menu
zoek

Nieuws Boelenslaan

Dodelijk schietincident na achtervolging Boelenslaan

donderdag 16 september 2021, 11:33 uur

In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 september heeft er op De Fjouwer Roeden in Boelenslaan een schietincident met dodelijke afloop plaatsgevonden. De politie heeft hier op een automobilist geschoten, nadat deze op hen was ingereden. De automobilist is ter plekke overleden, de politieagenten zijn niet gewond geraakt.

Waar: Fjouwer Roeden in Boelenslaan

De politie wilde afgelopen nacht een automobilist controleren ter hoogte van Quatrebras. De 28-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen stopte niet, maar ging er vandoor. Achtervolging Na een achtervolging stopte de automobilist op de Fjouwer Roeden in Boelenslaan.  Toen agenten hem wilden benaderen, reed de man op hen in. In reactie daarop, is er op de man geschoten. De man raakte ernstig gewond en overleed ter plekke. Rijksrecherche De betrokken agenten raakten niet gewond. Zij zijn opgevangen op het politiebureau en team collegiale ondersteuning is ingeschakeld. Op de plaats delict is uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat er is geschoten door de politie, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Zij zullen het incident onderzoeken. In alle gevallen van vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met letsel of dood tot gevolg doet de Rijksrecherche, een opsporingsdienst die deel uitmaakt van het Openbaar Ministerie, onderzoek. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Boelenslaan. Locatie nieuws: Fjouwer Roeden
Fjouwer Roeden in Boelenslaan


donderdag 16 september 2021, 12:45 uur
Agenten schieten op automobilist die op hen inrijdt, man (28) overleden
Blik op NieuwsAgenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag, na een achtervolging, in het Friese Boelenslaan op een automobilist geschoten die op hen inreed. De automobilist is hierbij ter plaatse aan zijn verwondingen komen te overlijden', zo meldt de politie donderdag.
» Blik op Nieuws
donderdag 16 september 2021, 12:21 uur
Politie Friesland schiet automobilist (28) dood die op agenten inreed: ’Dit is wel heftig’
de TelegraafHet dorp Boelenslaan (Achtkarspelen) is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een fataal schietincident. Omwonenden werden wakker van een serie knallen, zeggen ze donderdagmorgen. „Het leek wel vuurwerk.” De recherche is nog altijd op volle sterkte aanwezig, nadat de politie schoot op een bestuurder die op agenten zou hebben ingereden.
» de Telegraaf
donderdag 16 september 2021, 09:47 uur
Verdachte doodgeschoten door politie
HardnieuwsBOELENSLAAN - Donderdagmorgen 16 september rond 1.40 uur was een politieachtervolging geëindigde op de Fjouwer Roeden in Boelenslaan.
» Hardnieuws
donderdag 16 september 2021, 06:09 uur
Friese politie schiet bestuurder dood die op agenten inreed
NU.nlDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man doodgeschoten nadat die op agenten was ingereden in het Friese Boelenslaan, vlak bij Drachten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de politie.
» NU.nl
donderdag 16 september 2021, 03:45 uur
Friese politie schiet 28-jarige man dood die op agenten inreed
NOSIn het Friese dorp Boelenslaan heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De 28-jarige bestuurder uit de gemeente Achtkarspelen is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.
» NOS
donderdag 16 september 2021, 03:35 uur
Politie schiet bestuurder dood die op agenten inreed in Friese Boelenslaan
NU.nlDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een man doodgeschoten die op agenten was ingereden in het Friese Boelenslaan, vlak bij Drachten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de politie.
» NU.nl
donderdag 16 september 2021, 03:04 uur
Politie Friesland schiet automobilist dood die op agenten inreed
de TelegraafIn het dorp Boelenslaan in Friesland heeft de politie een automobilist neergeschoten die op agenten was ingereden. De man raakte ernstig gewond en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn de betrokken agenten ongedeerd gebleven.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Boelenslaan

26 juni 16:22Ouders van doodgeschoten Andries (28) uit Boelenslaan vragen hof om agent alsnog te vervolgen
13 december 17:4930 jerrycans met drugsafval gedumpt in Boelenslaan
16 september 12:45Agenten schieten op automobilist die op hen inrijdt, man (28) overleden
RSS.