menu
zoek

Nieuws Arnhem

Vier aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar hennep- en stekkenteelt

dinsdag 7 december 2021, 13:35 uur

De politie hield woensdag 1 december vier verdachten in Arnhem aan op verdenking van voorbereidingshandelingen voor professionele en bedrijfsmatige hennepteelt. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Het gaat om een 54- jarige man, een 55- jarige man, een 29- jarige man en een 40- jarige man uit Arnhem. Agenten doorzochten 1 december twee panden, waaronder een bedrijfspand en een bedrijfsloods in Arnhem. Bij deze doorzoeking zijn goederen aangetroffen die een relatie hebben tot de professionele en bedrijfsmatige hennepteelt. Daarnaast zijn twee auto’s en een geldbedrag in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden, maar blijven verdachten in het onderzoek.  Langdurig onderzoek Gedurende zeven maanden hebben diverse afdelingen zich ingezet voor dit onderzoek. Vanaf mei 2021 is de districtsrecherche Gelderland- Midden een onderzoek gestart. In samenwerking met de DRIO, Afdeling Verdovende Middelen, Digitale- en financiële recherche, ODR, gemeente Arnhem, het Openbaar Ministerie Oost-Nederland en basisteam Arnhem-Noord zijn zij deze verdachten op het spoor gekomen. Na uitvoerig onderzoek werd duidelijk dat er in de desbetreffende bedrijfspanden voorbereidend werk werd gedaan voor het opzetten van hennepkwekerijen.  Onderzoek gaat door Het onderzoek naar deze verdachten en hun betrokkenheid bij het faciliteren van professionele hennepteelt is met de aanhoudingen nog niet afgerond. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.  Gevaar hennepkwekerij Met de verkoop van goederen voor professionele en bedrijfsmatige hennepteelt wordt een bijdrage geleverd aan het opzetten van illegale hennepkwekerijen. Deze hennepkwekerijen kunnen een gevaar vormen voor hun omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.  U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel en/of lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Samenwerking oprollen hennepkwekerijen De politie werkt bij het oprollen van hennepkwekerijen onder meer samen met gemeenten, woningstichtingen en energieleveranciers. Wilt u hierbij helpen? Bel de politie op 0900-8844 als u vermoedt dat er een hennepkwekerij bij u in de buurt zit of heeft u het vermoeden dat er iets niet klopt bij dat ene bedrijfspand bij u om de hoek?. Neem altijd direct contact op met de politie. Blijft u liever anoniem dat kunt ook een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 2020132849^SvD


» Politie.nl


Kaart nieuws Arnhem. Locatie nieuws: 52.00114 / 5.89259


dinsdag 7 december 2021, 17:57 uur
Politie houdt vier Arnhemmers aan die mogelijk hennepteelt voorbereiden
de GelderlanderARNHEM - De politie heeft vorige week vier Arnhemmers aangehouden die verdacht worden van het voorbereiden van hennepteelt. Agenten konden de mannen aanhouden na langdurig vooronderzoek.
» de Gelderlander
dinsdag 7 december 2021, 14:11 uur
Vier aanhoudingen in grootschalig onderzoek naar hennep- en stekkenteelt
Gelre NieuwsARNHEM – De politie hield woensdag 1 december vier verdachten in Arnhem aan op verdenking van voorbereidingshandelingen voor professionele en bedrijfsmatige hennepteelt. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. Dat maakt de politie dinsdag 7 december bekend.
» Gelre NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Arnhem

26 januari 19:03Nu al de tegels van Marco Borsato verwijderen, gaat te ver
26 januari 08:43Automobilist rijdt tegen pijlwagen
25 januari 16:37Corona zit Snollebollekes dwars: uitverkochte shows in GelreDome van de kalender gehaald
23 januari 08:26LIVE | Politie stuit op illegaal feest in bosgebied in Arnhem
21 januari 18:28Bewoner is hond uitlaten als brand uitbreekt bij chalet in Arnhem: woning onbewoonbaar
20 januari 01:55Meerdere gewonden bij ernstig ongeval op beruchte kruising Arnhem
19 januari 21:26Doorzoekingen in Arnhemse smartshops
17 januari 22:10Tent in Arnhems natuurgebied brandt af, bewoners zijn bang
16 januari 21:52Meerdere schuurtjes gaan in vlammen op in Arnhem
15 januari 10:00Feyenoord kan bij zege afstand nemen van Vitesse
12 januari 20:55Auto verliest aanhanger met auto’s op A50
11 januari 08:06Arnhemse flat twee jaar na fatale nieuwjaarsnacht opgeschrikt door autobrand onder galerij
8 januari 14:48Corona in PI Arnhem, quarantaine voor 230 gevangenen
5 januari 07:00Ergernis om folder met vergelijking tussen coronaregels en Tweede Wereldoorlog in Arnhem
3 januari 18:34Auto volledig verwoest door brand op A50 tussen Arnhem en Apeldoorn, lange file in de avondspits
3 januari 15:56Politie krijgt melding van inbraak en treft hennepkwekerij aan in Arnhem
3 januari 07:17Auto raakt van de A12 en belandt op de kop in de berm
1 januari 22:57Bestelbus brandt uit in Arnhemse wijk Geitenkamp, brandweer voorkomt dat schuur ook vlam vat
1 januari 14:154,5 jaar cel voor witwassen 19,5 miljoen euro van Belastingdienst
1 januari 12:25Man (36) in Arnhem opgepakt voor schietpartij op straat
RSS.