menu
zoek

Nieuws Arnhem

Politie zoekt getuige in onderzoek naar brand in Arnhem

donderdag 2 januari 2020, 17:02 uur

Het onderzoek naar de brand in de flat aan het Gelderseplein in Arnhem is nog in volle gang. De politie is daarbij op zoek naar een getuige die gisteren een brandweerman heeft aangesproken. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de brand is ontstaan door vuurwerk.


Waar: Gelderseplein in Arnhem

De politie heeft de afgelopen dagen zorgvuldig onderzoek gedaan. Er zijn diverse getuigen gehoord, camerabeelden zijn bekeken en de verdachten zijn gehoord. Uit dit onderzoek is gebleken dat een bank, die in de portiek van de flat stond, heeft vlamgevat nadat er vuurwerk op was gelegd. Na enige tijd is de bank hierdoor gaan branden en door toestromend zuurstof ontstond hierdoor na korte tijd een grote brand met desastreuse gevolgen. Hoewel de oorzaak van de brand bekend is, is het onderzoek nog niet afgerond. De verdachten worden gehoord, maar ook gaat de politie in gesprek met de slachtoffers en getuigen en wordt er nog onderzoek in het flatgebouw gedaan.

Politie zoekt getuige die brandweer aansprak
Ook is de politie nog op zoek naar één specifieke getuige. Een stevige man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een baardje heeft gisteren in het trappenhuis een brandweerman aangesproken. De man sprak geen Nederlands. De politie wil graag met deze man spreken omdat hij mogelijk waardevolle informatie heeft voor het onderzoek. Bent u deze man, of weet u wie deze man is, neem dan contact op met de politie in Arnhem. De verdachten zitten nog vast en in verband met de jeugdige leeftijd van de verdachten en de heftigheid van de zaak, is de politie terughoudend in het delen van informatie. De officier van justitie heeft besloten dat de verdachten vrijdag worden voorgeleid bij de rechter commissaris van de rechtbank in Arnhem. De rechter-commissaris zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

Slachtoffers
De politie gaat vandaag in gesprek met de slachtoffers. Gisteren werd bekend dat de moeder en dochter van het gezin buiten levensgevaar zijn. De politie staat in contact met de slachtoffers en doet in verband met de privacy van de slachtoffers geen verdere uitspraken over hun gezondheid. 2020000786 MB    

Brand in Arnhem
Vuurwerk in Arnhem

» Politie.nl
Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 51.98510 / 5.89873 Gelderseplein


maandag 6 januari 2020, 12:34 uur
Bloemen en knuffels op eerste schooldag na flatbrand
NOSHet is de eerste schooldag na de brand in de flat in Arnhem. Bij die brand kwamen een 4-jarige jongen en zijn vader om. Zijn zus (8) en moeder raakten zwaargewond. Op de school van de kinderen is een speciale herdenkingsplek ingericht.
» NOS
maandag 6 januari 2020, 11:06 uur
Scholieren in Arnhem herdenken jongen die omkwam door flatbrand
NU.nlScholieren van De Parkschool in Arnhem herdachten maandagochtend de vierjarige leerling die op 1 januari is omgekomen bij een grote flatbrand. Op het schoolplein zijn bloemen en knuffels neergelegd.
» NU.nl
maandag 6 januari 2020, 10:19 uur
Bloemen en knuffels bij Arnhemse school kinderen flatbrand
NOSLeerlingen van de Parkschool in Arnhem hebben bloemen en knuffels neergelegd op het schoolplein, ter nagedachtenis aan de 4-jarige leerling die in de Nieuwsjaarnacht om het leven kwam bij een flatbrand. Het is de eerste schooldag na het drama.
» NOS
maandag 6 januari 2020, 09:52 uur
School herdenkt omgekomen klasgenootje fatale flatbrand Arnhem
de GelderlanderARNHEM - Voor De Parkschool in de Arnhemse wijk Presikhaaf is maandagochtend een monumentje met bloemen, kaarsen en een spandoek ontstaan. De basisschool staat uitgebreid stil bij de fatale flatbrand in Arnhem-Zuid, waarbij leerling Jelle (4) om het leven kwam en de 8-jarige Romy uit groep 4 gewond raakte.
» de Gelderlander
maandag 6 januari 2020, 09:52 uur
Monument met bloemen en spandoek voor Arnhemse basisschool na fatale flatbrand
BN DeStemVoor De Parkschool in Arnhem is vabochtend een monumentje met bloemen, kaarsen en een spandoek ontstaan. De basisschool staat uitgebreid stil bij de fatale flatbrand in Arnhem-Zuid, waarbij leerling Jelle (4) om het leven kwam en de 8-jarige Romy uit groep 4 gewond raakte.
» BN DeStem
maandag 6 januari 2020, 09:31 uur
Bloemen en knuffels voor omgekomen leerling Parkschool
de TelegraafLeerlingen van de Parkschool in Arnhem hebben maandagochtend bloemen en knuffels neergelegd bij een stenen kikker op het schoolplein, ter nagedachtenis aan de 4-jarige jongen die omkwam bij de flatbrand aan het Gelderseplein. Zijn 8-jarige zus, die zwaargewond raakte bij de brand, is eveneens leerling van de basisschool.
» de Telegraaf
maandag 6 januari 2020, 06:51 uur
School staat stil bij slachtoffers flatbrand Arnhem
de TelegraafDe Parkschool in Arnhem besteedt maandag uitgebreid aandacht aan de flatbrand in die stad. Daarbij kwam een 4-jarige jongen om. Zijn 8-jarige zus, die zwaargewond raakte bij de brand, is eveneens leerling van de basisschool.
» de Telegraaf
maandag 6 januari 2020, 06:48 uur
Klasgenootjes staan stil bij fatale flatbrand in Arnhem
Omroep GelderlandLeerlingen van De Parkschool in Arnhem staan deze maandag stil bij het drama dat zich nieuwjaarsnacht voltrok in de flat aan het Gelderseplein. De 4-jarige Jelle uit groep 1, overleefde de brand niet. Zijn 8-jarige zusje Romy, die in groep 4 zit, raakte ernstig gewond.
» Omroep Gelderland
zondag 5 januari 2020, 13:29 uur
Bewoners voeren actie voor veiligere flats op Gelderseplein in Arnhem na fatale flatbrand
de GelderlanderARNHEM - Bewoners van een flat aan het Gelderseplein in Arnhem zijn een handtekeningenactie begonnen. De initiatiefnemers willen met de actie druk uitoefenen op woningcorporatie Vivare, om de veiligheid in de flats op het Geldersplein te vergroten. ,,De maat is voor ons vol”
» de Gelderlander
zaterdag 4 januari 2020, 13:40 uur
Leven aan Gelderseplein in Arnhem nog op zijn kop na flatbrand
de GelderlanderARNHEM - Aan het Geldersplein in Arnhem-Zuid is het leven nog lang niet ‘normaal’. Ook zaterdag is het er nog een drukte van belang met patrouillerende brandweermannen, medewerkers van Vivare en veel belangstellenden bij het spontane monument met knuffels, brieven en kaarsen.
» de Gelderlander
zaterdag 4 januari 2020, 13:40 uur
Leven aan Gelderseplein in Arnhem nog op zijn kop na flatbrand
de StentorAan het Geldersplein in Arnhem-Zuid is het leven nog lang niet ‘normaal’. Ook vandaag is het er nog een drukte van belang met patrouillerende brandweermannen, medewerkers van Vivare en veel belangstellenden bij het spontane monument met knuffels, brieven en kaarsen.
» de Stentor
zaterdag 4 januari 2020, 13:40 uur
Noodlift geplaatst bij Arnhemse flat na brand, maar leven ligt nog op zijn kop
de GelderlanderARNHEM - Aan het Gelderseplein in Arnhem-Zuid is het leven nog lang niet ‘normaal’. Ook zaterdag is het er nog een drukte van belang met patrouillerende brandweermannen, medewerkers van Vivare en veel belangstellenden bij het spontane monument met knuffels, brieven en kaarsen.
» de Gelderlander
vrijdag 3 januari 2020, 20:00 uur
Herdenkingsplek in basisschool na flatbrand Arnhem
Omroep GelderlandLeerlingen van De Parkschool in Arnhem staan maandagochtend samen met hun ouders en leerkrachten uitgebreid stil bij het drama in de nieuwjaarsnacht in de flat aan het Gelderseplein. De 4-jarige Jelle overleefde dat niet. Hij was net als zijn 8-jarige zus Romy leerling van De Parkschool. Romy raakte ernstig gewond.
» Omroep Gelderland
vrijdag 3 januari 2020, 13:31 uur
Jonge verdachten van fatale flatbrand in Arnhem vrijgelaten
NU.nlDe twee jongens van twaalf en dertien jaar die zijn aangehouden voor de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem, zijn vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald.
» NU.nl
vrijdag 3 januari 2020, 10:59 uur
’Ouders liftdode Arnhem hadden geen idee van ramp’
de TelegraafHet liftdrama in de galerijflat aan het Gelderseplein in Arnhem is in de nacht van oud op nieuw veroorzaakt door vuurwerk, waarmee een bankstel in de portiek in brand was gestoken. Daags na het drama heeft de politie vastgesteld dat dat vuur heeft geleid tot het uitvallen van de lift, waarin op dat moment een gezin stond. Een 39-jarige man en zijn zoontje (4) kwamen om het leven.
» de Telegraaf
donderdag 2 januari 2020, 17:37 uur
Vuurwerk op bankstel is de oorzaak van fatale flatbrand
Gelre NieuwsARNHEM – Het onderzoek naar de brand in de flat aan het Gelderseplein in Arnhem is nog in volle gang. De politie is daarbij op zoek naar een getuige die gisteren een brandweerman heeft aangesproken. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de brand is ontstaan door vuurwerk. De politie heeft de afgelopen dagen zorgvuldig onderzoek […]
» Gelre Nieuws
donderdag 2 januari 2020, 14:56 uur
Emiel belde meteen brandweer over flatbrand Arnhem: ‘Mensen sprongen via busje naar beneden’
de GelderlanderARNHEM - Emiel Martens uit Huissen belde misschien wel als allereerste noodnummer 112 bij het zien van de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem. ,,Mensen zaten als ratten in de val.’’
» de Gelderlander
donderdag 2 januari 2020, 11:01 uur
Moeder en dochter flatbrand Arnhem buiten levensgevaar
de TelegraafDe 36-jarige moeder en haar 8-jarige dochter die betrokken waren bij de fatale flatbrand in Arnhem zijn buiten levensgevaar. Ze liggen in zeer ernstige toestand in het ziekenhuis, meldt de Arnhemse politie op Facebook. De vader (39) van het gezin en zijn 4-jarige zoontje hebben het drama niet overleefd.
» de Telegraaf
donderdag 2 januari 2020, 09:41 uur
Politie: tieners nog vast na brand Gelderseplein
Omroep GelderlandDe twee tieners die zijn opgepakt voor de fatale flatbrand aan het Gelderseplein in Arnhem, zitten nog steeds vast. Dat meldt de politie. Rechercheurs gaan donderdag verder met het verhoor.
» Omroep Gelderland
donderdag 2 januari 2020, 09:35 uur
Jonge verdachten flatbrand zitten nog vast
PZCDe twee jongens van 12 en 13 jaar die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale flatbrand in Arnhem hebben de nacht in de cel doorgebracht. De politie gaat vandaag verder met hun verhoor, meldt het Openbaar Ministerie. Dat doet verder geen mededelingen, omdat de verdachten minderjarig zijn.
» PZC
donderdag 2 januari 2020, 09:35 uur
Jonge verdachten flatbrand zitten nog vast
de TelegraafDe twee jongens van 12 en 13 jaar die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale flatbrand in Arnhem hebben de nacht in de cel doorgebracht. De politie gaat donderdag verder met hun verhoor, meldt het Openbaar Ministerie. Dat doet verder geen mededelingen, omdat de verdachten minderjarig zijn.
» de Telegraaf
woensdag 1 januari 2020, 12:22 uur
Twee jongens (12 en 13 jaar) opgepakt voor fatale flatbrand in Arnhem
NU.nlTwee jongens (12 en 13 jaar) zijn opgepakt op verdenking van het afsteken van vuurwerk en brandstichting met dodelijke afloop in Arnhem, bevestigt de politie aan NU.nl na berichtgeving van de NOS.
» NU.nl
woensdag 1 januari 2020, 12:15 uur
Jongens van 12 en 13 jaar opgepakt voor dodelijke flatbrand Arnhem
Hart van NederlandDe politie heeft woensdag twee tieners gearresteerd voor de fatale flatbrand in Arnhem. Daarbij kwamen een vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De moeder en dochter van het gezin liggen gewond in het ziekenhuis.
» Hart van Nederland
woensdag 1 januari 2020, 12:10 uur
Tieners (12 en 13) opgepakt voor fatale flatbrand Arnhem
de TelegraafNa de dodelijke flatbrand in Arnhem zijn twee tieners gearresteerd. Dat meldt de politie. Het gaat om twee jongens van 12 en 13 jaar oud. Ze werden woensdagochtend uit de flat gehaald, waar afgelopen nacht de brand woedde.
» de Telegraaf
woensdag 1 januari 2020, 10:42 uur
'Fatale liftbrand Arnhem mogelijk veroorzaakt door vuurwerk'
Hart van NederlandDe fatale flatbrand in Arnhem is mogelijk veroorzaakt door vuurwerk dat in de hal van het gebouw kan zijn afgestoken. Dat meldt de politie, die de oorzaak van de brand onderzoekt.
» Hart van Nederland
woensdag 1 januari 2020, 10:37 uur
Fatale flatbrand mogelijk veroorzaakt door vuurwerk
MetroFatale flatbrand Arnhem is mogelijk ontstaan door vuurwerk dat is afgestoken. Een vader en zijn zoon overleefden de brand niet.
» Metro
dinsdag 31 december 2019, 23:41 uur
Veel vuurwerk, dichte mist en een fatale flatbrand: zo verliep oud en nieuw
Omroep Gelderland2020 is begonnen! Er werd in Gelderland geproost en veel vuurwerk afgestoken, maar tijdens de jaarwisseling vielen ook twee doden bij een flatbrand in Arnhem. Het gaat om een vader en zijn 4-jarig zoontje. Lees alles over oud en nieuw in Gelderland terug in ons liveblog.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Metro
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Arnhem

17 januari 22:17Arnhemse datadief (22) gearresteerd
17 januari 12:58Beschuit met muisjes in Burgers' Zoo: Er is een breedlipneushoorntje geboren
16 januari 16:35Groot onderzoek gestart naar flatbrand in Arnhem
15 januari 16:38Tolken en vertalers voeren actie voor rechtbank Arnhem: ‘Rechtsstaat komt in het geding’
15 januari 14:32Brute overvaller bindt juwelier vast
15 januari 12:18Openluchtmuseum sluit deur voor New Kids-friettent, maar initiatiefnemer geeft niet op
15 januari 08:44Woonlasten stijgen het meest in Apeldoorn
14 januari 12:38Weggebruikers negeren rode kruizen na ongeval A50
14 januari 11:43Man uit Boxmeer verdacht van fraude bij inzamelingsactie voor slachtoffers flatbrand Arnhem
14 januari 07:36Ochtendspits vol ongelukken op A12 tussen Arnhem en Utrecht loopt op zijn einde
13 januari 14:34'Meisje (9) uit Arnhem zwaargewond na val uit skilift in Winterberg'
10 januari 14:35Daar is hij dan: de sticker met waarschuwing voor de bocht in Arnhems ‘brokkentunnel’
10 januari 10:49Fietswiel breekt af bij aanrijding Arnhem
9 januari 19:50’Naast rotjes heb je rot in samenleving’
9 januari 12:29Ouders negende slachtoffer Arnhemse zweminstructeur Matthew A. melden zich
8 januari 15:15Jonge overvallers T-Mobile Shop in Arnhem bedreigden personeel en roofden telefoons uit kluis
8 januari 14:57VIDEO: Brandstichting bij zonnestudio in Arnhem
8 januari 13:16Flinke verkeershinder na ongeval Willemstunnel
8 januari 07:07Coketaxi in opmars in Gelderland: drugs bestellen als een pizza
7 januari 19:30Hagenaar (20) opgepakt voor beroving in Arnhem
RSS.