menu
zoek

Nieuws Arnhem

Vier aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar hennep- en stekkenteelt

dinsdag 7 december 2021, 13:35 uur

De politie hield woensdag 1 december vier verdachten in Arnhem aan op verdenking van voorbereidingshandelingen voor professionele en bedrijfsmatige hennepteelt. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Het gaat om een 54- jarige man, een 55- jarige man, een 29- jarige man en een 40- jarige man uit Arnhem. Agenten doorzochten 1 december twee panden, waaronder een bedrijfspand en een bedrijfsloods in Arnhem. Bij deze doorzoeking zijn goederen aangetroffen die een relatie hebben tot de professionele en bedrijfsmatige hennepteelt. Daarnaast zijn twee auto’s en een geldbedrag in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden, maar blijven verdachten in het onderzoek.  Langdurig onderzoek Gedurende zeven maanden hebben diverse afdelingen zich ingezet voor dit onderzoek. Vanaf mei 2021 is de districtsrecherche Gelderland- Midden een onderzoek gestart. In samenwerking met de DRIO, Afdeling Verdovende Middelen, Digitale- en financiële recherche, ODR, gemeente Arnhem, het Openbaar Ministerie Oost-Nederland en basisteam Arnhem-Noord zijn zij deze verdachten op het spoor gekomen. Na uitvoerig onderzoek werd duidelijk dat er in de desbetreffende bedrijfspanden voorbereidend werk werd gedaan voor het opzetten van hennepkwekerijen.  Onderzoek gaat door Het onderzoek naar deze verdachten en hun betrokkenheid bij het faciliteren van professionele hennepteelt is met de aanhoudingen nog niet afgerond. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.  Gevaar hennepkwekerij Met de verkoop van goederen voor professionele en bedrijfsmatige hennepteelt wordt een bijdrage geleverd aan het opzetten van illegale hennepkwekerijen. Deze hennepkwekerijen kunnen een gevaar vormen voor hun omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.  U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel en/of lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Samenwerking oprollen hennepkwekerijen De politie werkt bij het oprollen van hennepkwekerijen onder meer samen met gemeenten, woningstichtingen en energieleveranciers. Wilt u hierbij helpen? Bel de politie op 0900-8844 als u vermoedt dat er een hennepkwekerij bij u in de buurt zit of heeft u het vermoeden dat er iets niet klopt bij dat ene bedrijfspand bij u om de hoek?. Neem altijd direct contact op met de politie. Blijft u liever anoniem dat kunt ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 2020132849^SvD


» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 52.00114 / 5.89259


dinsdag 7 december 2021, 17:57 uur
Politie houdt vier Arnhemmers aan die mogelijk hennepteelt voorbereiden
de GelderlanderARNHEM - De politie heeft vorige week vier Arnhemmers aangehouden die verdacht worden van het voorbereiden van hennepteelt. Agenten konden de mannen aanhouden na langdurig vooronderzoek.
» de Gelderlander
dinsdag 7 december 2021, 14:11 uur
Vier aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar hennep- en stekkenteelt
Gelre NieuwsARNHEM – De politie hield woensdag 1 december vier verdachten in Arnhem aan op verdenking van voorbereidingshandelingen voor professionele en bedrijfsmatige hennepteelt. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. Dat maakt de politie dinsdag 7 december bekend.
» Gelre NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Arnhem

17 augustus 16:28Gekantelde camper veroorzaakt fileleed bij Arnhem
17 augustus 15:54Remkes bekritiseert supermarkten: ’Zij nemen geen verantwoordelijkheid’
16 augustus 06:35Monsterklus A50 extra zwaar door hitte: 'We moeten nog 14 kilometer asfalteren'
11 augustus 18:00Atleet Olaf traint tussen leguanen en kaaimannen in Burgers' Bush
6 augustus 12:43Eerste files rond Arnhem door afsluiting A50
4 augustus 07:33Politiemacht en ambulances naar Arnhem voor ‘schietpartij met gewonden’; melding blijkt vals
3 augustus 13:13Snelweg van Arnhem naar Apeldoorn gaat 16 dagen dicht: ‘Nog nooit meegemaakt’
1 augustus 10:17Man met nepwapen uit trein gehaald in Arnhem
29 juli 10:27Politie pikt zes Syrische vluchtelingen in holst van de nacht op van de snelweg A50
28 juli 12:40Wegpiraat (20) blijft in de cel: ‘Ik heb heel erg spijt’
27 juli 18:00Hoe Lady Gaga een nieuwe deuk schopt in het toch al gebutste imago van GelreDome
22 juli 18:56Tot ruim vijf jaar cel in hoger beroep voor Arnhemse wietbazen
22 juli 12:14Gewonde bij mishandeling op John Frostbrug, politie zoekt duo op scooter
21 juli 08:52A50 tussen Arnhem en Apeldoorn ruim twee weken dicht; vertraging zeker een half uur
15 juli 14:45‘Boodschappenjongen’ aanslagen fruithandel is vrij, OM eiste nog 15 jaar cel
13 juli 08:00Lady Gaga naar GelreDome: 454 euro voor een overnachting in ‘stad zonder hotels’
9 juli 14:31Video | Politie arresteert halfnaakte verdachte na overval in Arnhem
4 juli 14:30Kinderporno en harddrugs gevonden bij huisarts, verdachte moet vrezen voor beroepsverbod
2 juli 16:25Patrick Vroegh op weg van Vitesse naar RKC
1 juli 08:43Verdachte van inbraak springt uit rijdende politieauto
RSS.