menu
zoek

Nieuws Berkhout

Noord-Holland - Aanhouding in onderzoek dood Sjaak Groot

woensdag 3 november 2021, 14:50 uur

De recherche heeft dinsdagavond rond middernacht in Alkmaar een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 72-jarige man uit Berkhout, die op 14 juni 2021 in zijn woning aan het Oosteinde door geweld om het leven kwam. De aangehouden man, een 27-jarige Alkmaarder, wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de woningoverval. Zijn betrokkenheid bij deze zaak wordt verder onderzocht.

Op 2 november werd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak en een oproep gedaan voor nieuwe getuigen. Hierbij werden camerabeelden getoond van de auto van de verdachten die richting Spierdijk reed en daarna in noordelijke richting. Ook waren beelden te zien van een man die in die nacht na het misdrijf vanaf het Oosteinde in de richting van NS-station Hoorn loopt. Deze persoon zou mogelijk betrokken kunnen zijn geweest bij de overval of belangrijke informatie kunnen hebben voor het onderzoek. Na afloop van de uitzending heeft de politie tot nu toe 23 tips ontvangen, waaronder een aantal zeer bruikbare. Het onderzoeksteam zal de binnengekomen tips verder onderzoeken. Heeft u informatie of tips over deze zaak en dit nog niet gemeld? Of wilt u meer weten over deze zaak? Ga dan naar het dossier of kijk hieronder de uitzending terug van Opsporing Verzocht. Aanstaande vrijdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit. 2021122015


» Politie.nl


Kaart nieuws Berkhout. Locatie nieuws: 52.64663 / 4.99703


dinsdag 2 november 2021, 14:00 uur
Nederland - Dood 72-jarige Berkhouter in Opsporing Verzocht
Politie.nlDe 72-jarige Sjaak Groot uit Berkhout is medio juni door middel van geweld om het leven gekomen. De politie zoekt naar de dader(s) en grijpt daarom de uitzending van dinsdag 2 november van Opsporing Verzocht aan om nogmaals de hulp van het publiek in te roepen. In dit onderzoek wordt een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de oplossing van de zaak.
Het lichaam van de man werd maandagmiddag 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde aangetroffen. Bezorgde buren hadden de man de hele dag al niet gezien en namen daarom een kijkje, waarna ze de buurman vonden. Bekend is dat het slachtoffer op zondagavond 13 juni met bekenden uit eten is geweest. Rond 23.00 uur is hij nog in zijn woning gezien. De volgende ochtend - rond 9.15 uur - zag een voorbijganger gebroken glas bij het huis liggen, maar op dat moment sloeg deze persoon daar niet op aan. De politie gaat er van uit dat het misdrijf tussen die twee tijdstippen is gepleegd. In Opsporing Verzocht is eerder aandacht voor deze zaak gevraagd. Dat leverde zeer bruikbare informatie op. De politie komt in de komende uitzending met nieuwe vragen en beelden. Andere zaken in de uitzending De zaak uit Berkhout is niet de enige die in de uitzending aan bod komt. Hieronder vind je een overzicht van de andere items in Opsporing Verzocht: Apeldoorn: dodelijk schietincident Ede: straatroof Lewedorp: identiteit gevraagd van verdachte, betrokken bij drugslab Rotterdam: poging tot een overval op een tankstation Capelle aan den IJssel: de dood van Knut Rietveld Deventer: diverse winkeldiefstallen Daarnaast worden er ook deze week weer vier pinners getoond die betrokken zijn bij pinpasfraude. Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven over de zaken uit de vorige uitzending.

Uitzending Opsporing Verzocht wordt dinsdag 2 november vanaf 21.20 uur uitgezonden op NPO1. De uitzending wordt woensdag 3 november rond 13.20 uur herhaald op NPO1. Het programma is ook terug te kijken via NPO Start.

» Politie.nl
woensdag 3 november 2021, 07:44 uur
’Ome Sjaak’ uit Berkhout eerder dit jaar doodgeschoten bij woningoverval
de TelegraafDe 72-jarige Berkhouter Sjaak Groot, die 14 juni dood in zijn woning werd aangetroffen, blijkt de nacht ervoor doodgeschoten bij een overval. Dat maakte de politie dinsdag bekend in het programma Opsporing verzocht.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Berkhout

23 januari 12:33Klemgereden en beroofd: twee mannen (34 en 26) bedreigd met vuurwapen in Berkhout
30 mei 16:48Vrouw gearresteerd in onderzoek naar overvallen en moord op Berkhouter Sjaak
29 maart 20:11Politie pakt zesde verdachte op voor dodelijke woningoverval Berkhout
26 februari 10:15Man raakt zwaargewond bij steekpartij, loopt bloedend tankstation Berkhout binnen
7 december 16:21Derde aanhouding in zaak gewelddadige dood man Berkhout
30 november 11:31Rotterdammer opgepakt voor dood 72-jarige man in Noord-Holland
3 november 14:50Noord-Holland - Aanhouding in onderzoek dood Sjaak Groot
28 september 11:00Stelling | Een huisarts mag allochtonen best oproepen tot vaccinatie
13 juli 12:42Politie opent pop-up bureau in Berkhout in verband met dood dorpsgenoot Sjaak (72)
23 juni 13:00Meerdere tips binnengekomen in zaak dode Berkhouter na Opsporing Verzocht
15 juni 12:09Berkhouter (72) door geweld om het leven gekomen
13 maart 15:33Zeilsters Zegers en Berkhout juichen te vroeg op WK in 470-klasse
24 juni 14:24Lab voor methamfetamine in Noord-Holland
10 maart 10:28Jonge fietsster zwaargewond na aanrijding met lijnbus in Berkhout
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?