menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen bij controle opslagboxen

vrijdag 26 mei 2023, 13:17 uur

Een controleactie van de politie en verschillende overheidspartners leidde op donderdag 25 mei 2023 tot de vondst van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. De actie was gericht op een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.

Tijdens de zogeheten Out-of-the-Box controle neemt een gemeentelijke toezichthouder op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een particuliere speurhond mee om een indicatie te krijgen of er in het gebouw bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. Dit omdat gemeenten regelmatig constateren dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld en verhuurders niet altijd weten wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties: niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door (drugs)gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van naastgelegen panden.

Digitaal Opkopers Register Daarnaast controleren de toezichthouders van het Digitaal Opkopers Register of er geen goederen aanwezig zijn die van diefstal afkomstig zijn. Vijftien boxen zijn gecontroleerd in aanwezigheid van de huurder van de boxen. Deze verhuurders reageerden zeer positief op de controle. Hierbij is één gestolen fiets aangetroffen. De huurder van die box is hierbij als verdachte gehoord. Speurhond Daarnaast zijn alle boxen in het pand nagelopen door de toezichthouder met de speurhond. Nadat de speurhond aansloeg bij één van de boxen troffen de controleurs diverse soorten drugs aan, zoals geperste blokken hasj (6 kg), een bigshopper met 1800 Xtc-pillen, 1 kilogram MMC-designerdrugs, een tas gevuld met een halve kilo cocaïne, 500 LSD zegels en zo’n 15 liter met een nog onbekende vloeistof, vermoedelijk GHB. Ook lag er verpakkingsmateriaal ten behoeve van drugs in de betreffende box, zoals sealbags, een sealmachine en ponypacks. Daarnaast werden zes cobra’s, een vuurwapen, munitie en een boksbeugel aangetroffen. De politie heeft de gegevens van de eigenaar van de box en de camerabeelden gevorderd en heeft de zaak in onderzoek.

Ondermijningsbrigade De Ondermijningsbrigade komt op een snelle en effectieve manier in actie tegen ondermijnende activiteiten. Verschillende overheidspartners, waaronder de politie, gemeenten, de Omgevingsdienst en de Nederlandse Arbeidsinspectie, werken samen in de Ondermijningsbrigade en voeren gezamenlijke controles uit in de regio Amsterdam Amstelland. Dit doen zij op basis van hun eigen taken en bevoegdheden. Vermoedens van criminele activiteiten? Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunt u melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.30988 / 4.94528


vrijdag 26 mei 2023, 14:55 uur
Kilo’s drugs, wapens en zwaar vuurwerk bij controle opslagboxen
CrimesiteDe politie heeft donderdag tijdens een controleactie bij een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen. Er zijn 6 kilo hasj, 1800 xtc-pillen, 1 kilo MMC, een halve kilo cocaïne, 500 lsd-zegels en 15 liter GHB in beslag genomen. Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.
» Crimesite



Meer nieuws uit Amsterdam

29 maart 13:33Gemeente Amsterdam en GVB plaatsen gedenktekens voor gedeporteerde Joden
29 maart 12:16Openbaar Ministerie wil ontslag bestuur Islamitische School Amsterdam afdwingen
28 maart 14:12Overval op waardetransport in Amsterdam
27 maart 05:43Jort Kelder wint hoger beroep over nepadvertenties op Google
26 maart 09:37Station Amsterdam Zuid uren dicht door plofkraak
25 maart 12:14Advocaat Roethof zes weken geschorst om lekken informatie
25 maart 12:05Win als eerste twee kaarten voor Diana Ross in Ziggo Dome
25 maart 11:30Zwollenaar (30) die dreigde te gaan schieten in kantoor Marktplaats is weer vrij
23 maart 10:11Verdachte aangehouden na bedreiging Marktplaats
22 maart 15:53Recherche doet onderzoek na vondst overleden man in water bij Amstel hotel
22 maart 14:57Vrouw (80) doodgestoken in Amsterdamse woning, vrouw (21) aangehouden
20 maart 17:2715-jarige gearresteerd voor zware explosie in Amsterdam-ZO
20 maart 14:17'Medische missers, schrikbewind en angstcultuur bij afdeling anesthesiologie in Amsterdam UMC'
20 maart 14:14Rechtbank: KLM misleidde consumenten met rooskleurige duurzaamheidsreclames
19 maart 21:16Politie vermoedt misdrijf na vondst overleden man in Amsterdamse woning
18 maart 19:29NVWA onderzoekt mogelijkheden om yoga met puppy's aan te pakken
17 maart 14:30Explosie op klaarlichte dag bij flatwoning in Amsterdam-Zuidoost (UPDATE)
15 maart 16:31Verpleegkundige aangevallen met steekvoorwerp, ziekenhuispersoneel geschokt
15 maart 11:59Anouar Taghi kijgt 26 jaar cel voor rol bij moord advocaat Wiersum
15 maart 10:09Verdachte (20) aangehouden voor nachtelijke autobranden Zuidoost-Drenthe
RSS.