menu
zoek

Nieuws Arnhem

Autobranden in onderzoek

donderdag 23 april 2020, 17:24 uur

In de nacht van woensdag op donderdag rond 00.55 uur gingen politie en brandweer na een melding van brand naar de Schutterstraat. Ter plaatse bleek dat er drie brandhaarden waren, twee op de Schutterstraat en één op de Rosendaalsestraat. Rond 01.45 uur kwam nog een autobrandmelding binnen in de wijk Presikhaaf.

Waar: IJssellaan in Arnhem

Toen politieagenten op de Schutterstraat aankwamen bleek er een matras in brand te staan, naast een afvalcontainer. Verderop in de straat brandde een papiercontainer die tegen een woning aan stond, die een agent met een poederblusser direct wist te blussen. Onderweg hadden de agenten al gezien dat er ook brand woedde op een parkeerplaats aan de Rosendaalsestraat; daar bleken twee auto’s in brand te staan. De brandweer heeft deze geblust, evenals de brandende matras.

Extra uitgebreid buurtonderzoek
De politie is direct een onderzoek gestart, heeft met enkele getuigen gesproken en meerdere personen gecontroleerd die zich in de omgeving ophielden. In alle gevallen van afgelopen nacht is er vermoeden van brandstichting en is inmiddels aangifte opgenomen. Agenten hebben in de betreffende straten buurtonderzoek gedaan, maar in het belang van naar boven halen van zoveel mogelijk bruikbare informatie en tips wordt in de wijdere omgeving via Burgernetmail een digitaal buurtonderzoek gedaan. Houd uw e-mail in de gaten, iedereen die is aangesloten op Burgernet krijgt dit op korte termijn toegestuurd.

Gevaarlijk
Al langer zijn er regelmatig autobranden in Arnhem. De branden vinden vooral plaats in woonwijken, wat de nodige gevaarzetting met zich mee kan brengen. Daar is de brand van afgelopen nacht aan de IJssellaan in Presikhaaf een duidelijk voorbeeld van. Een geparkeerde auto onder de appartementen werd in brand gestoken. De brandweer heeft de brand snel geblust, maar adviseerde de politie vanwege rookvorming die de flat inging, om over te gaan tot evacuatie. In totaal werden zo’n 40 woningen ontruimd. Na metingen door de brandweer konden de bewoners weer terug naar hun appartement. Niemand raakte gewond. De politie stelt verder onderzoek in naar de brandstichtingen. In het onderzoek wordt uiteraard ook gekeken naar de acht autobranden eerder deze week in Arnhem-Noord, in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april.

Hoe kun je helpen autobranden tegen te gaan?
De politie doet volop onderzoek wie verantwoordelijk is voor de diverse autobranden. Getuigen van de brandstichtingen afgelopen nacht die nog niet met politie hebben gesproken, worden verzocht om informatie door te geven aan de Districtsrecherche in Arnhem, via telefoonnummer 0900-8844. Dit geldt ook voor wie camerabeelden heeft; deze zijn te uploaden via onze site politie.nl. Wil je liever anoniem informatie doorgeven, dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Tot slot, wees alert op verdachte situaties, vooral bij auto’s. Bij spoed of heterdaad, bel 112. 2020179562+843+790+739 ^MJV

Brand in Arnhem
Getuigenoproep in Arnhem

» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 51.98510 / 5.89873 IJssellaan


donderdag 23 april 2020, 22:23 uur
Autobranden in Arnhem wederom aangestoken
Omroep GelderlandDe reeks autobranden van woensdagavond en -nacht in Arnhem zijn ook aangestoken. Dat vermoedt de brandweer.
» Omroep Gelderland
donderdag 23 april 2020, 09:06 uur
Arnhem opnieuw 'geplaagd' door meerdere autobranden, flat ontruimd
Hart van NederlandIn Arnhem zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie auto’s in vlammen opgegaan. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. Aan de IJssellaan moesten veertig appartementen worden ontruimd. Onder het wooncomplex stond een auto in brand, die vermoedelijk is aangestoken. Alle bewoners zijn inmiddels terug.
» Hart van Nederland
donderdag 23 april 2020, 08:08 uur
Opnieuw autobranden in Arnhem
NOSIn Arnhem stonden vannacht meerdere auto's in brand. En dat was niet voor het eerst.
» NOS
donderdag 23 april 2020, 07:52 uur
Arnhem opnieuw ’geplaagd’ door autobranden
de TelegraafIn Arnhem zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie auto’s in vlammen opgegaan. Dat meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Midden. Aan de IJssellaan moesten veertig appartementen worden ontruimd. Onder het wooncomplex stond een auto in brand, die vermoedelijk is aangestoken. Alle bewoners zijn inmiddels terug.
» de Telegraaf
donderdag 23 april 2020, 04:28 uur
Weer autobranden Arnhem, flat ontruimd
NOSIn Arnhem zijn gisteravond en vannacht opnieuw auto's uitgebrand. Een van de wagens stond geparkeerd onder een flat in het oosten van de stad. Volgens getuigen is het complex vannacht helemaal ontruimd.
» NOS
donderdag 23 april 2020, 03:47 uur
Flat ontruimd in nieuwe nacht met autobranden in Arnhem
Omroep GelderlandIn Arnhem zijn in de nacht van woensdag op donderdag opnieuw meerdere auto's in vlammen opgegaan. Eén auto stond geparkeerd onder een flat, die daardoor moest worden ontruimd.
» Omroep Gelderland
donderdag 23 april 2020, 03:01 uur
Nachtelijke autobranden teisteren Arnhem opnieuw, flat ontruimd
de GelderlanderARNHEM - Weer wordt Arnhem ‘s nachts geteisterd door autobranden. In de nacht van woensdag op donderdag is een flat ontruimd aan de IJssellaan, omdat er daaronder een auto in brand stond.
» de Gelderlander
donderdag 23 april 2020, 02:38 uur
Weer veel branden in Arnhem: ook flat ontruimd na autobrand
Gelre NieuwsARNHEM – In de nacht van woensdag op donderdag heeft een auto in brand gestaan onderaan een flat aan de IJssellaan in Arnhem. De flat was volledig ontruimd. De auto stond geparkeerd onder een flat op de kruising IJssellaan met de Grevelingen in Arnhem en is hier vermoedelijk in brand gestoken. Hierbij vatte de isolatie […]
» Gelre NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Arnhem

26 mei 18:34Duitser Letsch tekent voor twee jaar als trainer van Vitesse
26 mei 14:30Vrachtwagen met drugslab in beslag genomen bij Arnhem
26 mei 14:24Tbs met dwangverpleging voor schizofrene man die begeleidster Pluryn met aardappelschilmesje stak
26 mei 07:39Huurconflict Vitesse en GelreDome: Vraagtekens bij rol Oyf
23 mei 16:46Opnieuw flinke kop-staart botsing in Arnhem
23 mei 15:24Flink ongeval bij rand binnenstad Arnhem
23 mei 08:00Eropuit? Online kaart laat deze zomer zien waar het druk is
22 mei 12:00Flinke brand in grillroom in hartje Arnhem
22 mei 08:13Bezoekje aan gay chatroom loopt uit op ‘afdreiging’
21 mei 15:12Letsch moet Vitesse vleugels geven
20 mei 19:21Kippenboeren blij met uitspraak Chickfriend: 'Maar het blijft een open wond'
20 mei 07:13Aanhouding na twee branden in Arnhem-Zuid; alerte buurtbewoners voorkomen overslag naar woning
19 mei 16:14Afwijzing Vitesse bittere pil voor Sturing: ‘Ik was er helemaal klaar voor’
19 mei 15:36Auto met kogels doorboord, politie zoekt getuigen
19 mei 10:59Jerrycans met vermoedelijk drugsafval gedumpt bij Schaarsbergen
18 mei 07:15Man vindt vogelspin in bakje druiven
17 mei 09:54Bestuurder opgepakt na rit onder invloed
16 mei 21:31’Man gaat collectanten achterna met mes in Arnhem’
16 mei 20:09Lichaam gevonden in woning Arnhem
16 mei 11:26Supermarkt is 125 winkelwagentjes kwijt sinds coronacrisis
RSS.