menu
zoek

Nieuws Boxtel

Facebook delen

‘Waslijst aan misstanden’ bij belaagde varkenshouderij in Boxtel

woensdag 15 mei 2019, 09:53 uur

Animal Rights vraagt woensdag inspectierapporten op bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de varkenshouderij in Boxtel, die eerder deze week werd bezet door dierenactivisten. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is er een “waslijst aan misstanden” over het bedrijf, terwijl de eigenaar “alleen als slachtoffer ten tonele wordt gevoerd”.


Waar: Brede Heide in Boxtel

» Hart van Nederland
Kaart nieuws Boxtel. Locatie nieuws: Brede Heide


dinsdag 14 mei 2019, 21:34 uur
Boosheid en onrust overheersen bij varkensboeren in Dalfsen na bezetting stal in Boxtel
de StentorVarkensboeren in het Vechtdal zijn ongerust en boos na de bezettingsactie van activisten maandagavond in Boxtel. ,,Je weet dat het morgen of een andere keer ook bij jou kan gebeuren op het erf", zegt varkensboer Johnny Hogenkamp uit Oudleusen. In zijn bedrijf verzamelden zich vanavond een veertigtal collega's, voor wat oorspronkelijk een inhoudelijke informatie-avond zou zijn geweest over voeding voor varkens.
» de Stentor
dinsdag 14 mei 2019, 21:29 uur
Alle activisten bij bezetting varkensboerderij Boxtel weer vrij
NU.nlAlle activisten die maandag zijn aangehouden bij de bezetting van een varkensboerderij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel zijn dinsdag weer vrijgelaten. Ze noemen de actie "een groot succes". De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is er minder over te spreken: "Intimiderend en volstrekt ontoelaatbaar."
» NU.nl
dinsdag 14 mei 2019, 21:26 uur
Alle dierenactivisten Boxtel weer vrij
Hart van NederlandAlle dierenactivisten die maandag werden aangehouden na de bezetting van een varkensboerderij in Boxtel zijn weer op vrij voeten. Dinsdagavond werden de laatste vijf die nog vastzaten vrijgelaten. Zij weigerden zich te identificeren.
» Hart van Nederland
dinsdag 14 mei 2019, 19:05 uur
Vijf varkensfokkerij-bezetters zitten nog vast
Hart van NederlandVan de 76 dierenactivisten die maandag werden aangehouden na de bezetting van een varkensboerderij in Boxtel zitten er nog vijf vast. Zij weigeren zich te identificeren. Volgens het Openbaar Ministerie zijn 64 dierenactivisten met een dagvaarding naar huis gestuurd.
» Hart van Nederland
dinsdag 14 mei 2019, 18:59 uur
Vijf binnendringers Boxtel weigeren zich te identificeren en blijven daarom in de cel
Brabants DagbladEINDHOVEN - Van de 76 dierenactivisten die maandag werden aangehouden na de bezetting van een varkensboerderij in Boxtel zitten er nog vijf vast. Zij weigeren zich te identificeren. Volgens het Openbaar Ministerie zijn 64 dierenactivisten met een dagvaarding naar huis gestuurd.
» Brabants Dagblad
dinsdag 14 mei 2019, 18:04 uur
Bijna alle activisten bij bezetting varkensboerderij Boxtel weer vrij
NU.nlHet merendeel van de activisten die maandag zijn aangehouden bij de bezetting van een varkensboerderij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel is dinsdag weer vrijgelaten. Ze noemen de actie "een groot succes". De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is er minder over te spreken: "Intimiderend en volstrekt ontoelaatbaar."
» NU.nl
dinsdag 14 mei 2019, 17:44 uur
‘Activisten hadden beter bij de AH kunnen staan’
MetroRuim tien uur bezetten ze maandag een varkensstal in het Brabantse Boxtel, de kleine honderd dierenactivisten van Meat the Victims. Een organisatie die ‘zonder geweld haar punt wil maken’. Maar of ze op deze manier hun doel bereikt hebben, is de vraag.
» Metro
dinsdag 14 mei 2019, 16:58 uur
Dierenactivisten Boxtel weer op vrije voeten
MetroDe 77 mensen die maandag werden opgepakt na de bezetting van een varkensfokkerij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel, worden dinsdagmiddag allemaal vrijgelaten. Ze wilden niet vertrekken of konden zich niet legitimeren. „Met een dagvaarding om in augustus voor de politierechter te verschijnen", zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie." Het gaat om 76 dierenactivisten en een tegen-demonstrant.
» Metro
dinsdag 14 mei 2019, 15:17 uur
77 verdachten bij varkenshouderij in Boxtel weer vrijgelaten
BN DeStemBOXTEL - De 77 verdachten die maandagavond zijn aangehouden na de demonstratie bij een varkenshouderij aan de Brede Heide in Boxtel, zijn weer vrijgelaten. Ze kregen een dagvaarding mee om in augustus voor de politierechter te verschijnen. Er zijn 76 dierenactivisten en een tegendemonstrant aangehouden.
» BN DeStem
dinsdag 14 mei 2019, 15:12 uur
77 verdachten aangehouden bij varkenshouderij in Boxtel
Brabants DagbladBOXTEL - De politie heeft maandagavond 77 verdachten aangehouden naar aanleiding van de demonstratie bij een varkenshouderij aan de Brede Heide in Boxtel. Er zijn 76 dierenactivisten en één tegendemonstrant aangehouden.
» Brabants Dagblad
dinsdag 14 mei 2019, 15:05 uur
Gelderse varkenshouders bezorgd na bezetting in Boxtel: ‘Morgen kan ik de volgende zijn’
de StentorGelderse varkenshouders maken zich ernstig zorgen over extreme vormen van protest door dierenactivisten. De boeren willen dat de overheid strenger optreedt tegen actievoerders die schuren openbreken. De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) in Gelderland pleit zelfs voor een verbod op actiegroepen als Meat the Victims, die maandag de gehele dag een varkensstal in het Brabantse Boxtel bezette.
» de Stentor
dinsdag 14 mei 2019, 14:11 uur
Dierenactivisten weer vrijgelaten na stalbezetting Boxtel
Hart van NederlandBOXTEL (ANP) – De 77 mensen die maandag zijn opgepakt na de bezetting van een varkensfokkerij worden dinsdagmiddag weer allemaal vrijgelaten. ”Met een dagvaarding om in augustus voor de politierechter te verschijnen”, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie. Het gaat om 76 dierenactivisten en een tegendemonstrant.
» Hart van Nederland
dinsdag 14 mei 2019, 12:06 uur
Boeren vrezen dierziekten na actie Boxtel, varkens extra gecontroleerd
NOSBoerenorganisaties zijn bang voor ziektes in de varkensboerderij in Boxtel, als gevolg van de bezetting gisteren door ruim honderd dierenactivisten. Mogelijk moeten de boerderij en varkenshouderijen in de buurt zelfs worden geruimd, zeggen de brancheorganisatie voor varkenshouders POV en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO).
» NOS
dinsdag 14 mei 2019, 11:59 uur
Boerenvoorman vreest ruimen van varkens
MetroWim Bens, voorzitter van de Zuidelijke Land-en Tuinbouworganisatie (ZLTO), heeft een interview met het Brabants Dagblad laten weten dat de bezettingsactie van een varkensbedrijf in Boxtel „volstrekt onacceptabel en afkeurenswaardig is.”
» Metro
dinsdag 14 mei 2019, 09:08 uur
Vrees dat varkens moeten worden geruimd na actie in Boxtel: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’
de GelderlanderVolstrekt onacceptabel en afkeurenswaardig. Zo betitelt Wim Bens, voorzitter van Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) de bezettingsactie van een varkensbedijf in Boxtel.
» de Gelderlander
dinsdag 14 mei 2019, 08:02 uur
Varkens mogelijk geruimd na bezettingsactie dierenactivisten in Boxtel
Hart van NederlandDe bezettingsactie van een varkensbedrijf in Boxtel is “volstrekt onacceptabel en afkeurenswaardig”, zegt Wim Bens, voorzitter van Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), in een interview met het Brabants Dagblad.
» Hart van Nederland
dinsdag 14 mei 2019, 07:44 uur
Veehouders zijn acties van extremistische dierenwelzijnsorganisaties ‘meer dan zat’
Hart van NederlandVeehouders zijn acties tegen hun bedrijven “meer dan zat”. In een reactie op de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel zegt voorzitter Marc Calon van landbouworganisatie LTO Nederland zo snel mogelijk in overleg te willen met de verantwoordelijke ministers.
» Hart van Nederland
maandag 13 mei 2019, 23:44 uur
Tientallen activisten in Boxtel opgepakt na bezetting varkenshouderij
NU.nlDe politie maakte maandagavond een einde aan de bezetting van een varkensboerderij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel. Tientallen demonstranten zijn gearresteerd. Het ging om demonstranten die niet wilden vertrekken of zich niet konden legitimeren.
» NU.nl
maandag 13 mei 2019, 23:43 uur
Veehouders zijn 'lastercampagnes' zat na Boxtel: 'Ronduit schandalig wat er gebeurt’
Brabants DagbladBOXTEL - Veehouders zijn acties tegen hun bedrijven ,,meer dan zat”. In een reactie op de bezetting van de varkensboerderij in Boxtel zegt voorzitter Marc Calon van landbouworganisatie LTO Nederland zo snel mogelijk in overleg te willen met de verantwoordelijke ministers. ,,Op een gegeven moment is het genoeg.
» Brabants Dagblad
maandag 13 mei 2019, 22:20 uur
Tientallen aanhoudingen na bezetting boerderij Boxtel door dierenactivisten
NOSDe politie heeft gisteravond enkele tientallen dierenactivisten aangehouden die een varkensboerderij in Boxtel hadden bezet. Het gaat om activisten die niet wilden vertrekken of zich niet konden legitimeren.
» NOS
maandag 13 mei 2019, 22:10 uur
Politie maakt einde aan bezetting van varkensboerderij in Boxtel
NU.nlDe politie maakt maandagavond een einde aan de bezetting van een varkensboerderij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel. Meer dan honderd dierenactivisten bevinden zich sinds het middaguur in het gebouw.
» NU.nl
maandag 13 mei 2019, 22:10 uur
Alle demonstranten na urenlange bezetting uit varkensboerderij Boxtel, tientallen opgepakt
PZCBOXTEL - De bezetting van de varkensboerderij wordt volgens de gemeente Boxtel in overleg met het openbaar ministerie beëindigd. Een voor een zouden de activisten de stal uitgeleid worden.
» PZC
maandag 13 mei 2019, 22:08 uur
Bezetting varkensfokker Boxtel wordt ‘in overleg met OM en politie beëindigd’
Hart van NederlandDe bezetting van een varkensfokker in Boxtel door dierenactivisten wordt in overleg met het OM en de politie beëindigd, meldt de gemeente op Twitter. “De burgemeester van Boxtel vindt het onacceptabel dat mensen binnendringen bij onze inwoners en hun bedrijf bezet houden.”
» Hart van Nederland
maandag 13 mei 2019, 21:54 uur
Politie maakt einde aan bezetting varkensboerderij in Boxtel
NU.nlDe politie maakt maandagavond een einde aan de bezetting van een varkensboerderij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel. Meer dan honderd dierenactivisten begeven zich sinds het middaguur in het gebouw.
» NU.nl
maandag 13 mei 2019, 21:37 uur
Meat the Victims, wie zijn ze en wat willen ze?
NOSDe hele dag al houden ruim honderd activisten van Meat the Victims een varkensboerderij in Boxtel bezet. Ze willen daarmee aandacht vragen voor dierenleed in Nederland.
» NOS
maandag 13 mei 2019, 21:26 uur
ME arriveert bij bezette varkensfokkerij in Boxtel
Hart van NederlandBij de bezette varkensboerderij in Boxtel is maandagavond de mobiele eenheid (ME) aangekomen. De medewerkers van die dienst komen vooralsnog niet in actie. Ook zijn er inmiddels meerdere politiebusjes aangekomen.  (Tekst gaat verder onder video)
» Hart van Nederland
maandag 13 mei 2019, 20:22 uur
Boeren voeren tegenactie bij boerderij in Boxtel
MetroUpdate 22.11 De bezetting van de varkensboerderij in Boxtel is maandagavond even na 22.00 uur beëindigd. Dat heeft de gemeente laten weten. „De burgemeester van Boxtel vindt het onacceptabel dat mensen binnendringen bij onze inwoners en hun bedrijf bezet houden.
» Metro
maandag 13 mei 2019, 19:36 uur
Waarom de politie na uren bezetting niet binnenvalt in de Boxtelse boerderij
BN DeStemBOXTEL - Om 12.00 uur betraden zo'n 200 dierenactivisten een varkensboerderij in Boxtel. De helft daarvan verschanste zich binnen in de stallen, de rest staat al die uren al buiten. De politie is aanwezig, maar ondernam nog geen zichtbare actie. Waarom niet?
» BN DeStem
maandag 13 mei 2019, 19:31 uur
Dierenactivisten bezetten boerderij in Boxtel, tegenactie van boeren
NU.nlMeer dan honderd dierenactivisten bezetten sinds maandagmiddag een varkensboerderij in de Noord-Brabantse plaats Boxtel. Volgens de groep zijn er gewonde dieren in het gebouw. Tientallen boeren zijn naar het terrein gekomen voor een tegendemonstratie.
» NU.nl
maandag 13 mei 2019, 19:02 uur
Dierenactivisten bezetten boerderij Boxtel, boeren voeren tegenactie
NU.nlMeer dan honderd dierenactivisten bezetten sinds maandagmiddag een varkensboerderij in het Brabantse Boxtel. Volgens de groep bevinden zich gewonde dieren in het gebouw. Tientallen boeren voeren op het terrein een tegenactie.
» NU.nl
maandag 13 mei 2019, 19:01 uur
Boeren voeren tegenactie bij boerderij Boxtel
Hart van NederlandTientallen boeren zijn maandagavond naar de varkensfokkerij in Boxtel gekomen die al de hele middag bezet wordt door dierenrechtenactivisten van ‘Meat the Victims’. Een aantal boeren blokkeert met hun tractor de toegangsweg. (Tekst gaat verder onder video)
» Hart van Nederland
maandag 13 mei 2019, 16:08 uur
Ruim 100 activisten bezetten varkensboerderij in Boxtel, politie houdt boze boeren op afstand
de StentorActivisten bezetten sinds het middaguur een boerderij bij Boxtel. Ze willen aandacht vragen voor het leed dat volgens hen verborgen wordt gehouden voor de Nederlandse maatschappij. Volgens getuigen zijn ruim 200 mensen op de been. Ongeveer honderd mensen zijn de stallen binnengedrongen. De andere actievoerders staan buiten bij de boerderij.
» de Stentor
maandag 13 mei 2019, 14:54 uur
Meer dan honderd activisten bezetten boerderij in Boxtel
NU.nlMeer dan honderd dierenactivisten bezetten maandag een varkensboerderij in het Brabantse Boxtel. Volgens de groep bevinden zich tientallen gewonde dieren in het gebouw.
» NU.nl
maandag 13 mei 2019, 14:49 uur
Dierenactivisten bezetten varkensfokkerij in Boxtel en willen zieke varkens meenemen
Hart van NederlandDierenrechtenactivisten van ‘Meat the Victims’ houden in Boxtel een varkensfokkerij aan de Brede Heide bezet. Ze eisen dat de eigenaar hen in staat stelt de gewonde varkens mee te nemen om die dieren te verzorgen. De actievoerders zijn niet van plan te vertrekken totdat hun eis wordt ingewilligd. (Tekst gaat verder onder de video)
» Hart van Nederland
maandag 13 mei 2019, 14:31 uur
Dierenactivisten bezetten boerderij in Boxtel, boze boeren verweren zich
NOSRuim honderd activisten houden een varkensboerderij in Boxtel bezet. Ze willen aandacht vragen voor dierenleed in Nederland. In de loop van de middag verzamelden zich tientallen boeren bij het bedrijf voor een tegenprotest.
» NOS
maandag 13 mei 2019, 13:39 uur
LIVE | Ruim 100 activisten bezetten varkensboerderij in Boxtel
Brabants DagbladBOXTEL - Activisten bezetten sinds maandag 12.00 uur een boerderij aan de Brede Heide in Boxtel. Dit doen zij om aandacht te vragen voor het leed dat volgens hen verborgen wordt gehouden voor de Nederlandse maatschappij. Volgens getuigen ter plaatse zouden ruim 200 mensen op de been zijn.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: Metro
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Boxtel

17 oktober 07:09Trein sleurt auto mee op overgang in Boxtel, geen gewonden na 'enorme klapper' door navigatiefout
4 oktober 17:36Onderzoek bij Albert Heijn in Boxtel na melding van schietpartij, onduidelijk wat er is gebeurd
4 oktober 17:36‘Schietpartij’ in Boxtel blijkt ruzie bij Albert Heijn
24 september 11:36Nieuwegeinse tiener vast voor drugslevering aan jeugdinstelling
23 september 17:39Burgemeester Boxtel: ‘Gun jongeren die onwel werden van xtc-pillen bij De la Salle rust’
17 september 19:29Man (88) zit vast tussen wc en muur, brandweer moet hem bevrijden
11 september 17:23Bezoek koning Willem-Alexander aan Herenboerderij Boxtel ‘een hele eer en een erkenning’
27 augustus 15:52Meat the Victims voor de rechter: activisten of extremisten?
21 augustus 10:11Gestolen auto brandend achtergelaten bij kasteel Stapelen in Boxtel
4 augustus 12:34Verwaarloosde albinokonijntjes gedumpt bij container in Boxtel
25 juli 19:25V-tekens en actiefilmpjes voor verhitte varkens op weg naar slachterij
25 juli 12:35Diertransport gaat tijdens extreme hitte gewoon door
26 juni 21:36Holocaust-overlever Salo Muller: ‘Het geld verzacht de pijn niet’
5 juni 13:56Verscherpte controle op varkenshouderij Boxtel beëindigd: varkens gezond
29 mei 14:47Dierenbeschermers doen aangifte tegen Boxtelse varkensboer
28 mei 20:52Veel politie bij beladen raadsvergadering over stalbezetting Boxtel
19 mei 19:25Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’
19 mei 17:31Boeren in Overijssel voeren actie tegen activisten
19 mei 14:41Boeren reageren met actie in Overijssel op bezetting varkensstal in Boxtel
16 mei 18:55Overijsselse boeren vol afschuw over bezetting boerderij Boxtel: 'Het is crimineel'
RSS.