menu
zoek

Nieuws Breda

Breda, Dorst - Twee jongens verdacht van beschieten treinen

zaterdag 23 november 2019, 11:24 uur

Twee jongens van 15 jaar uit Breda en Dorst zijn vrijdagavond opgepakt omdat ze verdacht worden van het beschieten van twee treinen. Ze hadden een balletjespistool en een gasdrukpistool met stalen kogels bij zich.

Op vrijdag 22 november 2019 om 19.40 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er op het station in Breda een trein binnen kwam waarvan enkele ruiten vernield waren. Er zou mogelijk op geschoten zijn.

Twee treinen
Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar het station. Daar troffen ze verschillende geschrokken passagiers. Die verklaarden dat ze in de trein zaten. Net voordat de trein Breda in reed hoorden ze een knal en zagen ze dat de ruiten van de trein verbrijzelden. Gelukkig waren het alleen de buitenste ruiten van het dubbelglas. De binnenste ruiten bleven heel en daardoor raakte er ook niemand gewond. Maar geschrokken was men wel. Er bleken vijf ruiten kapot en er zat schade aan de trein zelf. Omdat er inderdaad de mogelijkheid bestond dat er op de trein geschoten was werd iedere inzetbare surveillance-eenheid op pad gestuurd om het traject dat de trein had gereden tussen Tilburg en Breda te controleren op zoek naar mogelijke schutters. Korte tijd later kwam vanuit he station in Eindhoven een melding dat ook daar een trein binnen was komen rijden met een verbrijzelde ruit. Die trein had ongeveer op hetzelfde moment hetzelfde traject gereden in tegenovergestelde richting.

Aanhouding
Via social media werd door de politie opgeroepen om getuigen die misschien langs het spoor wat gezien hadden zich te melden. Om 20.50 uur belde een bewoner van Dorst dat hij wat jongens had gezien met mogelijk een vuurwapen. De agenten gingen op onderzoek en troffen een groepje jongens aan. Twee van dit groepje hadden een balletjespistool bij zich en werden aangehouden omdat ze verdacht worden van het vernielen van de ruiten van de trein. De jongens zijn naar het bureau gebracht waar ze voor de nacht zijn ingesloten. De recherche onderzoekt in de loop van zaterdag de toedracht van het incident. De pistolen, waarvan er een metalen kogels kon afvuren, zijn in beslag genomen. Onderzocht zal worden in hoeverre dit strafbaar is en waar ze vandaan komen.

Nep is ook gevaarlijk
Ondanks het feit dat dit nepwapens of speelgoedwapens zijn waarschuwen we hier al langer voor. Deze wapens zijn, zonder speciale regels en vergunningen, op de openbare weg verboden in Nederland. Het lijkt onschuldig speelgoed maar je kunt er veel leed mee berokkenen zoals in bovenstaand incident. De wapens lijken zo echt dat op het moment dat je het op een agent richt hij gegarandeerd op je schiet uit zelfverdediging. Deze wapens wil je niet hebben en mogen al helemaal niet meegenomen worden de straat op. En een waarschuwing voor ouders, zorg dat je kinderen dit soort wapens niet hebben of dat ze er niet bij kunnen. Lees meer over nepwapens en het leed wat het kan veroorzaken op www.politie.nl/themas/nepvuurwapens

Overlast/Vandalisme in Dorst
Schietincident/steekincident in Dorst
Wapens in Dorst

» Politie.nl


Kaart nieuws Breda. Locatie nieuws: 51.59477 / 4.78199


zondag 24 november 2019, 16:14 uur
Gasdrukpistool waarmee op trein bij Breda werd geschoten, kan ‘dwars door mensen heen schieten’
de StentorHet gasdrukpistool waarmee vrijdagavond de treinen bij Breda zijn beschoten, is levensgevaarlijk. In het pistool werden metalen balletjes gebruikt. “Als je daar mee op een mens zou schieten, gaan die balletjes dwars door het lichaam heen", aldus een woordvoerder van de politie.
» de Stentor
zondag 24 november 2019, 13:16 uur
Hoe komen tieners aan een balletjespistool of gasdrukwapen en wat zijn de regels?
Omroep BrabantDe twee jongens van 15 uit Breda en Dorst die vrijdagavond werden opgepakt omdat ze verdacht worden van het beschieten van twee treinen, hadden een balletjespistool en een gasdrukpistool met stalen kogels op zak. Vuurwapens die vallen in de categorie van nep- of speelgoedwapens. Hoe zijn de jongens aan die wapens gekomen? En wat zijn eigenlijk de regels in Nederland als het gaat om dit soort wapens? We beantwoorden vier vragen over dergelijke wapens.
» Omroep Brabant
zondag 24 november 2019, 12:51 uur
Gasdrukpistool waarmee op trein bij Breda werd geschoten, kan ‘dwars door mensen heen schieten’
BN DeStemBREDA - Het gasdrukpistool waarmee vrijdagavond de treinen bij Breda zijn beschoten, is levensgevaarlijk. In het pistool werden metalen balletjes gebruikt. “Als je daar mee op een mens zou schieten, gaan die balletjes dwars door het lichaam heen", aldus een woordvoerder van de politie.
» BN DeStem
zondag 24 november 2019, 02:13 uur
Twee verdachten (15) van beschieten treinen moeten naar kinderrechter
NU.nlDe twee vijftienjarige jongens uit Breda en Dorst die ervan worden verdacht vrijdagavond twee treinen te hebben beschoten, worden gedagvaard voor vernieling en verboden wapenbezit. Ze moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden, meldt het Openbaar Ministerie (OM) zaterdagavond.
» NU.nl
zaterdag 23 november 2019, 19:53 uur
Twee verdachten (15) van beschieten treinen niet langer vast
NU.nlDe twee vijftienjarige jongens uit Breda en Dorst die ervan worden verdacht vrijdagavond twee treinen te hebben beschoten, zitten niet langer vast. Dat maakte de politie zaterdagavond bekend. De tieners hadden een balletjespistool en een gasdrukpistool met stalen kogels bij zich.
» NU.nl
zaterdag 23 november 2019, 19:40 uur
Twee jonge verdachten van beschieten treinen niet langer vast
NOSDe twee 15-jarige jongens die verdacht worden van het beschieten van twee treinen in Noord-Brabant, zitten niet langer in de cel. Dat meldt de politie van Breda. Hoe de zaak verder gaat, is nog onduidelijk. De officier van justitie maakt dat later vanavond bekend.
» NOS
zaterdag 23 november 2019, 19:29 uur
Verdachten treinschieten Breda naar huis, maar worden wel vervolgd voor wapenbezit en vernieling
Omroep BrabantDe twee jongens die verdacht worden van het beschieten van twee treinen in de buurt van Breda op vrijdagavond mogen naar huis.
» Omroep Brabant
zaterdag 23 november 2019, 19:29 uur
Jongens die verdacht worden van beschieten treinen bij Breda, mogen naar huis
Omroep BrabantDe twee jongens die verdacht worden van het beschieten van twee treinen in de buurt van Breda op vrijdagavond, mogen naar huis.
» Omroep Brabant
zaterdag 23 november 2019, 19:25 uur
Jongens (15) verdacht van vernieling en verboden wapenbezit na beschieten treinen Breda
Brabants DagbladBREDA/DORST - De twee 15-jarige jongens uit Breda en Dorst die aangehouden zijn na het beschieten van twee treinen vrijdagavond worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit. De twee zijn inmiddels weer thuis. Volgens de NS loopt de schade in de tienduizenden euro's.
» Brabants Dagblad
zaterdag 23 november 2019, 19:25 uur
Verdachte jongens (15) weer thuis na beschieten treinen Breda, schade loopt in tienduizenden euro's
BN DeStemBREDA/DORST - De twee 15-jarige jongens uit Breda en Dorst die verdacht worden van het beschieten van twee treinen vrijdagavond zijn weer thuis. De Officier van Justitie moet nog besluiten hoe de zaak verder beslist wordt. Volgens de NS loopt de schade in de tienduizenden euro's.
» BN DeStem
zaterdag 23 november 2019, 19:25 uur
Twee 15-jarigen gedagvaard voor vernieling en verboden wapenbezit na beschieten treinen Breda
de StentorDe twee 15-jarige jongens uit Breda en Dorst die zijn aangehouden na het beschieten van twee treinen worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit. De twee zijn inmiddels weer thuis. Volgens de NS loopt de schade in de tienduizenden euro’s.
» de Stentor
zaterdag 23 november 2019, 19:25 uur
Twee 15-jarigen gedagvaard voor vernieling en verboden wapenbezit na beschieten treinen Breda
de GelderlanderDe twee 15-jarige jongens uit Breda en Dorst die zijn aangehouden na het beschieten van twee treinen worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit. De twee zijn inmiddels weer thuis. Volgens de NS loopt de schade in de tienduizenden euro’s.
» de Gelderlander
zaterdag 23 november 2019, 12:37 uur
Politie onderzoekt balletjes- en gasdrukpistool van jongens (15) na beschieten treinen Breda
BN DeStemBREDA/DORST - De twee 15-jarige jongens uit Breda en Dorst die worden verdacht van het beschieten van twee treinen vrijdagavond, worden zaterdag verhoord. Ze hebben de nacht doorgebracht op het politiebureau.
» BN DeStem
zaterdag 23 november 2019, 12:27 uur
Balletjespistolen van opgepakte treinschutters komen mogelijk uit buitenland
Omroep BrabantDe twee jongens die vrijdagavond zijn opgepakt voor het beschieten van twee treinen bij Breda hadden naast een balletjespistool, dat op luchtdruk werkt, ook een gasdrukpistool bij zich. Eén van de wapens vuurde stalen balletjes, waarmee vijf ruiten aan diggelen werd geschoten. Mogelijk komen de wapens uit het buitenland.
» Omroep Brabant
zaterdag 23 november 2019, 10:45 uur
NS-topman woest over beschieten treinen: ‘Ik hoop dat justitie haar werk doet’
de StentorNS-topman Roger van Boxtel is woest over de beschieting van de trein vrijdagavond bij Breda. ,,Toen ik dat hoorde, dat ik: ik geloof dat we met elkaar in het verkeerde land zijn beland.”
» de Stentor
zaterdag 23 november 2019, 10:07 uur
NS-topman woest over beschieten treinen Breda: ‘Dit tart werkelijk iedere verbeelding’
BN DeStemBREDA - NS-topman Roger van Boxtel is woest over de beschieting van de trein vrijdagavond bij Breda. “Mijn verontwaardiging is enorm. Ik spreek mijn ongerustheid uit over de bandeloosheid die aan het ontstaan is", zei hij in het Radio 1-journaal.
» BN DeStem
zaterdag 23 november 2019, 10:07 uur
NS-topman woest over beschieten treinen: ‘Ik hoop dat justitie haar werk doet’
BN DeStemNS-topman Roger van Boxtel is woest over de beschieting van de trein vrijdagavond bij Breda. ,,Toen ik dat hoorde, dacht ik: ik geloof dat we met elkaar in het verkeerde land zijn beland.”
» BN DeStem
vrijdag 22 november 2019, 23:05 uur
Twee jongens (15) met balletjespistolen aangehouden voor beschieten treinen bij Breda
de StentorDe politie heeft vrijdagavond twee 15-jarige jongens aangehouden in verband met het beschieten van twee treinen bij Breda, eerder op de avond.
» de Stentor
vrijdag 22 november 2019, 22:49 uur
Tieners met balletjespistolen aangehouden om slopen treinen
de TelegraafDe politie heeft vrijdagavond tijdens een onderzoek naar het schietincident met een trein in Breda twee jongens aangehouden. De tieners in de leeftijd van vijftien jaar werden in het Brabantse Dorst aangehouden.
» de Telegraaf
vrijdag 22 november 2019, 22:40 uur
Jongens (15) opgepakt voor beschieten van treinen met balletjespistolen
Omroep BrabantDe politie heeft vrijdagavond twee 15-jarige jongens uit Dorst en Breda opgepakt voor het beschieten van twee treinen. Ze werden gevonden na een tip van een getuige in Dorst. De jongens waren in het bezit van balletjespistolen met metalen balletjes. De ouders van de twee jongens zijn op de hoogte van de arrestatie van hun zoons.
» Omroep Brabant
vrijdag 22 november 2019, 22:35 uur
Politie houdt twee jongens (15) aan voor beschieten van treinen bij Breda
NU.nlTwee treinen zijn vrijdagavond beschoten tussen Tilburg en Breda, meldt de politie. Bij de incidenten is niemand gewond geraakt. De politie heeft twee vijftienjarige jongens aangehouden in Dorst, een dorp vlak bij Breda.
» NU.nl
vrijdag 22 november 2019, 22:35 uur
Twee jongens (15) met balletjespistolen aangehouden voor beschieten treinen bij Breda
BN DeStemBREDA / DORST - De politie heeft vrijdagavond twee 15-jarige jongens aangehouden in verband met het beschieten van twee treinen bij Breda, eerder op de avond.
» BN DeStem
vrijdag 22 november 2019, 20:42 uur
Twee jongens aangehouden na beschieten van treinen Brabant
NOSDe politie heeft in Dorst twee jongens van 15 aangehouden die eerder op de avond twee treinen zouden hebben beschoten. De jongens, een uit Dorst en een uit Breda, hadden balletjespistolen bij zich met metalen ballen. De politie kwam ze op het spoor op aanwijzing van een getuige.
» NOS
vrijdag 22 november 2019, 20:38 uur
Twee jongens (15) met balletjespistolen aangehouden voor beschieten treinen bij Breda
de GelderlanderBREDA - De politie heeft vrijdagavond twee 15-jarige jongens aangehouden in verband met het beschieten van twee treinen bij Breda, eerder op de avond.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Breda

30 mei 16:55Politie vindt 55.000 euro en kilo’s harddrugs bij arrestatie in Breda
30 mei 15:32Politie neemt drugs en geld in beslag bij aanhouding in breda
27 mei 16:03Pool zwaait met mes naar medewerkster tankstation (31) in Breda: ‘Ik nam hem niet heel serieus’
27 mei 12:00Bredase casinomanager (27) moet uit kluis gestolen 65.000 euro zelf ophoesten
26 mei 10:45Dronken Belgische bestuurster (50) veroorzaakt ongeval
25 mei 17:42Groot ongeluk op A16 bij Breda, meerdere vrachtwagens in botsing
25 mei 14:01Bredanaar (24) aangehouden na ernstige mishandeling vriendin (19)
23 mei 11:38Meerdere gestolen paspoorten aangetroffen
22 mei 18:32Horeca Breda mag niet oefenen met anderhalvemetersamenleving
22 mei 12:07Huiselijk geweld in Breda: man belaagt vrouw in Verbeetenstraat
19 mei 09:00Tilburger bekent gewelddadige berovingen homo's
18 mei 15:17Bredaas echtpaar opgepakt in groot internationaal witwasonderzoek
18 mei 09:56Politieachtervolging door Breda: omstanders moeten wegspringen om auto te ontwijken
17 mei 16:03Drie minderjarigen aangehouden in Breda voor het mogelijk helen van een boot
16 mei 15:10Merwedebrug richting Breda volledig afgesloten na ongeval
16 mei 11:48Vermiste jongen (13) in goede gezondheid gevonden
15 mei 11:24Politie ontruimt station Breda na valse bommelding: Bredanaar (67) opgepakt
14 mei 17:26AT in actie in jeugdgevangenis
12 mei 09:41Snelheidsbeperking wegens werkzaamheden wordt genegeerd
11 mei 10:15Camerabeelden vrijgekomen van relschoppers tijdens jaarwisseling in Breda
RSS.