menu
zoek

Nieuws Born

Onderzoek ontploffing illegaal vuurwerk

zondag 12 januari 2020, 17:05 uur

In de woning waar zaterdagavond een ontploffing plaatsvond heeft de politie een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.

Waar: Heierweg in Born

Verder zijn enkele vuurwapens in beslag genomen, dit moet nog verder geïnventariseerd worden. Een nader bericht daarover volgt de komende dagen. De zoeking in het pand aan de Heirweg in Born is afgelopen.   In de garage bij de woning trof de politie meer als 30 kilo zwaar illegaal vuurwerk aan.   Bij de ontploffing raakte één persoon zwaargewond. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar is buiten levensgevaar. Hij wordt ook aangemerkt als verdachte in dit onderzoek.   In totaal werden zaterdagavond drie personen aangehouden wegens het verboden vuurwerk.  De drie verdachten zijn vandaag heengezonden maar blijven verdachten. Het gaat om een 61-jarige man uit het Belgische Riemst, een 41-jarige man uit Sittard en een 38-jarige vrouw uit Sittard.   De EOD (Explosieven Opruimings Dienst) was zaterdagavond na de ontploffing ter plaatse, omdat er mogelijk nog meer vuurwerk in de woning aanwezig zou zijn. De oorzaak van de ontploffing blijkt zwaar vuurwerk te zijn, over de exacte toedracht wordt nog onderzoek gedaan.  De politie benadrukt dat het opslaan van grote hoeveelheid vuurwerk in een woning of garage tot zeer gevaarlijke situaties kan leiden. Brand- en ontploffingsgevaar liggen op de loer.  

Vuurwerk in Born

» Politie.nl


Kaart nieuws Born. Locatie nieuws: 51.03944 / 5.80491 Heierweg


zaterdag 11 januari 2020, 22:52 uur
Aanhoudingen na ontploffing illegaal vuurwerk
Politie.nlIn een woning aan de Heirweg vond zaterdag rond 18:30 uur een ontploffing plaats waarbij één persoon zwaar gewond raakte. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar is inmiddels buiten levensgevaar. De oorzaak van de ontploffing blijkt zwaar vuurwerk te zijn.
Explosievenverkenners van de politie zijn ter plaatse geweest, omdat er mogelijk nog meer vuurwerk in de woning aanwezig zou zijn. Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk In de woning trof de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan, waaronder Cobra’s. De exacte hoeveelheid is nog niet bekend. Al het vuurwerk wordt door een gecertificeerde vervoerder veilig afgevoerd. De politie doet nog verder onderzoek naar het ongeval. Illegale opslag vuurwerk Het opslaan van grote hoeveelheid vuurwerk in een woning of garage is levensgevaarlijk. Brand- en ontploffingsgevaar liggen op de loer. Vermoedt u bij u in de buurt een illegale opslag van vuurwerk, twijfel niet en bel 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vuurwerk in Born
» Politie.nl
zondag 12 januari 2020, 19:57 uur
Vuurwapens en 30 kilo vuurwerk gevonden na woningexplosie Born
CrimesiteIn een woning in het Limburgse Born waar zaterdagavond rond 18.30 een 38-jarige man zwaargewond raakte door vuurwerk heeft de politie vuurwapens en ruim 30 kilo zwaar illegaal vuurwerk gevonden. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen hoeveel vuurwapens zijn aangetroffen. De gewonde man ligt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.
» Crimesite
zondag 12 januari 2020, 18:44 uur
Vuurwapens en illegaal vuurwerk gevonden bij onderzoek naar ontploffing in woning Born
de GelderlanderIn de woning in het Limburgse Born waar gisteren een 38-jarige man zwaargewond raakte door vuurwerk heeft de politie enkele vuurwapens en ruim 30 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Een woordvoerder van de politie kon nog niet zeggen hoeveel vuurwapens zijn gevonden.
» de Gelderlander
zondag 12 januari 2020, 18:43 uur
Vuurwapens gevonden bij onderzoek naar vuurwerkontploffing Born
NOSIn het huis in Born waar gisteravond een man zwaargewond geraakte door een vuurwerkexplosie, heeft de politie ruim dertig kilo illegaal vuurwerk en enkele vuurwapens gevonden. Het is vooralsnog niet duidelijk om wat voor wapens het gaat.
» NOS
zondag 12 januari 2020, 18:41 uur
Vuurwapens gevonden bij onderzoek naar vuurwerkontploffing Born
de TelegraafIn de woning in het Limburgse Born waar zaterdag een 38-jarige man zwaargewond raakte door vuurwerk heeft de politie enkele vuurwapens en ruim 30 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Een woordvoerder van de politie kon zondag nog niet zeggen hoeveel vuurwapens zijn gevonden.
» de Telegraaf
zondag 12 januari 2020, 18:37 uur
Vuurwapens gevonden in woning waar vuurwerkexplosie plaatsvond
Blik op NieuwsIn de woning in Born waar zaterdagavond een ontploffing plaatsvond heeft de politie een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen.
» Blik op Nieuws
zaterdag 11 januari 2020, 23:27 uur
Illegaal vuurwerk bij explosie in huis Born, gewonde buiten levensgevaar
NU.nlDe man die zaterdag ernstig gewond raakte door een vuurwerkexplosie in een woning in het Limburgse Born, is niet langer in levensgevaar. Inmiddels blijkt uit onderzoek van de politie dat het om illegaal vuurwerk gaat.
» NU.nl
zaterdag 11 januari 2020, 21:13 uur
Zwaargewonde door vuurwerkongeval in Born, drie verdachten opgepakt
NU.nlEen persoon in het Limburgse Born is zaterdagavond ernstig gewond geraakt door vuurwerk. Het ongeval vond plaats in een woning aan de Heierweg. Drie andere personen die in het pand waren, zijn opgepakt op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het ongeval.
» NU.nl
zaterdag 11 januari 2020, 20:02 uur
Man ernstig gewond door ontploffen vuurwerk, drie mensen opgepakt
de GelderlanderEen man is vanavond in het Limburgse Born ernstig gewond geraakt na een ongeval met vuurwerk. Waarschijnlijk is het vuurwerk ontploft. De politie vermoedt dat er nog meer vuurwerk ligt en doorzoekt het huis.
» de Gelderlander
zaterdag 11 januari 2020, 19:44 uur
Zwaargewonde na explosie van vuurwerk
Blik op NieuwsBij een ongeval met vuurwerk is zaterdagavond een persoon ernstig gewond geraakt in het Limburgse Born. Dit maakte de politie bekend.
» Blik op Nieuws
zaterdag 11 januari 2020, 19:35 uur
Man ernstig gewond door ontploffen vuurwerk in Born
Hart van NederlandDoor een ongeval met vuurwerk is zaterdagavond in Born iemand ernstig gewond geraakt. De politie denkt dat het gaat om een explosie.
» Hart van Nederland
zaterdag 11 januari 2020, 19:34 uur
Man ernstig gewond door ontploffen vuurwerk
de TelegraafDoor een ongeval met zwaar vuurwerk is zaterdagavond in het Limburgse Born een man ernstig gewond geraakt. Volgens de politie vond er een explosie plaats. Verkenners van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD vonden zaterdagavond in een woning een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk waaronder cobra’s.
» de Telegraaf
zaterdag 11 januari 2020, 19:26 uur
Gewonde bij explosie door vuurwerk in Born, drie arrestaties
NOSIn Born is bij een explosie in een woning een man gewond geraakt. De politie zegt dat het gaat om een ongeval met zwaar vuurwerk. Het slachtoffer was er slecht aan toe, maar hij is inmiddels buiten levensgevaar.
» NOS
zaterdag 11 januari 2020, 19:21 uur
Persoon raakt ernstig gewond door vuurwerkongeval in Limburgse woning
NU.nlEen persoon in het Limburgse Born is zaterdagavond ernstig gewond geraakt door vuurwerk. Het ongeval vond plaats in een woning aan de Heierweg.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Born

30 oktober 20:15Spookrijder op A2 in touringcar met tientallen passagiers
18 juli 13:15Manager Bruce Springsteen lost slepend debat op over songtekst Thunder road
9 juni 07:21Twee personen zwaargewond bij ongeval tussen vrachtwagen en auto op A2
31 mei 11:44Snelweg A2 weer open na kettingbotsing met vrachtwagens
3 mei 21:53Code zwart in de auto-industrie door tekort aan chips: fabrieken stilgelegd
13 februari 15:03Zwijmel mee: deze tien romantische filmklassiekers vind je op Netflix
29 oktober 10:53Auto weggereden na beschieten woning Born
21 oktober 14:37Aanhoudingen na achtervolging
15 oktober 20:31Provincie houdt vast aan randweg en uitbreiding VDL Nedcar
6 juni 10:2624-jarige man komt om bij ongeluk in Born
8 april 20:51Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’
29 januari 16:02Politie lost waarschuwingsschoten voor vermoedelijke ladingdieven
28 januari 15:43Na 1165 dagen blessureleed is Boymans terug: ‘Ik wilde ermee stoppen’
12 januari 19:57Vuurwapens en 30 kilo vuurwerk gevonden na woningexplosie Born
25 december 14:42Nieuw huis voor de eerste gevangen wasberen
3 november 20:53Bevalling vrouw begint op A2 in Limburg, jongetje gezond geboren
28 februari 13:18Lady Gaga wuift liefdesgeruchten weg
13 januari 09:03Politie vindt ‘indrukwekkend dier’ langs A2 en zoekt naar eigenaar in Duitsland
7 januari 04:34Bohemian Rhapsody wint Golden Globe voor beste drama en beste acteur
9 november 08:37‘Helft van medewerkers VDL Nedcar onder invloed van drank of drugs’
RSS.