menu
zoek

Nieuws Balkbrug

Dodelijk slachtoffer steekpartij tbs-kliniek Balkbrug groeide op in Beilen

dinsdag 8 november 2022, 11:42 uur

Twee andere medewerkers van de kliniek raakten gewond. De dader is een patiënt bij de kliniek.

» RTV Drenthedinsdag 8 november 2022, 11:24 uur
Patiënt Veldzicht die medewerkster doodstak had vrijwel zeker psychose
RTV OostEr zijn zeer sterke aanwijzingen dat de patiënt van de kliniek Veldzicht in Balkbrug, die afgelopen weekeinde een medewerkster doodstak en twee anderen verwondde, op dat moment in een psychose verkeerde. Dat hebben bronnen tegenover RTV Oost verklaard. De twee gewonde vrouwelijke sociotherapeutes zijn ontslagen uit het ziekenhuis en weer thuis.
» RTV Oost
dinsdag 8 november 2022, 08:58 uur
Minister Weerwind van Rechtsbescherming kondigt onderzoek aan naar steekincident in Balkbrug
RTV OostMinister Franc Weerwind van Rechtsbescherming meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat nader onderzoek zal worden gedaan naar het steekincident in het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug. Daar stak een patiënt afgelopen zaterdag een medewerkster dood, verwondde twee andere werknemers en beroofde vervolgens zichzelf van het leven.
» RTV Oost
maandag 7 november 2022, 21:32 uur
Gewonden steekpartij kliniek Balkbrug weer thuis; OM laat onderzoek doen naar toedracht
RTV OostHet Openbaar Ministerie laat een strafrechtelijk onderzoek doen naar de steekpartij in de kliniek Veldzicht in Balkbrug. Daarbij kwam zaterdag een medewerker om het leven. Bij de steekpartij raakten ook twee medewerkers gewond. Beide gewonden waren maandagavond inmiddels weer thuis. De dader beroofde zich na het incident van het leven.
» RTV Oost
maandag 7 november 2022, 14:58 uur
Openbaar Ministerie onderzoekt dodelijke steekpartij in psychiatrische kliniek Balkbrug
de StentorHet Openbaar Ministerie doet strafrechtelijk onderzoek naar het dodelijke steekincident in tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. Daar stak een patiënt van de kliniek een medewerker dood en verwondde hij twee anderen. De patiënt pleegde daarna zelfmoord.
» de Stentor
maandag 7 november 2022, 13:55 uur
Openbaar Ministerie laat onderzoek doen naar fatale steekpartij kliniek Balkbrug
RTV OostHet Openbaar Ministerie laat een strafrechtelijk onderzoek doen naar de steekpartij in de kliniek Veldzicht in Balkbrug. Daarbij kwam zaterdag een medewerker om het leven. Bij de steekpartij raakten ook twee medewerkers gewond. Beide gewonden zijn inmiddels weer thuis. De dader pleegde na het incident zelfmoord.
» RTV Oost
maandag 7 november 2022, 13:33 uur
Strafrechtelijk onderzoek naar dodelijke steekpartij tbs-kliniek
de TelegraafHet Openbaar Ministerie doet strafrechtelijk onderzoek naar het dodelijke steekincident in tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug, waar afgelopen zaterdag een patiënt van de kliniek een medewerker doodstak en twee anderen verwondde. De patiënt pleegde daarna zelfmoord. Ook de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Inspectie Justitie en Veiligheid doen onderzoek.
» de Telegraaf
maandag 7 november 2022, 12:16 uur
OM start onderzoek naar dodelijk steekincident in tbs-kliniek Balkbrug
NU.nlHet Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek gestart naar het dodelijke steekincident in tbs-kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug. Een patiënt bracht daar zaterdag een medewerker om het leven en verwondde twee anderen. Hij maakte daarna een einde aan zijn leven.
» NU.nl
maandag 7 november 2022, 11:12 uur
NU'91: "Geweld tegen zorgmedewerkers neemt toe"
RTV OostZorgmedewerkers hebben steeds vaker te maken met geweld op de werkvloer. Dat zegt beroepsorganisatie NU'91 in een reactie op de dodelijke steekpartij in de psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug.
» RTV Oost
maandag 7 november 2022, 11:03 uur
Beroepsorganisatie reageert geschokt op geweldsincident in psychiatrische kliniek
de TelegraafBeroepsorganisatie NU’91 heeft geschokt gereageerd op het geweldsincident in de psychiatrische kliniek Veldzicht. In de psychiatrische kliniek in Balkbrug is zaterdag een werkneemster doodgestoken en zijn twee collega’s van haar gewond geraakt.
» de Telegraaf
zondag 6 november 2022, 21:05 uur
’Patiënt kliniek Veldzicht was volledig gefixeerd op zijn slachtoffers’
de TelegraafHet moest een keer gigantisch misgaan. Medewerkers en oud-medewerkers van de psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug waar zaterdag een patiënt als een razende instak op medewerkers, spreken van een ’snelkookpan’.
» de Telegraaf
zondag 6 november 2022, 17:33 uur
Zorgen en vragen bij vakbond FNV over dodelijke steekpartij in Veldzicht
RTV OostWat is er exact gebeurd binnen de muren van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug dat heeft geleid tot het geweldsincident, gisteren in de kliniek? FNV-bestuurder Yntse Koenen wil dat weten. Hij maakt zich bovendien ernstig zorgen over wat de gebeurtenissen doen met de mensen die er werken. Een medewerker van Veldzicht kwam gisteren door messteken om het leven, twee anderen raakten gewond.
» RTV Oost
zondag 6 november 2022, 16:53 uur
Eén gewonde medewerker na drama in psychiatri­sche kliniek Balkbrug weer naar huis
PZCEén van de medewerkers die gewond raakte bij een steekincident in tbs-kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug is weer naar huis. Dat bevestigt een woordvoerster van de Dienst Justitiële Instellingen (DJI). Gisteren stak een patiënt van de kliniek een medewerker dood en verwondde hij twee anderen.
» PZC
zondag 6 november 2022, 16:47 uur
Eén gewonde medewerker steekincident psychiatrisch centrum Veldzicht Balkbrug weer naar huis
Dagblad van het NoordenEén van de medewerkers die gewond raakte bij een steekincident in tbs-kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug is weer naar huis.
» Dagblad van het Noorden
zondag 6 november 2022, 14:38 uur
Eén gewonde medewerker van Veldzicht weer thuis, instelling neemt vooralsnog geen extra maatregelen
RTV OostDe Dienst Justitiële Instellingen (DJI) neemt vooralsnog geen extra maatregelen naar aanleiding van de steekpartij, gisteren in het psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug. Dat zegt een woordvoerder van de DJI. Gisteren stak een patiënt van de instelling drie medewerkers neer en pleegde daarna zelfmoord.
» RTV Oost
zondag 6 november 2022, 13:15 uur
Vragen bij vakbond FNV over dodelijke steekpartij tbs-kliniek
Dagblad van het NoordenVakbond FNV heeft veel vragen over de dodelijke steekpartij in tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug. Het incident komt volgens FNV-bestuurder Yntse Koenen (Overheid) niet alleen als schok voor de medewerkers van de Overijsselse kliniek zelf, maar voor alle medewerkers van gevangenissen en andere justitiële inrichtingen.
» Dagblad van het Noorden
zondag 6 november 2022, 08:47 uur
Dodelijk drama in tbs-kliniek Balkbrug heeft grote impact: ‘We zijn allemaal in enorme shock’
de StentorHet dodelijke steekincident in de tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug is voor medewerkers niet te bevatten. ,,We zijn allemaal in enorme shock. Zoiets hebben we nooit eerder meegemaakt”, vertelt directeur Hanny van Geffen. Een patiënt stak gistermiddag een medewerker dood, verwondde twee andere personeelsleden en pleegde daarna zelfmoord.
» de Stentor
zondag 6 november 2022, 07:53 uur
Twee doden: drama in tbs-inrichting
CrimesiteIn het psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) is zaterdagmiddag bij een steekincident een medewerker overleden. De patiënt die hem neerstak heeft zelfmoord gepleegd. Twee andere medewerkers raakten gewond en zijn behandeld in een ziekenhuis.
» Crimesite
zaterdag 5 november 2022, 21:47 uur
Directeur Veldzicht: "Steekpartij heeft enorme impact op medewerkers en patiënten"
RTV OostWoede, schrik, teleurstelling en verdriet. Met die emoties kampen medewerkers en patiënten van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug. Dat heeft Hanny van Geffen, algemeen directeur van de kliniek, gezegd in een reactie op het drama dat zich vanmiddag heeft afgespeeld.
» RTV Oost
zaterdag 5 november 2022, 19:23 uur
Video | Hulpdiensten arriveren bij kliniek na dodelijke steekpartij
NU.nlMeerdere hulpdiensten arriveerden zaterdagmiddag bij psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug. Een medewerker van het centrum is bij een steekincident overleden. De patiënt die betrokken was bij het incident heeft zelfmoord gepleegd.
» NU.nl
zaterdag 5 november 2022, 18:29 uur
Twee doden en twee gewonden na steekpartij in psychiatrische kliniek in Balkbrug
NU.nlIn een Overijsselse psychiatrische kliniek zijn zaterdag twee doden gevallen na een steekpartij. Een medewerker van de kliniek is daarbij om het leven gekomen. De dader heeft zichzelf vervolgens ook van het leven beroofd.
» NU.nl
zaterdag 5 november 2022, 18:00 uur
Twee doden en twee gewonden na steekpartij in tbs-kliniek in Balkbrug
NU.nlIn een Overijsselse tbs-kliniek zijn zaterdag twee doden gevallen na een steekpartij. Een medewerker van de kliniek is daarbij om het leven gekomen. De dader heeft zichzelf vervolgens ook van het leven beroofd.
» NU.nl
zaterdag 5 november 2022, 17:57 uur
Medewerker en patiënt van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug overlijden na steekincident
Leeuwarder CourantIn de tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) heeft een patiënt een medewerker doodgestoken. Daarna pleegde de patiënt zelfmoord, aldus de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).
» Leeuwarder Courant
zaterdag 5 november 2022, 17:57 uur
Twee doden bij psychiatrische kliniek Veldzicht
Blik op NieuwsBij de psychiatrische kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug zijn zondagmiddag twee personen om het leven gekomen. Dit maakte de Dienst Justitiële Instellingen (DJI) bekend.
» Blik op Nieuws
zaterdag 5 november 2022, 17:41 uur
Twee doden en twee gewonden bij steekpartij psychiatrische kliniek in Balkbrug
de TelegraafBij een steekpartij in de psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug is zaterdag een werkneemster doodgestoken en zijn twee collega’s van haar gewondgeraakt. De dader heeft zichzelf ook van het leven beroofd.
» de Telegraaf
zaterdag 5 november 2022, 17:40 uur
Medewerker psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug overleden bij steekpartij
RTV OostBij een steekpartij in psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug is vanmiddag een medewerker van die instelling om het leven gekomen. Twee andere medewerkers raakten gewond. Ook de dader is overleden. Dat meldt de Dienst Justitiële Instellingen (DJI) in een verklaring.
» RTV Oost
zaterdag 5 november 2022, 17:40 uur
Medewerker en patiënt van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug overlijden na steekincident
Dagblad van het NoordenEen medewerker van het centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug is zaterdagmiddag overleden als gevolg van een ernstig steekincident met een mes. De dader, een patiënt, beroofde zichzelf van het leven.
» Dagblad van het Noorden
zaterdag 5 november 2022, 16:04 uur
Steekpartij in tbs-kliniek in Balkbrug: ’Mogelijk ook brand’
de TelegraafBij tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) is zaterdag een steekincident geweest. Mogelijk is er ook sprake van brand, zegt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het is niet bekend of er gewonden of doden zijn gevallen.
» de Telegraaf
zaterdag 5 november 2022, 15:50 uur
Medewerker overleden na steekpartij in tbs-kliniek Balkbrug
RTV DrentheWat de oorzaak is van de steekpartij is nog onbekend. Volgens de woordvoerder van de DJI zijn er meerdere hulpverleners bij de tbs-kliniek aanwezig.
» RTV Drenthe
zaterdag 5 november 2022, 15:46 uur
Drama in psychiatri­sche kliniek in Balkbrug: patiënt steekt medewerker dood en pleegt zelfmoord
BN DeStemEen medewerker van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) is vanmiddag bij een steekincident overleden. De patiënt die betrokken was bij het incident heeft zelfmoord gepleegd.
» BN DeStem
zaterdag 5 november 2022, 15:46 uur
Drama in psychiatri­sche kliniek in Balkbrug: patiënt steekt medewerker dood en pleegt zelfmoord
Brabants DagbladEen medewerker van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) is vanmiddag bij een steekincident overleden. De patiënt die betrokken was bij het incident heeft zelfmoord gepleegd.
» Brabants Dagblad
zaterdag 5 november 2022, 15:46 uur
Drama in psychiatri­sche kliniek: patiënt steekt medewerker dood en pleegt zelfmoord
de GelderlanderEen medewerker van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) is vanmiddag bij een steekincident overleden. De patiënt die betrokken was bij het incident heeft zelfmoord gepleegd. Twee andere medewerkers zijn gewond geraakt en zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
» de Gelderlander
zaterdag 5 november 2022, 14:56 uur
Drama in psychiatri­sche kliniek in Balkbrug: patiënt steekt medewerker dood en pleegt zelfmoord
de StentorEen medewerker van psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug is vanmiddag doodgestoken door een patiënt. De man die de medewerker doodde, heeft daarna zelfmoord gepleegd.
» de Stentor
zaterdag 5 november 2022, 13:25 uur
"Ernstig incident" in psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug
RTV OostIn psychiatrisch centrum Veldzicht in Balkbrug is vanmiddag een persoon neergestoken. Volgens een woordvoerder van de Dienst Justitiële Instellingen gaat het om een 'ernstig incident'. Meer wil de woordvoerder nog niet kwijt over wat er gebeurd is. Er zijn zwarte schermen geplaatst op het terrein.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: RTV Oost
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Oost
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: RTV Oost
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Balkbrug

21 april 16:42Jongen (17) uit Balkbrug ernstig gewond bij botsing tegen boom
26 oktober 17:19Straf voor brandstichting en bedreiging in kliniek Veldzicht in Balkbrug: ‘Ik maak jullie af’
19 oktober 15:43Foutengala rond moordende asielzoeker: onderbezetting en gebrek aan kennis blijken dodelijk
24 september 17:33Onderzoeken psychiatrische kliniek Veldzicht sneller afgerond
12 september 15:07Patiënt kliniek Veldzicht sticht brand in eigen kamer en raakt gewond
22 augustus 08:44Traumahelikopter ingezet nadat auto op boom botst in Balkbrug: bestuurder gewond naar ziekenhuis
23 maart 10:32Asielzoeker die Veldzicht-therapeute in Balkbrug doodstak, bracht eerder al twee mensen om leven
2 februari 18:11Rechtszaak over wantoestanden christelijk opvanghuis krijgt ineens verrassende wending
1 februari 07:04Automobilist schiet rechtdoor over rotonde in Balkbrug en dat is al de tweede keer in een week
24 november 10:56Patiënt die kliniekmedewerker Balkbrug doodstak was moordverdachte in Nigeria
9 november 19:49Doodgestoken vrouw bij drama in Balkbrug was moeder van drie voetbalspelertjes: Zwolse club in rouw
8 november 11:42Dodelijk slachtoffer steekpartij tbs-kliniek Balkbrug groeide op in Beilen
9 augustus 06:26Deze wijnboer uit Balkbrug is blij met de hitte: ‘Lopen anderhalve week voor’
7 april 18:19Vetgemest hondje Vlekkie ontsnapt aan euthanasie: 2500 euro in één dag ingezameld voor operatie
7 januari 13:39Patiënte sticht brand in kamer CTP Veldzicht
26 november 18:50N377 tussen Balkbrug en Dedemsvaart weer vrij, gaslek gedicht
24 oktober 11:45Politie en EOD op de been voor granaat in afvalcontainer in Balkbrug
28 september 17:44Snoeiharde vuistslag op oog heeft grote gevolgen voor René uit Balkbrug, dader krijgt taakstraf
6 mei 18:45Christelijk opvanghuis Balkbrug onder vuur: onderzoek naar slechte huisvesting en fraude
17 april 19:58Trailers in Balkbrug gaan in vlammen op, rook van veraf te zien
RSS.