menu
zoek

Nieuws Breugel

Weinig animo voor actiebus onderwijsstaking Den Haag

vrijdag 15 maart 2019, 16:45 uur

Er is vrijdag weer gestaakt in het onderwijs. Tienduizenden onderwijzers en studenten stonden op een modderig Malieveld in Den Haag te demonstreren. Het was voor het eerst dat onderwijspersoneel van alle niveaus tegelijk het werk neerlegde.

Waar: Malieveld in Breugel

» Omroep Gelderland


Kaart nieuws Breugel. Locatie nieuws: Malieveld


vrijdag 15 maart 2019, 14:06 uur
Tienduizenden leraren komen naar demonstratie op het Malieveld
NOSOp het Malieveld in Den Haag hebben tienduizenden leraren gedemonstreerd voor minder werkdruk en meer salaris. De Algemene Onderwijsbond (AOb) en de politie schatten dat er zo'n 35.000 tot 40.000 betogers aanwezig waren.
» NOS
vrijdag 15 maart 2019, 11:41 uur
Malieveld loopt langzaam vol met leraren
PZCVele honderden actievoerende leraren staan op een modderig Malieveld in Den Haag. Ze staken en demonstreren tegen lage salarissen en hoge werkdruk op scholen. Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) bleven vandaag meer dan 2600 basisscholen dicht.
» PZC
vrijdag 15 maart 2019, 11:28 uur
'40.000 mensen aanwezig bij onderwijsstaking op het Malieveld'
Omroep WestHet Malieveld in Den Haag was vrijdag het toneel van de landelijke onderwijsstaking. Volgens de Algemene Onderwijsbond hielden meer dan 2600 basisscholen hun deuren gesloten. Leerkrachten protesteerden tegen lage salarissen en hoge werkdruk. Volgens de organisatie waren er 40.000 mensen aanwezig.
» Omroep West
vrijdag 15 maart 2019, 08:06 uur
Veel kinderen vrij omdat leraren staken
NOSGrote kans dat je vrij bent vandaag: veel leraren gaan staken. Ze willen meer geld voor het onderwijs. De staking is op het Malieveld in Den Haag en begint over een paar uur.
» NOS
vrijdag 15 maart 2019, 07:47 uur
Landelijke onderwijsstaking: "Nu is de tijd om echt weer te investeren in onderwijs"
RTV UtrechtPROVINCIE UTRECHT - Meesters en juffen uit de hele regio trekken vandaag naar Den Haag om actie te voeren voor hogere salarissen en een lagere werkdruk. "We willen een heel sterk signaal afgeven", zegt Judith Haak van de Julianaschool in Bilthoven. Zij is ??n van de naar verwachting duizenden docenten die vandaag het werk neerlegt.
» RTV Utrecht
vrijdag 15 maart 2019, 06:10 uur
Veel scholen in de regio gesloten wegens onderwijsstaking
Omroep WestNaar verwachting houden duizenden basisscholen in heel het land hun deuren vrijdag gesloten. Onderwijzers protesteren tegen lage salarissen en hoge werkdruk op scholen. Om 12.00 uur vindt een manifestatie plaats op het Malieveld in Den Haag voor meer investeringen in het onderwijs.
» Omroep West
donderdag 14 maart 2019, 19:51 uur
Racoon uitsmijter op Haags bevrijdingsfestival
Omroep WestRacoon is dit jaar de hoofdact van het Bevrijdingsfestival in Den Haag. De Zeeuwse band speelt op zondag 5 mei als afsluiting van 22.00 tot 23.00 uur 's avonds op het Malieveld. Ook jaren 80-band Toontje Lager treedt op.
» Omroep West
donderdag 14 maart 2019, 17:11 uur
Ook studenten gaan vrijdag de barricades op
MetroNiet alleen de leerkrachten, maar ook studenten gaan vrijdag naar het Malieveld in Den Haag. Waar de Algemene Onderwijsbond structureel 4 miljard euro extra voor het hele onderwijs in Nederland vraagt, wil de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) de basisbeurs terug. „De studententijd van nu wordt gedomineerd door gedwongen leningen, overvolle klaslokalen en een gebrek aan persoonlijke aandacht”, zegt de 24-jarige LSVb-voorzitter Carline van Breugel.
» MetroFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: Omroep West
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep West
Foto: NOS
Foto: Metro

Meer nieuws uit Breugel

10 december 22:41Auto raakt van de A50 en komt op z’n kant terecht in weiland, bestuurder raakt gewond
15 augustus 05:54Brand verwoest auto op oprit in Breugel, vuur slaat over naar huis
15 maart 16:45Weinig animo voor actiebus onderwijsstaking Den Haag
RSS.