op ontdekking uit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum Amsterdam of kun je een bezoek brengen aan het Anne Frank Huis. De kunst- en cultuursector is namelijk interessanter dan je denkt. Zo kun je wegzwijmelen bij verschillende schilderijen of kun je eens kijken hoe de geschiedenis van een jong Joods meisje zat. Ga dus samen met je vrienden op ontdekking en kijk wat je allemaal kunt vinden in de buurt van Amsterdam.

Daarnaast hoeven musea niet alleen maar kunstwerken te hebben. Sommige musea hebben namelijk ook verschillende tentoonstellingen over hoe iets is gemaakt of kom achter interessante feiten over verschillende dieren. Kortom, er is voor iedereen wel wat wils wanneer je gezellig een dagje musea wilt gaan bezoeken in Amsterdam.

4. Bezienswaardigheden
In Nederland zijn er meerdere steden te vinden met veel historie, Amsterdam is daar zeker eentje van. Aan de historie zitten over het algemeen veel bezienswaardigheden verbonden die je kunt gaan bezoeken. Bezienswaardigheden worden over het algemeen vaak bezocht door toeristen. Wandel dus een rondje door de stad Amsterdam heen en kom de mooiste gebouwen, standbeelden en kerken tegen met veel geschiedenis.

Daarnaast zijn de bezienswaardigheden ook een kenmerk van de stad zelf. Zo kun je in Amsterdam bijvoorbeeld kijken bij de Dam. Hier gaat veel geschiedenis aan vooraf. Ook kun je langs de vele grachten lopen waar Amsterdam bekend om staat. Kortom, er is genoeg te doen in deze bruisende stad.

5. Escaperoom
Wanneer je een hele dag al in Amsterdam hebt gelopen, dan is het natuurlijk ook leuk om samen met je vrienden een andere activiteit uit te proberen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een escaperoom met je vrienden. Het is een flinke uitdaging om samen met je vrienden uit de escaperoom te komen.

Een escaperoom is een spel waarin je met je vrienden wordt opgesloten in een kamer. Bij de meeste escaperooms heb je een uur om jezelf uit de kamer te bevrijden. Dit kun je doen door verschillende aanwijzingen die te vinden zijn in de kamer. Je moet dus samenwerken met z’n allen om uit de kamer te komen. Een goede teambuilding dus!

6. Scooter huren
Als laatste kun je de stad leren kennen op een scooter. In Amsterdam kun je gebruik maken van verschillende scooters waarop jij, samen met je vrienden, de stad kan ontdekken. Op die manier kun je binnen no time langs musea rijden, langs bezienswaardigheden rijden en kun je elk deel van de stad bekijken.

Een scooter huren kan alleen als je een rijbewijs hebt. Ook moet je tegenwoordig beschikken over een helm, de meeste verhuurders beschikken wel over een helm. Kortom, er is genoeg te doen en te ontdekken in de grote stad Amsterdam!


Meer nieuws uit Amsterdam

24 mei 22:08Gegevens huurders mogelijk gestolen na hack ICT-leverancier
24 mei 18:40Bijlmer: bewoner vastgebonden en neergestoken bij woningoverval
23 mei 22:46UvA-demonstranten voor de rechter, Spaanse student krijgt maand cel
23 mei 22:25240 passagiers na 2,5 uur geëvacueerd uit gestrande Eurostar-trein
23 mei 19:59Veel verdachten van Palestinarellen bij UvA zijn buitenlands, en ook niet altijd student
23 mei 17:40Gewonde en aanhouding na steekpartij
23 mei 13:17Jonge verdachte aangehouden na explosie in Amsterdam
22 mei 18:53'Ajax verwacht Francesco Farioli deze week te presenteren als hoofdtrainer'
22 mei 06:48Lange file op de A7 richting Amsterdam is voorbij
21 mei 22:23Amsterdammer (19) aangehouden als vermoedelijke gebruiker van chat-account 'Willem K.'
18 mei 19:25Massale politie-inzet bij optreden Jerusalem Quartet in Concertgebouw Amsterdam
18 mei 12:46Hinderen van journalisten bij verslag doen van demonstratie? Daar trekken we de grens
17 mei 17:02Tien arrestaties voor grootschalige hypotheekfraude in regio Amsterdam
17 mei 15:49Man die verdacht wordt van vernielingen UvA is Palestijnse asielzoeker
17 mei 11:28Zeven verdachten UvA-protesten volgende week voor rechter
16 mei 20:40Optreden Israëlisch strijkkwartet in Concertgebouw gaat toch door
15 mei 20:04Erasmus Universiteit sluit deuren voor pro-Palestijns studentenprotest: ’Wát een laffe houding’
15 mei 19:34Pride Amsterdam krijgt uitbreiding: van twee weken naar een maand
15 mei 11:03Onderzoek naar Statenlid (GroenLinks) na arrestatie bij studentenprotest in Amsterdam
14 mei 21:14Tot nu toe één aanhouding voor demonstratie UvA-campus op maandag
RSS.