menu
zoek

Nieuws Breda

Politie verricht meerdere arrestaties tijdens grote integrale verkeerscontrole

donderdag 19 november 2020, 16:03 uur

Politiemensen hebben woensdag 18 november, samen met diverse partners zoals de gemeente Breda en de Belastingdienst, een grote integrale verkeerscontrole gehouden in de wijk Hoge Vucht. Niet iedereen was even blij met de controledag: Agenten hielden twee inwoners van Breda aan die zich schuldig maakten aan mishandeling, bedreiging en/of belediging van politiemensen in functie.

Waar: Cornelis Florisstraat in Breda

In totaal hebben de veiligheidspartners 130 voertuigen en hun bestuurders en inzittenden gecontroleerd. Daarbij hebben ze in totaal vier aanhoudingen verricht: één voor belediging van een ambtenaar in functie (26-jarige inwoner van Breda); één voor mishandeling, bedreiging en belediging van een ambtenaar in functie (56-jarige man uit Breda); één voor rijden onder invloed van alcohol (36-jarige inwoner van Breda) en één voor rijden onder invloed van drugs (25-jarige inwoner van Breda).

Belediging
Een 26-jarige inwoner van Breda is aangehouden op verdenking van belediging. Hij schold onder andere een politieagent uit die tijdens de grote integrale verkeerscontrole verantwoordelijk was voor het begeleiden van auto’s naar de controleplaats. Rond 21.00 uur gaf de motoragent de bestuurder van een bestelwagen een stopteken. De bestuurder reageerde niet op het stopteken en ook niet op de lichtsignalen die de motorrijder ‘m daarna gaf. Pas toen de agent het zwaailicht van de motor aan deed, reed de bestuurder van de bestelwagen de Biesdonkweg op en stopte daar. Hij moest uiteindelijk met veel tegenwerking mee naar de controleplaats aan de Moerwijk, maar gedroeg zich ook daar opstandig.  Omdat uit de politiegegevens bleek dat de man bekend was met het gebruik van harddrugs, namen de agenten hem een speekseltest af. Daaruit bleek dat de man mogelijk THC, amfetamine en cocaïne had gebruikt. Hij weigerde vervolgens mee te gaan naar het politiebureau voor aanvullend onderzoek, door middel van een bloedonderzoek.  Toen hij de agenten uit bleef schelden, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling en bedreiging
Een 56-jarige man uit Breda maakte het omstreeks 16.30 uur nog bonter. Ook hij werd aangesproken door een motoragent die mensen naar de controleplaats moest begeleiden. De verdachte reageerde hier agressief op en schold de motoragent uit. Daarna sprong hij op zijn scooter en ging er met hoge snelheid vandoor, waarbij hij gevaarlijke situaties veroorzaakte. Zo reed hij onder andere met een snelheid van ongeveer 50 km/uur over een voetpad. Hij stopte uiteindelijk in de Cornelis Florisstraat en liep op agressieve wijze op de motoragent af. Toen de agent de sleutels uit het contactslot van de scooter haalde, bedreigde de verdachte de agent woordelijk met de dood. Ook schopte hij de agent. Die zag zich, om de verdachte onder controle te krijgen en aan te kunnen houden, genoodzaakt pepperspray te gebruiken tegen de verdachte. De agent raakte tijdens dit incident gewond en heeft aangifte van bedreiging en mishandeling gedaan. Het onderzoek loopt. De verdachte bleek in ieder geval niet in het bezit van een geldig rijbewijs en reed op een onverzekerde scooter.

Controle en de resultaten
De veiligheidspartners hebben 130 voertuigen plus bestuurders en inzittenden gecontroleerd Ze keken daarbij naar allerlei uiteenlopende zaken. Denk daarbij aan de staat van een voertuig, maar ook aan de aanwezigheid van de juiste documenten. Uiteraard onderzochten ze of de gecontroleerde bestuurders nog openstaande boetes en dergelijke hadden. Na een dag en een avond hard werken, was er een mooi resultaat behaald: - Er is een bromfiets uit het verkeer gehaald, voor nader technisch onderzoek.  - Drie voertuigen kregen een WOK-melding. WOK staat voor ‘Wacht Op Keuren’ en wordt gegeven aan een voertuig dat niet aan de wettelijke eisen voldoet. Dat kan te maken hebben met versleten banden, met uitstekende delen, slechte verlichting etcetera. Een voertuig met een WOK-status mag niet meer op de openbare weg gebruikt worden totdat het is gerepareerd en gekeurd door het RDW.  - Medewerkers van de Belastingdienst maakten vier dossiers op met een boetebedrag van in totaal 24.500 euro.  - Er werd 409 euro geïnd voor een openstaande boetes.  - De controleurs hebben de noodverordening gehandhaafd. Hiervoor werden 8 officiële waarschuwingen gegeven, 7 HALT-verwijzingen opgemaakt en 5 processen-verbaal uitgedeeld.

Processen-verbaal voor overtredingen
Behalve de eerder genoemde resultaten schreven agenten in totaal 55 processen-verbaal uit voor:  - niet dragen van de autogordel (9x)  - fietsen met je mobiele telefoon in je hand (8x)  - autorijden met je mobiele telefoon in je hand (4x)  - het niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs (6x) - fietsen zonder verlichting (5x) - rijden in een auto met te donker getinte autoramen (2x)  - overschrijden van de constructiesnelheid met een bromfiets (2x)  - onjuist gebruik maken van straatmeubilair (2x) (Denk hierbij aan het klimmen of zitten op een beeld, een monument, een overkapping etcetera  - het verstoren van de openbare orde (3x)  - het niet voeren van de juiste kentekenplaat (2x)  - het niet op eerste vordering tonen van een identiteitsbewijs  - rijden met een ongeldig rijbewijs  - rijden met een ster in de voorruit  - rijden met een defect remlicht  - rijden met een defect dimlicht  - rijden met een defect verlichtingsarmatuur  - rijden met scherpe delen  - met een bromfiets rijden over het fietspad  - met een bromfiets rijden over het voetpad  - met een bromfiets rijden over een groenstrook  - rijden met een aanhanger waar de hulpkoppeling niet van in orde is  - rijden met een aanhanger waar de losbreekreminrichting niet van in orde is.

Samen voor een veilig en leefbaar Hoge Vucht
Diverse partners werken samen aan een veilige wijk. Het is de taak van de overheid om er op toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Politie, Belastingdienst, de gemeente en het Openbaar Ministerie zetten zich hiervoor in. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving structureel wordt overtreden, is het aan deze overheden om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is.  Uw melding helpt ons enorm! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem iets melden, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Alcohol in Breda
Drugs in Breda
Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Breda
Overlast/Vandalisme in Breda
Verkeer in Breda

» Politie.nl


Kaart nieuws Breda. Locatie nieuws: 51.60864 / 4.78943 Cornelis Florisstraat


donderdag 19 november 2020, 17:26 uur
Scooterrijder schopt motoragent tijdens verkeerscontrole in Breda
Omroep BrabantTijdens een verkeerscontrole in de wijk Hoge Vucht in Breda is woensdag een 56-jarige man aangehouden. Hij schopte de motoragent die de sleutels uit zijn scooter haalde en bedreigde hem met de dood. De agent raakte gewond en heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling.
» Omroep Brabant
donderdag 19 november 2020, 17:17 uur
Agent geschopt en bedreigd tijdens verkeerscontrole Breda
de TelegraafTijdens een verkeerscontrole woensdag in Breda zijn twee personen aangehouden die agenten beledigden. Een van hen, een 56-jarige man, schopte ook de agent die de sleutels uit zijn scooter haalde en bedreigde hem met de dood. De agent heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling, meldt de politie.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Breda

26 november 13:37Stroomhuis totaal uitgebrand in wijk Biesdonk: ‘Ga je eigen spullen in de fik steken’
25 november 16:12Koning Willem-Alexander bezoekt coronapatiënten in Amphia Ziekenhuis in Breda
25 november 11:50Stel betrapt met 480 kilo illegaal vuurwerk, zelfgemaakte explosieven in huis gevonden
22 november 10:42Duo dat parkeerautomaat probeerde open te breken aangehouden in Breda
21 november 21:00Nieuwsoverzicht | Illegale intocht Sinterklaas - Massaal laatste eerbetoon aan Harry van Raaij
21 november 14:42Drugsdeal in Breda leidt tot drie aanhoudingen en inbeslagname tientallen bolletjes coke en heroïne
21 november 14:32Eis: 20 jaar en tbs voor Bredase brandmoord
20 november 15:42Vuurwerkbom zorgt voor tienduizenden euro's schade aan kerk: 'Gelukkig niemand gewond'
19 november 17:26Scooterrijder schopt motoragent tijdens verkeerscontrole in Breda
19 november 12:08Geweldsexplosie in jeugdgevangenis: celstraf en tbs geëist tegen 20-jarige verdachte
17 november 11:11Licht aan einde van coronatunnel voor ijshockeyers: eerste divisie hoopt op start half januari
16 november 15:19Verdachte (17) steekpartij Breda twee weken langer in cel
15 november 16:20Oranje-voetbalvrouwen gaan oefenen tegen wereldkampioen Verenigde Staten
14 november 18:40Nieuwe Mormoonse kerk in Breda voor 500 gelovigen: ‘Deze gemeenschap groeit’
14 november 16:35In Breda werd het kostuum voor winnaar van The Masked Singer gemaakt: 'Ook ik wist het niet'
14 november 16:08Tientallen betogers demonstreren tegen Zwarte Piet in Breda
13 november 16:49Man (18) bijt agent bij aanhouding na verlaten plaats ongeval
13 november 14:49Man (32) die zich op balkon verstopte tijdens zoekactie in Breda is bekende van de politie
12 november 21:03Zoveelste steekpartij met minderjarigen toont noodzaak van verkoopverbod messen aan jongeren
12 november 16:32Klaas Otto veroordeeld voor beïnvloeden getuigen
RSS.