menu
zoek

Nieuws Berkhout

Controle helpt

vrijdag 20 januari 2017, 11:13 uur

De politie is de afgelopen dagen heel actief geweest op het Westeinde in Berkhout. Drie dagen op rij vond er een verlichtingscontrole plaats. En met resultaat.

Waar: Westeinde in Berkhout

Afgelopen woensdag werd er nog alleen maar gewaarschuwd. Mensen die geen licht op hun fiets voerden, of waarvan de verlichting kapot was, werden aangesproken met het dringende advies om de verlichting aan te zetten of te repareren. De donderdag werd er al geschreven voor overtreders. In totaal schreef de politie twintig bekeuringen uit. Vanmorgen bleek de boodschap van de politie duidelijk te zijn overgekomen. Er passeerden maar liefst honderdtwintig fietsers. En iedereen bleek goede verlichting te hebben. De komende tijd gaat de politie nog regelmatig op fietsverlichting controleren op het Westeinde en andere plaatsen.

Laat je zien, fiets verlicht
Goede verlichting vergroot de veiligheid van fietsers. Zeker met regenachtig weer of sneeuw vermindert het zicht van automobilisten en onverlichte fietsers kunnen dan gemakkelijk in gevaarlijke situaties belanden. Zorg daarom voor goede reflectiematerialen en voor goed werkende verlichting.  De regels voor verlichting zijn na te lezen op www.ikwiljezien.nl Regels voor vaste fietsverlichting wit of geel licht voor, rood licht achter; de lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen; de lampen mogen niet knipperen. Regels voor losse lampjes op een fiets wit of geel licht voor, rood licht achter; losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam. Dus niet op hoofd, armen of benen; losse lampjes mogen wel aan kleding of tas maar losse lampjes moeten goed zichtbaar zijn. Er mag dus niets voor of overheen hangen; losse lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen, ze mogen niet knipperen en niet teveel bewegen.

Verkeer in Berkhout

» Politie.nl


Kaart nieuws Berkhout. Locatie nieuws: 52.64044 / 4.99852 Westeinde


vrijdag 20 januari 2017, 12:01 uur
Fietslichtcontrole heeft positief effect in Berkhout
Noordhollands DagbladBERKHOUT - De politie heeft de afgelopen dagen op het Westeinde in Berkhout actief gecontroleerd op fietsverlichting. De politie is tevreden met het resultaat.
» Noordhollands DagbladMeer nieuws uit Berkhout

24 juni 14:24Lab voor methamfetamine in Noord-Holland
10 maart 10:28Jonge fietsster zwaargewond na aanrijding met lijnbus in Berkhout
8 augustus 16:30Olympisch ticket voor zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout
14 mei 15:52Brons voor Afrodite Zegers en Lobke Berkhout op EK zeilen
1 januari 14:24Buurman afgebrande boerderij geschokt: "Die hele boerderij stond in brand"
24 juni 09:47Automobilist overleden na zware aanrijding
9 maart 12:43Vies en nat duo heeft gestolen accu’s in auto
20 januari 12:01Fietslichtcontrole heeft positief effect in Berkhout
RSS.