menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen bij controle opslagboxen

vrijdag 26 mei 2023, 13:17 uur

Een controleactie van de politie en verschillende overheidspartners leidde op donderdag 25 mei 2023 tot de vondst van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. De actie was gericht op een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.

Tijdens de zogeheten Out-of-the-Box controle neemt een gemeentelijke toezichthouder op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een particuliere speurhond mee om een indicatie te krijgen of er in het gebouw bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. Dit omdat gemeenten regelmatig constateren dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld en verhuurders niet altijd weten wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties: niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door (drugs)gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van naastgelegen panden.

Digitaal Opkopers Register Daarnaast controleren de toezichthouders van het Digitaal Opkopers Register of er geen goederen aanwezig zijn die van diefstal afkomstig zijn. Vijftien boxen zijn gecontroleerd in aanwezigheid van de huurder van de boxen. Deze verhuurders reageerden zeer positief op de controle. Hierbij is één gestolen fiets aangetroffen. De huurder van die box is hierbij als verdachte gehoord. Speurhond Daarnaast zijn alle boxen in het pand nagelopen door de toezichthouder met de speurhond. Nadat de speurhond aansloeg bij één van de boxen troffen de controleurs diverse soorten drugs aan, zoals geperste blokken hasj (6 kg), een bigshopper met 1800 Xtc-pillen, 1 kilogram MMC-designerdrugs, een tas gevuld met een halve kilo cocaïne, 500 LSD zegels en zo’n 15 liter met een nog onbekende vloeistof, vermoedelijk GHB. Ook lag er verpakkingsmateriaal ten behoeve van drugs in de betreffende box, zoals sealbags, een sealmachine en ponypacks. Daarnaast werden zes cobra’s, een vuurwapen, munitie en een boksbeugel aangetroffen. De politie heeft de gegevens van de eigenaar van de box en de camerabeelden gevorderd en heeft de zaak in onderzoek.

Ondermijningsbrigade De Ondermijningsbrigade komt op een snelle en effectieve manier in actie tegen ondermijnende activiteiten. Verschillende overheidspartners, waaronder de politie, gemeenten, de Omgevingsdienst en de Nederlandse Arbeidsinspectie, werken samen in de Ondermijningsbrigade en voeren gezamenlijke controles uit in de regio Amsterdam Amstelland. Dit doen zij op basis van hun eigen taken en bevoegdheden. Vermoedens van criminele activiteiten? Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunt u melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.


» Politie.nl


Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.30988 / 4.94528


vrijdag 26 mei 2023, 14:55 uur
Kilo’s drugs, wapens en zwaar vuurwerk bij controle opslagboxen
CrimesiteDe politie heeft donderdag tijdens een controleactie bij een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen. Er zijn 6 kilo hasj, 1800 xtc-pillen, 1 kilo MMC, een halve kilo cocaïne, 500 lsd-zegels en 15 liter GHB in beslag genomen. Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

29 mei 15:25Geen landstitel voor Kyra Fortuin en SCHC na shoot-outs
29 mei 13:08Nieuwegeiner gewond bij fatale steekpartij op festival Solid Grooves
26 mei 21:03Gemeente Amsterdam sluit drie geldwisselkantoren om explosies
26 mei 14:55Kilo’s drugs, wapens en zwaar vuurwerk bij controle opslagboxen
26 mei 13:41Elf verdachten betrapt op illegaal poker in Amsterdam-West
26 mei 13:29Hogere celstraf en tbs in hoger beroep voor doodschieten Bas van Wijk
25 mei 20:00Toeristen lachen om blowverbod in Amsterdam: ‘Wij hebben die regel al gebroken’
25 mei 17:45Nieuwe verdachte aangehouden na eerdere schietpartij in Amsterdam
25 mei 17:12Europese gasprijs daalt naar laagste niveau in 2 jaar: ‘Niet meer afhankelijk van Russisch gas’
25 mei 16:49Man weigert sigaret te geven aan onbekende man en wordt neergestoken
25 mei 12:21Twintig Amsterdamse scholen bedreigd, vier houden deuren gesloten
25 mei 10:57Basisschool dicht vanwege dreiging op sociale media
24 mei 11:36Drie explosies op geldwisselkantoren in Amsterdam
23 mei 17:38Amsterdam maakt openbaar vervoer vier maanden gratis voor basisschoolkinderen
23 mei 14:41Arrestaties voor Duitse plofkraken, in Amsterdam en Utrecht
23 mei 13:46Baudet verliest hoger beroep over Holocaustvergelijking, Cidi blij met uitspraak
23 mei 12:49Kopen zonder kijken-stel keert populaire wijk de rug toe: 'Ik ben geen hippe Amsterdammer’
23 mei 11:53Schoten gelost in wooncomplex; aangehouden verdachten op vrije voeten
22 mei 17:17Wat houdt een no cure no pay incassobureau in?
21 mei 10:32Man ‘surft’ op dak van rijdende metro in Amsterdam: ‘Echt oerdom!’
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?