menu
zoek

Nieuws Breda

In België doodgeschoten Kenneth (21) had jeugd-tbs en zat in laatste fase behandeling

donderdag 13 januari 2022, 14:40 uur

De 21-jarige Kenneth Broere, die woensdag in het Belgische Brecht werd doodgeschoten, zat een PIJ-maatregel uit in jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda. PIJ is een soort jeugd-tbs. Er zijn meerdere onderzoeken ingesteld naar de dodelijke vluchtpoging en gijzeling.

Waar: Mallebaan in Breda

» de Telegraaf


Kaart nieuws Breda. Locatie nieuws: Mallebaan


donderdag 13 januari 2022, 14:37 uur
Doodgeschoten gevangene (21) zat in laatste fase jeugd-tbs
NOSDe 21-jarige man die gisteren werd doodgeschoten door de politie nadat hij was ontsnapt uit een jeugdgevangenis in Breda zat in de laatste behandeling van de zogeheten PIJ-maatregel, ook wel jeugd-tbs genoemd. Bij die behandeling wordt een jongere met een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis opgenomen in een justitiële jeugdinrichting.
» NOS
donderdag 13 januari 2022, 13:36 uur
Onderzoek rol Belgische politie na dood ontsnapte Nederlander
de TelegraafDe toezichthouder van de Belgische politiediensten, het zogeheten Comité P, is opgedragen de agenten te verhoren die betrokken waren bij een schietpartij woensdag waarbij een uit de jeugdgevangenis in Breda ontsnapte Nederlander omkwam. De 21-jarige man raakte bij de schietpartij in Brecht nabij de Nederlandse grens gewond en overleed ondanks reanimatiepogingen ter plaatse aan zijn verwondingen, meldt het parket van Antwerpen.
» de Telegraaf
donderdag 13 januari 2022, 13:30 uur
Onderzoek naar Belgische agenten die ontsnapte jeugdgevangene doodschoten
Omroep BrabantBelgische agenten die de ontsnapte jeugdgevangene uit Breda hebben beschoten waarna hij overleed, zullen worden verhoord. De toezichthouder van de Belgische politiediensten, het Comité P, zal dat gaan doen. De schietpartij vond plaats in Brecht in de Vlaamse provincie Antwerpen.
» Omroep Brabant
donderdag 13 januari 2022, 13:17 uur
In België doodgeschoten Nederlandse gedetineerde is 21-jarige Kenneth B.
de StentorDe 21-jarige ontsnapte gedetineerde uit jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda die gisteren in België werd doodgeschoten is Kenneth B. Dat zegt de Belgische krant Gazet van Antwerpen van de Belgische justitie te hebben gehoord.
» de Stentor
donderdag 13 januari 2022, 12:49 uur
Ontsnapte Nederlandse gevangene liet voor fatale schietpartij gijzelaars vrij
NU.nlDe twee medewerkers van de jeugdinrichting in Breda die woensdag werden gegijzeld door een Nederlandse gevangene, maakten de fatale schietpartij waarbij de 21-jarige man om het leven kwam niet mee. Zij waren vóór de schietpartij door hem uit de auto gezet. Zowel de Belgische als de Nederlandse politie gaat het incident onderzoeken.
» NU.nl
donderdag 13 januari 2022, 12:20 uur
Straf van ontsnapte en gedode Nederlander (21) zat er bijna op: gaat vermoedelijk om Kenneth B.
BN DeStemBREDA - De 21-jarige ontsnapte gedetineerde uit jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda die woensdag in België werd doodgeschoten is Kenneth B. Dat zegt de Belgische krant Gazet van Antwerpen van de Belgische justitie te hebben gehoord. Hij zat aan het einde van zijn jeugd-TBS.
» BN DeStem
donderdag 13 januari 2022, 12:15 uur
Dit zijn de jongeren in Den Hey-Acker: 'Ze zitten er niet voor niets'
Omroep BrabantEen 21-jarige man ontsnapt uit een instelling en gijzelt twee medewerkers. Hij vlucht in een dienstauto en wordt uiteindelijk doodgeschoten. Het is een uitzonderlijke gebeurtenis in de justitiële jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda.
» Omroep Brabant
donderdag 13 januari 2022, 08:35 uur
Moment doodschieten ontsnapte gedetineerde gefilmd
de TelegraafEr zijn beelden opgedoken van de ontsnapte Nederlandse gevangene die door de politie in België is doodgeschoten. De gedetineerde kwam uit een jeugdinrichting in Breda.
» de Telegraaf
woensdag 12 januari 2022, 22:10 uur
Doodgeschoten Nederlander (21) schoot om zich heen in België: 30 kogels en voertuig passant geraakt
de GelderlanderEen 21-jarige gevangene van jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda is vanmiddag ontsnapt en later midden op de weg in België doodgeschoten door de politie. Dat gebeurde na een wilde schietpartij, waarbij meer dan dertig kogels werden gelost, bevestigt het parket in Antwerpen. Aan het fatale incident ging een gijzeling en korte ontvoering vooraf.
» de Gelderlander
woensdag 12 januari 2022, 20:56 uur
Eerste beelden na doodschieten ontsnapte gedetineerde
de TelegraafEen Nederlandse gevangene is woensdagmiddag doodgeschoten door de politie in het Belgische Brecht. Eerder op de dag gijzelde hij twee personeelsleden van de jeugdinrichting in Breda en wist hij te ontsnappen.
» de Telegraaf
woensdag 12 januari 2022, 20:43 uur
Nieuws Gemist? Hapje eten in Duitsland alleen met test en Van Basten squasht in Bocholt
de GelderlanderJEUGDGEVANGENE DOODGESCHOTEN | In het Belgische dorpje Sint-Lenaarts, niet ver van de Nederlandse grens, is vanmiddag een Nederlandse jongeman door eenheden van de Belgische politie doodgeschoten. Het gaat om een jonge gedetineerde van de inrichting Den Hey-Acker in Breda, bevestigt woordvoerder Tom Wisseborn van Dienst Justitiele Inrichtingen tegen deze site. OVER DE GRENS | Inwoners van de grensstreek die in Duitse plaatsen als Borken, Kleef of Kranenburg naar een restaurant willen om een hapje te eten moeten vanaf donderdag naast hun QR-code ook een negatieve coronatest kunnen laten zien.
» de Gelderlander
woensdag 12 januari 2022, 19:36 uur
Belgische politie schiet ontsnapte jonge Nederlandse gevangene dood
NU.nlDe Belgische politie heeft woensdagavond een Nederlandse gevangene doodgeschoten. Hij zat zijn straf uit in een justitiële jeugdinrichting in Breda, maar was 's middags ontsnapt. Dat bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving van het Vlaamse dagblad Gazet van Antwerpen.
» NU.nl
woensdag 12 januari 2022, 19:10 uur
Belgische politie schiet ontsnapte Nederlandse jeugdgevangene dood
NU.nlDe Belgische politie heeft woensdagavond een Nederlandse gedetineerde doodgeschoten, die 's middags ontsnapt was uit een justitiële jeugdinrichting in Breda. Dat bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving van het Vlaamse dagblad Gazet van Antwerpen.
» NU.nl
woensdag 12 januari 2022, 19:02 uur
Jeugdgevangene uit Nederland in België doodgeschoten
Blik op NieuwsEen jeugdige gevangene uit de inrichting Den Hey-Acker in Breda is woensdag in België doodgeschoten nadat hij was ontsnapt. Dit meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen.
» Blik op Nieuws
woensdag 12 januari 2022, 18:45 uur
Man (21) ontsnapt uit gevangenis Breda na gijzeling, doodgeschoten door Belgische politie
NOSDe Belgische politie heeft iemand doodgeschoten die vastzat in een jeugdgevangenis in Breda en vanmiddag ontsnapte. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft dat bekendgemaakt. Het gaat het volgens het parket van Antwerpen om een man van 21.
» NOS
woensdag 12 januari 2022, 18:42 uur
Jeugdgevangene Breda na ontsnapping doodgeschoten door Belgische politie
Omroep BrabantEen jeugdgevangene (21) uit de inrichting Den Hey-Acker in Breda is woensdagmiddag ontsnapt en in België doodgeschoten. Aan de ontsnapping ging een gijzeling vooraf, bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). De Nederlandse gedetineerde had twee medewerkers van de Bredase jeugdinrichting onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen in zijn vluchtauto te stappen.
» Omroep Brabant
woensdag 12 januari 2022, 18:13 uur
Gedetineerde doodgeschoten na gijzeling en ontsnapping
de TelegraafEen Nederlandse gevangene is woensdag rond vier uur doodgeschoten door de politie in het Belgische Brecht, nadat hij was ontsnapt uit een jeugdinrichting in Breda. Aan de dodelijke schietpartij ging een heftige gijzeling vooraf.
» de Telegraaf
woensdag 12 januari 2022, 17:47 uur
Nederlandse gevangene (21) doodgeschoten op Belgische weg na gijzeling bij inrichting
Brabants DagbladBij het Belgische dorpje Sint-Lenaarts, niet ver van de Nederlandse grens, is vanmiddag een Nederlander door de Belgische politie doodgeschoten. Het gaat om een gedetineerde van jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda, bevestigt woordvoerder Tom Wisseborn van Dienst Justitiele Inrichtingen tegen deze site. Hij is 21 jaar, bevestigen bronnen.
» Brabants Dagblad
woensdag 12 januari 2022, 17:47 uur
Nederlandse gevangene (21) doodgeschoten op Belgische weg na gijzeling bij inrichting
de GelderlanderEen 21-jarige gevangene van jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda is vanmiddag ontsnapt en later midden op de weg in België doodgeschoten door de politie. Aan de schietpartij ging een gijzeling en korte ontvoering vooraf.
» de Gelderlander
woensdag 12 januari 2022, 17:47 uur
Nederlandse gevangene (21) doodgeschoten op Belgische weg na gijzeling bij inrichting
de StentorEen 21-jarige gevangene van jeugdinrichting Den Hey-Acker in Breda is vanmiddag ontsnapt en later midden op de weg in België doodgeschoten door de politie. Aan de schietpartij ging een gijzeling en korte ontvoering vooraf.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Breda

18 mei 11:55Nepbankmedewerker wil bankpas Bredanaar (66) ophalen bij woning en wordt aangehouden
18 mei 10:14Klasgenootje doodde Megan (15) uit Breda met 35 messteken: veroordeeld voor moord
17 mei 12:45Bekende eigenaar Lamborghini weigerde alcoholtest na aanrijding op A16
15 mei 23:24Lamborghini van drie ton raakt zwaar beschadigd bij Breda
14 mei 15:45Vluchtelingen uit Ter Apel kunnen tijdelijk in noodopvang Breda terecht
13 mei 16:17Gevonden drugs in vrachtwagen heeft straatwaarde van ruim 12 miljoen
13 mei 11:39Brit aangehouden in Breda met 150 kilo harddrugs in laadruimte
12 mei 10:32Tumor ontdekt bij voetballer Ralf Seuntjens: 'Mijn leven staat op z'n kop'
11 mei 07:00NAC werkt zich in de nesten op feestavond familie Steijn
10 mei 16:37Middelburgse ‘makelaar’ verhuurde niet-bestaande huizen in Breda, slachtoffers dakloos
9 mei 20:14Zoekactie naar vermiste vrouw zonder resultaat
8 mei 18:02Geen treinen tussen Breda en Tilburg door aanrijding op het spoor, duurt tot 21.00 uur
8 mei 10:50Twee aanhoudingen vanwege mishandelingen in uitgaansleven Breda
6 mei 12:06Politie zoekt met drones naar vermiste vrouw bij Mastbos en Galderse Meren in Breda
3 mei 09:55Brabander Jos Leijdekkers, bekend als ‘Bolle Jos’, op Nationale Opsporingslijst gezet
2 mei 17:42Nieuwe maatregelen voor jeugdgevangenissen na dodelijke steekpartij in Breda
28 april 16:58Burgemeester Depla sluit restaurant La Luna en Lounge Bar Zenza in Breda na beschieting
28 april 13:12Agenten mishandeld op Koningsdag in Breda, twee mannen (52 en 21) zitten vast
27 april 22:41Eindhoven was bomvol met Koningsdag met 135.000 bezoekers
27 april 17:47Volop genieten bij 538 Koningsdag: 'Heerlijk weer met iedereen op elkaar'
RSS.