menu
zoek

Nieuws Arnhem

Mannen opgepakt voor geweld bij in scene gezette tienerdate

maandag 19 oktober 2020, 16:11 uur

Zaterdagavond heeft de politie vijf mannen aangehouden in verband met gebruik van geweld tegen een man in Park Sonsbeek in Arnhem. De man had online met een meisje afgesproken. Toen hij met zijn auto in het park aankwam, werd hij klemgereden door een andere auto. Vervolgens werd het portier van de auto van de man opentrokken.

Uit verklaringen komt naar voren dat de vijf mannen op jacht waren naar mannen die met minderjarigen willen afspreken om seks, zogenoemde ‘pedojagers’. De man is, mogelijk door anderen, naar Arnhem gelokt door iemand die zich voordeed als meisje. Vervolgens zou er een oproep zijn geplaatst in een besloten Whatsappgroep om de man te ontmaskeren. Daaraan zouden de vijf gehoor hebben gegeven. Toen het portier werd opengetrokken stapte de man zelf uit. Er ontstond een worsteling, waarbij de man  verwondingen opliep aan zijn gezicht . Getuigen belden de politie, waardoor er in korte tijd agenten naar het park kwamen. Alle betrokkenen zijn aangehouden.

Geen eigen rechter
We zien over het algemeen dat burgers steeds vaker zelf actie ondernemen om daders op te sporen. En daar staan politie en OM positief tegenover als iedereen zich aan de regels houdt. We bewegen met de maatschappij mee waar het kan, maar burgers moeten zich wel houden aan de wet. Dat vergroot onze slagkracht en daarmee de veiligheid in heel Nederland. Eigen onderzoek doen bij je fietsendiefstal en de dief op heterdaad aanhouden en overdragen aan de politie, helpt enorm en levert een bijdrage aan meer veiligheid in de samenleving. Maar bij onderzoek naar online kindermisbruik door burgers ligt het een stuk ingewikkelder. We raden het burgers sterk af om zich voor te doen als minderjarige om potentiele groomers op te sporen. Het mag nooit de bedoeling zijn dat burgers voor eigen rechter spelen. Wanneer daarbij strafbare feiten worden gepleegd, zal de politie dit altijd onderzoeken.

Onderzoek naar verdachten
In dit geval worden de vijf mannen verdacht van openlijke geweldpleging. Ze verklaarden zelf dat het ging om een burgerarrest. De mannen zijn tussen de 19 en 36 jaar uit en komen uit de provincies Gelderland, Utrecht en Overijssel. Op basis van camerabeelden en verklaringen rijst echter niet het beeld dat het nodig was om geweld te gebruiken tegen de man, en daarom zijn de vijf ook aangehouden. Inmiddels is het onderzoek grotendeels afgerond en zijn de mannen heengezonden in afwachting van het vervolg van hun zaak. De man uit Gelderland die online een afspraakje had gemaakt is ook aangehouden op verdenking van grooming. Hij wordt er van verdacht dat hij een afspraak met een minderjarige wilde maken en daarbij mogelijk op seks uit was. Ook hij is heengezonden in afwachting van het vervolg van zijn zaak.

Ga naar de politie
Meld je bij de politie als je het vermoeden hebt dat iemand zich schuldig maakt aan misbruik van kinderen. De politie onderzoekt die vermoedens en grijpt direct in als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er een kind in gevaar is. Als er voldoende bewijs is kan iemand voor de rechter gebracht worden. (2020493843 sk)

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Arnhem

» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 51.98510 / 5.89873


maandag 19 oktober 2020, 20:06 uur
Nieuws gemist? Veel besmettingen in Nijmegen en Montferland | Pedojagers opgepakt in Arnhem
de GelderlanderIs het je vandaag niet gelukt al het nieuws te volgen? Geen probleem, De Gelderlander zet elke dag het belangrijkste nieuws van de dag op een rij. Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 19 oktober.
» de Gelderlander
maandag 19 oktober 2020, 18:05 uur
Pedojagers opgepakt voor geweld bij in scene gezette date met minderjarige
Gelre NieuwsARNHEM – Zaterdagavond heeft de politie vijf mannen aangehouden in verband met gebruik van geweld tegen een man in Park Sonsbeek in Arnhem. De man had online met een meisje afgesproken. Toen hij met zijn auto in het park aankwam, werd hij klemgereden door een andere auto. Vervolgens werd het portier van de auto van […]
» Gelre Nieuws
maandag 19 oktober 2020, 18:00 uur
Pedojager die achter Harrie D. aanzat met vier anderen in Arnhems Park Sonsbeek opgepakt
de GelderlanderARNHEM - Vijf pedojagers zijn afgelopen zaterdagavond opgepakt in het Arnhemse Park Sonsbeek. Het vijftal gebruikte daar geweld tegen een man, die dacht dat hij met een minderjarig meisje had afgesproken.
» de Gelderlander
maandag 19 oktober 2020, 18:00 uur
Vijf pedojagers en hun slachtoffer opgepakt in Arnhem
PZCVijf pedojagers zijn afgelopen zaterdagavond opgepakt in het Arnhemse Park Sonsbeek. Het vijftal gebruikte daar geweld tegen een man, die dacht dat hij met een minderjarig meisje had afgesproken.
» PZC
maandag 19 oktober 2020, 17:43 uur
Politie pakt vijf pedojagers op in hartje Arnhem
Omroep GelderlandDe politie heeft vijf 'pedojagers' aangehouden. Ze hadden geweld gebruikt tegen een man in Park Sonsbeek in Arnhem. Dit gebeurde zaterdag. De man was naar het park gelokt. De mannen zijn 19 tot 36 jaar en komen uit Gelderland, Utrecht en Overijssel.
» Omroep Gelderland
maandag 19 oktober 2020, 17:40 uur
'Pedojagers' gebruiken geweld bij in de val lokken man
Blik op NieuwsDe politie heeft afgelopen weekend vijf mannen aangehouden in verband met gebruik van geweld tegen een man in Park Sonsbeek in Arnhem. 'De man had zaterdagnacht online met een meisje afgesproken. Toen hij met zijn auto in het park aankwam, werd hij klemgereden door een andere auto.
» Blik op NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: PZC

Meer nieuws uit Arnhem

26 november 18:34Alle verdachten fatale mishandeling Arnhemmer onder voorwaarden vrijgelaten
26 november 13:00Dief gearresteerd op bouwplaats in Arnhem
26 november 10:25Marcouch wil raddraaiers Geitenkamp uit huis zetten: 'We gaan dit niet accepteren'
25 november 16:44Aantal arrestaties in Geitenkamp loopt op naar 24, meeste verdachten weer vrij
25 november 07:10Automobilist met te veel alcohol op crasht in Arnhem
24 november 17:45Man in Volvo XC60 gezocht vanwege mishandeling scholier
24 november 13:55Egel met pindakaas-massage verlost van lijmpoten
24 november 07:18Buurtbewoner blust brand bij entree flatgebouw in Arnhem
23 november 20:46Marcouch reageert op vuurwerkterreur Arnhem
23 november 18:18Opnieuw lichaam gevonden in Arnhem, politie is onderzoek gestart
23 november 17:41Arnhem/Amersfoort - Hennepkwekerij ontruimd in onderzoek naar schietpartij Arnhem
23 november 16:02Marcouch na rellen Geitenkamp: ‘Even niet piepen over missen van vuurwerk’
22 november 17:20Onderzoek naar mogelijke link tussen 3 doden in Arnhem en Amersfoort
22 november 13:43Gespecialiseerde rechercheteams zoeken verband tussen moordzaken in Arnhem en Amersfoort
22 november 09:54Onrustige avond in Urk: jongeren steken vuurwerk af
22 november 07:20Automobilist rijdt tegen wand Willemstunnel, auto komt omgedraaid tot stilstand
21 november 16:57'Verband tussen zwaargewonde in flat Arnhem en dode op straat'
21 november 16:21Inval in Arnhem was vanwege twee moordzaken
20 november 19:43Man overleden na schietpartij in hartje Arnhem
20 november 17:20Nijmegen en Arnhem willen vluchtelingen uit Moria opvangen
RSS.