menu
zoek

Nieuws Beekbergen

Facebook delen

Mannen en meisje aangehouden na achtervolging gestolen auto

vrijdag 18 augustus 2017, 13:11 uur

Donderdagavond 17 augustus heeft de politie een gestolen auto achtervolgd, waarin ook een vermist minderjarig meisje zou zitten. De achtervolging eindigde in een bosgebied in Beekbergen. De vier inzittenden, twee Duitse mannen van 25 jaar oud, een 18-jarige Duitser en een 14-jarig Duits meisje, zijn aangehouden.


Waar: Wipselbergweg in Beekbergen

Rond 19.45 uur kreeg de politie een melding dat de auto door een ANPR-scanner (kentekenscanner) was gesignaleerd. De auto bleek afgelopen weekend gestolen te zijn in Duitsland. Ook kwam er via het kenteken informatie binnen dat er mogelijk een Duits minderjarig meisje in deze auto zou kunnen zitten, die onlangs als vermist was opgegeven door de (Duitse) instelling waar ze woont.

Achtervolging
Na de ANPR-hit kreeg de politie de auto al snel in het vizier op de A1, richting Deventer. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie en verhoogde zijn snelheid. Hij nam de afslag A50 richting Arnhem, om vervolgens bij de Arnhemseweg de snelweg weer te verlaten. De auto reed in de bebouwde kom van Apeldoorn op de Laan van Malkenschoten op enig moment recht op een politieauto af die de weg blokkeerde, maar de bestuurder reed om de politieauto heen en ging vervolgens een stukje spookrijdend de Kayersdijk op. De achtervolging ging verder via de Hansengraaf en Lieren richting Beekbergen. Tijdens de achtervolging heeft de politie op momenten dat dat veilig kon de vluchtende auto licht aangetikt, in een poging de auto tot stoppen te dwingen en het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder te doen stoppen. Dit had helaas niet het gewenste effect. Via de Loenenseweg reed de bestuurder uiteindelijk naar de Wipselbergweg, waar de bestuurder een bospad inreed en op een zandvlakte uitkwam. In het zand kwam de auto tot stilstand. Vlak voor de zandvlakte, in het bos, zijn vanuit de eerste politieauto die achter de gestolen auto reed enkele waarschuwingsschoten gelost om de auto tot stoppen te manen. Toen de bestuurder zich vastreed in het zand en ook nog aanstalten maakte om te voet verder te vluchten, zijn opnieuw waarschuwingsschoten gelost door een agent, waarna de bestuurder zich overgaf en aangehouden kon worden. Ook de andere drie inzittenden van de gestolen auto werden aangehouden. Drie politieauto’s bleken door de achtervolging (lichte) schade te hebben opgelopen. De gestolen auto is afgesleept.

Onderzoek
De vier inzittenden zijn meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek en verhoor. De drie mannen zijn in Apeldoorn in verzekering gesteld, het 14-jarige meisje wordt vandaag teruggebracht naar de instelling waar zij woont. Het politieonderzoek wordt overgedragen aan de Duitse politie.   2017383745

Diefstal/Heling in Beekbergen

» Politie.nl
Kaart nieuws Beekbergen. Locatie nieuws: 52.21116 / 5.96992 Wipselbergweg


vrijdag 18 augustus 2017, 14:40 uur
Vermist meisje na achtervolging in auto gevonden
Omroep GelderlandIn de auto die de politie donderdagavond na een achtervolging tot stoppen dwong in een bos bij Beekbergen, is een 14-jarig Duits meisje aangetroffen. Het meisje werd onlangs als vermist opgegeven door de Duitse instelling waar ze woont.
» Omroep Gelderland
vrijdag 18 augustus 2017, 13:57 uur
Vermist Duits meisje (14) in gestolen auto bij achtervolging Beekbergen
de StentorIn de gestolen auto die de politie donderdagavond heeft achtervolgd, zou een vermist minderjarig meisje zitten. De achtervolging werd op de A1 ingezet en eindigde in een bosgebied in Beekbergen. Twee Duitse mannen van 25, een 18-jarige Duitser en een 14-jarig Duits meisje zijn aangehouden. 
» de Stentor
donderdag 17 augustus 2017, 21:57 uur
Achtervolging op de A50 bij Beekbergen, vier personen aangehouden
de StentorDe politie heeft vanavond rond half negen een achtervolging ingezet op de A50 nadat zij een gestolen auto uit Duitsland signaleerden. Het voertuig is door de politie stopgezet bij de Wipselbergweg. Vier inzittenden werden aangehouden.
» de Stentor
donderdag 17 augustus 2017, 21:35 uur
Achtervolging eindigt in bos; politie lost waarschuwingsschoten
Omroep GelderlandDe politie heeft in een bos in Beekbergen een gestolen auto gestopt na een achtervolging. De vier inzittenden zijn aangehouden. Bij de achtervolging zijn een aantal politieauto's beschadigd geraakt. Ook heeft de politie bij de aanhouding waarschuwingsschoten gelost.
» Omroep GelderlandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland

Meer nieuws uit Beekbergen

23 september 07:21Rijbaan op A50 weer vrij na ongeluk, file bij Apeldoorn lost op
17 september 16:24Inbreker met bebloede handen op heterdaad betrapt
13 september 09:27Motorrijder maakt enorme smak tegen verkeersbord op A50
7 september 09:51Auto haalt scherpe bocht van A50 bij Beekbergen niet en belandt in heideveld
6 september 11:08Bewoonster opgesloten bij overval op villa
29 augustus 06:38Busje kantelt op splitsing A1/A50: tien bestuurders negeren rood kruis en krijgen bon
23 augustus 13:31Aanhouding voor brand bij Leger des Heils Beekbergen
19 juli 09:55Brandweer rukt uit voor verkeerde chemicaliën-mix bij zwembad hotel Beekbergen
12 juni 16:45Man aangehouden voor neersteken taxichauffeur in Beekbergen
9 juni 12:29Oude Opels botsen tijdens toertocht
9 juni 09:36Taxichauffeur neergestoken in Beekbergen, dader neemt de benen
8 mei 23:24Gewonden bij frontale aanrijding in Beekbergen
29 december 20:48Vrouw raakt gewond bij woningoverval Beekbergen
27 december 18:02Celstraf voor groenteboer uit Beekbergen die illegaal vuurwerk ‘in kerstpakketten wilde doen’
13 december 18:25Forse eis voor twee mannen in handel illegaal vuurwerk
6 december 18:30VIDEO: Ravage op A1 na botsing bestelbus en vrachtwagen
13 november 16:30Vrachtwagen met vee gekanteld op A1: tien varkens dood
25 september 18:40Vertraging op A50 bij Beekbergen door bergingswerk
26 augustus 10:05Zwaargewonde bij steekpartij Beekbergen, vier Roemenen aangehouden
16 april 12:45Overleden motorrijder werd onwel voor val in Beekbergen
RSS.