menu
zoek

Nieuws Arnhem

Politie rolt drugsnetwerk op na maanden intensief onderzoek

vrijdag 30 oktober 2020, 09:21 uur

De politie heeft de afgelopen dagen na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Dit alles is in beslag genomen.

Foto ter illustratie. Drugscriminaliteit is de gemeente Arnhem en de politie al tijden een doorn in het oog. Het zorgt voor veel overlast in de wijken en voor een onveiligheidsgevoel. Daarom wordt het hard aangepakt. Onderdeel van de aanpak is dat meldingen die met drugscriminaliteit te maken hebben zeer serieus worden genomen. Anonieme meldingen waren voor de politie aanleiding voor een groot onderzoek in Arnhem en omgeving. Na een aantal maanden onderzoek werden maandag 26 oktober in Arnhem-Zuid twee mannen van 27 en 28 aangehouden. Zij worden verdacht van het dealen in drugs. Bij het doorzoeken van hun woningen troffen agenten in totaal meer dan 60.000 euro contant geld aan. Daarnaast zijn meerdere gsm’s, een auto en een bromfiets in beslag genomen. Op dezelfde dag vielen agenten een woning in Velp binnen. Daar werd een 44-jarige man aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het dealen in drugs. In zijn woning werden meerdere attributen gevonden waarmee drugs wordt gewogen, versneden en verpakt. Ook werden er een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Deze woning werd vermoedelijk gebruikt als locatie om drugs te versnijden.    

Nieuwe informatie leidt tot nog vier aanhoudingen
In hetzelfde onderzoek kreeg de politie informatie over een drugsdealers netwerk in Duiven en Zevenaar en omgeving. Dit leidde op 15 oktober tot de aanhouding van vier mannen van 22, 24, 23 en 28 jaar uit Veenendaal, Zevenaar en Arnhem. Op locaties in Tolkamer en Zevenaar verrichte de politie doorzoekingen. Daarbij ontdekten agenten een grote handelshoeveelheid cocaïne en 35.000 euro aan contact geld. Ook werden luxe goederen zoals sieraden en meerdere voertuigen in beslag genomen. De politie gaat verder met het onderzoek. Mogelijk leidt dit tot nieuwe doorzoekingen en aanhoudingen.

Afgepakt!
Op de in beslag genomen auto staat met grote letters ‘afgepakt’. Ook de andere in beslag genomen spullen en het geld worden bij een veroordeling van de verdachten afgepakt. Dat is niet voor niets. De politie en het Openbaar Ministerie willen zoveel mogelijk geld terughalen dat verdiend is met criminele activiteiten. Criminelen die hun status ontlenen aan snel verdiend geld en daarmee een aanzuigende werking hebben op bijvoorbeeld jongeren in hun omgeving, moeten hard worden aangepakt in hun portemonnee. De boodschap is duidelijk: misdaad mag niet lonen!  

Melden helpt echt
Ook in dit onderzoek blijkt weer hoe belangrijk het is dat mensen vermoedens van drugscriminaliteit melden bij de politie. Dat kan heel eenvoudig via 0900-8844. Wilt u anoniem melden? Dat is dan ook geen probleem. Dit kan via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Drugs in Arnhem
Georganiseerde criminaliteit in Arnhem
Ondermijning in Arnhem

» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 51.98510 / 5.89873


vrijdag 30 oktober 2020, 11:43 uur
Groot drugsnetwerk opgerold in Arnhem en omgeving
Gelre NieuwsARNHEM/ZEVENAAR/DUIVEN – De politie heeft de afgelopen dagen na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Dit alles is in beslag genomen.
» Gelre Nieuws
vrijdag 30 oktober 2020, 11:18 uur
Zeven arrestaties na oprollen drugsnetwerk Arnhem en omgeving
CrimesiteDe politie heeft deze week na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Met de arrestaties zegt de politie een drugsnetwerk te hebben opgerold met een grote afzetmarkt in Arnhem en omgeving.
» Crimesite
vrijdag 30 oktober 2020, 10:55 uur
Groot Arnhems drugsnetwerk opgerold: cash, auto’s en coke in beslag genomen
de GelderlanderARNHEM - De politie heeft in een intensief onderzoek naar drugshandel zeven mannen uit de omgeving van Arnhem aangehouden. Bij doorzoekingen vonden agenten harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen. Al deze spullen zijn in beslag genomen.
» de Gelderlander
vrijdag 30 oktober 2020, 10:47 uur
Drugsnetwerk opgerold, bijna 100.000 euro aan contant geld gevonden
Omroep GelderlandNa maanden onderzoek naar drugshandel heeft de politie de afgelopen periode zeven verdachten aangehouden. Hiermee denkt de politie een drugsnetwerk met een grote afzetmarkt in Arnhem en omgeving te hebben opgerold. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Arnhem

29 november 01:32Woning volledig in brand in Arnhem: één gewonde
28 november 18:01Doden en gewonden bij ongeluk op A325 tussen Arnhem en Nijmegen
24 november 19:48Voetgangster ernstig gewond na aanrijding met auto: weg dicht
24 november 10:02Illegale masseuses uit salons gehaald, controle trekt veel bekijks
23 november 08:13Familie Mount leeft in Engeland mee met Vitesse: ‘Mason zal Arnhem nooit vergeten’
21 november 23:20Branden in Arnhemse Geitenkamp, politie zoekt de daders
18 november 21:30Voormalig werknemer Rijkswaterstaat cel in voor valse facturen van 2,3 miljoen euro
17 november 15:27Klanten springen bovenop man met groot mes bij overval op Arnhemse supermarkt
14 november 07:13Weer nachtelijke autobrand in Arnhem, politie sluit brandstichting niet uit
14 november 06:57Politie valt woning binnen op de Geitenkamp in Arnhem
12 november 14:19Marcouch grijpt stevig in na onrustige nacht op de Geitenkamp: ‘We hebben de daders in beeld’
11 november 13:01Omstreden besluit: Gelderland staat handel in stikstofuitstoot van boerderijen tóch toe
10 november 08:13Uitkering van 182,42 euro per maand voor doodzieke vrouw is oneerlijk zegt rechter tegen UWV
9 november 19:066 jaar cel voor misbruik dochter toenmalige vriendin
7 november 21:58Vrouw ernstig gewond bij woningbrand Arnhem
7 november 09:13Nijpend personeelstekort bij ProRail: weer geen treinen tussen Arnhem, Rhenen en Utrecht
5 november 13:41Politie lost waarschuwingsschoten op de Geitenkamp Arnhem
4 november 12:00Vitesse naar zwalkend Tottenham Hotspur
3 november 11:52Twee auto's total loss door botsing in Arnhem
2 november 22:55ProRail lost roosterprobleem op, vandaag wel treinen tussen Utrecht en Arnhem
RSS.