menu
zoek

Nieuws Capelle aan den IJssel

Getuigen gezocht explosie Ericastraat

maandag 8 mei 2023, 10:24 uur

Vannacht rond 01.30 uur veroorzaakte een explosie aan de Ericastraat schade aan een woning. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie heeft nog niemand aangehouden en zoekt getuigen, informatie en/of camerabeelden.

Waar: Ericastraat in Capelle aan den IJssel

Getuigen zagen vannacht na de explosie twee mannen weg rennen. Zij stapten in een auto die op de kruising van de Kralingseweg en Bermweg stond. Mogelijk weten zij meer, dus we komen graag te weten wie deze twee mannen zijn. Getuigen, informatie en camerabeelden gezocht Voor het onderzoek zijn getuigen en camerabeelden zeer welkom. Heeft u beschikking over een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera in deze straten of omliggende straten en is daarop rond de genoemde tijdstippen iets verdachts te zien, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844 of laat de beelden achter via onderstaand tipformulier. Heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, deel dit alstublieft. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34. Opsporen én voorkomen De explosie aan de Ericastraat is één van de explosies van de afgelopen tijd. Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt er hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten.  Analisten onderzoeken de achtergronden, betrokken personen en maken inschattingen van tijden en plekken waarop de risico’s het hoogst zijn. Agenten op straat passen hun verhoogde surveillance hier op aan. Ook het live uitkijken van aanwezige camera’s in de stad wordt aangepast op de aanwezige dreiging.  Melden helpt! Op de Crooswijkseweg werd een explosie voorkomen door een snelle melding van een alerte getuige. Het was niet de eerste keer dat een explosie werd voorkomen door het vroegtijdig melden van een verdachte situatie. Afgelopen maart was het een buurtbewoner in Vlaardingen die zeer alert een verdachte situatie meldde waardoor een explosie kon worden voorkomen. Ziet u een verdachte situatie of heeft u informatie die van belang kan zijn in de lopende onderzoeken of om nieuwe aanslagen te voorkomen, bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34.


» Politie.nl

Kaart nieuws Capelle aan den IJssel. Locatie nieuws: 51.93514 / 4.57494 Ericastraat
Ericastraat in Capelle aan den IJssel


dinsdag 9 mei 2023, 00:36 uur
Burgemeester van Capelle sluit panden die doelwit waren van explosie
de StentorBurgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel heeft per direct twee woningen in de Ericastraat, die in de nacht van zondag op maandag doelwit waren van een ontploffing, gesloten voor twee weken. ,,Hiermee wordt een mogelijke herhaling voorkomen en de veiligheid in de buurt gewaarborgd. De bewoners van beide panden verblijven inmiddels op andere adressen’’, schrijft de burgemeester.
» de Stentor
maandag 8 mei 2023, 11:57 uur
Weer ontploffing in regio Rotterdam: huis in Capelle aan den IJssel beschadigd
NU.nlBij een huis in Capelle aan den IJssel heeft in de nacht van zondag op maandag een ontploffing plaatsgevonden. De politie is op zoek naar twee mannen die volgens getuigen wegreden na de explosie.
» NU.nl
maandag 8 mei 2023, 11:30 uur
Explosie bij voordeur woning Capelle aan den IJssel
CrimesiteBij een woning aan de Ericastraat in Capelle aan den IJssel heeft zondagnacht rond 01.30 een explosie plaatsgevonden. Deze veroorzaakte veel schade aan de voordeur. Niemand raakte gewond.
» Crimesite
maandag 8 mei 2023, 10:49 uur
Politie doet onderzoek naar explosie in Capelle aan den IJssel
Blik op NieuwsVannacht rond 01.30 uur veroorzaakte een explosie aan de Ericastraat in Capelle aan den IJssel schade aan een woning. Gelukkig raakte niemand gewond. De politie heeft nog niemand aangehouden en zoekt getuigen, informatie en/of camerabeelden.
» Blik op Nieuws
maandag 8 mei 2023, 06:30 uur
Weer explosie bij woning, nu in Capelle aan den IJssel
RTV RijnmondBij een benedenwoning aan de Ericastraat in Capelle aan den IJssel is de afgelopen nacht een explosief afgegaan. Dat gebeurde rond 01:30 uur. Op beelden is te zien dat het ruitje boven de voordeur beschadigd is. Volgens de politie was er op het moment van de klap niemand thuis.
» RTV Rijnmond
maandag 8 mei 2023, 03:21 uur
Ontploffing bij woning in Capelle aan den IJssel
BN DeStemBij een woning in het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel is in de nacht van zondag op maandag rond 01.30 uur een explosie geweest. Volgens de politie raakte niemand gewond, maar is er wel schade aan het huis.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV Rijnmond
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Capelle aan den IJssel

5 april 17:10Nepagenten rijden Capellenaar klem, slachtoffer aangehouden
27 maart 18:24'Aangehouden 47-jarige Rotterdammer was eerder doelwit van explosies en poging tot ontvoering'
15 maart 12:37Rotterdammer (26) in België opgepakt voor liquidatie Jenik Brito
3 maart 21:08Man (23) overleden bij verkeersongeval
26 februari 19:43'Alles ben ik kwijt', oprichter Walhallab kapot na faillissement
25 februari 14:08Gewonde jongen (14) opgepakt voor explosie in Capelle aan den IJssel
19 februari 12:05Woning in Capelle aan den IJssel opnieuw doelwit explosie
16 januari 21:18Politie denkt te weten wie schutter is die 27-jarige Jenik doodschoot in Capelle aan den IJssel
8 januari 12:14Vrouw (86) alsnog overleden na ongeval Capelle aan den IJssel
6 januari 21:4487-jarige vrouw zwaargewond na aanrijding, bestuurder rijdt door
3 januari 13:24Slachtoffer (29) in Capelle a/d IJssel stond bekend als uithaler cocaïne
1 januari 11:34Rotterdammer (29) doodgeschoten na feest in Capelle aan den IJssel
1 januari 10:18Man (29) wordt in zijn auto beschoten en overlijdt op straat, terwijl de motor nog draait
1 januari 07:58Dode door schietpartij na ruzie bij feest Capelle aan den IJssel
16 december 19:28Man (44) die hoogzwangere vrouw in Capelle beroofde en bloedend en huilend achterliet aangehouden
7 november 19:50Buurtbewoners vingen zwangere vrouw op na gewelddadige beroving: ‘Ze was heel erg in de war’
23 oktober 15:58Elf woningen hebben weer stroom nadat hennepkwekerij voor wateroverlast zorgde
4 september 18:30Groot verdriet na fatale aanrijding: ‘Ze waren nog niet zo lang verliefd’
3 september 17:28Nijmegenaar aangehouden na dodelijke aanrijding
12 augustus 11:37Getuigen gezocht mogelijk ongeval Keerkring Capelle aan den IJssel
RSS.