menu
zoek

Nieuws Amsterdam

ProRail wist het niet meer, dus trok voor het eerst een noodplan uit de kast

maandag 5 juni 2023, 17:18 uur

Het treinverkeer rond Amsterdam rijdt weer dankzij een noodplan dat ProRail voor het eerst uit de kast trok. Deze oplossing kan indien nodig lang worden ingezet. Tot nu toe is de oorzaak van de IT-storing nog niet gevonden. "Zo hardnekkig en zo groot hebben we het niet eerder meegemaakt."

» NU.nlmaandag 5 juni 2023, 13:22 uur
Utrechtse noodlocatie oplossing voor grote treinstoring: wat gebeurt er op die plek?
RTV UtrechtToen een IT-storing gisteravond het treinverkeer in en om Amsterdam opnieuw stillegde, besloot ProRail de verkeersleiding te verplaatsen naar een zogeheten backuplocatie in Utrecht.
» RTV Utrecht
maandag 5 juni 2023, 10:07 uur
Storing treinverkeer Amsterdam opgelost. Reizigers moeten nog wel rekening houden met 'verstoringen'
Dagblad van het NoordenDe storing in het treinverkeer rond Amsterdam is volgens de NS verholpen. De treinen rijden weer sinds 9 uur, aldus de vervoerder. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.
» Dagblad van het Noorden
maandag 5 juni 2023, 09:48 uur
Treinen rond Amsterdam rijden weer, ProRail vindt oplossing voor probleem
NU.nlDe storing rond het Amsterdamse spoor is maandagochtend verholpen. Het treinverkeer is na 9.00 uur weer langzaam op gang gekomen. Spoorbeheerder ProRail wist het probleem op te lossen door de getroffen systemen om te leiden naar de verkeersleiding in Utrecht.
» NU.nl
maandag 5 juni 2023, 09:18 uur
Liveblog: ook treinen tussen Amsterdam en Woerden rijden weer, oorzaak storing wordt onderzocht
RTV N-HHet treinverkeer rond Amsterdam komt de komende uren weer langzaam maar zeker op gang. ProRail heeft daarvoor een noodoplossing gebruikt. Sinds gisteravond ligt het treinverkeer door een ICT-storing plat. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
» RTV N-H
maandag 5 juni 2023, 08:55 uur
Treinverkeer rond Amsterdam komt weer op gang
RTV N-HHet treinverkeer rond Amsterdam komt de komende uren weer langzaam op gang. Vanaf 9.00 uur wordt de dienstregeling opgestart. Reizigers kunnen nog wel last hebben van de storing doordat er mogelijk korte treinen rijden gepland. Ook zijn niet alle treinen schoongemaakt. 
» RTV N-H
maandag 5 juni 2023, 08:43 uur
Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden
Leeuwarder CourantDe storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.
» Leeuwarder Courant
maandag 5 juni 2023, 06:39 uur
Flevoland - Treinverkeer na grote storing weer op gang, nog wel vertragingen
Omroep FlevolandDoor een grote storing op het spoor in Amsterdam reden er maandag tot 9.00 uur geen treinen door Flevoland. Al het treinverkeer tussen Zwolle, Lelystad en Almere lag door de problemen stil maar is om 09:00 uur weer langzaam opgestart. Volgens de NS is de storing met een noodoplossing opgelost, maar ze adviseerden reizigers nog wel rekening te houden met verstoringen of aangepaste vertrektijden.
» Omroep Flevoland
maandag 5 juni 2023, 06:34 uur
Treinverkeer vanochtend nog ontregeld, gestrande reizigers overnachten in Jaarbeurs
RTV UtrechtDeze ochtend is het treinverkeer in Midden-Nederland nog altijd behoorlijk ontregeld vanwege de storing bij een verkeersleidingspost in Amsterdam. Hierdoor is de treinstoring, die gisteravond begon, al ruim een halve dag bezig.
» RTV Utrecht
maandag 5 juni 2023, 06:15 uur
Geen treinen rond Amsterdam Centraal in ochtendspits door aanhoudende storing
RTV N-HEr rijden in de ochtendspits nog geen treinen rond Amsterdam Centraal. De storing die gisteravond het treinverkeer heeft platgelegd, houdt ook vanochtend aan. De NS en ProRail verwachten dat er de hele ochtend geen treinen zullen rijden.
» RTV N-H
maandag 5 juni 2023, 06:10 uur
Maandagochtend nog geen treinverkeer rond Amsterdam, NS zegt: stel reis uit
NU.nlDe hele maandagochtend zullen er geen treinen van en naar Amsterdam rijden. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in de hoofdstad. Ook in de nacht van zondag op maandag hebben er geen treinen tussen Amsterdam en Schiphol gereden.
» NU.nl
maandag 5 juni 2023, 05:50 uur
ProRail bedenkt noodoplossing, treinen rond Amsterdam gaan vanaf 09.00 uur weer rijden
BN DeStemHet treinverkeer van en naar Amsterdam wordt vanaf 09.00 uur weer opgestart. Een IT-storing bij ProRail legde het vervoer sinds zondagmiddag plat. De NS liet eerder weten maandagochtend geen treinen meer te verwachten rond de hoofdstad, maar nu de storing is opgelost komt de dienstregeling na de ochtendspits weer op gang.
» BN DeStem
maandag 5 juni 2023, 05:50 uur
ProRail bedenkt noodoplossing, eerste treinen rond Amsterdam rijden sinds 09.00 weer
de StentorHet treinverkeer van en naar Amsterdam is vanaf 09.00 uur weer opgestart. Een IT-storing bij ProRail legde het vervoer sinds zondagmiddag plat. De NS liet eerder weten maandagochtend geen treinen meer te verwachten rond de hoofdstad, maar dankzij een noodgreep van ProRail komt de dienstregeling na de ochtendspits weer op gang.
» de Stentor
maandag 5 juni 2023, 05:50 uur
ProRail komt met noodoplossing: bijna alle treinen rond Amsterdam rijden weer
PZCHet treinverkeer van en naar Amsterdam rijdt weer zo goed als normaal. Dankzij een noodgreep van ProRail wordt het treinverkeer nu vanuit Utrecht geregeld, waardoor op de achtergrond kan worden gezocht naar een definitieve oplossing voor de netwerkstoring.
» PZC
maandag 5 juni 2023, 05:50 uur
ProRail komt met noodoplossing: eerste treinen rond Amsterdam rijden weer
de GelderlanderHet treinverkeer van en naar Amsterdam is vanaf 09.00 uur weer opgestart. Een IT-storing bij ProRail legde het vervoer sinds zondagmiddag plat. De NS liet eerder weten maandagochtend geen treinen meer te verwachten rond de hoofdstad, maar dankzij een noodgreep van ProRail komt de dienstregeling na de ochtendspits weer op gang.
» de Gelderlander
maandag 5 juni 2023, 05:41 uur
Honderden reizigers gestrand, fans Harry Styles opgevangen in Ziggo Dome
NU.nlZo'n vijfhonderd bezoekers van een concert van Harry Styles in de Johan Cruijff ArenA moesten vannacht in de Ziggo Dome wachten totdat zij naar huis konden. De concertgangers konden tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond had stilgelegd. De storing zal volgens de NS nog even aanhouden.
» NU.nl
maandag 5 juni 2023, 01:08 uur
Treinverkeer in en rond Amsterdam ook maandagochtend nog ontregeld
NU.nlTreinreizigers rond Amsterdam zullen naar verwachting ook maandagochtend nog problemen ondervinden van de storingen van zondag. Door problemen in een verkeersleidingspost van ProRail is er sinds zondagmiddag geen treinverkeer van en naar de hoofdstad mogelijk.
» NU.nl
maandag 5 juni 2023, 00:39 uur
Treinverkeer in en rond Amsterdam ook morgenochtend nog ontregeld
NU.nlHet treinverkeer rond Amsterdam zal naar verwachting ook morgenvroeg nog problemen ondervinden van de storingen zondag. Na problemen in een verkeersleidingspost van ProRail is er sinds zondagmiddag geen treinverkeer meer mogelijk van en naar de hoofdstad.
» NU.nl
maandag 5 juni 2023, 00:28 uur
Geen treinverkeer meer vannacht rond Amsterdam, honderden reizigers de dupe
Brabants DagbladHet treinverkeer van en naar Amsterdam ligt stil vanwege een storing. Volgens de NS gaan de treinen vannacht niet meer rijden. Reizigers moeten alternatief vervoer regelen. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de storing verholpen is. De NS zegt dat reizigers ook maandagochtend nog rekening moeten houden met vertragingen.
» Brabants Dagblad
zondag 4 juni 2023, 21:24 uur
Storing rond Amsterdam nog niet voorbij, treinverkeer weer stilgelegd
NU.nlHet treinverkeer rondom Amsterdam is weer stilgelegd. De storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd, meldt ProRail op Twitter. Vanavond rijden er in elk geval geen treinen meer bij Amsterdam. Of de dienstregeling morgenvroeg weer kan worden opgestart is volgens een woordvoerder van NS nog niet duidelijk.
» NU.nl
zondag 4 juni 2023, 21:10 uur
Treinverkeer weer stilgelegd in Amsterdam, onduidelijk wanneer treinen weer rijden
RTV N-HHet leek even goed te gaan, maar de treinstoring op Amsterdam Centraal is teruggekeerd laat ProRail weten. Het treinverkeer rond Amsterdam is weer stilgelegd. ProRail kan niet garanderen of de problemen voor morgenochtend zijn opgelost. 
» RTV N-H
zondag 4 juni 2023, 20:21 uur
Treinverkeer rond Amsterdam komt weer op gang na storing
NU.nlDe eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden. Het treinverkeer had sinds het einde van de middag met een storing te maken. Het ging om treinen die van en naar Amsterdam rijden.
» NU.nl
zondag 4 juni 2023, 20:00 uur
Treinstoring in Amsterdam opgelost, treinen komen langzaam weer op gang
RTV N-HDe storing op Amsterdam Centraal is weer opgelost, laat ProRail weten. De treinen zullen vanaf acht uur vanavond weer mondjesmaat op gang komen. Over de precieze oorzaak van de storing is nog niets bekend. 
» RTV N-H
zondag 4 juni 2023, 19:55 uur
Storing legt treinverkeer rond Amsterdam plat, om 20.00 uur weer eerste treinen
NU.nlDoor een storing in een verkeerspost van ProRail is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam. Volgens de spoorwegbeheerder kunnen de eerste treinen in de regio van Amsterdam vanaf 20.00 uur weer rijden.
» NU.nl
zondag 4 juni 2023, 17:55 uur
Geen treinen van en naar Amsterdam Centraal door grote storing
RTV N-HVanwege een storing bij ProRail rijden er helemaal geen treinen meer op de trajecten van en naar Amsterdam Centraal. Het is nog niet duidelijk wanneer de storing weer is verholpen.
» RTV N-H
zondag 4 juni 2023, 17:52 uur
Grote storing legt treinverkeer rond Amsterdam plat
NU.nlDoor een storing in een verkeerspost van ProRail is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam. Een woordvoerder van de NS kan nog niet zeggen hoelang de storing gaat duren.
» NU.nl
zondag 4 juni 2023, 17:49 uur
Treinverkeer Amsterdam weer stilgelegd, storing nog niet voorbij
PZCHet treinverkeer van en naar Amsterdam is weer stilgelegd. De storing is nog niet voorbij. Het zal vermoedelijk nog de hele avond duren voordat alles weer volgens de dienstregeling rijdt. De storing leverde veel stress op bij fans die onderweg waren naar het concert van Harry Styles.
» PZC
zondag 4 juni 2023, 17:49 uur
Treinverkeer Amsterdam weer stilgelegd, storing nog niet voorbij
de StentorHet treinverkeer van en naar Amsterdam is weer stilgelegd. Volgens de NS is het uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing, reizigers moeten ander vervoer nemen. De storing leverde veel stress op bij fans die onderweg waren naar het concert van Harry Styles en ook thuiskomen per trein zit er voorlopig niet in.
» de Stentor
zondag 4 juni 2023, 17:49 uur
Eerste treinen rijden weer na storing, problemen houden hele avond aan
Brabants DagbladVanwege een storing bij ProRail reden er sinds zondagmiddag geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam Centraal. Sinds 20.00 uur kunnen de eerste treinen weer rijden, laat ProRail weten. Het zal vermoedelijk nog de hele avond duren voordat alles weer volgens de dienstregeling rijdt.
» Brabants Dagblad
zondag 4 juni 2023, 17:49 uur
Treinverkeer Amsterdam weer stilgelegd, storing nog niet voorbij
de GelderlanderHet treinverkeer van en naar Amsterdam is weer stilgelegd. De storing is nog niet voorbij. Het zal vermoedelijk nog de hele avond duren voordat alles weer volgens de dienstregeling rijdt. De storing leverde veel stress op bij fans die onderweg waren naar het concert van Harry Styles.
» de Gelderlander
zondag 4 juni 2023, 17:49 uur
Storing legt treinverkeer van en naar Amsterdam Centraal plat, fans Harry Styles in de stress
BN DeStemVanwege een storing bij ProRail reden er zondagavond urenlang geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam Centraal. Vanaf 20.00 uur kunnen de eerste treinen weer rijden, laat ProRail weten. De storing levert veel stress op bij fans die onderweg zijn naar het concert van Harry Styles.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV Utrecht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: RTV N-H
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: RTV Utrecht
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: RTV N-H
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Amsterdam

15 juli 16:17Tien jaar cel en tbs voor brute moord op sekswerker in IJmuiden
15 juli 14:31Hereniging in Amsterdam: Bertrand Traoré keert terug bij Ajax
14 juli 22:08Queer Amsterdam stapt uit Pride Walk na commotie over 'verbod' op vlag Israël
13 juli 16:55Horrorscenario: op hol geslagen bus vol toeristen pas na 50 kilometer gestopt
13 juli 09:21Excuses Queer Amsterdam na post over weren Israëlische vlag
11 juli 15:56Tiener krijgt jeugddetentie en tbs voor schietpartij in Poelestraat in Stad
10 juli 14:50Verdacht pakketje bij RAI in Amsterdam loos alarm
10 juli 11:35Bodybuilding en seksueel welzijn
9 juli 17:09Amsterdams beeldje Anne Frank beklad met rode verf: ’Gaza’
9 juli 16:27Dinsdag 16 juli huldiging in Amsterdam als Oranje Europees kampioen wordt
8 juli 11:40Getuigen gezocht na beschieting en explosie restaurant Burgemeester de Vlugtlaan
8 juli 08:35Amsterdam krijgt na tweehonderd jaar eindelijk brug over het IJ
6 juli 11:09Travis Kelce toch aanwezig in Amsterdam en kust Taylor Swift na show: ‘Iedereen werd wild’
5 juli 15:16Vrouw doodgestoken in trapportaal woning Amsterdam-Noord
5 juli 14:35Verkeersdode Amsterdam is 30-jarige man, verdachte nog vast
5 juli 11:28Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar verruilt Ajax al na twee weken voor Manchester United
3 juli 18:35Vliegtuig vanuit Detroit naar Amsterdam maakt noodlanding: mensen ziek door bedorven voedsel
3 juli 13:39Ruim helft gecontroleerde fatbikes in Amsterdam opgevoerd
3 juli 10:50Schietpartij vanuit auto’s in Amsterdam Zuidoost
1 juli 17:52Amsterdam wil niet dat Taylor Swift-fans dagen in de rij gaan staan
RSS.