menu
zoek

Nieuws Culemborg

Utrecht/Nieuwegein/Culemborg - Aanhouding, drugs en veel geld in groot ondermijningsonderzoek

maandag 28 november 2022, 13:55 uur

De politie Midden-Nederland heeft een man uit Culemborg aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige handel in verdovende middelen. Tijdens doorzoekingen in Utrecht, Nieuwegein en Culemborg werden onder andere honderdduizenden euro’s contact geld, verdovende middelen, een vuurwapen en meerdere auto’s in beslag genomen.

Het Ondermijningsteam in de stad Utrecht kwam de handel in verdovende middelen op het spoor op basis van ontsleutelde cryptocommunicatiedata uit een eerder ontmantelde chatdienst. De ontcijferde berichten boden voldoende aanknopingspunten voor aanvullend rechercheonderzoek. Dat leidde tot de doorzoekingen op 27 november in huizen en bedrijfspanden in de gemeenten Utrecht, Nieuwegein en Culemborg. Bij een doorzoeking in Culemborg werd een 48-jarige man aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige handel in verdovende middelen. In Utrecht werd een grote hoeveelheid geld, een nog nader te bepalen hoeveelheid drugs, een vuurwapen, pepperspray en goederen ten behoeve van drugshandel aangetroffen en in beslag genomen. Ook werden in het kader van afpakken op de verschillende zoeklocaties auto’s (uit het duurder segment) in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.   Ondermijning Ondermijning gaat om georganiseerde misdaad. Drugshandel vormt voor een groot deel de basis van ondermijning. Door vermenging tussen onderwereld en bovenwereld komen burgers en ondernemers in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Hierdoor lopen mensen in de maatschappij het risico om steeds vaker geconfronteerd te worden met overlast, drugsdumping, intimidatie, afpersing en geweld en worden (jonge)wijkbewoners geronseld voor drugshandel. Ondermijning tast de rechtstaat aan en brengt de veiligheid van de samenleving in gevaar. Help mee en meld Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Zie, hoor of ruik je onraad? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor tel 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Culemborg. Locatie nieuws: 52.08869 / 5.09520


maandag 28 november 2022, 15:29 uur
Politie neemt gigantisch bedrag in beslag
Omroep GelderlandEen 48-jarige man uit Culemborg is zondag aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige handel in verdovende middelen. Bij doorzoekingen werden honderdduizenden euro's contant geld in beslag genomen.
» Omroep Gelderland
maandag 28 november 2022, 15:11 uur
Culemborger (48) vast om grootschalige drugshandel en witwassen
CrimesiteDe politie Midden-Nederland heeft zondag een 48-jarige man uit Culemborg aangehouden op verdenking van witwassen en grootschalige drugshandel. Tijdens doorzoekingen in Utrecht, Nieuwegein en Culemborg werden onder andere honderdduizenden euro’s contant geld, drugs, een vuurwapen en meerdere auto’s in beslag genomen. Gekraakte chats De politie kwam de verdachte op het spoor na ontsleutelde cryptocommunicatiedata uit […] Het bericht Culemborger (48) vast om grootschalige drugshandel en witwassen verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
maandag 28 november 2022, 15:09 uur
Man (48) uit Culemborg aangehouden op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen
RTV UtrechtEen 48-jarige man uit Culemborg is gisteren aangehouden op verdenking van grootschalige drugshandel en witwassen. Tijdens doorzoekingen in Utrecht, Nieuwegein en Culemborg worden tonnen aan contant geld, drugs, meerdere dure auto's en een wapen aangetroffen, zo laat de politie Midden-Nederland weten. Ook werden spullen gevonden die nodig zijn om drugs te maken.
» RTV Utrecht
maandag 28 november 2022, 15:04 uur
Enorme som geld, vuurwapen, drugs en dure auto’s in beslag genomen bij grote politieactie
de GelderlanderCULEMBORG - Een 48-jarige man uit Culemborg is zondag opgepakt tijdens een grote actie van de politie in zijn woonplaats. Ook waren er invallen in Utrecht en Nieuwegein. De Culemborger wordt verdacht van drugshandel en witwassen.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: RTV Utrecht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Culemborg

21 februari 21:25Drugslab aangetroffen in loods, niemand aangehouden
29 januari 07:30Automobilist gewond bij ongeluk op A2: kilometerslange file
20 januari 19:28Spoor aan het verzakken tussen Culemborg en Schalkwijk
5 december 07:54Grote brand legt woning in de as
1 december 13:55Kritiek op huidige regels vuurwerkopslag in onderzoek naar vuurwerkramp Enschede
13 november 07:44Drie zwaargewonden nadat auto onderaan de dijk tegen boom botst: traumahelikopter landt bij ongeval
6 november 11:51Man aangehouden voor vernieling van ramen moskee
26 oktober 00:21Duizenden huishoudens in Culemborg hebben weer gas
10 augustus 06:58Veel schade bij ongeval in Culemborg
29 mei 08:14Felle brand in bedrijfsverzamelgebouw
4 mei 18:15Liveblog 4 mei | Joods monument Culemborg beklad: 'Hoe haal je het in je hoofd'
3 mei 11:53Gewonde en auto in sloot na ongeval
17 januari 21:32Klein deel Culemborg lang zonder stroom
12 januari 09:48Video toont wolf op A2 bij Beesd, voordat hij werd doodgereden
18 december 18:02'Topmens' Bas Kuijlenburg (60) slachtoffer fataal ongeluk met ambulance
18 december 13:26Man (60) overleden bij ongeluk met ambulance
13 december 20:16Omgekomen man bij metaalbedrijf werkte voor Belgische aannemer
28 november 15:29Politie neemt gigantisch bedrag in beslag
3 november 14:45Tweede Kamer besluit tot nieuw onderzoek naar vuurwerkramp Enschede
26 oktober 07:34Bijzonder 'boomhuis' vlak voor oplevering volledig uitgebrand in Culemborg
RSS.