menu
zoek

Nieuws Assen

Zuidoost-Drenthe - Politie onderzoekt incidenten door mogelijke ‘pedojagers’

vrijdag 20 november 2020, 15:18 uur

De politie Zuidoost-Drenthe onderzoekt verschillende incidenten van bedreiging, vernieling en mishandeling waarbij mogelijk ‘pedojagers’ betrokken zijn. De afgelopen maanden vonden negen incidenten plaats in de gemeente Emmen en één in de gemeente Assen. De politie vermoedt dat het hier om ‘pedojagers’ gaat en roept het op deze manier voor eigen rechter spelen een halt toe.

Bedreiging, vernieling en mishandeling Bij de incidenten die sinds augustus in de gemeenten Emmen en Assen plaatsvonden en waar mogelijke ‘pedojagers’ bij betrokken waren is sprake geweest van bedreiging, vernieling en mishandeling. In veel gevallen vond voorafgaand aan een dergelijk incident online contact plaats tussen een volwassen man en een (minderjarig) persoon waarmee een ontmoeting werd afgesproken. Op de afgesproken locatie troffen de mannen echter niet de persoon met wie ze afgesproken hadden, maar een of meerdere personen met heel andere bedoelingen. De mannen werden opgewacht en belaagd. Een van de incidenten in de gemeente Emmen betrof een mishandeling waarbij een man door meerdere personen belaagd werd. Daarbij werd ook een autoruit vernield. De man gaf aan dat hij online met een vrouw had afgesproken. In de gemeente Assen vond ook een incident plaats waarbij de auto van een man werd vernield. Er werd een deuk in zijn auto getrapt. Nadat hij online met een jongen had afgesproken elkaar te ontmoeten wachtte de man in zijn auto op een locatie in de gemeente Assen. Op een gegeven moment kwamen er twee mannen naar hem toe gelopen. De man vertrouwde het niet, reed weg en vervolgens werd er een deuk in zijn auto getrapt. Speel niet voor eigen rechter De politie raadt het burgers sterk af om zich online voor te doen als minderjarige met als doel potentiële groomers op te sporen. In de praktijk blijkt dit vaak tot eigenrichting te leiden, een situatie waarin personen voor eigen rechter spelen. Zodra mensen het heft in eigen hand nemen, op ‘pedojacht’ gaan en daarbij strafbare feiten zoals mishandelingen of vernielingen plegen, wordt een grens overschreden en zal de politie daar onderzoek naar doen. De voorbeelden van ‘pedojagen’ in de gemeenten Emmen en Assen zijn kenmerkend voor de incidenten die de politie in Drenthe in onderzoek heeft. Jurgen Veninga, teamchef politie Zuid-Oost Drenthe: “Het is een zorgelijk fenomeen dat de politie kostbare tijd kost. We willen die tijd en energie natuurlijk liever volledig gebruiken voor de opsporing en de aanpak van kindermisbruik of andere ernstige feiten.” Meld vermoedens van misbruik Maar wat kun je dan wél doen? Geef een serieus vermoeden van grooming, misbruik of andere strafbare feiten altijd door aan de politie. De politie onderzoekt die vermoedens en grijpt direct in als dat nodig is. Politie en OM baseren het onderzoek op feitelijk bewijs. Als burgers voor eigen rechter spelen kan dit de zaak zelfs schaden. Hebt u informatie over zaken die u niet vertrouwt, neem dan contact op met de politie. Op basis van die informatie kan de politie onderzoek doen en – mits er daadwerkelijk bewijs is of een ernstig vermoeden van een zedendelict – verdachten aanhouden. Deel uw informatie via 0900-8844 of bij spoed 112. Wie anoniem wil blijven belt met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


» Politie.nl
vrijdag 20 november 2020, 16:11 uur
Politie Drenthe onderzoekt zeker tien incidenten met vermoedelijke pedojagers
de TelegraafDe politie Zuidoost-Drenthe onderzoekt zeker tien incidenten van bedreiging, vernieling en mishandeling waarbij mogelijk ’pedojagers’ betrokken zijn. De afgelopen maanden vonden negen incidenten plaats in de gemeente Emmen en één in de gemeente Assen.
» de Telegraaf
vrijdag 20 november 2020, 16:08 uur
Politie Drenthe onderzoekt incidenten vermoedelijke 'pedojagers'
Hart van NederlandDe politie Zuidoost-Drenthe onderzoekt zeker tien incidenten van bedreiging, vernieling en mishandeling waarbij mogelijk ‘pedojagers’ betrokken zijn. De afgelopen maanden vonden negen incidenten plaats in de gemeente Emmen en één in de gemeente Assen.
» Hart van Nederland
vrijdag 20 november 2020, 16:05 uur
'Pedojagers' actief in Emmen en Assen, tien mogelijke gevallen
RTV DrenthePedojagers zijn de afgelopen maanden in Drenthe mogelijk betrokken geweest bij tien incidenten. Volgens de politie Zuidoost-Drenthe was er sprake van mishandeling, vernieling en bedreiging.
» RTV Drenthe
vrijdag 20 november 2020, 15:57 uur
Politie is klaar met 'pedojagers' die mannen opwachten en belagen
PZCDe politie onderzoekt verschillende incidenten van bedreiging, vernieling en mishandeling waarbij mogelijk ‘pedojagers’ betrokken zijn. De afgelopen maanden vonden negen incidenten plaats in de gemeente Emmen en één in de gemeente Assen. De politie vermoedt dat het hier om ‘pedojagers’ gaat en roept het op deze manier voor eigen rechter spelen een halt toe.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Assen

22 januari 17:28Ongeval in Assen, bestelbusje op zijn kant
22 januari 11:45Twee militairen gewond na explosie vuilniszak kazerne Assen
22 januari 09:15Bevrijdingsfestival Drenthe gaat door met aangepast programma (en het liefst met livemuziek)
21 januari 14:09Dierenparade Noordshow verlaat Assen voor Hardenberg
19 januari 21:57Gewonde na botsing pal voor ziekenhuis Assen
17 januari 11:17Meerdere ongelukken en slippartijen in het land vanwege gladheid en sneeuw
15 januari 16:55DTM komt in september naar Assen
14 januari 10:54Man stichtte brand in shoarmazaak omdat hij geen bier meer kreeg
14 januari 08:43Fietser gewond na verkeersongeval
11 januari 06:51Wekdienst van 11/1: Ministers praten over lockdown • Uitspraak zaak-Sharleyne (8)
7 januari 22:59Politie rijdt band lek op 'bewust neergelegde' spijkermat
7 januari 21:55Brandweer vist sieraden uit de Hoofdvaart, politie zoekt eigenaar
7 januari 17:27Rondvaartboot De Fluisteraar is terug in Assen
7 januari 07:00Herenboeren Assen krijgt boete voor scheuren van grasland
5 januari 23:47Tynaarlo neemt tijdelijk GAE-aandelen Assen over
3 januari 17:58Autobrand in Assen en Papenvoort
2 januari 17:02Schuur basisschool Assen beklad met anti-overheidleus
1 januari 22:47Auto brandt uit op carpoolplaats in Assen
31 december 10:58Maandag opent testcentrum bij TT Circuit Assen
31 december 09:49Deur uit woning geblazen door vuurwerkbom in Assen
RSS.