menu
zoek

Nieuws Biddinghuizen

UPDATE: Geen andere partijen betrokken bij noodlottig kano-ongeluk

donderdag 21 juli 2022, 19:12 uur

Rechercheurs hebben de afgelopen dagen nader onderzoek gedaan om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van het noodlottige kano-ongeluk op het Veluwemeer. Daarbij is onder andere onderzoek gedaan naar de betrokken kano en gekeken naar mogelijke sporen van schade. Alles wijst er op dat het kapseizen van de kano het gevolg is van een ongeluk waarbij geen andere partijen betrokken zijn geweest.

Waar: Bremerbergdijk in Biddinghuizen

Update vrijdag 21 juli: In de zoektocht naar de slachtoffers van het kano-ongeluk op het Veluwemeer is vrijdagochtend 22 juli het vierde slachtoffer aangetroffen, het kind, een meisje van vijf jaar oud bleek te zijn overleden. Een vrouw (32 jaar) overleed donderdagmiddag 21 juli en een kind (zeven jaar) ligt in het ziekenhuis. De politie trof donderdagavond rond 22.00 uur het derde slachtoffer (man 42 jaar) aan. Ook hij was overleden. De slachtoffers zijn uit een gezin uit de regio Nordrhein Westfalen (Duitsland). Update 20 juli: Donderdagmiddag 15:00 uur kreeg de meldkamer de melding dat er een kindje in het water lag en hulp nodig had. Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en kustwacht, rukten direct uit. Het meisje (zeven jaar) werd uit het water gehaald en door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Snel werd duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Rond 15.40 uur werd het lichaam van een vrouw (32 jaar) aangetroffen. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren maar dat mocht helaas niet meer baten. Later die avond - rond 22.00 uur - werd ook het lichaam van de man (42 jaar) in het Veluwemeer aangetroffen. Alles op alles is gezet om ook de andere inzittende van de kano zo snel mogelijk te vinden. Naast hulpdiensten op het water zijn ook de helikopter en speurhonden ingezet. De zoektocht naar het laatste slachtoffer leidde vrijdagochtend tot de tragische vondst van haar lichaam. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Er is inmiddels contact met familie uit Duitsland.


» Politie.nl


Kaart nieuws Biddinghuizen. Locatie nieuws: Bremerbergdijk
Bremerbergdijk in Biddinghuizen


vrijdag 22 juli 2022, 13:10 uur
Gezinsdrama op Veluwemeer compleet: na vader ook kindje van 5 dood gevonden
de TelegraafReddingsdiensten hebben vrijdagochtend het vierde slachtoffer gevonden van het kano-ongeluk op het Veluwemeer. Het gaat om de 5-jarige dochter uit het Duitse gezin dat donderdag op het water bij Biddinghuizen in problemen raakte, meldt de politie. Ze was het laatste lid van het gezin dat vermist werd.
» de Telegraaf
vrijdag 22 juli 2022, 12:56 uur
Ook lichaam meisje (5) gevonden na kanodrama, bergingsactie afgerond
Omroep FlevolandHulpdiensten hebben vrijdagochtend het lichaam gevonden van het 5-jarige Duitse meisje dat sinds donderdagmiddag vermist werd op het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Dat maakte de politie rond 13.00 uur bekend. Daarmee is het kanodrama dat een Duits gezin trof compleet. Alleen de 7-jarige dochter van het gezin heeft het ongeluk overleefd.
» Omroep Flevoland
vrijdag 22 juli 2022, 10:04 uur
Lichaam laatste slachtoffer kano-ongeluk Veluwemeer gevonden
NOSIn het Veluwemeer bij Biddinghuizen is vanochtend het lichaam van de 5-jarige dochter gevonden van het Duitse gezin dat gisteren was omgeslagen in een kano. Daarmee zijn bij het ongeluk drie van de vier gezinsleden om het leven gekomen; enkel een 7-jarig meisje overleefde het drama.
» NOS
vrijdag 22 juli 2022, 08:14 uur
Lichaam van Duitse vader gevonden na kanodrama, zoektocht naar kind (5) gaat verder
Omroep FlevolandHulpdiensten hebben donderdagavond laat het lichaam gevonden van de Duitse man die sinds donderdagmiddag vermist werd op het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Dat maakt de politie vrijdagochtend bekend. Op het meer wordt nog gezocht naar een vermist meisje van vijf. 
» Omroep Flevoland
donderdag 21 juli 2022, 22:22 uur
Video | Grote zoektocht naar vader en kind op Veluwemeer
NU.nlEen Duits gezin is donderdagmiddag bij Biddinghuizen te water geraakt in het Veluwemeer. Twee van de gezinsleden, een moeder en haar dochter, zijn uit het water gehaald. De vader en een ander kind worden nog vermist, meldt de Nederlandse Kustwacht.
» NU.nl
donderdag 21 juli 2022, 22:21 uur
Burgemeester reageert op drama met kano: "Ik ben enorm getroffen"
Omroep Flevoland"Wat een mooie vakantiedag voor een Duits gezin op het water moest worden, is geëindigd in een enorm verdriet." Dat zegt burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten over het drama dat zich donderdagmiddag afspeelde op het Veluwemeer in Biddinghuizen. Een Duits gezin maakte een kanotocht toen de boot omsloeg. Hulpdiensten rukten massaal uit voor een zoektocht naar het gezin.
» Omroep Flevoland
donderdag 21 juli 2022, 18:45 uur
Zoekactie naar vader en kind op Veluwemeer bij Biddinghuizen gestaakt
NU.nlDe grote zoekactie naar een vader en zijn kind op het Veluwemeer bij Biddinghuizen is gestaakt. De twee kwamen donderdagmiddag in het water terecht tijdens een kanotocht. De kustwacht gaat ervan uit dat ze niet meer levend worden gevonden en richt zich op het vinden en bergen van de lichamen, meldt Omroep Flevoland.
» NU.nl
donderdag 21 juli 2022, 17:42 uur
Gezin slaat over boord tijdens kanoën op Veluwemeer
Blik op NieuwsHulpdiensten zijn donderdagmiddag massaal uitgerukt nadat een Duits gezin tijdens een kanotochtje over het Veluwemeer tussen Nunspeet en Biddinghuizen te water is geraakt. Dit maakte de Kustwacht bekend.
» Blik op Nieuws
donderdag 21 juli 2022, 17:15 uur
Video | Grote zoekactie naar vader en kind op Veluwemeer
NU.nlEen Duits gezin is donderdagmiddag te water geraakt in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Twee van de gezinsleden, een moeder en haar dochter, zijn gered. De vader en een ander kind zijn nog vermist. Dat meldt de Nederlandse Kustwacht.
» NU.nl
donderdag 21 juli 2022, 16:44 uur
Kano-ongeluk Veluwemeer: moeder overleden, vader en kind vermoedelijk verdronken
NOSBij een kano-ongeluk op het Veluwemeer in de buurt van Biddinghuizen zijn waarschijnlijk drie Duitse gezinsleden om het leven gekomen. De moeder is overleden nadat ze uit het water was gehaald, meldt de politie. De vader en een kind zijn vermist. Een dochter ligt nog in het ziekenhuis.
» NOS
donderdag 21 juli 2022, 16:16 uur
Kanoën gaat mis voor Duits gezin op Veluwemeer: moeder en dochter gered, vader en kind spoorloos
de GelderlanderEen Duits gezin is vanmiddag te water geraakt in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Twee van de gezinsleden, een moeder en haar dochter, zijn gered. De moeder is er slecht aan toe. De vader en een ander kind zijn nog vermist. Dat meldt de Nederlandse Kustwacht. Meerdere hulpdiensten begonnen een zoekactie, maar deze werd rond 17.15 uur gestopt.
» de Gelderlander
donderdag 21 juli 2022, 16:16 uur
Kanoën gaat mis voor Duits gezin op Veluwemeer: moeder en dochter gered, vader en kind spoorloos
PZCEen Duits gezin is vanmiddag te water geraakt in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Twee van de gezinsleden, een moeder en haar dochter, zijn gered. De moeder is er slecht aan toe.
» PZC
donderdag 21 juli 2022, 16:16 uur
Kanoën gaat mis voor Duits gezin op Veluwemeer: vader en kind nog altijd spoorloos
BN DeStemEen Duits gezin is vanmiddag te water geraakt in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Twee van de gezinsleden, een moeder en haar dochter, zijn uit het water gehaald. De moeder is er slecht aan toe.
» BN DeStem
donderdag 21 juli 2022, 16:16 uur
Zoekactie naar vermiste Duitse vader en kind op Veluwemeer gestaakt
de TelegraafMeerdere hulpdiensten zochten donderdagmiddag op het Veluwemeer bij Biddinghuizen naar een vermiste vader en kind uit een Duits gezin. Deze zoekactie is inmiddels gestaakt. Het betreft nu een bergingsactie. De hulpdiensten gaan er niet meer vanuit dat zij de vermiste vader en het kind nog levend terug gaan vinden.
» de Telegraaf
donderdag 21 juli 2022, 16:14 uur
Grote zoekactie naar vader en kind op Veluwemeer bij Biddinghuizen
NU.nlOp het Veluwemeer bij Biddinghuizen is donderdagmiddag een grote zoekactie aan de gang naar een vader en zijn kind. De twee zijn tijdens een kanotocht terechtgekomen in het water, meldt Kustwacht Nederland.
» NU.nl
donderdag 21 juli 2022, 15:50 uur
Grote zoekactie naar vader en kind in Veluwemeer bij Biddinghuizen
de StentorEen Duits gezin is vanmiddag te water geraakt in het Veluwemeer. Twee van de gezinsleden, een moeder en haar dochter, zijn gered. De vader en een ander kind zijn nog vermist. Dat meldt de Nederlandse Kustwacht. Meerdere hulpdiensten zijn een zoekactie begonnen.
» de Stentor
donderdag 21 juli 2022, 15:28 uur
Kanotocht eindigt in drama: moeder overleden, bergingsactie naar vader en kind vrijdag verder
Omroep FlevolandDe politie is gestopt met het zoeken naar de vader en een van de twee kinderen uit het Duitse gezin, dat donderdagmiddag met een kano omsloeg op het Veluwemeer bij Biddinghuizen. De zoekactie naar de twee werd donderdagavond omgezet in een bergingsactie, omdat de hulpdiensten ervan uit gaan dat de vader en het kind niet meer leven. Het zoeken werd om 23.00 uur gestopt omdat het te donker werd.
» Omroep FlevolandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Biddinghuizen

17 januari 14:52Man uit Litouwen komt om door verkeersongeval bij Biddinghuizen
4 januari 07:08Auto slaat over de kop en belandt in sloot bij Biddinghuizen: man zwaargewond
29 december 13:46Vluchtelingen Marnewaard Zoutkamp verhuisd naar Ter Apel en Biddinghuizen wegens harde wind
12 december 20:09Nieuwe tik voor oud-eigenaar Flevosap in Biddinghuizen in lange nasleep broedertwist
7 december 11:26Tent op noodopvang Walibi ontruimd vanwege rookontwikkeling: ‘Nu wachten op de monteur’
28 november 16:25Verhouding tussen Flevosap-broers verder verzuurd
16 november 22:00Honderden kilo’s zwaar vuurwerk gevonden in zeecontainer in Biddinghuizen
14 november 19:36Op het NK Jachthonden zijn geen verliezers: ‘Als je mee mag doen ben je al de beste’
11 november 12:03Medewerker bekneld in lopende band van recyclingbedrijf Biddinghuizen
8 november 19:58Twee personen gewond bij ongelukken met acht auto's
18 oktober 15:44Twee doden bij aanrijding in Flevoland, waaronder Veenendaler (53)
6 oktober 00:05Komst noodopvang asielzoekers bij Walibi valt omwonenden rauw op het dak
1 september 16:24Brugklasser Gijsbert (12) komt om het leven op terugweg naar huis: verslagenheid groot
22 augustus 16:19Directeur Lowlands tevreden: iedereen vierde dat het weer mocht
22 augustus 14:31Chaos door vertrekkende fans van Lowlands: 'We staan al uren vast'
18 augustus 20:05Kletsen met een robot voor de wetenschap op Lowlands
16 augustus 15:08Geen ruimte voor boerenprotest op Lowlands, wel buiten het festivalterrein
25 juli 19:21Geldinzameling gestart voor overlevende kanodrama
22 juli 13:10Gezinsdrama op Veluwemeer compleet: na vader ook kindje van 5 dood gevonden
7 juli 13:03Lowlands wil komende jaren festivalmuntjes verbannen: alleen nog pinnen
RSS.