menu
zoek

Nieuws Arnhem

Politie zoekt getuige in onderzoek naar brand in Arnhem

donderdag 2 januari 2020, 17:02 uur

Het onderzoek naar de brand in de flat aan het Gelderseplein in Arnhem is nog in volle gang. De politie is daarbij op zoek naar een getuige die gisteren een brandweerman heeft aangesproken. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de brand is ontstaan door vuurwerk.

Waar: Gelderseplein in Arnhem

De politie heeft de afgelopen dagen zorgvuldig onderzoek gedaan. Er zijn diverse getuigen gehoord, camerabeelden zijn bekeken en de verdachten zijn gehoord. Uit dit onderzoek is gebleken dat een bank, die in de portiek van de flat stond, heeft vlamgevat nadat er vuurwerk op was gelegd. Na enige tijd is de bank hierdoor gaan branden en door toestromend zuurstof ontstond hierdoor na korte tijd een grote brand met desastreuse gevolgen. Hoewel de oorzaak van de brand bekend is, is het onderzoek nog niet afgerond. De verdachten worden gehoord, maar ook gaat de politie in gesprek met de slachtoffers en getuigen en wordt er nog onderzoek in het flatgebouw gedaan.

Politie zoekt getuige die brandweer aansprak
Ook is de politie nog op zoek naar één specifieke getuige. Een stevige man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een baardje heeft gisteren in het trappenhuis een brandweerman aangesproken. De man sprak geen Nederlands. De politie wil graag met deze man spreken omdat hij mogelijk waardevolle informatie heeft voor het onderzoek. Bent u deze man, of weet u wie deze man is, neem dan contact op met de politie in Arnhem. De verdachten zitten nog vast en in verband met de jeugdige leeftijd van de verdachten en de heftigheid van de zaak, is de politie terughoudend in het delen van informatie. De officier van justitie heeft besloten dat de verdachten vrijdag worden voorgeleid bij de rechter commissaris van de rechtbank in Arnhem. De rechter-commissaris zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

Slachtoffers
De politie gaat vandaag in gesprek met de slachtoffers. Gisteren werd bekend dat de moeder en dochter van het gezin buiten levensgevaar zijn. De politie staat in contact met de slachtoffers en doet in verband met de privacy van de slachtoffers geen verdere uitspraken over hun gezondheid. 2020000786 MB    

Brand in Arnhem
Vuurwerk in Arnhem

» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 51.98510 / 5.89873 Gelderseplein


maandag 6 januari 2020, 12:34 uur
Bloemen en knuffels op eerste schooldag na flatbrand
NOSHet is de eerste schooldag na de brand in de flat in Arnhem. Bij die brand kwamen een 4-jarige jongen en zijn vader om. Zijn zus (8) en moeder raakten zwaargewond. Op de school van de kinderen is een speciale herdenkingsplek ingericht.
» NOS
maandag 6 januari 2020, 11:06 uur
Scholieren in Arnhem herdenken jongen die omkwam door flatbrand
NU.nlScholieren van De Parkschool in Arnhem herdachten maandagochtend de vierjarige leerling die op 1 januari is omgekomen bij een grote flatbrand. Op het schoolplein zijn bloemen en knuffels neergelegd.
» NU.nl
maandag 6 januari 2020, 10:19 uur
Bloemen en knuffels bij Arnhemse school kinderen flatbrand
NOSLeerlingen van de Parkschool in Arnhem hebben bloemen en knuffels neergelegd op het schoolplein, ter nagedachtenis aan de 4-jarige leerling die in de Nieuwsjaarnacht om het leven kwam bij een flatbrand. Het is de eerste schooldag na het drama.
» NOS
maandag 6 januari 2020, 09:52 uur
School herdenkt omgekomen klasgenootje fatale flatbrand Arnhem
de GelderlanderARNHEM - Voor De Parkschool in de Arnhemse wijk Presikhaaf is maandagochtend een monumentje met bloemen, kaarsen en een spandoek ontstaan. De basisschool staat uitgebreid stil bij de fatale flatbrand in Arnhem-Zuid, waarbij leerling Jelle (4) om het leven kwam en de 8-jarige Romy uit groep 4 gewond raakte.
» de Gelderlander
maandag 6 januari 2020, 09:52 uur
Monument met bloemen en spandoek voor Arnhemse basisschool na fatale flatbrand
BN DeStemVoor De Parkschool in Arnhem is vabochtend een monumentje met bloemen, kaarsen en een spandoek ontstaan. De basisschool staat uitgebreid stil bij de fatale flatbrand in Arnhem-Zuid, waarbij leerling Jelle (4) om het leven kwam en de 8-jarige Romy uit groep 4 gewond raakte.
» BN DeStem
maandag 6 januari 2020, 09:31 uur
Bloemen en knuffels voor omgekomen leerling Parkschool
de TelegraafLeerlingen van de Parkschool in Arnhem hebben maandagochtend bloemen en knuffels neergelegd bij een stenen kikker op het schoolplein, ter nagedachtenis aan de 4-jarige jongen die omkwam bij de flatbrand aan het Gelderseplein. Zijn 8-jarige zus, die zwaargewond raakte bij de brand, is eveneens leerling van de basisschool.
» de Telegraaf
maandag 6 januari 2020, 06:51 uur
School staat stil bij slachtoffers flatbrand Arnhem
de TelegraafDe Parkschool in Arnhem besteedt maandag uitgebreid aandacht aan de flatbrand in die stad. Daarbij kwam een 4-jarige jongen om. Zijn 8-jarige zus, die zwaargewond raakte bij de brand, is eveneens leerling van de basisschool.
» de Telegraaf
maandag 6 januari 2020, 06:48 uur
Klasgenootjes staan stil bij fatale flatbrand in Arnhem
Omroep GelderlandLeerlingen van De Parkschool in Arnhem staan deze maandag stil bij het drama dat zich nieuwjaarsnacht voltrok in de flat aan het Gelderseplein. De 4-jarige Jelle uit groep 1, overleefde de brand niet. Zijn 8-jarige zusje Romy, die in groep 4 zit, raakte ernstig gewond.
» Omroep Gelderland
zondag 5 januari 2020, 13:29 uur
Bewoners voeren actie voor veiligere flats op Gelderseplein in Arnhem na fatale flatbrand
de GelderlanderARNHEM - Bewoners van een flat aan het Gelderseplein in Arnhem zijn een handtekeningenactie begonnen. De initiatiefnemers willen met de actie druk uitoefenen op woningcorporatie Vivare, om de veiligheid in de flats op het Geldersplein te vergroten. ,,De maat is voor ons vol”
» de Gelderlander
zaterdag 4 januari 2020, 13:40 uur
Leven aan Gelderseplein in Arnhem nog op zijn kop na flatbrand
de GelderlanderARNHEM - Aan het Geldersplein in Arnhem-Zuid is het leven nog lang niet ‘normaal’. Ook zaterdag is het er nog een drukte van belang met patrouillerende brandweermannen, medewerkers van Vivare en veel belangstellenden bij het spontane monument met knuffels, brieven en kaarsen.
» de Gelderlander
zaterdag 4 januari 2020, 13:40 uur
Leven aan Gelderseplein in Arnhem nog op zijn kop na flatbrand
de StentorAan het Geldersplein in Arnhem-Zuid is het leven nog lang niet ‘normaal’. Ook vandaag is het er nog een drukte van belang met patrouillerende brandweermannen, medewerkers van Vivare en veel belangstellenden bij het spontane monument met knuffels, brieven en kaarsen.
» de Stentor
zaterdag 4 januari 2020, 13:40 uur
Noodlift geplaatst bij Arnhemse flat na brand, maar leven ligt nog op zijn kop
de GelderlanderARNHEM - Aan het Gelderseplein in Arnhem-Zuid is het leven nog lang niet ‘normaal’. Ook zaterdag is het er nog een drukte van belang met patrouillerende brandweermannen, medewerkers van Vivare en veel belangstellenden bij het spontane monument met knuffels, brieven en kaarsen.
» de Gelderlander
vrijdag 3 januari 2020, 20:00 uur
Herdenkingsplek in basisschool na flatbrand Arnhem
Omroep GelderlandLeerlingen van De Parkschool in Arnhem staan maandagochtend samen met hun ouders en leerkrachten uitgebreid stil bij het drama in de nieuwjaarsnacht in de flat aan het Gelderseplein. De 4-jarige Jelle overleefde dat niet. Hij was net als zijn 8-jarige zus Romy leerling van De Parkschool. Romy raakte ernstig gewond.
» Omroep Gelderland
vrijdag 3 januari 2020, 13:31 uur
Jonge verdachten van fatale flatbrand in Arnhem vrijgelaten
NU.nlDe twee jongens van twaalf en dertien jaar die zijn aangehouden voor de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem, zijn vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald.
» NU.nl
vrijdag 3 januari 2020, 10:59 uur
’Ouders liftdode Arnhem hadden geen idee van ramp’
de TelegraafHet liftdrama in de galerijflat aan het Gelderseplein in Arnhem is in de nacht van oud op nieuw veroorzaakt door vuurwerk, waarmee een bankstel in de portiek in brand was gestoken. Daags na het drama heeft de politie vastgesteld dat dat vuur heeft geleid tot het uitvallen van de lift, waarin op dat moment een gezin stond. Een 39-jarige man en zijn zoontje (4) kwamen om het leven.
» de Telegraaf
donderdag 2 januari 2020, 17:37 uur
Vuurwerk op bankstel is de oorzaak van fatale flatbrand
Gelre NieuwsARNHEM – Het onderzoek naar de brand in de flat aan het Gelderseplein in Arnhem is nog in volle gang. De politie is daarbij op zoek naar een getuige die gisteren een brandweerman heeft aangesproken. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de brand is ontstaan door vuurwerk. De politie heeft de afgelopen dagen zorgvuldig onderzoek […]
» Gelre Nieuws
donderdag 2 januari 2020, 14:56 uur
Emiel belde meteen brandweer over flatbrand Arnhem: ‘Mensen sprongen via busje naar beneden’
de GelderlanderARNHEM - Emiel Martens uit Huissen belde misschien wel als allereerste noodnummer 112 bij het zien van de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem. ,,Mensen zaten als ratten in de val.’’
» de Gelderlander
donderdag 2 januari 2020, 11:01 uur
Moeder en dochter flatbrand Arnhem buiten levensgevaar
de TelegraafDe 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter die betrokken waren bij de fatale flatbrand in Arnhem zijn buiten levensgevaar. Ze liggen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis, meldt de Arnhemse politie op Facebook. De vader (39) van het gezin en zijn 4-jarige zoontje hebben het drama niet overleefd.
» de Telegraaf
donderdag 2 januari 2020, 09:41 uur
Politie: tieners nog vast na brand Gelderseplein
Omroep GelderlandDe twee tieners die zijn opgepakt voor de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem, zitten nog steeds vast. Dat meldt de politie. Rechercheurs gaan donderdag verder met het verhoor.
» Omroep Gelderland
donderdag 2 januari 2020, 09:35 uur
Jonge verdachten flatbrand zitten nog vast
PZCDe twee jongens van 12 en 13 jaar die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale flatbrand in Arnhem hebben de nacht in de cel doorgebracht. De politie gaat vandaag verder met hun verhoor, meldt het Openbaar Ministerie. Dat doet verder geen mededelingen, omdat de verdachten minderjarig zijn.
» PZC
donderdag 2 januari 2020, 09:35 uur
Jonge verdachten flatbrand zitten nog vast
de TelegraafDe twee jongens van 12 en 13 jaar die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale flatbrand in Arnhem hebben de nacht in de cel doorgebracht. De politie gaat donderdag verder met hun verhoor, meldt het Openbaar Ministerie. Dat doet verder geen mededelingen, omdat de verdachten minderjarig zijn.
» de Telegraaf
woensdag 1 januari 2020, 12:22 uur
Twee jongens (12 en 13 jaar) opgepakt voor fatale flatbrand in Arnhem
NU.nlTwee jongens (12 en 13 jaar) zijn opgepakt op verdenking van het afsteken van vuurwerk en brandstichting met dodelijke afloop in Arnhem, bevestigt de politie aan NU.nl na berichtgeving van de NOS.
» NU.nl
woensdag 1 januari 2020, 12:15 uur
Jongens van 12 en 13 jaar opgepakt voor dodelijke flatbrand Arnhem
Hart van NederlandDe politie heeft woensdag twee tieners gearresteerd voor de fatale flatbrand in Arnhem. Daarbij kwamen een vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De moeder en dochter van het gezin liggen gewond in het ziekenhuis.
» Hart van Nederland
woensdag 1 januari 2020, 12:10 uur
Tieners (12 en 13) opgepakt voor fatale flatbrand Arnhem
de TelegraafNa de dodelijke flatbrand in Arnhem zijn twee tieners gearresteerd. Dat meldt de politie. Het gaat om twee jongens van 12 en 13 jaar oud. Ze werden woensdagochtend uit de flat gehaald, waar afgelopen nacht de brand woedde.
» de Telegraaf
woensdag 1 januari 2020, 10:42 uur
'Fatale liftbrand Arnhem mogelijk veroorzaakt door vuurwerk'
Hart van NederlandDe fatale flatbrand in Arnhem is mogelijk veroorzaakt door vuurwerk dat in de hal van het gebouw kan zijn afgestoken. Dat meldt de politie, die de oorzaak van de brand onderzoekt.
» Hart van Nederland
woensdag 1 januari 2020, 10:37 uur
Fatale flatbrand mogelijk veroorzaakt door vuurwerk
MetroFatale flatbrand Arnhem is mogelijk ontstaan door vuurwerk dat is afgestoken. Een vader en zijn zoon overleefden de brand niet.
» Metro
dinsdag 31 december 2019, 23:41 uur
Veel vuurwerk, dichte mist en een fatale flatbrand: zo verliep oud en nieuw
Omroep Gelderland2020 is begonnen! Er werd in Gelderland geproost en veel vuurwerk afgestoken, maar tijdens de jaarwisseling vielen ook twee doden bij een flatbrand in Arnhem. Het gaat om een vader en zijn 4-jarig zoontje. Lees alles over oud en nieuw in Gelderland terug in ons liveblog.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Metro
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Arnhem

14 augustus 12:10Auto vliegt spontaan in brand in Arnhem
14 augustus 07:07Opnieuw is het raak: wéér autobrand in Arnhemse wijk Klarendal
13 augustus 10:22Woning in Arnhem onbewoonbaar door auto die twee keer in brand is gestoken
12 augustus 12:41Pannenkoekboerderij De Steenen Camer gesloten na brand
12 augustus 08:27Grote zoekactie naar mogelijke drenkeling
11 augustus 17:12Bonfrère moet uitingen over 'verkocht' WK-duel Nigeria rectificeren
11 augustus 07:48Eigenaar voorkomt met tuinslang dat auto in vlammen opgaat
10 augustus 15:05Twee mannen opgepakt voor ontvoering met geweld
10 augustus 11:19Dief heeft spijt van stelen tas vol herinneringen aan overleden man, spullen nog zoek
9 augustus 13:16Jongetje (10) van fiets geduwd en beroofd van 2 euro
8 augustus 13:27Man ‘tegen zijn wil in’ meegenomen naar bedrijfspand in Arnhem, twee verdachten aangehouden
7 augustus 15:33Opgepakte man blijkt internationaal gesignaleerde crimineel
7 augustus 08:38Autobrand geblust door brandweer
7 augustus 07:24Arrestatieteam doet inval in woning en houdt man aan in Arnhem
6 augustus 21:20Dode aangetroffen in Arnhem: geen misdrijf
6 augustus 14:51Gewonde bij brand in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem
6 augustus 13:40Hennepkwekerij aangetroffen in Schuytgraaf
6 augustus 07:06Jerrycans in brand gestoken bij zeecontainer in Arnhem
5 augustus 21:22Man die werd bestolen van Rolex niet vervolgd voor doodrijden overvaller
5 augustus 18:49Wielrenner zwaargewond door harde val in Arnhem
RSS.