menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen bij controle opslagboxen

vrijdag 26 mei 2023, 13:17 uur

Een controleactie van de politie en verschillende overheidspartners leidde op donderdag 25 mei 2023 tot de vondst van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs. De actie was gericht op een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.

Tijdens de zogeheten Out-of-the-Box controle neemt een gemeentelijke toezichthouder op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een particuliere speurhond mee om een indicatie te krijgen of er in het gebouw bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. Dit omdat gemeenten regelmatig constateren dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld en verhuurders niet altijd weten wat zich precies in de boxen afspeelt. In ernstige gevallen kan dit leiden tot gevaarlijke situaties: niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door (drugs)gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van naastgelegen panden.

Digitaal Opkopers Register Daarnaast controleren de toezichthouders van het Digitaal Opkopers Register of er geen goederen aanwezig zijn die van diefstal afkomstig zijn. Vijftien boxen zijn gecontroleerd in aanwezigheid van de huurder van de boxen. Deze verhuurders reageerden zeer positief op de controle. Hierbij is één gestolen fiets aangetroffen. De huurder van die box is hierbij als verdachte gehoord. Speurhond Daarnaast zijn alle boxen in het pand nagelopen door de toezichthouder met de speurhond. Nadat de speurhond aansloeg bij één van de boxen troffen de controleurs diverse soorten drugs aan, zoals geperste blokken hasj (6 kg), een bigshopper met 1800 Xtc-pillen, 1 kilogram MMC-designerdrugs, een tas gevuld met een halve kilo cocaïne, 500 LSD zegels en zo’n 15 liter met een nog onbekende vloeistof, vermoedelijk GHB. Ook lag er verpakkingsmateriaal ten behoeve van drugs in de betreffende box, zoals sealbags, een sealmachine en ponypacks. Daarnaast werden zes cobra’s, een vuurwapen, munitie en een boksbeugel aangetroffen. De politie heeft de gegevens van de eigenaar van de box en de camerabeelden gevorderd en heeft de zaak in onderzoek.

Ondermijningsbrigade De Ondermijningsbrigade komt op een snelle en effectieve manier in actie tegen ondermijnende activiteiten. Verschillende overheidspartners, waaronder de politie, gemeenten, de Omgevingsdienst en de Nederlandse Arbeidsinspectie, werken samen in de Ondermijningsbrigade en voeren gezamenlijke controles uit in de regio Amsterdam Amstelland. Dit doen zij op basis van hun eigen taken en bevoegdheden. Vermoedens van criminele activiteiten? Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunt u melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat uw anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.30988 / 4.94528


vrijdag 26 mei 2023, 14:55 uur
Kilo’s drugs, wapens en zwaar vuurwerk bij controle opslagboxen
CrimesiteDe politie heeft donderdag tijdens een controleactie bij een opslagboxenbedrijf in Amsterdam-Zuidoost drugs, wapens en zwaar vuurwerk aangetroffen. Er zijn 6 kilo hasj, 1800 xtc-pillen, 1 kilo MMC, een halve kilo cocaïne, 500 lsd-zegels en 15 liter GHB in beslag genomen. Daarnaast stuitten controleurs op een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en zes cobra’s.
» CrimesiteMeer nieuws uit Amsterdam

15 juni 23:00Mobiele eenheid ingezet bij ontruiming kraakpand
15 juni 14:47Afsluiting A9 zorgt voor chaos op wegen rond Amsterdam
13 juni 17:26Is dropshipping nog steeds populair?
13 juni 17:06Tweede verdachte in Amsterdamse explosiezaak is Belg
13 juni 07:25Zeven Rotterdamse wijken in top 10 van meeste explosies
12 juni 15:2610 maanden cel voor man die ME bekogelde met vuurwerk na WK-duel Marokko
11 juni 15:20OM sluit deal met nieuwe kroongetuige over liquidaties
11 juni 12:54‘Oud-eigenaar Yab Yum overleden’ (VIDEO)
7 juni 16:40Reacties op Amsterdamse protestactie met rode verf: "Dit kan op een andere manier dan bekladden"
7 juni 15:37Man ernstig mishandeld door jongens op fatbike in Amsterdam
7 juni 14:31Voormalig zakenpartner doet aangifte tegen Rico Verhoeven en zijn manager wegens bedreiging
7 juni 10:43Verdachte (21) opgepakt voor dood Johnny Ponson in Bijlmerflat
6 juni 15:43De 8 leukste shopsteden van Nederland
5 juni 10:33Snelle aanhouding na steekincident op straat
4 juni 22:23Opnieuw verdachte (40) aangehouden in onderzoek explosie Amsterdam-West
3 juni 14:52Vrouw met deelscooter uit Coentunnel gehaald, weg kort afgesloten
3 juni 11:59Hsl-treinverkeer wordt weer opgestart, oorzaak storing onbekend
2 juni 15:19Drukte op de weg door dichte A9 en vertrekkende Duitse toeristen
2 juni 12:14Almeerder (19) zwaargewond na schietpartij in A’dam-Zuidoost
1 juni 12:28Amsterdam begint proef met flitspalen voor 30 kilometer per uur
RSS.