menu
zoek

Nieuws Bergeijk

Grote politieactie in drugsonderzoek: meerdere arrestaties

dinsdag 9 november 2021, 08:28 uur

Onder regie van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant is vanmorgen een grote politieactie van start gegaan, waarbij honderden agenten uit Nederland en België zijn betrokken. De actie houdt verband met een omvangrijk onderzoek naar een criminele organisatie, die zich binnen en buiten Nederland bezighield met de productie van synthetische drugs, zoals amfetamine. Er zijn tot nu toe zes arrestaties verricht.

Vanmorgen rond 05.00 uur viel de politie op groot aantal plekken binnen op adressen in o.a. Bergeijk, Utrecht, Pelt (B), Eindhoven en Neerpelt (B). Ze worden verdacht van de productie van en handel in synthetische drugs en deelname aan een criminele organisatie. De verdachten zijn tussen de 20 en 34 jaar oud. Hoofdverdachte in de zaak is een 32-jarige man uit Bergeijk. Hij zou een leidende rol hebben gehad en werd in Bergeijk aangehouden door een arrestatieteam. Doorzoekingen Na de aanhoudingen is begonnen met een uitgebreide doorzoeking van de woningen van de verdachten en andere plekken die voor het onderzoek relevant zijn. In totaal is een groot aantal locaties betreden. Er wordt gezocht naar geld en zaken die in verband kunnen worden gebracht met de productie of de handel van drugs. Een specialistische eenheid van de politie helpt bij de doorzoekingen. Er wordt onder meer gezocht naar verborgen ruimtes. Op dit moment zijn de doorzoekingen nog volop bezig. Een woonwagencentrum in Bergeijk is grotendeels afgesloten voor onderzoek. Gedurende de dag worden er ongeveer 250 agenten in Nederland ingezet en 25 in België. Aanleiding onderzoek De politie deed sinds mei 2020 onderzoek naar de organisatie, die betrokken zou zijn bij grootschalige productie van synthetische drugs. Het onderzoeksteam kreeg de beschikking over een groot aantal chatberichten van de berichtendiensten Encrochat, Sky-ECC en Anom, waaruit bleek van meerdere drugslabs in Nederland, Duitsland en België. In onder andere Tegelen, Ruppach (D), Kassel (D) en Lanaken (B) werden de afgelopen maanden labs ontmanteld. Deze acties zorgden voor extra bewijs in de zaak. Gedurende de onderzoeksperiode is er een intensieve samenwerking geweest met zowel de Belgische als de Duitse autoriteiten. ‘De politie tikt uiteindelijk op je schouder’ De chatberichten hebben in meerdere zaken al voor een doorbraak gezorgd en de politie en het Openbaar Ministerie verwachten nog meer resultaten te boeken in onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit: ‘Het is een enorme bron van informatie die ons veel inzichten geeft in de werkwijzen van criminele organisaties. Er komt een moment dat de politie op je schouder tikt’, laten politiechef Wilbert Paulissen en hoofdofficier van justitie Heleen Rutgers weten. Later vandaag wordt meer bekend gemaakt over de resultaten van de doorzoekingen en aanhoudingen. De verdachten zitten vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


» Politie.nl

Kaart nieuws Bergeijk. Locatie nieuws: 51.30249 / 5.32631


dinsdag 9 november 2021, 22:45 uur
Bende uit Bergeijk was ‘toonaangevende en grote speler in Brabants drugscircuit’
Brabants DagbladMet pillenlabs in België en Duitsland, die snel werden op- en afgebouwd, probeerde de dinsdag opgerolde groep uit Bergeijk onder de radar te blijven. Het tekent de strakke organisatie van de vermeende drugsbende, die ook gebruik maakte van versleutelde telefoons.
» Brabants Dagblad
dinsdag 9 november 2021, 14:43 uur
Grote politieactie tegen drugscriminelen afgerond, tien verdachten opgepakt
NU.nlBij de grootschalige politieactie tegen drugsorganisaties in Nederland en België zijn dinsdag tien personen opgepakt, meldt de politie. In totaal zijn 25 woningen binnengevallen in Bergeijk, Best, Waalre, Utrecht, Eindhoven, Schiedam, Helmond, Valkenswaard en het Belgische Pelt.
» NU.nl
dinsdag 9 november 2021, 09:12 uur
Meerdere arrestaties bij grote politie-actie tegen Brabantse drugsbende
CrimesiteBij een grote politie-actie in de regio Eindhoven zijn tot vanochtend vroeg zes arrestaties verricht. Hoofdverdachte zou de 32-jarige Stefan P. zijn die op een woonwagenkamp in Bergeijk woont.
» Crimesite
dinsdag 9 november 2021, 08:50 uur
Aanhoudingen bij grote politieactie tegen Nederlands-Belgische drugsbende
de GelderlanderBij een grote politieactie in een onderzoek naar een Nederlands-Belgische drugsbende zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere mensen aangehouden. De hoofdverdachte is een 32-jarige man uit Bergeijk. Hij werd om 05.00 uur van zijn bed gelicht door een arrestatieteam.
» de Gelderlander
dinsdag 9 november 2021, 08:26 uur
Meerdere aanhoudingen bij grote politieactie tegen Nederlands-Belgische drugsbende
BN DeStemBERGEIJK - Bij een grote politieactie in een onderzoek naar een Nederlands-Belgische drugsbende zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere mensen aangehouden. De hoofdverdachte is een 32-jarige man uit Bergeijk. Hij werd om 05.00 uur van zijn bed gelicht door een arrestatieteam.
» BN DeStem
dinsdag 9 november 2021, 08:04 uur
Politieactie tegen drugsbende: in totaal tien verdachten aangehouden
Omroep BrabantIn de omgeving van Eindhoven deed de politie dinsdagochtend vroeg meerdere invallen in een onderzoek naar een synthetische drugsbende. Er werd onder meer een inval gedaan in een huis op een woonwagenkamp in Bergeijk. De politie heeft in totaal tien verdachten aangehouden, zo laat ze dinsdagmiddag weten.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Bergeijk

16 juni 01:09Jeroen van Bergeijk wint prijs voor beste journalistieke boek met ‘Undercover aan het werk’
8 april 13:54Video | Veel schade doordat politieauto in Bergeijk tegen boom aan rijdt
29 februari 17:3692-jarige vrouw midden in de nacht overvallen in haar huis
27 februari 19:34Buspassagier aangereden als hij weg oversteekt, meters meegesleurd met auto
10 januari 20:57Grote brand bij houtloods in Bergeijk
19 oktober 18:41Vrouw raakt onwel en rijdt met auto tegen gevel van boerderij in Bergeijk
27 september 18:23Dodelijk ongeluk in Eersel: motorrijder (54) uit Bergeijk overleden
29 augustus 12:35Elektrische auto ramt gevel van restaurant, veel schade aan pand en wagen
13 juli 16:02Elf jaar celstraf voor “Prins van de Eindhovense onderwereld”
10 juli 21:54Auto gelanceerd via vangrail op N69 bij Valkenswaard: vermoedelijk lachgas gebruikt
24 mei 21:44“Prins van de onderwereld” mag van justitie 13 jaar naar binnen
15 mei 15:57Harry P., ‘prins van de Eindhovense onderwereld’, vraagt vriendin ten huwelijk in de rechtszaal
2 maart 06:58Man komt met hand bekneld te zitten in vuilniswagen tijdens containers ophalen
7 februari 15:16Carnavalsoptocht Bergeijk afgelast: 12 van de 15 deelnemers haken af
18 september 17:53Etienne Bax opnieuw wereldkampioen zijspancross
9 november 22:45Bende uit Bergeijk was ‘toonaangevende en grote speler in Brabants drugscircuit’
16 oktober 16:29Etienne Bax slaat toe in openingsmanche GP zijspancross in Oss
23 september 06:15Barre winter dreigt voor rondzwervende Victor en zijn 9 honden: ‘Overal weggejaagd, ik ben op’
12 juli 16:01Topdrukte op NL’se campings: ‘Vertrouw het buitenland niet’
18 juni 15:57Wietplant kostte Robin zijn huis en zijn baan; ‘Het enige wat ik nog wil is weg uit Nederland’
RSS.