menu
zoek

Nieuws Assen

Verdachte aangehouden in onderzoek naar overleden vrouw in dakkoffer

vrijdag 11 februari 2022, 14:14 uur

De politie heeft vanmorgen een 52-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw die maandag in een dakkoffer in het water van het Oranjekanaal bij Orvelte werd aangetroffen. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om een vrouw van 37 jaar uit Hongarije.

De familie van het slachtoffer is door de recherche op de hoogte gebracht. De vermissing van de vrouw werd in februari 2021 bij de politie gemeld. Zij verbleef tot dat moment al enkele jaren in Drenthe en woonde onder meer in Assen en Emmen. De recherche heeft sindsdien uitgebreid onderzoek gedaan naar haar vermissing. Dat onderzoek richt zich vanaf het begin op verschillende scenario’s, waaronder het scenario waarin zij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Dat onderzoek was nog volop gaande, toen haar lichaam afgelopen maandag in Orvelte werd aangetroffen. Team Grootschalige Opsporing Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek en daaruit zijn aanwijzingen naar voren gekomen die hebben geleid tot de aanhouding van deze verdachte. Het onderzoek gaat verder en moet uitwijzen of en op welke manier hij betrokken is bij de dood van de 37-jarige vrouw. Daartoe wordt onder meer uitgebreid gesproken met de aangehouden verdachte en zullen er verschillende zoekingen op diverse plekken zijn. De verdachte zit in beperkingen. Ook zal het onderzoek zich verder richten op de omstandigheden waaronder en de wijze waarop de vrouw om het leven is gekomen. Het TGO doet er alles aan om de nabestaanden van het slachtoffer meer duidelijkheid te kunnen geven. Onderzoek gaat door De afgelopen dagen hebben veel mensen met ons meegedacht en informatie met ons gedeeld, onder andere over de dakkoffer. Ontzettend bedankt daarvoor, uw informatie kan van groot belang zijn. Heeft u informatie die u nog niet met ons heeft gedeeld, neem dan alstublieft contact met ons op. Dat kan door te bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070. Wilt u dat liever anoniem doen? Bel dan 0800-7000.


» Politie.nl
zaterdag 12 februari 2022, 13:43 uur
Verdachte aangehouden in onderzoek naar vrouw in dakkoffer
CrimesiteDe politie heeft vrijdagmorgen een 52-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een vrouw die maandag in een dakkoffer in het water van het Oranjekanaal bij Orvelte werd aangetroffen. De politie zegt dat inmiddels uit onderzoek is gebleken dat het het stoffelijk overschot dat in de koffer is gevonden […] Het bericht Verdachte aangehouden in onderzoek naar vrouw in dakkoffer verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
vrijdag 11 februari 2022, 18:06 uur
Overleden persoon in dakkoffer is 37-jarige Hongaarse, man aangehouden
NU.nlDe overleden persoon die begin deze week werd gevonden in een dakkoffer in het water van het Oranjekanaal nabij het Drentse dorp Orvelte, is volgens de politie hoogstwaarschijnlijk een vrouw van 37 jaar uit Hongarije. Dat meldt de politie Drenthe vrijdag. Een 52-jarige man uit Assen is vrijdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.
» NU.nl
vrijdag 11 februari 2022, 17:22 uur
Overleden persoon die in dakkoffer in water werd gedumpt blijkt vrouw (37) uit Hongarije
de StentorDe overleden persoon die begin deze week werd gevonden in een dakkoffer in het water van het Oranjekanaal nabij het Drentse dorp Orvelte, is een vrouw van 37 jaar uit Hongarije. Dat meldt de politie. Een 52-jarige man uit Assen is vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw.
» de Stentor
vrijdag 11 februari 2022, 16:46 uur
Verdachte aangehouden in onderzoek naar dode vrouw in dakkoffer
Blik op NieuwsDe politie heeft vrijdagmorgen een 52-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw die maandag in een dakkoffer in het water van het Oranjekanaal bij Orvelte werd aangetroffen. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om een vrouw van 37 jaar uit Hongarije.
» Blik op Nieuws
vrijdag 11 februari 2022, 16:41 uur
Verdachte aangehouden voor vrouw in dakkoffer in Assen
de TelegraafDe politie heeft vrijdagmorgen in zijn woning een 52-jarige man uit Assen opgepakt, nadat afgelopen week een dode persoon in een dakkoffer werd aangetroffen in het Drentse Oranjekanaal. Het werd vrijdag ook bekend dat het ging om een overleden vrouw, hoogstwaarschijnlijk een 37-jarige vrouw uit Hongarije. Zij was sinds februari 2021 vermist.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Assen

25 juni 08:00Jurgen van den Goorbergh verrast door motorraceprestaties van zoon Zonta
18 juni 09:37Brandweer blust brand bij garagebox
14 juni 13:39Klusjesman Ruinerwolds gezin moet drie jaar de cel in: ‘B. was de onmisbare schakel’
5 juni 22:25Treinverkeer tussen Meppel en Assen plat door kapotte kabels: gaat tot 12.00 uur duren
3 juni 10:07Auto slaat over de kop na botsing in Assen
27 mei 08:07Brandweer blust brand in woning
12 mei 09:04Truck met pech bij Zwolle en ongeval bij Assen oorzaak fileleed op snelweg A28
5 mei 18:11Hardlopers uit Kloosterveen brengen bevrijdingsvuur naar Assen: 'Eer om te doen'
28 april 15:44Eis: 8 jaar cel en tbs voor misbruik kinderen
28 april 08:08Enorme rookontwikkeling bij brand in restaurant
24 april 12:08Ook sprintrace WK Superbikes Assen prooi voor Jonathan Rea
21 april 16:38Michael van der Mark gaat van start tijdens WK Superbikes in Assen
20 april 15:55Mannen aangehouden voor bankhelpdeskfraude
13 april 13:32Zus Ralf Meinema: 'We rusten niet tot ook de anderen gepakt zijn'
2 april 10:00Brandweer kan scooter niet meer redden
28 maart 11:48Miljonair Rick (29) is ’getraumatiseerd’ na crash met Lamborghini: ’Mooiste auto kwijt’
21 maart 17:34Goederentrein lekt gevaarlijke stof ter hoogte van Haren: geen treinen tussen Groningen en Assen
5 maart 18:01Ernstige aanrijding in Assen, twee kinderen gewond waarvan één ernstig
3 maart 16:33‘Ruinerwoldvader’ eist schadevergoeding van 50.400 euro
26 februari 10:17Gewonde bij steekincident in Assen
RSS.