menu
zoek

Nieuws Amsterdam

Getuigen gezocht beschieting woning Sijsjesstraat

zaterdag 6 april 2024, 15:41 uur

Een woning aan de Sijsjesstraat is in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april 2024 beschoten. De politie startte ter plekke met een onderzoek en zoekt getuigen. Gisteren was dezelfde woning ook al doelwit van een explosie en een poging beschieting. De recherche neemt de zaak hoog op.

Waar: Sijsjesstraat in Amsterdam

Even voor 02.30 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door (meerdere) schoten op de voorzijde van de woning en werd de politie ingeschakeld. De politie zette uit voorzorg de omgeving rond de woning ruim af. Experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek bij het pand. Bij de woning troffen agenten een aantal hulzen aan. Omdat de bewoners na de poging beschieting en explosie van gisteren elders zijn onderbracht, raakte niemand gewond. Een uitgebreide zoekslag in de omgeving leverde helaas nog geen aanhouding(en) op.

Getuigenoproep De recherche onderzoekt de zaak en houdt er rekening mee dat de drie incidenten van de afgelopen 24 uur mogelijk in verband staan met elkaar. Omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Informatie die het onderzoek kan helpen, is welkom. Heb jij weet van eventuele (criminele) conflicten of heb je in de afgelopen periode verdachte situaties gezien? Deel deze dan met ons via het tipformulier of via 0900-8844. Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen. Cameratoezicht Naar aanleiding van een bestuurlijke rapportage valt de woning in kwestie inmiddels onder gemeentelijk cameratoezicht.


» Politie.nl

Kaart nieuws Amsterdam. Locatie nieuws: 52.38634 / 4.91727 Sijsjesstraat
Sijsjesstraat in Amsterdam


vrijdag 5 april 2024, 10:51 uur
Wie weet meer over de explosie aan de Sijsjesstraat in Amsterdam-Noord?
Politie.nlBewoners aan de Sijsjesstraat in Amsterdam-Noord schrikken vrijdagochtend van een enorme knal. Rond 6.00 uur is een explosief afgegaan bij een woning in de straat. Gelukkig zijn hierbij geen gewonden gevallen en valt de schade mee.
Rond 6.00 uur krijgt de politie meerdere meldingen van een enorme knal aan de Sijsjesstraat in Amsterdam-Noord. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de schrik zit er goed in. Eerder die nacht, rond 3.00 uur, is de politie al ter plaatse geweest naar aanleiding van een melding van een persoon met een vuurwapen bij de woning. Toegesnelde agenten doen onderzoek in de omgeving, maar treffen helaas niemand aan die voldoet aan het signalement. De politie vermoedt dat de incidenten verband met elkaar hebben.  Weet jij iets? Deel het! We kunnen ons voorstellen dat het enorm heftig is als zoiets gebeurt in jouw omgeving. De recherche neemt de zaak dan ook hoog op. Informatie die het onderzoek kan helpen is welkom. Heb jij weet van eventuele (criminele)conflicten of heb je in de afgelopen periode verdachte situaties gezien? Meld het dan! Mocht u het eng of spannend vinden om te melden, dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn erin gespecialiseerd om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever te allen tijde te beschermen.

» Politie.nl
zaterdag 6 april 2024, 11:52 uur
Schietpartij in Amsterdam, explosie in Rotterdam
CrimesiteDe woning in Amsterdam-Noord waar vrijdagochtend een explosie plaatsvond is in de nacht van vrijdag op zaterdag beschoten. Dat gebeurde rond 02.30, aldus de politie. Onder meer een helikopter van de politie heeft deelgenomen aan een zoekactie naar de schutter, maar die is niet meer aangetroffen.
» Crimesite
zaterdag 6 april 2024, 02:35 uur
Woning meerdere keren beschoten
HardnieuwsAMSTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een woning beschoten aan de Sijsjesstraat in Amsterdam-Noord.
» Hardnieuws
vrijdag 5 april 2024, 12:16 uur
Explosie bij woning Amsterdam-Noord waar man met vuurwapen werd gezien
CrimesiteBij een woning aan de Sijsjesstraat in Amsterdam-Noord is vrijdagochtend rond 06.00 een explosie geweest. Eerder in de nacht deed iemand nog een poging om op dezelfde woning te schieten. Er zijn geen gewonden gevallen.
» Crimesite
vrijdag 5 april 2024, 06:00 uur
Explosie bij woning in Vogelbuurt
HardnieuwsAMSTERDAM - Vrijdagmorgen 5 april rond 6.00 uur is bij een woning aan de Sijsjesstraat in Amsterdam een explosief afgegaan.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Amsterdam

29 april 18:29Auto reed eind Koningsdag in op groep in Amsterdam, politie zoekt getuigen
28 april 12:10Deze meivakantie veel werk aan het spoor, reizigers Amsterdam en Tilburg meest getroffen
28 april 11:29Alle activisten weer vrij na Extinction Rebellion-blokkade tijdens Koningsdag
27 april 22:30Koningsdag met pijnlijke gevolgen: Formule 1-coureur Lando Norris raakt lichtgewond in Amsterdam
27 april 00:51Man valt meerdere verdiepingen na beklimming Westertoren, vijf mensen aangehouden
26 april 22:48Grote brand in autobedrijf Amsterdam, pand niet meer te redden
26 april 21:14Koning Willem-Alexander als Joost Klein verkleed voor Koningsdag Amsterdam
26 april 18:05Uitglijden was oorzaak van dodelijke val meisje (16) uit Amsterdams pand
26 april 14:52Antisemitismebrief: 2 Limburgse burgemeesters tekenen niet
25 april 15:40Bestuur islamitische scholen Amsterdam krijgt laatste kans voor verbetering
24 april 21:00LIVE eredivisie | Ajax moet nog warmdraaien, Rulli houdt Amsterdammers op de been tegen Excelsior
24 april 19:22Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)
24 april 18:07Meisje (16) na val van grote hoogte in Amsterdam overleden
24 april 14:24Miljonair Gerard Sanderink moet Centric ruim 90 miljoen euro terugbetalen
24 april 09:13A10 Oost weer vrij na flinke kettingbotsing in Zeeburgertunnel
23 april 21:05Poppodium 013 blijkt veel te klein voor sensatie Big Time Rush: concert verplaatst naar Ziggo Dome
22 april 17:48Grote steden vangen daklozen gratis op vanwege verwachte vrieskou
20 april 18:42Limburgs scouts oefenen voor Dodenherdenking op Dam
20 april 10:37Voortvluchtige vrouw verstopt zich in koffer, agent stoot er per ongeluk tegenaan en hoort een gil
19 april 16:14Twee minderjarigen aangehouden met vuurwapen en mogelijk explosief
RSS.