menu
zoek

Nieuws Clinge

Grote controle bij No Surrender-clubavond

woensdag 8 november 2017, 13:14 uur

Dinsdagmiddag en –avond kregen auto’s en motoren, die over de ’s Gravenstraat reden, te maken met een politiecontrole. In het clubhuis in het grensdorp stond een clubavond gepland, waar ruim honderd leden van No Surrender op af bleken te komen.

De bestuurlijke driehoek, bestaande uit burgemeester, gebiedsofficier en teamchef politie, had besloten tot een politiecontrole naar de bezoekers van de clubavond en aansluitend een bestuurlijke controle in het clubhuis. “Het doel was vooral controleren op de verkeersveiligheid en het opsporen van strafbare feiten. Verder wilden we onze informatiepositie op het gebied van No Surrender versterken”, aldus Eric Nagelkerke, teamchef van Zeeuws-Vlaanderen.

Informatie
Het thema outlaw motorcycle gang (OMG) heeft de aandacht van de overheid. De georganiseerde criminaliteit, die de samenleving ondermijnt en waar OMG-leden regelmatig mee in verband zijn te brengen, worden gezamenlijk door de handhavingspartners aangepakt. Nagelkerke: “We hebben informatie nodig om de ondermijning aan te pakken. Dit soort controles leveren ons veel waardevolle gegevens op. Uiteindelijk kwamen er ruim honderd mensen naar de clubavond. De clubavond werd - naast leden uit heel Nederland - ook bezocht door leden uit België en Frankrijk. Daarom waren ook Belgische collega’s bij de controle aanwezig.”

Resultaten politiecontrole
Tussen 16.00 en 20.00 uur werden ruim honderd auto’s en motoren gecontroleerd. De teamchef: “Door deze gezamenlijke controle hebben we een duidelijk signaal afgegeven aan de OMG en aan de burger dat wij problemen met OMG’s serieus aanpakken.” Nagelkerke was tevreden over de resultaten van de controle: ”Er werd veel informatie verzameld en vastgelegd. Verder werden er twee openstaande boetes (1x 126 euro en 1x 202 euro) geïnd en twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en een verlopen rijbewijs. Er werd iemand aangehouden met vijftien gram hennep, deze kreeg een boete van 75 euro. De belastingdienst legde bij vier belastingschuldigen beslag op hun voertuig, zij mochten met dit voertuig doorrijden. Van vijf andere belastingschuldigen werd beslag gelegd op hun voertuig, deze werden afgevoerd. In totaal werd aan de belastingdienst ruim 8.500 euro betaald. De grootste contante betaling was een bedrag van 3.500 euro.”

Resultaten bestuurlijke controle
Rond 22.30 uur heeft de gemeente Hulst, ondersteund door de politie, een bestuurlijke controle gehouden in het café, wat door No Surrender aan de ’s Gravenstraat als clubhuis wordt gebruikt. De controle was gericht op de Drank- en Horecawet en toezicht op onderdelen van bouw en wonen. Volgens burgemeester Jan-Frans Mulder heeft de bestuurlijke controle geen bijzonderheden opgeleverd: “De gemeente Hulst lift mee met de landelijke actie. Het moet duidelijk zijn dat het om een café gaat en dat het geen clubhuis is.”

Drugs in Clinge
Verkeer in Clinge

» Politie.nl
woensdag 8 november 2017, 13:58 uur
Ruim honderd No Surrender-leden gecontroleerd in Clinge
Omroep ZeelandDe politie zegt tevreden te zijn over de grote controle gisteren bij het clubhuis van motorclub No Surrender in Clinge. Het heeft de politie veel waardevolle gegevens opgeleverd. Er zijn een aantal bekeuringen uitgedeeld. Maar bovenal vindt de politie dat ze een duidelijk signaal hebben afgegeven, zowel aan de burger als aan de motorclub.
» Omroep Zeeland
dinsdag 7 november 2017, 18:26 uur
Politiecontrole bij clubfeest No Surrender in Clinge
Omroep ZeelandDe politie is vanavond uitgerukt naar Clinge voor een controle bij het clubhuis van motorclub No Surrender. Daar werden veel mensen verwacht voor een clubavond. Daarom heeft de politie besloten om een controle te houden, inclusief blaastest en automatische nummerbordherkenning (ANPR).
» Omroep ZeelandFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Omroep Zeeland
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Clinge

25 november 04:34Woning in Clinge zwaar beschadigd na grote brand
7 oktober 06:31Dronken Belg aangehouden die dreigt met vuurwapen
13 juni 13:55Aanvoerdersband Van Persie heeft mooi plekje in museum van Feyenoord-fan John
6 juni 21:09Special Cruyff Court van Tragel in Clinge is veel meer dan een voetbalveld
27 mei 15:12Verdachte verzet zich in Clinge - twee agenten gewond
12 januari 10:31Dronken automobilist uit Hulst betrapt in Clinge
29 december 17:47Overleden vrouw (33) Clinge pleegde zelfmoord, familielid (63) vrijgelaten
28 december 16:13Verdachte (63) die vrouw doodstak in Clinge langer vast
28 december 15:47Verdachte steekincident Clinge langer vast
27 december 17:50Politie bevestigt: familielid opgepakt voor dodelijke steekpartij Clinge
5 september 19:05Buitenlandse chauffeurs moeten rijbewijs inleveren
19 augustus 09:54Automobilist belandt op de kop in aardappelveld
7 augustus 15:00Poes ernstig mishandeld: 'Vermoedelijk is ze aan haar staart rondgeslingerd'
11 mei 15:18Verscherpt toezicht Tragel opgeheven
11 april 15:33Hardrijder uit Nieuw-Namen moet rijbewijs inleveren
4 april 13:00De lekkerste Zeeuwse bolussen komen uit Clinge
4 april 11:10Doodzieke Bianca maakt retourtje hemel als huwelijksreis: 'Zo toch een beetje bij overleden zoon'
21 december 13:25Twee hardrijders betrapt op de Kijkuitstraat in Clinge
8 november 13:58Ruim honderd No Surrender-leden gecontroleerd in Clinge
2 november 16:36'Tragel voldoet over twee maanden aan alle eisen'
RSS.