menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Snelle aanhoudingen na explosie in Zuidoost

donderdag 29 februari 2024, 09:55 uur

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 29 februari twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie aan Geldershoofd in Amsterdam Zuidoost. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De recherche gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Waar: Zeeburgerdijk in Amsterdam

Rond 2.10 uur komen bij de politie meerdere meldingen binnen van een harde knal op de vijfde etage van de flat aan Geldershoofd. Uiteindelijk bleek sprake van een tot ontploffing gebracht explosief bij een van de woningen op de galerij. Hierbij is schade ontstaan aan een aantal ramen en ontstonden brandplekken op de grond en deurpost. Niemand raakte gewond.

Signalement Volgens getuigen zou na de explosie in elk geval een man in een grijs trainingspak met een hoodie op zijn weggerend in de richting van de bushalte. Op basis van nader onderzoek en signalement konden agenten kort daarop twee verdachten in de omgeving aanhouden: een 42-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige Amsterdammer. Beide mannen zitten vast voor verhoor. Beeldmateriaal Ondanks de aanhoudingen kan de recherche de hulp van getuigen nog steeds goed gebruiken. Heeft u iets gezien voor, tijdens of na de explosie? Of heeft u bijvoorbeeld beeldmateriaal afkomstig van beveiligingcamera’s, videodeurbellen of dashcam’s? Dan komt de recherche graag met u in contact. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Eventuele beelden kunt u uploaden via onderstaand tipformulier.

Explosies Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte - waar volop gewerkt en geleefd wordt - en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang. Melden helpt Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.36616 / 4.93663 Zeeburgerdijk
Zeeburgerdijk in Amsterdam


woensdag 28 februari 2024, 10:14 uur
Twee aanhoudingen na reeks nachtelijke explosies
Politie.nlDe politie heeft in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 februari twee aanhoudingen verricht na een explosie aan de Mastbos in Amsterdam Noord. Ook is later in de nacht aan de Populierenweg een explosief afgegaan bij een woning. In de vroege ochtend was er nog een explosie aan Kelbergen.
Rond 23:40 uur kreeg de politie melding van een explosie bij de portiek van een flat aan de Mastbos. Eenmaal ter plaatse treffen agenten flinke schade aan het pand. Ook staat er op de muur de tekst 'war' gespoten. Na de explosie is een voertuig met hoge snelheid weggereden. Op de Nieuwe Leeuwarderweg is een gelijkend voertuig staande gehouden, de inzittenden zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Het gaat om een 23-jarige man en een 28-jarige man. Rond 3:15 uur werden de bewoners van de Populierenweg opgeschrikt door een luide knal. Ook hier treffen collega's een woning aan met flinke schade en de tekst 'war' op de muur. De recherche is ook hier een onderzoek gestart. Een derde explosie vond ruim een uur later plaats bij een woning aan Kelbergen in Amsterdam Zuidoost. Ook hier is flinke schade ontstaan aan het pand en doet de politie nader onderzoek.     

Verband De recherche vermoedt dat de explosies verband met elkaar houden waarbij rekening wordt gehouden dat het te maken heeft met het schietincident met dodelijke afloop op de Rhoneweg van afgelopen zondag. Waarbij binnen het onderzoek rekening wordt gehouden met één scenario waarbij het zou gaan om conflicten binnen verschillende rivaliserende rapgroepen, of het criminele milieu.

Beeldmateriaal Ondanks de twee aanhoudingen kan de recherche de hulp van getuigen nog steeds goed gebruiken. Heeft u iets gezien voor, tijdens of na de explosies? Of heeft u bijvoorbeeld beeldmateriaal afkomstig van beveiligingcamera’s, videodeurbellen of dashcam’s? Dan komt de recherche graag met u in contact. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Eventuele beelden kunt u uploaden via onderstaand tipformulier.

Explosies Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte - waar volop gewerkt en geleefd wordt - en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.

» Politie.nl
donderdag 29 februari 2024, 13:16 uur
Politie pakt twee mannen op na explosie in flat
CrimesiteDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie in Amsterdam. Beeld: de flat Geldershoofd in Amsterdam Zuidoost. Knal De ontploffing vond plaats op het adres Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost, om 2.10.
» Crimesite
donderdag 29 februari 2024, 13:16 uur
Opnieuw explosie in Amsterdam, dit keer op klaarlichte dag bij woning Zuidoost
RTV N-HBij een woning aan het Mijehof in Holendrecht heeft rond 11.30 uur vanmorgen een explosie plaatsgevonden. Op het moment van de explosie was er een persoon in de woning aanwezig. Er raakte niemand gewond. "Er zijn geen verdachten in de omgeving aangehouden", vertelt een woordvoerder van de politie aan AT5. 
» RTV N-H
donderdag 29 februari 2024, 13:06 uur
Opnieuw explosie in Amsterdam, politie houdt twee mannen aan
Blik op NieuwsIn Amsterdam Zuidoost heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag 29 februari twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie aan Geldershoofd in Amsterdam Zuidoost.
» Blik op Nieuws
donderdag 29 februari 2024, 11:35 uur
Weer explosie bij woning in Amsterdam Zuidoost
HardnieuwsAMSTERDAM - Donderdagmorgen 29 februari is er wederom een explosie geweest aan de Mijehof in Amsterdam.
» Hardnieuws
woensdag 28 februari 2024, 18:17 uur
Reeks nachtelijke explosies Amsterdam na dood rapper Bigidagoe
Blik op NieuwsIn de nacht van dinsdag op woensdag 28 februari heeft de politie twee aanhoudingen verricht na een explosie aan de Mastbos in Amsterdam Noord.
» Blik op Nieuws
woensdag 28 februari 2024, 10:29 uur
Twee aanhoudingen na reeks explosies in Amsterdam: politie vermoedt verband moord Bigidagoe
de TelegraafDe politie heeft in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 februari twee aanhoudingen verricht na een explosie aan de Mastbos in Amsterdam Noord. Ook is later in de nacht aan de Populierenweg een explosief afgegaan bij een woning. De recherche houdt er rekening mee dat drie explosies te maken hebben met de schietpartij afgelopen weekend in de hoofdstad, waardoor rapper Bigidagoe omkwam.
» de Telegraaf
woensdag 28 februari 2024, 10:25 uur
Wederom schade bij woning door explosie
HardnieuwsAMSTERDAM - Woensdagmorgen 28 februari heeft wederom een explosie plaatsgevonden, nu bij een woning aan de Kelbergen in Amsterdam.
» Hardnieuws
woensdag 28 februari 2024, 03:15 uur
Straat afgezet na explosie
HardnieuwsAMSTERDAM - Maandagmorgen 18 maart tegen 00.00 uur heeft een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Zeeburgerdijk in Amsterdam.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV N-H
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Amsterdam

27 april 13:16Extinction Rebellion weet A10 bij Amsterdam nu wel te blokkeren, politie grijpt in
27 april 00:51Man valt meerdere verdiepingen na beklimming Westertoren, vijf mensen aangehouden
26 april 22:48Grote brand in autobedrijf Amsterdam, pand niet meer te redden
26 april 21:14Koning Willem-Alexander als Joost Klein verkleed voor Koningsdag Amsterdam
26 april 18:05Uitglijden was oorzaak van dodelijke val meisje (16) uit Amsterdams pand
26 april 14:52Antisemitismebrief: 2 Limburgse burgemeesters tekenen niet
25 april 15:40Bestuur islamitische scholen Amsterdam krijgt laatste kans voor verbetering
24 april 21:00LIVE eredivisie | Ajax moet nog warmdraaien, Rulli houdt Amsterdammers op de been tegen Excelsior
24 april 19:22Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)
24 april 18:07Meisje (16) na val van grote hoogte in Amsterdam overleden
24 april 14:24Miljonair Gerard Sanderink moet Centric ruim 90 miljoen euro terugbetalen
24 april 09:13A10 Oost weer vrij na flinke kettingbotsing in Zeeburgertunnel
23 april 21:05Poppodium 013 blijkt veel te klein voor sensatie Big Time Rush: concert verplaatst naar Ziggo Dome
22 april 17:48Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou
20 april 18:42Limburgs scouts oefenen voor Dodenherdenking op Dam
20 april 10:37Voortvluchtige vrouw verstopt zich in koffer, agent stoot er per ongeluk tegenaan en hoort een gil
19 april 16:14Twee minderjarigen aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief
18 april 14:03Psychiaters vermoeden dat deel middel X-gebruikers te helpen was
17 april 18:40Amsterdam bouwt geen nieuwe hotels om drukte door toeristen tegen te gaan
17 april 10:15Bekijk hier de verschillende soorten van erectiemiddel Kamagra
RSS.