menu
zoek

Nieuws Arnhem

Politie houdt Arnhemmer aan in onderzoek naar verkoop en handel in zwaar, illegaal vuurwerk

donderdag 26 november 2020, 18:11 uur

Woensdagmiddag 25 november hebben agenten van Dienst Infrastructuur, van de Landelijke Eenheid een 31- jarige man aangehouden op verdenking van de verkoop en handel in zwaar, illegaal vuurwerk. Een al langer lopend onderzoek leidde uiteindelijk naar de verdachte. Later op de dag vonden agenten in de woning van de verdachte, in de wijk Geitenkamp, nog eens 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk.

Waar: Geitenkamp in Arnhem

De verdachte is aangehouden nadat agenten hem op het spoor kwamen bij een verkoop van illegaal vuurwerk. De verdachte bleek zo’n 6 kilo zwaar, illegaal vuurwerk op zak te hebben. Toen de verdachte doorhad dat hij in de gaten werd gehouden, probeerde hij nog te ontkomen, maar na een korte achtervolging wisten agenten van de Landelijke Eenheid de man alsnog aan te houden.

Illegaal vuurwerk in woning aangetroffen
Later op de middag zijn agenten van de Landelijke Eenheid, in samenwerking met agenten van basisteam Arnhem- Noord, naar de woning gegaan en hebben aldaar nog eens ruim 7 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het aangetroffen vuurwerk bestond onder andere uit Italiaanse bommen, een groot aantal stuks Cobra 3 en Cobra 6, nitraatbommen, screams, sinks en mortierbommen (shellvuurwerk, ook wel shelss genoemd). Het in beslag genomen vuurwerk zal worden vernietigd. Het onderzoek tegen de verdachte is in volle gang. 

Grote risico's
Al het aangetroffen vuurwerk is in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf overgebracht naar een aangewezen opslaglocatie, waar het zal worden vernietigd. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk brengt enorm grote en levensgevaarlijke risico’s met zich mee. Volstrekt onschuldige buurtbewoners kunnen daarvan het slachtoffer worden. De gevolgen zijn niet te overzien als opgeslagen vuurwerk in een woning per ongeluk ontploft. Daarom worden wijkbewoners ook opgeroepen om ieder vermoeden van illegaal vuurwerk te melden. Dat kan via 0900-8844, maar ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Aanpak
In samenwerking met de gemeente Arnhem en het Openbaar Ministerie maakt de politie zich hard tegen iedereen die illegaal vuurwerk zoals mortieren, cobra’s, nitraten en ander zwaar vuurwerk importeert, verhandelt, maakt of afsteekt. De gemeente Arnhem overweegt momenteel bestuurlijke maatregelen te treffen in deze casus. 

Melding maken helpt!
Wilt u in contact komen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) over de handel in illegaal vuurwerk? Bel dan met 0900- 8844 en dan kan u doorverwezen worden naar het team Criminele Inlichtingen. Ze stellen u enkele gerichte vragen en helpen u anoniem verder. Voor meer informatie over de regels omtrent vuurwerk en de gevaren ervan kijkt u op de speciale pagina van onze website: https://www.politie.nl/themas/vuurwerk.html

Milieu in Arnhem
Vuurwerk in Arnhem

» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: Geitenkamp


vrijdag 27 november 2020, 21:02 uur
Buurman vuurwerkwoning prijst Marcouch na acute sluiting
Omroep GelderlandBuurtbewoners van de wijk Geitenkamp in Arnhem zijn blij dat burgemeester Ahmed Marcouch vrijdag de woning sloot van de man die wordt verdacht van handel in en verkoop van zwaar en illegaal vuurwerk. "Hij is de enige burgemeester die een beetje actief is", zegt buurtbewoner Rein van de Worp. "Hij voegt de daad bij het woord."
» Omroep Gelderland
vrijdag 27 november 2020, 20:17 uur
Burgemeester Arnhem sluit woning Geitenkamp na vondst zwaar vuurwerk
NOSBurgemeester Marcouch van Arnhem heeft een woning in de wijk Geitenkamp laten sluiten. De bewoner wordt verdacht van handel in illegaal zwaar vuurwerk, meldt Omroep Gelderland.
» NOS
vrijdag 27 november 2020, 18:49 uur
Burgemeester Marcouch sluit woning in Geitenkamp om vuurwerk
Hart van NederlandBurgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft vrijdag een woning in Geitenkamp gesloten omdat de 31-jarige bewoner is betrapt op de handel in zwaar illegaal vuurwerk. In de wijk is het al dagen onrustig door met vuurwerk gooiende jongeren.
» Hart van Nederland
vrijdag 27 november 2020, 18:33 uur
Marcouch sluit woning in Geitenkamp na vondst zwaar illegaal vuurwerk
de TelegraafBurgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft een woning in de wijk Geitenkamp vrijdag gesloten omdat de 31-jarige bewoner is betrapt op de handel in zwaar illegaal vuurwerk. De man heeft volgens Marcouch zijn buurtbewoners in groot gevaar gebracht. „De gevolgen zijn niet te overzien als dergelijk opgeslagen vuurwerk in een woning per ongeluk ontploft”, aldus de Arnhemse burgemeester.
» de Telegraaf
vrijdag 27 november 2020, 18:01 uur
Woning in Geitenkamp op slot na vuurwerkhandel
Gelre NieuwsARNHEM – Op last van de burgemeester is in de Arnhemse wijk de Geitenkamp een woning gesloten. Reden van deze sluiting is het verhandelen van zwaar illegaal vuurwerk. Burgemeester Marcouch kondigde een aantal dagen geleden aan dat hij deze maatregel op wilde gaan leggen voor mensen die betrapt zouden worden op het handelen in vuurwerk.
» Gelre Nieuws
vrijdag 27 november 2020, 18:01 uur
Marcouch sluit woning na vondst zwaar vuurwerk
Omroep GelderlandBurgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft vrijdag een woning in de wijk Geitenkamp per direct gesloten. De bewoner wordt verdacht van de verkoop van en handel in zwaar, illegaal vuurwerk. Bij zijn aanhouding, een dag eerder, had de man 6 kilo zwaar vuurwerk bij zich. In zijn huis werd nog eens 7 kilo aangetroffen.
» Omroep Gelderland
donderdag 26 november 2020, 19:47 uur
Politie pakt man op in Arnhemse wijk Geitenkamp die illegaal vuurwerk verkocht
Hart van NederlandDe politie heeft woensdag in de onrustige wijk Geitenkamp in Arnhem een 31-jarige man aangehouden voor het bezit en verkoop van illegaal vuurwerk. De politie kwam de man op het spoor tijdens een al langer lopend onderzoek.
» Hart van Nederland
donderdag 26 november 2020, 19:23 uur
Handelaar (31) in zwaar illegaal vuurwerk opgepakt in Arnhem: kilo's cobra's en nitraten gevonden
de GelderlanderARNHEM - Een 31-jarige Arnhemmer uit de wijk Geitenkamp is woensdagmiddag opgepakt omdat hij vermoedelijk handelde in zwaar, illegaal vuurwerk. In de woning van de man vonden agenten 7 kilo aan nitraten, mortierbommen en ander vuurwerk.
» de Gelderlander
donderdag 26 november 2020, 10:25 uur
Marcouch wil raddraaiers Geitenkamp uit huis zetten: 'We gaan dit niet accepteren'
Hart van NederlandAls het aan burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ligt, worden raddraaiers in de wijk Geitenkamp uit huis gezet en wordt de door hun veroorzaakte schade op de daders verhaald. Dat zei hij in antwoord op vragen uit de Arnhemse gemeenteraad, naar aanleiding van de onrust in de wijk.
» Hart van Nederland
donderdag 26 november 2020, 08:13 uur
Marcouch: Ouders hitsen kinderen op met ’gooi vuurwerk naar die kutmongolen’
de TelegraafAls het aan Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem ligt worden de relschoppers in de wijk Geitenkamp uit huis gezet en wordt de door hun veroorzaakte schade op de daders verhaald. Volgens hem hitsen ouders kinderen op tegen de politie. „Gooi vuurwerk naar die kutmongolen,” heeft hij gehoord.
» de Telegraaf
donderdag 26 november 2020, 07:10 uur
Marcouch dreigt: huis Geitenkamp op slot bij vondst zwaar vuurwerk
de GelderlanderARNHEM - De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch zal niet nalaten woningen in de wijk Geitenkamp te sluiten als daar zwaar illegaal vuurwerk wordt aangetroffen.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: de Gelderlander
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Arnhem

25 januari 20:15Spermadonor K34 wil anoniem blijven, donorkind Maria eist identiteit bij rechter
25 januari 00:28[VIDEO] Aanhoudingen en bekeuringen vanwege overtreden avondklok
23 januari 16:10Alerte Arnhemse woonbootbewoner voorkomt dat buurman verdrinkt
21 januari 09:46Vrouw geschept op zebrapad en raakt gewond
21 januari 07:44Bomen vallen op auto’s en tegen gebouwen: Brandweer is druk met schade door storm in de regio
20 januari 19:09Drie verdachten vrijgesproken van afpersen fruitbedrijf Hedel
20 januari 14:39Minister moet stikstofuitstoot doorgetrokken A15 beter motiveren
19 januari 19:00Eeuwenoude bomen bij Arnhemse villa illegaal gekapt, gemeente doet aangifte
19 januari 18:02Jarenlang seksuele intimidatie en pesten bij Toneelgroep Oostpool
19 januari 16:00Rapport rekent af met theaterdirecteuren: ‘Veel mensen beschadigd’
18 januari 13:11Auto brandt uit in Arnhem-Zuid: buurt baalt van incidenten
18 januari 12:05Man uit Arnhem steekt bekende neer en wordt opgepakt
15 januari 11:42Kickbokskampioen Robin van Roosmalen geopereerd na ernstig ongeluk A2: ‘Bedankt voor alle steun’
14 januari 20:58Nieuws gemist? Lotte (14) dood door misdrijf; Marcouch blijft Arnhem trouw
13 januari 18:54Vrouw probeert over snelweg naar Arnhem te fietsen
12 januari 09:08Brandweer druk met brandende auto
11 januari 13:41Automobilist gewond bij ongeval A12 – A50 bij Arnhem
9 januari 18:58Marcouch over ferm ingrijpen bunkerfeest: ‘Noodzakelijk vanwege grote gezondheidsrisico’s’
8 januari 22:10Gewapende man neemt de benen na verkeersruzie op de A50
8 januari 16:00Twee mannen gezocht na woningoverval in centrum Arnhem
RSS.