menu
zoek

Nieuws Arnhem

Politie rolt drugsnetwerk op na maanden intensief onderzoek

vrijdag 30 oktober 2020, 09:21 uur

De politie heeft de afgelopen dagen na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Dit alles is in beslag genomen.

Foto ter illustratie. Drugscriminaliteit is de gemeente Arnhem en de politie al tijden een doorn in het oog. Het zorgt voor veel overlast in de wijken en voor een onveiligheidsgevoel. Daarom wordt het hard aangepakt. Onderdeel van de aanpak is dat meldingen die met drugscriminaliteit te maken hebben zeer serieus worden genomen. Anonieme meldingen waren voor de politie aanleiding voor een groot onderzoek in Arnhem en omgeving. Na een aantal maanden onderzoek werden maandag 26 oktober in Arnhem-Zuid twee mannen van 27 en 28 aangehouden. Zij worden verdacht van het dealen in drugs. Bij het doorzoeken van hun woningen troffen agenten in totaal meer dan 60.000 euro contant geld aan. Daarnaast zijn meerdere gsm’s, een auto en een bromfiets in beslag genomen. Op dezelfde dag vielen agenten een woning in Velp binnen. Daar werd een 44-jarige man aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het dealen in drugs. In zijn woning werden meerdere attributen gevonden waarmee drugs wordt gewogen, versneden en verpakt. Ook werden er een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Deze woning werd vermoedelijk gebruikt als locatie om drugs te versnijden.    

Nieuwe informatie leidt tot nog vier aanhoudingen
In hetzelfde onderzoek kreeg de politie informatie over een drugsdealers netwerk in Duiven en Zevenaar en omgeving. Dit leidde op 15 oktober tot de aanhouding van vier mannen van 22, 24, 23 en 28 jaar uit Veenendaal, Zevenaar en Arnhem. Op locaties in Tolkamer en Zevenaar verrichte de politie doorzoekingen. Daarbij ontdekten agenten een grote handelshoeveelheid cocaïne en 35.000 euro aan contact geld. Ook werden luxe goederen zoals sieraden en meerdere voertuigen in beslag genomen. De politie gaat verder met het onderzoek. Mogelijk leidt dit tot nieuwe doorzoekingen en aanhoudingen.

Afgepakt!
Op de in beslag genomen auto staat met grote letters ‘afgepakt’. Ook de andere in beslag genomen spullen en het geld worden bij een veroordeling van de verdachten afgepakt. Dat is niet voor niets. De politie en het Openbaar Ministerie willen zoveel mogelijk geld terughalen dat verdiend is met criminele activiteiten. Criminelen die hun status ontlenen aan snel verdiend geld en daarmee een aanzuigende werking hebben op bijvoorbeeld jongeren in hun omgeving, moeten hard worden aangepakt in hun portemonnee. De boodschap is duidelijk: misdaad mag niet lonen!  

Melden helpt echt
Ook in dit onderzoek blijkt weer hoe belangrijk het is dat mensen vermoedens van drugscriminaliteit melden bij de politie. Dat kan heel eenvoudig via 0900-8844. Wilt u anoniem melden? Dat is dan ook geen probleem. Dit kan via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Drugs in Arnhem
Georganiseerde criminaliteit in Arnhem
Ondermijning in Arnhem

» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 51.98510 / 5.89873


vrijdag 30 oktober 2020, 11:43 uur
Groot drugsnetwerk opgerold in Arnhem en omgeving
Gelre NieuwsARNHEM/ZEVENAAR/DUIVEN – De politie heeft de afgelopen dagen na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Dit alles is in beslag genomen.
» Gelre Nieuws
vrijdag 30 oktober 2020, 11:18 uur
Zeven arrestaties na oprollen drugsnetwerk Arnhem en omgeving
CrimesiteDe politie heeft deze week na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Met de arrestaties zegt de politie een drugsnetwerk te hebben opgerold met een grote afzetmarkt in Arnhem en omgeving.
» Crimesite
vrijdag 30 oktober 2020, 10:55 uur
Groot Arnhems drugsnetwerk opgerold: cash, auto’s en coke in beslag genomen
de GelderlanderARNHEM - De politie heeft in een intensief onderzoek naar drugshandel zeven mannen uit de omgeving van Arnhem aangehouden. Bij doorzoekingen vonden agenten harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen. Al deze spullen zijn in beslag genomen.
» de Gelderlander
vrijdag 30 oktober 2020, 10:47 uur
Drugsnetwerk opgerold, bijna 100.000 euro aan contant geld gevonden
Omroep GelderlandNa maanden onderzoek naar drugshandel heeft de politie de afgelopen periode zeven verdachten aangehouden. Hiermee denkt de politie een drugsnetwerk met een grote afzetmarkt in Arnhem en omgeving te hebben opgerold. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Arnhem

5 december 11:00Hoofdrol profvoetballer Guyon Philips in nieuwe clip Snelle, opa ontmoet eindelijk kleinzoon
4 december 18:53Spectaculair moment: zwevende vleugel van Museum Arnhem ziet het licht
4 december 07:21Bestelauto gaat in vlammen op in Arnhem: mogelijk brandstichting
3 december 17:31Marco Kroon: operatie aan hand als gevolg van arrestatie
3 december 17:14Fiets gestolen? Vermoedelijk staat deze hier tussen
3 december 15:39Vrijspraak voor stelen 100.000 euro uit pinautomaat Aalten en in scène zetten ontvoering
3 december 14:56Politie vindt nitraten in schuurtje naast woning met kinderen
2 december 23:12Bestelbus in brand gestoken onder viaduct A12 in Arnhem
1 december 10:30Beschuit met roze muisjes in Burgers' Zoo: leeuwin werpt drieling
29 november 20:49Brand in Arnhemse wijk Geitenkamp
28 november 15:03Incasso Cees: ‘Schietpartij in Amersfoort ging om wietkwekerij’
27 november 21:02Buurman vuurwerkwoning prijst Marcouch na acute sluiting
26 november 20:37Rechtbank schorst voorlopige hechtenis verdachte fatale mishandeling Arnhem
26 november 13:00Dief gearresteerd op bouwplaats in Arnhem
25 november 16:44Aantal arrestaties in Geitenkamp loopt op naar 24, meeste verdachten weer vrij
25 november 07:10Automobilist met te veel alcohol op crasht in Arnhem
24 november 17:45Man in Volvo XC60 gezocht vanwege mishandeling scholier
24 november 13:55Egel met pindakaas-massage verlost van lijmpoten
24 november 07:18Buurtbewoner blust brand bij entree flatgebouw in Arnhem
23 november 20:46Marcouch reageert op vuurwerkterreur Arnhem
RSS.